Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παμε να ριξουμε γιαουρτια στον Νταλαρα! Αυτος φταιει! Να παρουμε και τα ευσημα των συμπολιτων για την αντιδραση μας.

Ασχετο αν οι συμπολιτες μας μετα τατ ευσημα θα πανε να στηριξουνε τον μοναδικο υποψηφιο προεδρο στις εσωκομματικες ή θα πανε στο παρτυ της φοιτητικης παραταξης κλπ κλπ κλπ.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα εσυ λες "τι ασχημη και προκλιτικη ειναι η φωτο" ενω εγω λεω πως η συμπεριφορα μερικων συμπατριωτων μου ειναι χειροτερη. Το να μην ψηφισεις, το να μην αποδιδεις ευθυνες εκει που πρεπει, το να μην πληρωνεις φπα, το να μην κοβεις αποδειξη ειναι ολα κομματια στο puzzle (αλλα μικροτερα αλλα μεγαλυτερα). Το προβλημα δεν ειναι η φωτο, η νοοτροπια του λαου ειναι που δεν βαζει μυαλο ειναι για μενα το προβλημα.

Ακριβώς!

+1 και από εμένα σε αυτή την άποψη.

Το ότι ο καθένας όποτε μπορέσει να κλέψει θα το κάνει είναι θέμα πολιτών και όχι πολιτικών.

Το βλέπουμε καθημερινά. Από τις μίζες και τα φακελάκια, μέχρι τις πυλωτές που γίνονται χώροι στάθμευσης (επειδή έτσι γουστάρουν και όχι επειδή έχουν πάρει άδεια από την πολεοδομία), τους λαθρεπιβάτες σε μέσα μαζικής μεταφοράς και το παρκάρισμα όπου γουστάρει ο καθένας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένας που θα αγοράσει ένα σπίτι που έχει παράνομο χώρο στάθμευσης σε πυλωτή, εξισώνεται με τον Τσοχατζόπουλο που πήρε μίζες για υποβρύχια. Ούτε όμως σημαίνει πως η παρανομία είναι διαβαθμισμένη. Η τιμωρία, ναι. Η παρανομία, όχι. Η παρανομία είναι διαδικασία On/Off. Είτε είσαι σύννομος είτε παράνομος. Η τιμωρία σου θα είναι διαβαθμισμένη.

Έτσι, οι περισσότεροι Έλληνες, όπου μπορούν, παρανομούν για προσωπικό συμφέρον και χωρίς να τους νοιάζει για τους άλλους. Αυτή η συμπεριφορά οδηγεί τις ψήφους σε παρόμοιους ανθρώπους, όπως οι πολιτικοί που έχουμε.

Εδώ θεωρούν ριζοσπάστες τους ηλίθιους που διαμαρτύρονται και όταν ρωτάνε ΤΗΝ αρχηγό τους εάν θα τα έκανε αυτά που λέει πράξη εάν έβγαινε στην κυβέρνηση, λέει "δεν ξέρω", "άλλο θέμα αυτό" και λοιπά ωραία. Ή τον άλλο που είναι από τους μεγαλύτερους εκμεταλλευτές μαρμάρου της Τήνου και αντικαταστάθηκε από τον πολ. μηχ με όχι και τόσο καθαρό (οικογενειακό) παρελθόν γύρω από έργα. Ή τους άλλους που χρόνια τώρα κοροϊδεύουν τους πάντες ή τον γλίτσα τον κοντό.

Βέβαια, τώρα οι επιλογές αυξήθηκαν και με την συγγενή του δράκουλα και λοιπά μπουμπούκια.

Δημοσ.

Καλά, τραβάτε εσείς σε καμιά Ολλανδία, πιάστε ένα φανάρι και ζητήστε λεφτά κι αν δεν φάτε απέλαση επιτόπου να μου τρυπήσετε τη μύτη.

Πήξαμε στον πολιτισμό εδώ μέσα.

Δημοσ.

Ναι, αλλα μην λεμε τα ιδια. Οι γκομενες που εσυ ψηφ.. διαλεγες τοσα χρονια ειναι καθρεφτης του εαυτου σου, τι γκρινιαζεις τωρα?

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι αυτός να γαμήσει ήθελε,τι λες τώρα για καθρέφτες,για εαυτούς,για γκρίνιες κλπ...

Α,τώρα κατάλαβα τί ήθελες να πεις...έλεγες ότι έβαζε και το απαραίτητο έστημα,ε;

λολ και π μαζί.

Δημοσ.

Καλά, τραβάτε εσείς σε καμιά Ολλανδία, πιάστε ένα φανάρι και ζητήστε λεφτά κι αν δεν φάτε απέλαση επιτόπου να μου τρυπήσετε τη μύτη.

Πήξαμε στον πολιτισμό εδώ μέσα.

Όπως επίσης το να σταματήσεις σε διάβαση πεζών, όπου θα φας το απίστευτο κράξιμο.

Αλλά όχι από κάποιον "μπαμπούλα"... αλλά από τους ίδιους τους πολίτες. Πιστεύω καταλαβαίνεις την ειδοποιό διαφορά.

Δημοσ.

Παμε παλι. Η ηγεσια της χωρας ειναι καθρεφτης των πολιτων της. Οπως και ο αθλητισμος της, ο πολιτισμος της, η παιδεια της κλπ.

Απλά θα ήθελα ένα παράδειγμα ηγεσίας που να καθρεφτίζει τον πολιτισμό ,την παιδεία κλπ μιας χώρας που δεν είναι σαν την Ελλάδα.

Δημοσ.

Είναι άκομψο να λέμε ότι η ηγεσία της χώρας είναι καθρέφτης των πολιτών της, μη λαμβάνοντας υπ όψιν άλλους παράγοντες. Υπάρχουν κοινωνικές επιστήμες που μελετάνε τέτοια θέματα. Η λέξη επιστήμη μπορεί να ακούγεται λίγο μακρινή ή εγκυκλοπαιδική σε μερικούς.

Πχ στην Ελλάδα που η κυβέρνηση σχηματίζεται με το 42% της αυξημένης αναλογικής, ή στις δημοτικές εκλογές που το πρώτο κόμμα παίρνει επιπλέον έδρα επειδή είναι πρώτο και άλλα τέτοια τραγικά.

και το παράδειγμα αυτό είναι ένα από πολλά.

Υπάρχουν οικονομικοί δείκτες ευτυχίας των πολιτών, τρόποι να συσχετίσεις την απελπισία του νοικοκυριού με τις αποφάσεις που λαμβάνει, να λάβουμε υπ όψιν την παραπληροφόρηση και 1002 άλλους παράγοντες πολύ πιο αστάθμητους από το αποτέλεσμα του 1+1=2. Δεν είναι μόνο μαθηματικά, ούτε υπάρχει κάποια συνταγή την οποία αν εφαρμόσεις θα γίνει το φαΐ νόστιμο.

Πετάμε μια φράση σε 2 γραμμές και απορούμε γιατί όλοι οι άλλοι δε βλέπουν την αλήθεια μας.

Δημοσ.

Τόσο εγκυκλοπαιδική, που μερικοί δεν ξέρουν την ακριβή σημασία της και εντάσσουν τις κοινωνικές "επιστήμες" στις επιστήμες...

Όπως και η θεολογική "επιστήμη" και άλλα τέτοια ωραία.

Οπότε, ας μην επιδιώκουν να ερίζουν ορισμένοι, πόσο μάλλον δε όταν οι ίδιοι έχουν τρύπες σε αυτά που λένε.

Οι επιστήμες, από το 1960 (ή 70, δεν θυμάμαι ακριβώς) είναι 4.

Μαθηματικά

Φυσική

Χημεία

Πληροφορική

Και λέω από το 1960 (ή 70) γιατί τότε οι μαθηματικοί αναγνώρισαν την Πληροφορική ως επιστήμη.

Οντως προφανής.Στις τελευταίες εκλογές όμως η ακροδεξιά μπήκε κοινοβούλιο.

Link

Για να καταλάβω τον συλλογισμό σου.

Το πρόβλημα είναι ο πολιτικός χρωματισμός ενός σχηματισμού ή το έργο που παράγει;

Δηλαδή... εάν (σε μία εντελώς υποθετική περίπτωση) είχες μία άκρα δεξιά κυβέρνηση, η οποία δεν στερούσε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών (όπου ως δημοκρατικές θεώρησε όπως τις εννοεί ένας αριστερός σχηματισμός, ας πούμε), παρήγαγε έργο, συντηρούσε ένα κράτος δικαίου και κοινωνικής πρόνοιας...

Το πρόβλημα θα ήταν ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ακροδεξία;

Και για το παράδειγμα...

Όντως, πιστεύω, ότι αντανακλά τις αντιλήψεις των πολιτών με αυτά που ακούν για τις άλλες χώρες. Οπότε, μήπως έτσι ενδυναμώνεται η άποψη ότι μία χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει;

Δημοσ.

Τόσο εγκυκλοπαιδική, που μερικοί δεν ξέρουν την ακριβή σημασία της και εντάσσουν τις κοινωνικές "επιστήμες" στις επιστήμες...

Όπως και η θεολογική "επιστήμη" και άλλα τέτοια ωραία.

Οπότε, ας μην επιδιώκουν να ερίζουν ορισμένοι, πόσο μάλλον δε όταν οι ίδιοι έχουν τρύπες σε αυτά που λένε.

Οι επιστήμες, από το 1960 (ή 70, δεν θυμάμαι ακριβώς) είναι 4.

Μαθηματικά

Φυσική

Χημεία

Πληροφορική

Και λέω από το 1960 (ή 70) γιατί τότε οι μαθηματικοί αναγνώρισαν την Πληροφορική ως επιστήμη.

Παίρνεις το βραβείο του δογματικού post 2012.

Άκου κει οι επιστήμες είναι 4 (και βάζεις και την πληροφορική μέσα στις θεμελιώδεις!) . Ποιος το καθορίζει αυτό;

"οι μαθηματικοί αναγνώρισαν την πληροφορική ως επιστήμη" τραγικός τρόπος σκέψης.

Κοινωνική επιστήμη είναι και η οικονομία ξέρεις. Στις κοινωνικές εντάσσεται.

Μήπως πάσχει από μαθηματικά μοντέλα; μήπως δεν έχει μέσα αρκετή οικονομετρία;

Τι θα ήθελες να έχει για να τη χαρακτηρίσεις επιστήμη; να την αναγνωρίσουν οι μαθηματικοί σε κάποιο site?

Δημοσ.

Παίρνεις το βραβείο του δογματικού post 2012.

"οι μαθηματικοί αναγνώρισαν την πληροφορική ως επιστήμη" τραγικός τρόπος σκέψης.

Τόσο καλό βραβείο... που ο διεθνής διαχωρισμός σε PURE Sciences και μη PURE sciences (όπου μέσα είναι και οι applied) παραβλέπετε!

Και μετά κάποιος έλεγε για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις κτλ.

Ε ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Βιοχημεία, μπορεί. Βιολογία, δεν νομίζω.

Δημοσ.

Τιμόν δεν το έχεις. Διάβασε για αναδυόμενες ιδιότητες και τα συναφή και μη μπερδεύεις τις εφαρμοσμένες.

edit, γάμα το, τώρα είδα το quote. Nothing to do here.

Δημοσ.

Τιμόν δεν το έχεις. Διάβασε για αναδυόμενες ιδιότητες και τα συναφή και μη μπερδεύεις τις εφαρμοσμένες.

Ευτυχώς που μου είπε κάποιος τυχαίος στο internet ότι δεν το έχω, για να ξέρω τι έχω.

Και εάν είναι να πιάσουμε το "διάβασε εκείνο, διάβασε το άλλο"... θα περιμένουμε αρκετά μέχρι να διαβάσουμε και οι δύο τις προτάσεις του άλλου. Εκτός και εάν διαβάζεις σαν τον superman.

Διάβασε (να είδες; ) τα προηγούμενα post μου.

Όπως και να έχει, εάν θέλετε το συνεχίζουμε σε spoilers, μην κάνουμε hijack στο topic.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...