μαφαλντα Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το τι πιστεύουν-για ποιο λόγο άλλωστε; Δεν συμπαθώ καθόλου τους Αγγλους,μου την δίνει η νοοτροπία τους,αντίθετα συμπαθώ πολύ τους Ιάπωνες και λοιπόν;Εχει σημασία αυτό γι'αυτούς;Τους επηρεάζει,τους προβληματίζει,τους ενδιαφέρει; Αυτό με το τι γνώμη έχουν οι άλλοι για μας δείχνει ανασφάλεια και ανάγκη επιβεβαίωσης, πρέπει να σταματήσει.Ελεος δηλαδή.
Praetorianos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Pick one: 1) οτι οσο λαμογια ειναι οι ελληνες πολιτικοι,αλλο τοσο λαμογια ειναι και ενα πολυ μεγαλο μερος του λαου που τον συμφερει να συνεχιστει αυτη η κατασταση στην χωρα ακομη και αν σημαινει τον οριστικο θανατο της πατριδας μας. 2) [..] προσπαθω να τους εξηγησω οτι ο ελληνας προτιμαει να δει τον συμπατριωτη του που πειναει νεκρο,παρα να αλλαξει και να χασει τις "ανεσεις" του,δεν με πιστευουνε. 3) Γιαυτο και βριζουν τους ελληνες γιατι σε αντιθεση με εμας εδω περα,αυτοι δεν λενε συνεχεια: "Φταινε οι αλλοι,ποτε εμεις" Τα παραπάνω αφορμή για το γενικότερο σκεπτικό σου σε παρόμοια θέματα. Στο λέω γιατί έχω μιλήσει και με ξένους με παρόμοιο σκεπτικό κι επειδή αυτοί δεν κατάφεραν να μου απαντήσουν, ίσως τα καταφέρεις εσύ.
Toufas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 http://economistmeg.com/2012/02/27/note-from-athens-feeling-on-the-ground-has-palpably-changed/#more-1762 εγω διαβασα αυτο σημερα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσες ανακριβιες στο αρθρο.
kostas_dr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 http://economistmeg.com/2012/02/27/note-from-athens-feeling-on-the-ground-has-palpably-changed/#more-1762 εγω διαβασα αυτο σημερα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσες ανακριβιες στο αρθρο. Απογορεύεται να πουλάς βιβλία στην Ελλάδα μετά τις 4 το απόγευμα; Βασικά όμως πέραν αυτού, νομίζω ότι μια χαρά τα λέει το άρθρο. Πάλι καλά, περίμενα κάτι χειρότερο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 http://economistmeg.com/2012/02/27/note-from-athens-feeling-on-the-ground-has-palpably-changed/#more-1762 εγω διαβασα αυτο σημερα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσες ανακριβιες στο αρθρο. Πήγα να το διαβάσω και το μάτι μου πήγε στο μίνι-βιογραφικό της συγγραφέως: Megan Greene is a Senior Economist at Roubini Global Economics [...] http://www.roubini.com/ Αφού έχει σχέση με τον Nouriel, αυτό εξηγεί πολλά...
Praetorianos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Ειδήσεις βλέπεις καθόλου; Φαντάζομαι μιλάς για αυτές τις "ειδήσεις"?: Rioters attack police and set ten buildings on fire in protest at cuts Greece MPs pass austerity plan amid violent protests http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/parlamentsabstimmung-ueber-sparpaket-22597856.bild.html Κάτι παρακολουθώ, ντόπιο και ξένο. Το θέμα είναι ότι επίσης τυχαίνει να μιλάω και καθημερινά με πολλές εθνικότητες οι οποίοι μεταφέρουν και σκεπτικά συμπατριωτών τους. Όσοι αντί για DailyMail πχ διαβάζουν Financial Times έχουν μια πιο σφαιρική εικόνα και καταλαβαίνουν πέντε πράγματα παραπάνω. Τις πιο ακραίες αντιδράσεις τις έχω ακούσει από δεξιό Γερμανό, κάτι το οποίο είναι λογικό, ο οποίος δεν μπορούσε να απαντήσει σε αυτά που τον ρωτούσα. Συμπατριώτης του από την άλλη υποστήριζε ότι δεν είναι φταίξιμο της Ελλάδας και ότι γενικά είναι λίγο fucked up η κατάσταση.
kostas_dr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Τις ελληνικές ειδήσεις με τα συνεχή (καθημερινά όμως) σκάνδαλα και την διαφθορά σε ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας μας καθώς και την ατιμωρησία εννοώ. Φυσικό επακόλουθο είναι η ατιμωρησία. Διαφορετικά θα έμπαινε φυλακή η μισή Ελλάδα. Ποιος θα τους τάιζε όλους αυτούς;;;
Praetorianos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Τις ελληνικές ειδήσεις με τα συνεχή (καθημερινά όμως) σκάνδαλα και την διαφθορά σε ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας μας καθώς και την ατιμωρησία εννοώ. Φυσικό επακόλουθο είναι η ατιμωρησία. Διαφορετικά θα έμπαινε φυλακή η μισή Ελλάδα. Ποιος θα τους τάιζε όλους αυτούς;;; Δεκτόν. Θα μου απαντήσεις κι εσύ αυτό που ρώτησα? ΓΙΑΤΙ αφού σκάνδαλα/διαφθορά/τεμπελιά/λαμογιά/κλέψιμο/απατεωνιά/χρηματισμός/ατιμωρησία πάει όλη η Ευρώπη down. ΓΙΑΤΙ οι Ευρωπαίοι σκεπτόμενοι πολίτες θα έπρεπε να πιστεύουν τα χειρότερα για την Ελλάδα όταν όλοι μαζί βρίσκονται στην ίδια ακριβώς θέση. Καλά τα "Be Greek for a week" για να γελάει ο μεσοτυρόβλαχος και να αποσπάται από την καταρρέουσα οικονομία της χώρας του, αλλά ευτυχώς πολλοί τα φιλτράρουν και δεν κάθονται να πιστεύουν την κάθε αρλούμπα που τους σερβίρουν.
kostas_dr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 ΔΕΝ βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς. Κανένας δεν βρίσκεται στην δική μας άθλια θέση. Κανένας. Όλοι έχουν δυσκολίες, αλλά τα χάλια μας είναι για να βάζεις τα κλάμματα, χωρίς να υπάρχει απο πουθενά ακτίνα φωτός και ελπίδας. Όλοι μιλάνε για ανάπτυξη και ανάπτυξη. Ποιά ανάπτυξη; Το μνημόνιο προβλέπει ύφεση (και άλλο!). Αυτός είναι ο προγραμματισμός. Η αμέσως χειρότερη χώρα μετά απο εμάς (Πορτογαλία) είναι έτη φωτός μακριά. Μακάρι να είμασταν σαν την Πορτογαλία!
Chrisxxx Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Εγώ πάντως το καλοκαιρι που ειχα την τύχη να συζητησω το θέμα με μια σκεπτόμενη θελω να πιστευω γαλλιδα που ηρθε εδω με σκοπο να γνωρίσει την Ελλάδα σαν χώρα και όχι τις παραλίες της είχε εξαιρετικη αποψη για την Ελλάδα και γενικότερα κατηγορουσε την ΕΕ και την Ελληνικη κυβερνηση γι'αυτα που περνάει η χώρα.. Περιέργως βγηκε αληθινη και ήταν αρκετά πιο ενημερωμένη από τον μέσο Ελληνα για την κατασταση στην Ελλάδα, την Ευρώπη γενικότερα και το μέλλον των χωρών της ΕΕ. Τα Ευρωπαικα ΜΜΕ του βορρά βρηκαν το ευκολο θυμα, την Ελλάδα, για να αποπροσαναταλισουν την κοινη γνωμή από αυτό το μόρφωμα που οι κυβερνησεις τους ετοιμάζουν για τη Νοτια κυρίως Ευρώπη οπότε ειναι λογικό οι πολίτες των βόριων χωρών να έχουν αρνητικη αποψη για τους Έλληνες μη κατανοώντας το τι γινεται στις υπόλοιπες χώρες και ρίχνοντας το αποκλειστικό φταιξιμο στην Ελλάδα.
capten- Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Παλαιότερα τους Γερμανούς και ειδικότερα τους Βαυαρούς τους ενοχλούσε παρα πολύ κυρίως η αδιαφορία που δείχναμε σαν λαός στα ζώα και κυρίως στα σκυλιά.Den exoun adiko.Ok? Επίσης στην τελευταία μου επίσκεψη στην Γερμανία πριν 4 μήνες πήγε να γίνει μια ....παρεξήγηση μια και η υπάλληλος του ξενοδοχείου μόλις είδε ότι ήμουν Έλληνας αρνήθηκε να δεχτεί την πιστωτική κάρτα{!}και ζήτησε να πληρώσω σε μετρητά.Μετά με την παρέμβαση του διευθυντή λύθηκε το θέμα αλλα ουδέποτε μου εξήγησαν γιατί είχαν αρνηθεί την κάρτα.Πάλι καλά που με έβαλαν σε ανώτερη κατηγορια δωματίου με τα ίδια χρήματα διότι θα γινότανε της ....Τόσοι σίγουροι ήταν ότι θα χρεοκοπήσουμε σύντομα. Μακάρι να είμασταν σαν την Πορτογαλία! Κώστα έχεις πάει Πορτογαλία?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα