traganeus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 εντάξει ρε παιδιά, δηλαδή φταίει περισσότερο αυτός που παίρνει τηλέφωνο από την τράπεζα και ζητάει τα χρήματα από αυτόν που πήρε το διακοποδάνειο και τώρα δεν έχει να πληρώσει; δεν πρέπει να τα κρίνουμε κατά περίπτωση; και εξάλλου τη δουλειά του κάνει και αυτός, δεν νομίζω να έχει βίτσιο και να γουστάρει.. κλείστε του το τηλέφωνο στα μούτρα και μην απαντάτε όποτε παίρνει.. Ναι φταίει η τράπεζα φίλε μου που το παίζεις έξυπνος. Αφού μπορούσε με τα χαρτιά που έδωσε αυτός που πήρε το διακοποδάνειο να δεί οτι ΔΕΝ θα έχει να πληρώσει, η τράπεζα συνέχισε να δίνει αβέρτα δάνεια, καμια 10αριά πιστωτικές. ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ τώρα όλα όσα έχουν κατασχέσει.... παρακαλάνε για μετρητά.
HERTHAN Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Ναι φταίει η τράπεζα. Δεν φταιει η τραπεζα αυτος φταιει που πηγε και τα πηρε αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα. Καλα να παθουν ομως οι τραπεζες φραγκο να μην παρουν.
johnieXoX Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Ναι φταίει η τράπεζα φίλε μου που το παίζεις έξυπνος. Αφού μπορούσε με τα χαρτιά που έδωσε αυτός που πήρε το διακοποδάνειο να δεί οτι ΔΕΝ θα έχει να πληρώσει, η τράπεζα συνέχισε να δίνει αβέρτα δάνεια, καμια 10αριά πιστωτικές. ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ τώρα όλα όσα έχουν κατασχέσει.... παρακαλάνε για μετρητά. ωραίο να ρίχνουμε πάντα την ευθύνη στους άλλους ε; η τράπεζα φταίει, όχι αυτός που το ζήτησε.. λες και η τράπεζα είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και θα κοιτάξει να προστατεύσει τον καημένο καταναλωτή... δεν ξέρω για την περίπτωση του topic starter και και δεν μιλάω για αυτόν ούτε για τόσους άλλους που πήραν ένα στεγαστικό και τώρα αδυνατούν να πληρώσουν επειδή μείναν χωρίς δουλειά ή τους πετσόκοψαν τους μισθούς.. αλλά τον τύπο που με το που έπιασε δουλειά των 1.000,00 € πήρε bmw, iphone, ακριβά ρούχα και ότι άλλο του κατέβηκε στο κεφάλι δεν θα τον λυπηθώ...
kkostas77 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δεν φταιει η τραπεζα αυτος φταιει που πηγε και τα πηρε αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα. Καλα να παθουν ομως οι τραπεζες φραγκο να μην παρουν. Βασικά δε μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακούλι. Δε φταίει ο άνθρωπος που πήρε ένα στεγαστικό ενώ είχε μισθό 1200 ευρώ και αυτά έγιναν 700 ή απολύθηκε λόγω της κρίσης, ούτε φυσικά και η τράπεζα γιατί δεν είναι φιλόπτωχο ίδρυμα. Στις περιπτώσεις αυτές οι τράπεζες ΩΦΕΙΛΟΥΝ να έρχονται σε συμβιβασμό. Να κάνουν μικρότερες δόσεις στους ωφελειτές. Αλλωστε και τα σπίτια να τους πάρουν, δε κερδίζουν κάτι έτσι όπως έχει γίνει η αγορά τώρα.
panos2171 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δεν φταιει η τραπεζα αυτος φταιει που πηγε και τα πηρε αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα. Καλα να παθουν ομως οι τραπεζες φραγκο να μην παρουν. Έτσι, να αρχίσουν να κλείνουν η μια μετά την άλλη και να βαρέσουμε πτώχευση μια ώρα αρχίτερα...... Ε ρε κάτι μυαλά.... Οι τράπεζες δίναν αβέρτα δάνεια για το δικό τους συμφέρων, ανέκαθεν ήταν ''νόμιμοι'' τοκογλύφοι, αν ο άλλος είναι χαζός και παίρνει δάνεια χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα τα αποπληρώσει η αν η τράπεζα του εκδίδει αβέρτα πιστωτικές και τις υπερχρεώνει δεν του φταίει κανείς.
HERTHAN Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Ε ρε κάτι μυαλά.... Αυτο που κολλαει? Αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι συμφωνουμε. Βασικά δε μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακούλι. Δε φταίει ο άνθρωπος που πήρε ένα στεγαστικό ενώ είχε μισθό 1200 ευρώ και αυτά έγιναν 700 ή απολύθηκε λόγω της κρίσης, ούτε φυσικά και η τράπεζα γιατί δεν είναι φιλόπτωχο ίδρυμα. Στις περιπτώσεις αυτές οι τράπεζες ΩΦΕΙΛΟΥΝ να έρχονται σε συμβιβασμό. Να κάνουν μικρότερες δόσεις στους ωφελειτές. Αλλωστε και τα σπίτια να τους πάρουν, δε κερδίζουν κάτι έτσι όπως έχει γίνει η αγορά τώρα. Θα συμφωνησω εν μερει αλλα δεν μπορουμε να κανουμε προγραμματισμο και να θεωρησουμε βεβαιο οτι για τα επομενα 25 χρονια θα εχουμε σιγουρο μισθο στα 1200. Εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει και πιστευω τιποτα δεν πρεπει να θεωρουμε βεβαιο κι οτι θα ειναι παντα το ιδιο. Η τραπεζα απεδειξε απο την πλευρα της οτι δεν την νοιαζει αν μπορει να το αποπληρωσει ειτε επαιρνε 1200 ειτε 700.Αλλα και πολλοι που δανειστηκαν απεδειξαν οτι δεν τους ενδιαφερει.
Haldol Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Κάτι που μου έμαθε ο πατέρας μου είναι ότι ποτέ δε πρέπει να κανονίζουμε τα οικονομικά μας για το μέλλον έχοντας ως δεδομένο την καλή οικονομική κατάσταση που μπορεί να έχουμε εκείνη τη στιγμή. Αυτό δε θέλει και πολύ σκέψη, πολύ λογικό δεν είναι; Όταν βγάζεις 1200€ το μήνα δεν είναι συνετό να παίρνεις γκαραντί αυτά τα λεφτά και να τα χαλάς ως το τέλος. Οπότε ευθύνη έχει και όποιος πήρε δάνειο τέτοιου ύψους, θεωρώντας δεδομένο ότι για τρεις δεκαετίες (!) θα έχει αυτό το εισόδημα ή και ακόμα μεγαλύτερο.
SlimData Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Τι άλλο θα διαβάσω ρε φίλε? Ο ένας ο ζορό λέει "την έκανα χώμα"... Σώπα? Ακόμα κλαίει που την έθιξε η μητέρα τερέζα? Ο άλλος, "ας μην μου δίνανε τα δάνεια"... Αλήθεια? Τότε όμως δεν είναι οι κακές τράπεζες που αντί να στηρίζουνε τη αγορά δεν δίνουνε δάνειο ούτε με μέσο? Να είστε υπεύθυνοι για ότι κάνετε. Όσο δεν μπορώ να ακούω για άτομα σε εισπρακτικές που παίρνουνε γεροντάκια και τους απειλούνε και τους ανεβάζουνε την πίεση ώστε να τους στείλουνε μια ώρα αρχίτερα, άλλο τόσο δεν μπορώ να ακούω ξυπνιτζήδες που όλα τους έχουν τύχει και όλους τους έχουνε βάλει στη θέση τους.... Και χωρίς κατούρημα Υπάρχουν μαλάκες σε όλες τις δουλειές. Και στις εισπρακτικές. Και στη δική μου. Και στις δικές σας. Και αν εξαιτίας των κακών κάθε δουλειάς τους βαφτίζουμε όλους μαλάκες, ε, πιστεύω σας παίρνει η μπάλα @ts, φιλαράκι, από εμπειρία σε πολύ κοντινό μου άνθρωπο νομίζω ότι δεν θα σε αφήσουνε σε ησυχία μέχρι να δούνε κάποια κίνηση οικονομική.. Όσο για το ύφος που σου λένε, δεν ξέρω, νομίζω όσο σου μιλάνε καλά δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι διαφορετικό
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Η δουλειά τους είναι να σε ενοχλούν και όσους καρκίνους και αν ευχηθείς στα παιδιά τους, πέρα από το ότι ειναι παράνομο να τους βρίζεις, αν σε παίρνουν σε σεβαστή ώρα και δε σε βρίζουν και αυτοί, δε θα σταματήσουν να σε ενοχλούν εως ότου να δουν στο σύστημα πως το ποσό έχει πληρωθεί. Φίλτατε, αυτή η λεξούλα που χρησιμοποίησες τσίγκλησε λιγάκι τα νεύρα μου. :Ρ Κατ' αρχάς, «παράνομο» είναι αυτό που μπορείς να αποδείξεις πως είναι παράνομο. Ας πάνε στα δικαστήρια εάν και εφόσον έχουν αποδείξεις πως τους έβρισα. Και επειδή όταν μιλάω για εισπρακτικές, νιώθω ότι μιλάω για υπο-όντα ενός κατώτερου θεού, να σου διευκρινήσω ότι με παρενοχλούσαν επανειλλημένως για δάνειο στο οποίο με είχαν πλαστοϋπογράψει ως εγγυητή και για το οποίο τους είχα ενημερώσει πλείστες φορές. Οπότε, όχι μόνο μπινελίκια άκουγαν, αλλά και κατάρες του χειρίστου είδους. On the other hand, αφού έχουν το νόμο με το μέρος τους, γιατί δεν πάνε δικαστικώς οι τράπεζες να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα; Ξέρω γω, μήπως επειδή τα δικαστήρια δικαιώνουν τον οφειλέτη και όχι τις τράπεζες; @ts, φιλαράκι, από εμπειρία σε πολύ κοντινό μου άνθρωπο νομίζω ότι δεν θα σε αφήσουνε σε ησυχία μέχρι να δούνε κάποια κίνηση οικονομική.. Όσο για το ύφος που σου λένε, δεν ξέρω, νομίζω όσο σου μιλάνε καλά δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι διαφορετικό Είσαι τυχερός. Φαίνεται ότι δεν έχεις έρθει ποτέ σε επαφή με εισπρακτική εταιρεία.
HERTHAN Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 On the other hand, αφού έχουν το νόμο με το μέρος τους, γιατί δεν πάνε δικαστικώς οι τράπεζες να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα; Ξέρω γω, μήπως επειδή τα δικαστήρια δικαιώνουν τον οφειλέτη και όχι τις τράπεζες; Στο μυαλο μου εισαι? Αυτο εγραφα τωρα αλλα αφου το ειπες εσυ ενταξει. Αν πανε δικαστικως να διεκδικησουν τα χρωστουμενα τοτε θα παρουν παπ@@@ια.
DrLo Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Κατ' αρχάς, «παράνομο» είναι αυτό που μπορείς να αποδείξεις πως είναι παράνομο. Κάτι που δε βλέπουμε υπάρχει στ' αλήθεια ?
pournaras Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Φίλτατε, αυτή η λεξούλα που χρησιμοποίησες τσίγκλησε λιγάκι τα νεύρα μου. :Ρ Κατ' αρχάς, «παράνομο» είναι αυτό που μπορείς να αποδείξεις πως είναι παράνομο. Ας πάνε στα δικαστήρια εάν και εφόσον έχουν αποδείξεις πως τους έβρισα. Και επειδή όταν μιλάω για εισπρακτικές, νιώθω ότι μιλάω για υπο-όντα ενός κατώτερου θεού, να σου διευκρινήσω ότι με παρενοχλούσαν επανειλλημένως για δάνειο στο οποίο με είχαν πλαστοϋπογράψει ως εγγυητή και για το οποίο τους είχα ενημερώσει πλείστες φορές. Οπότε, όχι μόνο μπινελίκια άκουγαν, αλλά και κατάρες του χειρίστου είδους. On the other hand, αφού έχουν το νόμο με το μέρος τους, γιατί δεν πάνε δικαστικώς οι τράπεζες να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα; Ξέρω γω, μήπως επειδή τα δικαστήρια δικαιώνουν τον οφειλέτη και όχι τις τράπεζες; Είσαι τυχερός. Φαίνεται ότι δεν έχεις έρθει ποτέ σε επαφή με εισπρακτική εταιρεία. "Θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι η συνομιλια μας καταγραφεται για τη δικη σας ασφαλεια".
kkostas77 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Φίλτατε, αυτή η λεξούλα που χρησιμοποίησες τσίγκλησε λιγάκι τα νεύρα μου. :Ρ Κατ' αρχάς, «παράνομο» είναι αυτό που μπορείς να αποδείξεις πως είναι παράνομο. Aδελφέ οι εταιρίες αυτές καταγράφουν τη κάθε συνομιλία ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα σε περίπτωση μύνησης On the other hand, αφού έχουν το νόμο με το μέρος τους, γιατί δεν πάνε δικαστικώς οι τράπεζες να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα; Ξέρω γω, μήπως επειδή τα δικαστήρια δικαιώνουν τον οφειλέτη και όχι τις τράπεζες; Ποιός είπε οτι δε πάνε? Ξέρεις πόσα κατεσχεμένα αυτοκίνητα και ακίνητα έχουν αυτή τη στιγμή στη κατοχή τους οι τράπεζες? Επίσης αν είχες δει το πρόσφατο ρεπορτάζ της Σουηδέζας δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Πασχαλίδου (το οποίο φυσικά προβλήθηκε μονο στη Σουηδική τηλεόραση) υπήρξε άνθρωπος που είπε πως είχε σπίτι, πλήρωνε δάνειο κανονικά, έχασε ξαφνικά τη δουλειά του και έμεινε άστεγος. Απλά πράγματα. Το πιο εύκολο πράγμα πλέον είναι να μείνεις άστεγος. Όσο για αυτούς που λένε ας μη δίναν δάνεια Το να πάρεις καταναλωτικό δάνειο όντως ειναι θελέστα και παθέστα. Το στεγαστικό όμως είναι ΑΝΑΓΚΗ. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα δανείστηκαν για να έχουν ένα σπίτι να βάλουν το κεφάλι τους, διότι τα ενοίκια ήταν ανέκαθεν ακριβά και επίσης έβγαινε φθηνότερο να επενδύσεις σε ένα ακίνητο στο οποίο θα μείνεις μια ζωή και θα το αφήσεις και στα παιδιά σου, από το να πληρώνεις κάτι που δε θα γίνει ποτέ δικό σου. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν μόνιμες ή αορίστου σύμβασης εργασίες. Ποιός περίμενε πριν 3-4 χρόνια οτι θα συμβεί αυτό το πράγμα και θα βγάζουν δημοσιους υπαλλήλους σε εφεδρία ή οτι η μια επιχείρηση θα κλείνει μετά την άλλη αφήνοντας χιλιάδες άτομα χωρίς δουλειά και σε ένα ταμείο ανεργίας το οποίο πληρώνει για ένα χρόνο. Σκεφτήτε πριν βγάλετε συμπεράσματα. Σα λαός είμαστε ολίγον μεμψίμοιρης αλλά δεν είναι ανάγκη να διαμαρτυρόμαστε για πράγματα τα οποία αναγκαία.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 "Θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι η συνομιλια μας καταγραφεται για τη δικη σας ασφαλεια". Aδελφέ οι εταιρίες αυτές καταγράφουν τη κάθε συνομιλία ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα σε περίπτωση μύνησης Τα τελευταία 3 χρόνια πρέπει να έχω δεχτεί πάνω από 200 κλήσεις, από τρεις τουλάχιστον διαφορετικές εισπρακτικές (για δάνειο που όπως προανέφερα ΔΕΝ έχω υπογράψει εγγυητής). Σε ΚΑΜΙΑ κλήση δεν με ενημέρωσαν για το αν καταγραφόταν η συνομιλία. Και λίγο απίθανο το βρίσκω να ενημερώνουν για κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που καλούν αυτοί. Με το που θα ακούει κάποιος τέτοιο μήνυμα θα το κλείνει επιτόπου. Αν καταγράφουν συνομιλίες χωρίς να ενημερώνουν, τότε κλάιν, δεν έχουν ισχύ στο δικαστήριο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 εχω πελαγωσει με παιρνουν ολη μερα τηλ σε σπιτι και κινητο και οταν τους λεω δεν εχω χρηματα να σας βαλω απαιτουν να παω αμεσα να βαλω αυριο χρηματα τι να κανω? Που να δεις κατι εισπρακτικες "εταιρειες" που ερχοντουσαν στην επιχειρηση που εργαζομουν παλαιοτερα για να "εισπραξουν" τα χρωστουμενα του εργοδοτη μου. Θα αναθεωρησεις για αυτους που απλως σου τηλεφωνουν ζητωντας σου επιτακτικα να δωσεις λεφτα... Κατα τ'αλλα οπως προαναφερθηκε την δουλεια τους κανουν και τουλαχιστον αυτοι την κανουν νομιμα (νομιζω). Απτη στιγμη που εχουν οφειλετες οι οποιοι δεν ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους, τι ακριβως να κανουν περα απτο πρηξιμο πονταροντας οτι ενα ποσοστο απο τους οφειλετες θα σιχαθει τα τηλεφωνηματα και θα επιστρεψει οτι εχει ευκαιρο σε ρευστο? Σε τετοιες εποχες και ενα 50ευρω να τους δινει καθε οφειλετης μια στο τοσο, μετραει για αυτους... Και ενταξει οι τραπεζες, ειναι κατι απροσωπο ας πουμε, δεν αναπτυσεις διαπροσωπικες σχεσεις μαζι του και λες απο εμσα σου "αστους να τραγουδανε μπλαμπλα". Σκεψου να χρωσταγες σε γνωστους σου και να σε πιεζαν αυτοι. Η σε τιποτα τοκογλυφους. Οποτε get used to it, αφου χρωστας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα