KNSM Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Ψαχνω κι εγω και δεν βρισκω ακρη, αν μπορει κανεις να απαντησει θα του ημουν ευγνωμων. Εχω 120 πληρη ενσημα (8ωρο) το 2015, 25 πληρη τωρα τον Αυγουστο και μεχρι τελος του χρονου θα συμπληρωσω τα 200 με 4ωρα ενσημα (ημιαπασχοληση). Επειδη θα επιδοτηθω για πρωτη φορα, μπορω να παρω ταμειο ανεργιας στα 200 την τελευταια διετια αλλα δεν βρισκω πουθενα αν αλλαζει κατι επειδη καποια απο τα ενσημα θα ειναι ημιαπασχολησης (4ωρο), γνωριζει κανενας? Ο TheAccountant το λεει ξεκαθαρα αλλα η απαντηση ειναι του 2012 και θα ηθελα να ξερω αν εχει αλλαξει κατι. Στον Οαεδ απαντανε ''φερτε μας τα χαρτια να δουμε αν βγαινει ταμ.ανεργιας''...
Liverpool89 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Νομιζω θα επιδοτηθεις, αλλα μπορει οχι για ενα εξαμηνο αλλα για λιγοτερο. Πχ απο 3/5 μηνες... ολα αυτα με επιφύλαξη
KNSM Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Για 5 μηνες θα επιδοτηθω, αυτο ειναι ντεφακτο, αλλα η αμφιβολια για τα ενσημα ημιαπασχολησης παραμενει. Εν τω μεταξυ δεν εχουμε κρατος, μπ*&ρδελο εχουμε, πουθενα δεν αναφερεται ξεκαθαρα αυτο το θεμα με την ημιαπασχοληση, βαρεθηκε ο νομοθετης να το ξεκαθαρισει. Το ταμ. ανεργιας το εχουν κανει τοσο δυσκολο για να επιδοτουνται οσο το δυνατον λιγοτεροι, πιστευω οτι αν δεν υπηρχε η προστασια των ανθρωπινων δικαιωματων στη μεση ανετα το ελ. κρατος θα ελεγε στους ανεργους να πανε να πνιγουνε και να κοψουν και το λαιμο τους...
lightspeed Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Για 5 μηνες θα επιδοτηθω, αυτο ειναι ντεφακτο, αλλα η αμφιβολια για τα ενσημα ημιαπασχολησης παραμενει. Εν τω μεταξυ δεν εχουμε κρατος, μπ*&ρδελο εχουμε, πουθενα δεν αναφερεται ξεκαθαρα αυτο το θεμα με την ημιαπασχοληση, βαρεθηκε ο νομοθετης να το ξεκαθαρισει. Το ταμ. ανεργιας το εχουν κανει τοσο δυσκολο για να επιδοτουνται οσο το δυνατον λιγοτεροι, πιστευω οτι αν δεν υπηρχε η προστασια των ανθρωπινων δικαιωματων στη μεση ανετα το ελ. κρατος θα ελεγε στους ανεργους να πανε να πνιγουνε και να κοψουν και το λαιμο τους... Τον ΟΑΕΔ δεν τον ενδιαφέρει εαν τα ένσημα προέρχονται από ημιαπασχόληση ή πλήρη απασχόληση, το μοναδικό που πρέπει να έχεις υπόψη είναι ότι μηνιαίες αποδοχές πριν την απόλυση πρέπει να είναι 314,17 € και άνω, ώστε να δικαιούσαι ολόκληρο το επίδομα, δηλ 360 ευρώ για άτεκνους. Εαν το εισόδημα σου είναι μικρότερο θα πάρεις μικρότερο επίδομα. 1
KNSM Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Σ'ευχαριστω πολυ lightspeed! Αυτο με τα 314,17 το ειχα υποψιν μου.
panosno1com Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Για να υπολογιστούν οι ασφαλιστικές ημέρες στο ΙΚΑ στις περιπτώσεις της μερικής απασχόλησης, διαιρούμε το συνολικό ποσό των μηνιαίων αποδοχών με το μικρότερο τεκμαρτό ημερομίσθιο. Γενικώς η μερική απασχόληση για πάνω απο τις μισές ωρες του προβλεπόμενου ωράριο μετράει ως 1 καθαρό συνταξιμο ένσημο. Σε γενικές γραμμές 4ωρο & 5νθημερο = 25 πληρη ενσημα οπως και η πληρης απασχόληση. Να ρωτησω κατι, επειδη μπερδευομαι ,γιατι ειναι 25 ενσημα αφου ειναι 4 βδομαδες επι 5 μερες? (εννοω 4*5 =20)
logistoulis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 25 στην ημιαπασχοληση ως τετράωρος νομίζω παίρνεις αν εργάζεσαι 6ημερο -για το 6ημερο δε νομίζω είμαι βεβαιος- και περνάς βέβαια και την 1η ασφαλιστική κλάση που στις 4 ώρες τη περνάς σε κάθε περίπτωση (πχ με 3ωρο κάτω των 25 στα 10.27 μεικτό δεν έχεις φουλ ένσημο και να στο βαλουν στην απδ όταν πάνε να τα μετρήσουν για να βγεις στη σύνταξη θα το δουν και θα στα μειώσουν έχω πετύχει μεγάλο καβγά σε αντίστοιχη περίπτωση σε άτομο που τα μετρούσε τσιμα τσιμα να βγει στη σύνταξη )Στο 5νθημερο παίρνεις 22 κατά μέσο όρο, 22 σταθερά βασικά για να τελειώνουμε..Ο full time παίρνει 25 ένσημα άλλωστε γιατί και 5 μέρες να δουλεύει ασφαλίζεται σα να δουλεύει 6 και μπορεί βέβαια να δουλεύει και 6 μέρες όμως όχι 8ωρο αλλά 6.66 ώρες τη μέρα (6 ώρες και 40' για να φτασει τις 40)Βέβαια πολλοί θα πουν και ο 4ωρος με 5 μέρες θα πάρει 25 και πολλοί τα βάζουν και καλά κάνουν στη τελικη (φτάνουν τα χρήματα και στο βασικό για να δικαιολογήσουν τα 25) δεν έχουν κάτι να χάσουν απλά το ικα μπορεί στο τέλος να δώσει 22. ίσως καλό είναι να δίνονται 25 και ας τα κάνει το ικα 22 σε έλεγχο, άμα βάλεις 22 τόσα θα πάρει
KNSM Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Εγω μετα απο αρκετο ψαξιμο ειδα οτι ενω το ΙΚΑ θα επρεπε να αναγνωριζει 25 ενσημα και στην ημιαπασχοληση (απο αποφαση δικαστηριου στη Χαλκιδα) παρανομως και καταχρηστικως (γραφοντας δηλαδη στα παλια του τα παπουτσια αποφαση δικαστηριου) αναγνωριζει οσα γουσταρει, αλλες φορες 21, αλλες 22 και αλλες 23... Αν ειχαμε κρατος θα πηγαινε στο ΙΚΑ και θα του τραβουσε το αυτι αλλα επειδη εχουμε μπ*&ρδελο δεν ασχολειται κανενας... https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/17379 1
kotori Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 εχω δουλεψει απο τον φευρουαριο μεχρει ιουλιο και εχω 118 ενσιμα σε φουρνο και μεχρει τωρα ειμαι ανεργοσ ,αν κολισο οικοδομικα αλα 6 για1 μηνα και μετα καθε μηνα απο 2-3 μεχρει να συμληροσω τουσ 14 μηνεσ.Πρεπει να ειναι συνεχομενα οι μηνεσ,οτι δεν εχω διακοψει τι δουλια η δεν πειραζει.Ευχαριστο.
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Στις 29/8/2016 στις 3:55 ΜΜ, KNSM είπε Εγω μετα απο αρκετο ψαξιμο ειδα οτι ενω το ΙΚΑ θα επρεπε να αναγνωριζει 25 ενσημα και στην ημιαπασχοληση (απο αποφαση δικαστηριου στη Χαλκιδα) παρανομως και καταχρηστικως (γραφοντας δηλαδη στα παλια του τα παπουτσια αποφαση δικαστηριου) αναγνωριζει οσα γουσταρει, αλλες φορες 21, αλλες 22 και αλλες 23... Αν ειχαμε κρατος θα πηγαινε στο ΙΚΑ και θα του τραβουσε το αυτι αλλα επειδη εχουμε μπ*&ρδελο δεν ασχολειται κανενας... https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/17379 Αυτό ακριβώς. Τα ένσημα ημιαπασχόλησης είναι 25.
παπι Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Physics_Rulez είπε Αυτό ακριβώς. Τα ένσημα ημιαπασχόλησης είναι 25. Οσο και οι μηνες.
Havik Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2012 στις 11:29 ΜΜ, TheAccountant είπε Για να υπολογιστούν οι ασφαλιστικές ημέρες στο ΙΚΑ στις περιπτώσεις της μερικής απασχόλησης, διαιρούμε το συνολικό ποσό των μηνιαίων αποδοχών με το μικρότερο τεκμαρτό ημερομίσθιο. Γενικώς η μερική απασχόληση για πάνω απο τις μισές ωρες του προβλεπόμενου ωράριο μετράει ως 1 καθαρό συνταξιμο ένσημο. Σε γενικές γραμμές 4ωρο & 5νθημερο = 25 πληρη ενσημα οπως και η πληρης απασχόληση. 4ωρο & 5νθημερο (μερική) νομίζω είναι 23 και όχι 25, 25 είναι στην πλήρη απασχόληση. nvm δεν είχα διαβάσει την δευτερη σελίδα. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από Havik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα