pontez2 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Γειά σας. Ξέρει κάποιος να με πληροφορήσει για την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα; Που μπορώ να μάθω (μένω Αθήνα), τι κόστος υπάρχει, αν οι δάσκαλοι μιλάνε και τα λοιπά. Επίσης αν κάποιος γνωρίζει, αν μάθω νοηματική θα μπορώ να μιλάω με κάθε κωφάλαλο σε όλο το κόσμο ή μόνο με Έλληνες. Τέλος κάποιος μου είχε πει, πως δεν αρκεί μόνο το να μάθω τη γλώσσα αν δεν έχω επαφές με κωφάλαλους, γιατί πρέπει να μπω στη κοινωνία τους. Ευχαριστώ από τώρα
pontez2 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Παιδιά κανείς που να έχει ασχοληθεί με το θέμα μου;
kkostas77 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Για κέντρα δε ξέρω να σου πω κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχουν αρκετά σε διάφορες περιοχές της ΑΘηνας. Μια ματιά στον γουγλη θα στα κάνει λιανα 1. Δεν ειναι κωφάλαλοι. Είναι Κωφοί. Αυτός ο όρος ειναι λάθος και χρησιμοποιείτε λανθασμένα ακόμα και τώρα.Το ότι κάποιος δεν ακούει δε σημαίνει αυτόματα ότι ειναι και μουγκός. Έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν και φυσικά να βγάλουν λαλιά. Οι περισσότεροι Κωφοί βγάζουν ήχους κατά τη διάρκεια του νοηματισμού τους. 2. Δε μπορείς να μιλάς με όλο το κόσμο. Μόνο με Ελληνες γνώστες της Ελληνικής νοηματικής. Δεν υπάρχει διεθνής νοηματική. Μόνο διάλεκτος. Κάποιοι θεωρουν την Αγγλική νοηματική σα διεθνή αλλά δεν ισχύει. 3. Σίγουρα αν έχεις επαφές με Κωφούς θα μάθεις 10 πράμματα παραπάνω. Ειδικά στη νοηματική που είναι οπτικοκινητική γλώσσα και δε μπορείς να τη διαβάσεις, η παρέα με άτομα που γνωρίζουν ή έχουν ως μητρική τη συγκεκριμένη γλώσσα θα σε κάνει καλύτερο/η.
chill Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Εγώ εύχομαι η νοηματική γλώσσα στο άμεσο μέλλον να αποτελεί παρελθόν..... Ελπίδα υπάρχει http://www.youtube.com/watch?v=LsOo3jzkhYA
kkostas77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Εγώ εύχομαι η νοηματική γλώσσα στο άμεσο μέλλον να αποτελεί παρελθόν..... Άμα το δει αυτό Κωφός φίλε συμφορουμίτη θα αρχίσει τα καντήλια. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να τους πεις!!! Είναι σα να του λες ότι όπως διαδίδοντε ταχύτατα τα Αγγλικά θα πρέπει να πάψουμε να μιλάμε Ελληνικά. Η γλώσσα είναι η ταυτότητα του κάθε ανθρώπου. 1
DrLo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Άμα το δει αυτό Κωφός φίλε συμφορουμίτη θα αρχίσει τα καντήλια. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να τους πεις!!! Είναι σα να του λες ότι όπως διαδίδοντε ταχύτατα τα Αγγλικά θα πρέπει να πάψουμε να μιλάμε Ελληνικά. Η γλώσσα είναι η ταυτότητα του κάθε ανθρώπου. Δηλαδή αν βρεθεί θεραπεία που τα κωφά μωρά θα μπορούν να ακούσουν , η νοηματική γλώσσα πρεπει να διατηρηθεί για λόγους παράδοσης πχ ?
kkostas77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Θεραπεία δύσκολα θα υπάρξει. Πολλές από τις ασθένειες αυτές είναι μη αναστρέψιμες (δηλαδή ούτε με εγχειρηση δεν μπορεί να επανέλθει το αυτί). Η λύση που δίνουν οι γιατροί είναι το κοχλιακό (ειδος επέμβασης, σαν να έχεις ένα ακουστικό μόνιμα στο αυτί σου) που σε κάποιες περιπτώσεις ειναι επιτυχημένο. Ε πολλοί Κωφοί δεν θέλουν το παιδί τους να φορέσει κοχλιακό. Δεν είναι θέμα παράδοσης μόνο. Αν θέλεις μπορώ να σου βρω ένα βίντεο όπου η Κωφή μάνα παρακαλάει το παιδί της να γεννηθεί Κωφό και αν θελήσει όταν ενηλικιωθεί να φορέσει κοχλιακό. Υπερβολή αλλά αλήθεια.
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Αυτή η ανώμαλη που περιγράφεις, είναι μάλλον η εξαίρεση της εξαίρεσης. Ο chill όμως μίλησε υποθετικά "εγώ εύχομαι[...]"
kkostas77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Αυτή η ανώμαλη που περιγράφεις, είναι μάλλον η εξαίρεση της εξαίρεσης. Ο chill όμως μίλησε υποθετικά "εγώ εύχομαι[...]" Kιόμως αδελφέ αυτή μόνο εξαίρεση δε θεωρείται. Γενικά είναι πολύ πιό βαθύ το θέμα. Αν θέλετε μπορώ να γράψω μερικά πράγματα. Το είδα το εύχομαι. Είναι σα να λέω εγω "ευχομαι η Ελληνικη γλώσσα να γίνει παρελθόν κάποτε". Πως σου φαίνεται σαν άποψη?
DrLo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Kιόμως αδελφέ αυτή μόνο εξαίρεση δε θεωρείται. Γενικά είναι πολύ πιό βαθύ το θέμα. Αν θέλετε μπορώ να γράψω μερικά πράγματα. Το είδα το εύχομαι. Είναι σα να λέω εγω "ευχομαι η Ελληνικη γλώσσα να γίνει παρελθόν κάποτε". Πως σου φαίνεται σαν άποψη? Καμία σχέση ... 1
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Kιόμως αδελφέ αυτή μόνο εξαίρεση δε θεωρείται. Γενικά είναι πολύ πιό βαθύ το θέμα. Αν θέλετε μπορώ να γράψω μερικά πράγματα. Το είδα το εύχομαι. Είναι σα να λέω εγω "ευχομαι η Ελληνικη γλώσσα να γίνει παρελθόν κάποτε". Πως σου φαίνεται σαν άποψη? Καθυστερημένη, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα
kkostas77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Θέλετε να μου πείτε κάποιος εκ των 2 γιατί η συγκεκριμένη άποψη θεωρειτε οτι ειναι καθυστερημένη ή πως δεν έχει σχέση?? Αντιλαμβάνεσθε πως για κάποιους ανθρώπους η νοηματική είναι η μητρική τους γλώσσα?
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Αντιλαμβάνεσαι πως λίγο ή πολύ είναι αναπηρία; 1
kkostas77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Τι είναι αναπηρία? Ότι ο άλλος δε δέχεται να χαθεί η γλώσσα του? Δε σε πιάνω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα