WiseGuy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα παιδιά, όχι ότι ο υπολογιστής μου έχει κάτι, απλά άρχισα να καταλαβαίνω ότι ίσως έγινε λίγο αργός με τα χρόνια. Τον είχα αγοράσει το 2006, με συναρμολόγηση των εξαρτημάτων. Τώρα θα ήθελα τη γνώμη/βοήθεια σας διότι σκέφτομαι να αναβαθμήσω κάρτα γραφικών, RAM, επεξεργαστή και ίσως μητρική, αν χρειαστεί (εσείς θα πείτε). Τα εξαρτήματα που έχει τώρα μέσα: Σκληρός: 3.5" Samsung 250 GB SP2504C 7200/m 8MB Μητρική: Asus A8N-E nForce4 Ultr (dual PC3200 DDR) Κάρτα γραφικών: MSI RX1300Pro 256MB PCIe DVI/TV Τροφοδοτικό: 400W COBA AP400X S-ATA Ultra Silent Επεξεργαστής: AMD Athlon 64 3200+ Venice 2.0 GHz tray 512KB Μνήμη: 2x 1024MB G.SKILL PC400 CL2.5 Οθόνη έχω την Dell 2312ΗΜ. Προς το παρόν δουλεύω ακόμη τα Win XP, αλλά ίσως φέτος αλλάξω στα WIN 7. Παιχνίδια δεν παίζω σχεδόν καθόλου, ίσως κανένα Browser Game, σπάνια όμως. Κυρίως multimedia, ίντερνετ, επεξεργασία από βίντεο που και που, βασικά πράματα μόνο όμως. Με ενδιαφέρει όταν κάνω multi-tasking (π.χ. ίντερνετ, κανένα βίντεο στο youtube, παράλληλα Skype κτλ.) να μην έχω ιδιαίτερα κολλήματα. Τί νομίζετε μπορεί να γίνει εαν διαθέσω 400, το πολύ 500€? Μήπως και με λιγότερα μπορεί να γίνει η δουλειά μου; Ευχαριστώ από τώρα για τις ιδέες και γνώμες σας.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Και τι θα πάρεις ρε αγιογδύτη κοκολίνε? i5 2500K? pathetic... Τι να την κάνει την κάρτα σου που ζητάς και 100 ευρώ όταν δεν παιζει παιχνίδια? Όχι ότι η κάρτα αυτή παίζει αλλά λέμε τώρα ... Αυτό που έκανες τώρα είναι χειρότερο.... Φίλε wiseguy, ναι μητρική θα χρειαστεί να αλλάξεις: Δες αυτά: Αν δεν κάνεις o/c μπορείς να γλυτώσεις και ένα 30αρι ευρώ χωρίς εκπτώσεις στις επιδόσεις. ΕΝΤΙΤ: Τώρα είδα ότι έχεις την dell. Mητρική αυτή γιατί βγάζει και dvi: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68MA-D2H-B3-s1155-Z68-DDR3-Z68MA-D2H-B3.htm στα ίδια ακριβώς χρήματα.
sotosmelvin Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Καλά, i5 σε μηχάνημα βασικής χρήσης; Εγώ θα πρότεινα τα παρακάτω: Στα ίδια λεφτά αλλά παίρνεις ένα ssd με διπλάσια χωρητικότητα. Χάνεις βέβαια επιδόσεις επεξεργαστή αλλά δε νομίζω πως ο apu θα απογοητεύσει από άποψη multitasking και επίσης έχει και ενσωματωμένη την κάρτα γραφικών οπότε δε χρειάζεται να βάλεις την παλιά σου. Αν πιστεύεις ότι ο ssd είναι υπερβολικά μεγάλος απ'την άλλη, πας με τον 60αρη και είσαι πάλι καλυμμένος και με χαμηλότερη τιμή. Αν από την άλλη δε θες amd, τουλάχιστον πάρε έναν i3 2100 που είναι και 80€ φθηνότερος από τον i5 2500k γιατί απ'ότι κατάλαβα ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου.
WiseGuy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Και τι θα πάρεις ρε αγιογδύτη κοκολίνε? i5 2500K? pathetic... Τι να την κάνει την κάρτα σου που ζητάς και 100 ευρώ όταν δεν παιζει παιχνίδια? Όχι ότι η κάρτα αυτή παίζει αλλά λέμε τώρα Αυτό που έκανες τώρα είναι χειρότερο.... Φίλε wiseguy, ναι μητρική θα χρειαστεί να αλλάξεις: Δες αυτά: Αν δεν κάνεις o/c μπορείς να γλυτώσεις και ένα 30αρι ευρώ χωρίς εκπτώσεις στις επιδόσεις. ΕΝΤΙΤ: Τώρα είδα ότι έχεις την dell. Mητρική αυτή γιατί βγάζει και dvi: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68MA-D2H-B3-s1155-Z68-DDR3-Z68MA-D2H-B3.htm στα ίδια ακριβώς χρήματα. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου! Από ότι κατάλαβα δε χρειάζεται στην περίπτωση μου εξτρά κάρτα γραφικών, έτσι; Είναι ενσωματωμένη μάλλον. Καλά, i5 σε μηχάνημα βασικής χρήσης; Εγώ θα πρότεινα τα παρακάτω: Στα ίδια λεφτά αλλά παίρνεις ένα ssd με διπλάσια χωρητικότητα. Χάνεις βέβαια επιδόσεις επεξεργαστή αλλά δε νομίζω πως ο apu θα απογοητεύσει από άποψη multitasking και επίσης έχει και ενσωματωμένη την κάρτα γραφικών οπότε δε χρειάζεται να βάλεις την παλιά σου. Αν πιστεύεις ότι ο ssd είναι υπερβολικά μεγάλος απ'την άλλη, πας με τον 60αρη και είσαι πάλι καλυμμένος και με χαμηλότερη τιμή. Αν από την άλλη δε θες amd, τουλάχιστον πάρε έναν i3 2100 που είναι και 80€ φθηνότερος από τον i5 2500k γιατί απ'ότι κατάλαβα ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου. Πολύ καλά, ενδιαφέρον και αυτά τα εξαρτήματα. Ίσως στην περίπτωση μου δε χρειάζεται και πάρα πολύ δυνατός επεξεργαστής, και αρκεί ένας AMD που έχω και ως τώρα πολλά χρόνια ή όπως είπες ένας i3. Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι περί των 2,5" SSD. Εκεί πάνω τρέχουν μόνο τα Windows, για αυτό έχουν σχετικά τόσο μικρή χωρητικότητα; Γιατί αν τραβήξεις εκεί πάνω και άλλα αρχεία, θα γεμίσει σχετικά γρήγορα. Απλά την έχεις για να δουλεύει πιο γρήγορα το σύστημα;
terry308 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Να κάνω μια αντιπρόταση ;; Επειδή είπες για επεξεργασία που και που μπήκε ο Χ6 8gb ram για άνεση ... να υπάρχει βρε αδερφέ 120gb ssd ... EΠΕΝΔΥΣΗ (όπως έκανες με την dell ) Μια απλή κάρτα γραφικών για τα βασικά Τροφοδοτικό νέο για μελλοντική αναβάθμιση του συστήματος (τυχόν προσθήκη δυνατότερης κάρτας γραφικών) Οι ssd είναι 2,5" όπως γράφεις και είναι για το λειτουργικό και τα προγράμματα/παιχνίδια ... προσφέρει ταχύτητα στο όλο σύστημα , τα αρχεία της αποθήκης σου τα βάζεις σε άλλον δίσκο SSD vs HDD compared on Windows 7 Η σύγκριση είναι σε sata2 ... αυτoί στις προτάσεις μας είναι sata3 που είναι σχεδόν διπλάσιες ταχύτητες
WiseGuy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Να κάνω μια αντιπρόταση ;; Επειδή είπες για επεξεργασία που και που μπήκε ο Χ6 8gb ram για άνεση ... να υπάρχει βρε αδερφέ 120gb ssd ... EΠΕΝΔΥΣΗ (όπως έκανες με την dell ) Μια απλή κάρτα γραφικών για τα βασικά Τροφοδοτικό νέο για μελλοντική αναβάθμιση του συστήματος (τυχόν προσθήκη δυνατότερης κάρτας γραφικών) Οι ssd είναι 2,5" όπως γράφεις και είναι για το λειτουργικό και τα προγράμματα/παιχνίδια ... προσφέρει ταχύτητα στο όλο σύστημα , τα αρχεία της αποθήκης σου τα βάζεις σε άλλον δίσκο SSD vs HDD compared on Windows 7 Η σύγκριση είναι σε sata2 ... αυτoί στις προτάσεις μας είναι sata3 που είναι σχεδόν διπλάσιες ταχύτητες Μάλιστα, κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ και για τις διευκρινίσεις περί SSD... Θα το σκεφτώ και για το τροφοδοτικό ως επένδυση. Όπως καταλάβατε κιόλας, δε χρειάζομαι γενικά πολύ "power" για τον υπολογιστή μου, μιας και δεν παίζω καθόλου παιχνίδια. Απλά θέλω και πάλι να είναι καλό το εργαλείο, οπότε με βοήθησαν ήδη πολύ οι προτάσεις σας, όλες πολύ ενδιαφέρον. Μου φαίνεται μια SSD τελικά επιβάλλεται... Δηλαδή με τα 400€ κάτι γίνεται βλέπω...
terry308 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Ναι αν θέλεις όριο 400 πας σε Fm1 socket Μόλις με 305€ πας σε 60αρη ssd & με ~360€ στον 120αρη ssd Edit: οι μητρικές των προτάσεων μου δεν έχουν sata3 controller οπότε μπορείς να πας σε : Asus Socket FM1 F1A75-M LE ή στη πιο πλούσια Asrock Socket FM1 A75 Pro4-M ~377 με τον 120αρη ssd
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 SSD να βάλεις οπωσδήποτε. Δεν χρειάζεσαι απαραότητα μεγάλο, τα windows και τα βασικά προγραμματα θα βάλεις. Δεν θα κερδίσεις κάτι αν βάλεις ταινίες ή μουσική π.χ. Κατά τα τα άλλα η πρόταση για τον i5 έγινε με το σκεπτικό ότι είναι μια σύνθεση που θα σε κρατήσει και στο μακρινό μέλλον αλλά και ότι καλύτερο παίρνεις με το μπάτζετ σου αντικειμενικα. Αν θες να πέσεις σε μπάτζετ, υπάρχουν και οι amd λύσεις. Όχι αντίστοιχες αλλά θα σε καλύψουν.
WiseGuy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Ναι αν θέλεις όριο 400 πας σε Fm1 socket Μόλις με 305€ πας σε 60αρη ssd & με ~360€ στον 120αρη ssd Edit: οι μητρικές των προτάσεων μου δεν έχουν sata3 controller οπότε μπορείς να πας σε : Asus Socket FM1 F1A75-M LE ή στη πιο πλούσια Asrock Socket FM1 A75 Pro4-M ~377 με τον 120αρη ssd Μάλιστα, πολύ καλά τότε... ευχατιστώ για τις συγκρίσεις σου φίλε!! Μάλλον θα κοιτάξω να επενδύσω κάτι παραπάνω τώρα, για να αντέξει και για το μέλλον το σύστημα άνετα... SSD να βάλεις οπωσδήποτε. Δεν χρειάζεσαι απαραότητα μεγάλο, τα windows και τα βασικά προγραμματα θα βάλεις. Δεν θα κερδίσεις κάτι αν βάλεις ταινίες ή μουσική π.χ. Κατά τα τα άλλα η πρόταση για τον i5 έγινε με το σκεπτικό ότι είναι μια σύνθεση που θα σε κρατήσει και στο μακρινό μέλλον αλλά και ότι καλύτερο παίρνεις με το μπάτζετ σου αντικειμενικα. Αν θες να πέσεις σε μπάτζετ, υπάρχουν και οι amd λύσεις. Όχι αντίστοιχες αλλά θα σε καλύψουν. Καλά που έκανα την κίνηση και άνοιξα θέμα πριν πάω να παραγγείλω τα εξαρτήματα. Από μόνος μου δε θα αγόραζα πάντως SSD είναι η αλήθεια. Να είσαι καλά για τις επεξηγήσεις. Ίσως και στην περίπτωση του επεξεργαστή διαλέξω τον i5, για να είμαι όπως είπες καλυμμένος και μελλοντικά, μιας και όπως καταλάβατε δεν ασχολούμαι τακτικά με αναβαθμήσεις. Αυτή ήταν η τελευταία το 2006...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα