Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

ρε παιδια τα ενσημα ημιαπασχολησης μετρανε για την συνταξιμη υπηρεσια η οχι?γιατι καποιος μου ειπε οτι δεν μετρανε για την συνταξη....

Δημοσ.

Καλησπερα,

ρε παιδια τα ενσημα ημιαπασχολησης μετρανε για την συνταξιμη υπηρεσια η οχι?γιατι καποιος μου ειπε οτι δεν μετρανε για την συνταξη....

Μετράνε κανονικότατα.

Αν αυτός που στο είπε ειναι το αφεντικό σου, πάει να γλυτώσειτις εισφορές.

Δημοσ.

οχι δεν μου τι ειπε το αφεντικο μου,ειχα κουβεντα με μια γνωστη και μου ειπε αυτο,οτι τα ενσημα ημιαπασχολησης δεν μετρανε για συνταξιμη υπηρεσια.Εγω δουλευω τετραωρο 4 φορες την εβδομαδα, παιζει ρολο αυτο?

Δημοσ.

οχι δεν μου τι ειπε το αφεντικο μου,ειχα κουβεντα με μια γνωστη και μου ειπε αυτο,οτι τα ενσημα ημιαπασχολησης δεν μετρανε για συνταξιμη υπηρεσια.Εγω δουλευω τετραωρο 4 φορες την εβδομαδα, παιζει ρολο αυτο?

Μάλλον η γνωστή σου εχει μπερδευτεί. Με τη δουλειά που κάνεις μαζεύεις 16 συντάξιμα μεροκάματα-ένσημα ανα μήνα δουλειάς.

Δημοσ.

Για να υπολογιστούν οι ασφαλιστικές ημέρες στο ΙΚΑ στις περιπτώσεις της μερικής απασχόλησης, διαιρούμε το συνολικό ποσό των μηνιαίων αποδοχών με το μικρότερο τεκμαρτό ημερομίσθιο.

Γενικώς η μερική απασχόληση για πάνω απο τις μισές ωρες του προβλεπόμενου ωράριο μετράει ως 1 καθαρό συνταξιμο ένσημο.

Σε γενικές γραμμές 4ωρο & 5νθημερο = 25 πληρη ενσημα οπως και η πληρης απασχόληση.

• Like 5
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ενας ημερομίσθιος που εργαζετε 4ωρα καθε μερα αν καταλαβα καλα δικαιουτε 25 ενσημα το μηνα, αρα

300 ενσημα το χρονο. Αυτα τα ενσημα ειναι κανονικα συνταξιμα οπως τα 8ωρα ενσημα? Γνωριζει κανεις τπτ περι αυτου?

Δημοσ.

Ενας ημερομίσθιος που εργαζετε 4ωρα καθε μερα αν καταλαβα καλα δικαιουτε 25 ενσημα το μηνα, αρα

300 ενσημα το χρονο. Αυτα τα ενσημα ειναι κανονικα συνταξιμα οπως τα 8ωρα ενσημα? Γνωριζει κανεις τπτ περι αυτου?

Κανονικότατα μετράνε ακριβώς όπως και τα 8αρα
Δημοσ.

Κανονικη συνταξη θα παρεις αλλα οπως ειναι φυσικο θα πέρνεις και λιγοτερα λεφτα σε σχεση με καποιον που δουλευει 8αρα.Εαν δεν κανω λαθος με τον επερχομενο ασφαλιστικο το ποσο της συνταξης θα υπολογιζετε με βαση τα εισοδηματα για ολη τη διαρκεια του ασφαλιστικου βιου 

Δημοσ.

Κανονικη συνταξη θα παρεις αλλα οπως ειναι φυσικο θα πέρνεις και λιγοτερα λεφτα σε σχεση με καποιον που δουλευει 8αρα.Εαν δεν κανω λαθος με τον επερχομενο ασφαλιστικο το ποσο της συνταξης θα υπολογιζετε με βαση τα εισοδηματα για ολη τη διαρκεια του ασφαλιστικου βιου 

Άρα μειωμένη, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Ο όρος "μειωμενη" συνηθως παραπεμπει στις προωρες συνταξεις .Η συνταξη που θα παρει καποιος με 4ωρα ειναι κανονική όπως και αυτη που θα παρει καποιος με 8ωρα, απλά όπως είναι απολύτος λογικό αυτος που θα έχει πληρώσει παραπάνω κατα τη διαρκεια του ασφαλιστικου βίου θα πάρει και μεγαλύτερη συνταξη.

π.χ

Το γεγονος οτι ο x τωρα παιρνει συνταξη 700 ευρω απο το ικα και ο y παιρνει 1400 απο το τσεμεδε δεν συμαινει οτι ο x παίρνει μειωμενη απλά ο y πλήρωνε 5000 /ετος εισφορες και ο x 3000/ετος

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...