Fu Manchu Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Καλημέρα. Ανοίγω αυτό το θέμα για να ακούσω διάφορες προτάσεις σχετικά εργαλεία, όργανα μέτρησης πάνω στα δίκτυα. Κάνω δομημένες αλλά είναι κυρλιως να τραβήξω καλώδια και να εγκαθιστώ επιτοίχα πριζάκια δικτύου. Τα εργαλεία που έχω είναι ένα απλό punch down, και ένας απλός tester για έλεγχο των καλωδιώσεων. Ποια επαγγελματικά εργαλεία θα ήταν ιδανικά για τέτοιες δουλειές; Ακούω τις προτάσεις σας...
ArisG88 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Ενταξει δεν χρειαζεσαι και κατι ιδιαιτερο. Και μια πρεσσα που φανταζομαι θα εχεις, tester. Γενικα αυτα.
poulinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 απλα τα απλα tester fluke κτλ απλα βλεπουν οτι το καλωδιο ειναι οκ.δεν κανουν κατι παραπανω δηλαδη να κανουν πιστοποιηση σε ενα καλωδιο οτι παιζει σωστα και δεν εχει errors κτλ.εκει πανε πιο ακριβα μηχανηματα.το tester απλα σου λεει να το καλωδιο ειναι οκ σαν ενωση απο ακρη σε ακρη nothing more.ακομα και λαθος να βαλεις τα χρωματα και απο τις 2 πλευρες ενω στην πραξη δεν θα παιξει το τεστερ θα στο βγαλει σωστα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Πρεσα για τις φυσες Πρεσα για τις μπριζες και τα patch panel (crown tool το λενε εδω), το οποιο να εχει και την δαγκανα που βγαζεις καποιο πατημενο καλωδιο (αν το βαλεις λαθος και θες να το τραβηξεις πισω) Μαχαιρι-τυπου χαρτοκοπτικο (εκτος αν εχεις μαθει να ξυνεις αλλιως το cat5/cat6, αν και σιγουρα με το μαχαιρι ειναι πιο ευκολο). Τεστερ να δειχνει και στις 2 πλευρες ποια ζευγη δεν δουλευουν με αριθμηση και με beeper στο μικρο εξαρτημα Κατσαβιδι σταυρωτο και ισιο Καλο κοπτικο καλωδιου (cutter το λενε εδω περα) Κολλητηρι και καλαι (σε εξαιρετικες περιπτωσεις) Δετηρες (tire up) Και πολυ πολυ σπανια, πολυμετρο (αυτο δε το θεωρω απαραιτητο βασικα, απλα το αναφερω οτι μια φορα θα το χρειαστεις και δε θα βγαζεις ακρη αν δε το εχεις μαζι. Και δε θα ειναι και για καλο που θα το χρειαστεις). Kαι περα απτα εργαλεια, το βαλιτσακι χρειαζεται και καποιο εξοπλισμο τυπου: φυσες cat5/cat6 τηλεφωνικες φυσες ολων των τυπων cat5 connector boxes φιλτρα 2 ετοιμα πρεσαρισμενα cat5 καλωδια μισου μετρου η λιγοτερο 2 ετοιμα cat5 μισου μετρου τουλαχιστον πρεσαρισμενα μονο απτην μια πλευρα και γυμνα 3-4 ποντους απτην αλλη. Οταν λεω γυμνα εννοω να εχεις καθαρο συρμα απο καθε χρωμα γυρω στους 3-4 ποντους, ισως και πιο πολλους.
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Μια γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος βοηθαει εκτος αν εχεις fluke Που ειναι και Lan tester και γεννητρια. και για μεταφραση φυσες= rj clips γιατι φυσες εγω δεν τα ακουω ποτε. πρεσα= καρφωτικο = crow coupler=μουφα rj45 se rj45 klipsadoro αλλιως πρεσα για μουφες και το official onoma Crimping Tool with Wire Stripper and Cutter crown tool το λενε εδω να υποθεσω εννοεις krone tool
Fu Manchu Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά που λέτε τα εχω... Θέλω εναν καλύτερο Tester πχ όπως αυτόν http://www.flukenetworks.com/enterprise-network/network-testing/CableIQ-Qualification-Tester αλλά έχει 800€ περίπου, επένδυση που δεν μπορώ να κάνω τώρα... έχετε να προτείνετε κάτι παρόμοιο σαν πιο οικονομική λύση;
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά που λέτε τα εχω... Θέλω εναν καλύτερο Tester πχ όπως αυτόν http://www.flukenetw...fication-Tester αλλά έχει 800€ περίπου, επένδυση που δεν μπορώ να κάνω τώρα... έχετε να προτείνετε κάτι παρόμοιο σαν πιο οικονομική λύση; α.δεν ξερω αν υπαρχει καποιο πιο απλο μοντελο που να τεσταρει μονο Utp και οχι coax και audio cabling.η fluke εχει αντιπροσωπεια στην ελλαδα στην νεα φιλαδελφεια οποτε θα μπορουσες να τους παρεις να δεις τι αλλο εχουν.αλλα γενικως μην περιμενεις να ειναι κατι φτηνο.εγω εχω μια fluke intellitone η οποια απλα τσεκαρει το Pinout στο καλωδιο χωρις να κανει καποια παραπανω τεστ και επισης ειναι και γεννητρια ηχητικου σηματος και ειχε κανα 200ευρω.αυτο που πηρες εσυ δεν τεσταρει απλα αν το καλωδιο ειναι ενωμενο κτλ αλλα πολλα παραπανω.εχω δει και πιο φτηνη fluke που ειχε πιο πολλα πραγματα απο την δικια μου που σου εδειχνε και τα μετρα αλλα ουτε αυτη το τεσταρε σαν bandwidth το καλωδιο.αυτο που ειδες εσυ ξεφευγει απο τα απλα.αλλα η Fluke σαν ονομα ειναι πολυ καλη και αξιοπιστη.το τεστερ που εχεις ηδη τι ειναι?απλα να δειχνει αν το καλωδιο ειναι οκ?? ειναι καλη επενδυση αρκει να το χρησιμοποιησεις για αυτα που εχει γιατι αλλιως τζαμπα τα λεφτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα