Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

brotip: δεν ειναι ολα τα λουκανικα και τα αλλαντικα φτιαγμενα με τον ιδιο τροπο ξερεις...

Τα χωριάτικα λουκάνικα που έφτιαχνε ο συγχωρεμένος ο θείος μου ήταν τόσο καθαρά και ποιοτικά που θα μπορούσες να τα φας και ωμα (που λεει ο λόγος). Το επεξεργασμένο κρέας και λουκάνικα φτιαγμένα σε εργοστάσια ειναι άλλη ιστορία.

Δημοσ.

Υπαρχουν και μη επεξεργασμενα αλλαντικα μαζικης παραγωγης παντως. Πχ το νουμπουλο και το συγλινο δεν τα βαζεις στην ιδια κατηγορια με την παριζα. Αλλα οταν ο κοσμος μαθαινει "ζαμπον και τυρι για τοστ" και οχι τα ονοματα των προιοντων αυτα εχουμε.

Επισης τα λουκανικα που εχουν περασει καποιο γινωμα (αν υπαρχει τετοια λεξη) ειναι οκ να τα φας και ωμα μιας και εχουν παστωθει. Ολα ξεκινανε απο τις εποχες που δεν υπηρχανε ψυγεια και ο κοσμος τα εκανε για να μην πεταξει τα υλικα.

Κριμα που εχουμε μονο 7-8 αλλαντικα σε αντιθεση με τα πολλα τυρια μας, αλλα ειναι απολυτα λογικο οταν δει καποιος οτι ο κοσμος ειχε κατσικες και προβατα και οχι αγελαδες και γουρουνια.

Δημοσ.

Τούφα μόλις με έκανες να πετάξω κάτι μπιφτέκια κοτόπουλου που είχα αγοράσει από το MAKRO. :eek:

Please μη βάλεις video και με βοδινά μπιφτέκια γιατί δε θα έχω τι να φάω για πρωινό. Βάλτο αύριο αυτό να προλάβω να βρω εναλλακτική.

----------

Btw έχω και κάτι κοτομπουκιές ΥΦΑΝΤΗΣ. Αυτές είναι σε ακανόνιστο σχήμα και όταν τις κόβεις (ενώ έχουν ψηθεί) φαίνονται οι ίνες του κοτόπουλου, όπως φαίνονται όταν φτιάχνω δικές μου κοτομπουκιές. Αυτές είναι οκ; Ή θα φύγει κι άλλο πακέτο από την κατάψυξη;

Δημοσ.

Αυτες ειναι οκ, αλλα ειλικρινα, ειναι απο τα πιο ευκολα φαγητα να φτιαξει καποιος μονος του!

Τα βοδινα μπιφτεκια που ειναι κατεψυγμενα ειναι ετσι συνηθως.

Luxx, νομιζω εισαι λιγο μπερδεμενος στο τι θες.

Δημοσ.

Βρε το ξέρω ότι είναι εύκολο. Γενικά δε κ**ώνω στη μαγειρική. :P

Αυτά τα τρώω για πρωινό όμως, οπότε και δε μπορώ να κάτσω να κόβω κοτόπουλα και να τα πανάρω. Ή να ζυμώνω και να ψήνω μπιφτέκια. Γι αυτό τιμώ τα έτοιμα, μιας και ετοιμάζομαι, τρώω, πίνω και καφέ και φεύγω... σ' ένα μισάωρο.

Δημοσ.

Είναι κομμάτια χοιρινό κρέας από σφαγιό που αποθηκεύεται μαζί με το λίπος του. Τρελή ποσότητα λίπους όμως. Πεντανόστιμο, θεϊκό, υπέροχο, μοναδικό. Αλλά όσα byte κείμενο διάβασες ως τώρα, τόσα θα σου φτάσει τα τριγλυκερίδια.

:P

Edit, για το σύγλινο αυτά. Το άλλο δε το 'χω ξανακούσει.

Δημοσ.

Αυτά τι είναι;

Το σύγκλινο είναι καπνιστό χοιρινό, ωραίος μεζές από την Μάνη και το νούμπουλο είναι από την Κέρκυρα (έτσι μου έχει πει πρώην), φιλέτο χοιρινό σε έντερο και καπνιστό. Δεν μου άρεσε, πολύ πιπέρι. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Δημοσ.

Ε, ντάξει, δεν είναι και κρεάς για το πρωινό σου τοστάκι...

Μάλλον για ουζάκι είναι πιο καλά ή για κρασάκι. :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...