Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις σχετικά με την ψηφιακή μετάβαση


redcha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω κάποιες ερωτήσεις απορίες σχετικά με αυτό που λένε ψηφιακή μετάβαση στην τηλεόραση

 

1 είναι υποχρεωτικό στους τηλεοπτικούς σταθμούς να εκπέμψουν ψηφιακά η όχι

 

Δηλαδή μπορεί ένας σταθμός να συνέχιση, να εκπέμπει μόνο αναλογικά και μετά το πέρας της προθεσμίας που έχει δοθεί .για την ψηφιακή μετάβαση.

 

2 στο θέμα επίγεια κεραία υπάρχουν κάποια ελάχιστα στάνταρ που θα πρέπει να έχει μια κεραία για τη σωστή, λήψη ψηφιακών καναλιών πχ ελάχιστη απολαβή πχ 15db ελάχιστο μήκος καλωδίου από την κεραία μέχρι την τηλεόραση τόσα μετρά κ.α

 

3 η κεραία θα πρέπει να κοιτάζει προς το κέντρο εκπομπής η συγκεκριμένα επάνω στον- στους αναμεταδότες, δηλαδή θα ύπαρξη κάτι παρόμοιο όπως και στα δορυφορικά πιάτα τόσες μοίρες, δεξιά η αριστερά η κεραία κάποιες μοίρες κλίση προς τα πάνω η προς τα κάτω η κεραία ,ανάλογα την περιοχή

 

ευχαριστώ

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Ναι ειναι υποχρεωτικό βαση Ευρωπαϊκής συμφωνίας που επιδότησε την ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα. Τα αναλογικά θα πάψουν μετα το περας της προθεσμίας. Αυτο ειναι και το ζητουμενο.

 

2. Οχι δεν χρειάζεσαι διαφορετική κεραία η καλωδίωση. UHF λαμβάνεις και παλι. Ισχύει οτι και στα αναλογικά, με την διαφορά, το ψηφιακο εχει υψηλότερη ισχυ. Αρα εαν ο υπαρχών εξοπλισμός σου σε κεραία - ενισχυτη σε κάλυπτε εστω και μέτρια στα ψηφιακά θα εισαι οκ.

 

3. Απαραίτητη προϋπόθεση η κεραία να κοιταει τους αναμεταδότες. Αυτό ισχύει σε ολα τα πρωτοκολλά. Η ακρίβεια δεν χρειάζεται τοσο πολυ στα ψηφιακά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...