kostas_dr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Όχι δεν έχω πάει. Χρωστάνε της Μιχαλούς αυτοί και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους, αμήν; Έχουν υποθηκεύσει τα πάντα και μάλιστα στο αγγλικό δίκαιο; Τι να το κάνω εγώ τώρα το πλασματικά ανώτερο (μη πω καμιά κουβέντα) επίπεδό μας αν μας έφερε σε αυτά τα χάλια; Και τώρα τι; Έχεις πάει Βουλγαρία;
kkostas77 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Η Πορτογαλλία (επειδή έχω πάει) είναι κάτι σα την Ελλάδα, πολύ πιο οργανωμένη και φυσικά με τιμές πολύ χαμηλότερες. Διαφορετική κουλτούρα φυσικά. Είναι ένα φτωχό κράτος που δανειοδοτήτε διότι δεν έχει πόρους. Αντίθετα εμείς έχουμε πόρους. Πολιτική καλή δεν κάναμε. Και φθάσαμε σε ένα σημείο που αντί όλα αυτά που γίνονται τώρα, να συμβούν χωρις να πάρουμε δάνειο, ζητησαμε και το πήραμε, ώστε να μας αναγκάσουν άλλοι να πάρουμε σκληρότερα μέτρα που σαν αποτέλεσμα θα έχουμε μετά από πολλά πολλά χρόνια να επιστρέψουμε στη κατάσταση του 2009. Η άποψη αυτή είναι Αγγλου συναδέλφου μου (επειδή ρωτήσατε την άποψη που εχουν για εμάς στην Ευρώπη) Η γενική του άποψη, ειναι πως οι πολιτικοί μας κοροιδεύουν και πως ένα 50% του λαού υποφέρει χωρις να έχει φταίξει σε κάτι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν και τρώνε τις καβάτζες τους, θεωρόντας πως "κριση ειναι, θα περάσει" και πως γενικά είμαστε διάσημοι ωχαδελφιστές, ειδικά όταν έχουμε γεμάτη τη πούγκα μας.. Αλλωστε ειναι γνωστό παγκοσμίος πως φιλόξενος ειναι ο Ελληνας όταν είναι φτωχός.
epp Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Φ Τις πιο ακραίες αντιδράσεις τις έχω ακούσει από δεξιό Γερμανό, κάτι το οποίο είναι λογικό, ο οποίος δεν μπορούσε να απαντήσει σε αυτά που τον ρωτούσα. Συμπατριώτης του από την άλλη υποστήριζε ότι δεν είναι φταίξιμο της Ελλάδας και ότι γενικά είναι λίγο fucked up η κατάσταση. για πες τι αντιδρασεις ειχε δηλαδη για να μιλαμε με παραδειγματα
KilliK Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Παλαιότερα τους Γερμανούς και ειδικότερα τους Βαυαρούς τους ενοχλούσε παρα πολύ κυρίως η αδιαφορία που δείχναμε σαν λαός στα ζώα και κυρίως στα σκυλιά.Den exoun adiko.Ok? και ομως στο θεμα με τα ζωα η ελλαδα ειναι πολυ πιο μπροστα σε αντιθεση με αλλες χωρες οπως η Ισπανια και η Δανια.
Praetorianos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 για πες τι αντιδρασεις ειχε δηλαδη για να μιλαμε με παραδειγματα Ε ό,τι αντίδραση θα περίμενες. Εσείς οι τεμπέληδες, που φάγατε τα λεφτά των επιδοτήσεων, που πήρατε την Ευρώπη στο λαιμό σας, που βγαίνετε στη σύνταξη στα 40, που κάνετε τα λεφτά της Ευρώπης Porsche, που δεν έπρεπε να μπείτε στο ευρώ, που πρώτα δανείζεστε και μετά φεσώνετε, που δεν μπορείτε να συντηρηθείτε αν δεν έχετε τις πλάτες των βόρειων χωρών και χόντραινε όλο και περισσότερο. Η πλάκα είναι ότι αυτά μου τα ΄λεγε ψύχραιμα καθώς είχαμε βγει για μπύρες, σαν να είναι απολύτως λογικός ο τρόπος σκέψης του και δομημένος. Βέβαια όταν όλος ο γερμανικός τύπος (και ο ελληνικός ενίοτε) ψάλλει όλη μέρα, μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του.
KilliK Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Εσείς οι τεμπέληδες, που φάγατε τα λεφτά των επιδοτήσεων, που πήρατε την Ευρώπη στο λαιμό σας, που βγαίνετε στη σύνταξη στα 40, που κάνετε τα λεφτά της Ευρώπης Porsche, που δεν έπρεπε να μπείτε στο ευρώ, που πρώτα δανείζεστε και μετά φεσώνετε, που δεν μπορείτε να συντηρηθείτε αν δεν έχετε τις πλάτες των βόρειων χωρών και χόντραινε όλο και περισσότερο. γιατι ειχε αδικο;
kostas_dr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Εμείς οι ίδιοι ακριβώς τα ίδια και χειρότερα δεν λέμε; Μας ενοχλεί όταν τα λέει ένας ξένος; Αυτό μας χαλάει και όχι ... Κύκλωμα με άδειες παραμονής αλλοδαπών είχαν στήσει στην κοινότητα Κρυονερίου Αττικής δημοτικοί υπάλληλοι σε συνεργασία με ιδιώτες, εκμεταλλευόμενοι τους μετανάστες που αιτούνταν κάρτες νόμιμης παραμονής στη χώρα, όπως προκύπτει από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την περίοδο 2008-2010, που αποκαλύπτει σήμερα το "Έθνος". «Αρχηγός» του κυκλώματος φέρεται να είναι ο «κύριος Τάκης», συγγενής του προϊσταμένου Διοικητικών Υπηρεσιών της κοινότητας, το όνομα του οποίου αναγραφόταν 27 φορές στο πρωτόκολλο του γραφείου αλλοδαπών, στο πεδίο που συμπληρωνόταν τα στοιχεία επικοινωνίας με τους μετανάστες. Ο «κύριος Τάκης» γινόταν δεκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως εκπρόσωπος των μεταναστών και ήταν εκείνος που χειριζόταν τα αιτήματα για άδειες παραμονής. Μόνο που σύμφωνα με το νόμο, αυτό δε γίνεται δια αντιπροσώπου, αλλά απαιτείται να παρουσιάζεται αυτοπρόσωπος ο μετανάστης που ζητά την άδεια παραμονής. Το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο διαπίστωσε ότι: - Είχε αφαιρεθεί ολόκληρο τμήμα του πρωτοκόλλου στο γραφείο Αλλοδαπών την περίοδο 2001-2003 και οι καταχωρίσεις που βρέθηκαν αφορούσαν την περίοδο από το 2004 έως το 2010. - Ακόμη και στις σελίδες του πρωτοκόλλου που είχαν συμπληρωθεί σε πολλές καταχωρήσεις ονομάτων δεν υπήρχε καν αιτιολογία, ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλοί αριθμοί ήταν κενοί για να κρατηθεί για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι αιτούντες - Δίνονταν άδειες παραμονής σε μετανάστες που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και άρα κυκλοφορούσαν... ελεύθεροι κι ωραίοι κάποιοι που δεν είχαν δικαίωμα να βρίσκονται στην Ελλάδα - Σε 207 περιπτώσεις δεν εισπράχθηκε το παράβολο που πρέπει να δώσουν οι μετανάστες, αλλά στα βιβλία φαινόταν να έχει καταβληθεί εκ των υστέρων, αλλά η ημερομηνία καταβολής ήταν άγνωστη. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
totem_lost Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Ζω στην Ολλανδία τα τελευταία 3 χρόνια και νομίζω όπως και στις περισσότερες χώρες: εξαρτάται το άτομο που θα έχεις δίπλα σου. Κάποιος κοροιδεύει και λέει σαν ξεβολέψαμε λαμόγια, άλλος λέει είναι ολα παιχνίδια μεταξύ των τραπεζών, άλλος λέει μας σπαταλάτε τα λεφτά μας και άλλος κρίμα που συμβαίνει αυτό στην χώρα σας, γενικώς όλα θα τα ακούσεις. Πάντως οι Ευρωπαίοι ασφαλώς και ξέρουν που είναι οι Ελλάδα, οι περισσότεροι έχουν έρθει τουλάχιστον μια φορά σε κάποιο νησί και μάλιστα πέρασαν καλά. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η άποψη τους, κάθε ένας από αυτούς τους λαούς έχει σφάξει πολύ κόσμο για πλουτίσει και δεν είδα να τους νοιάζει τι νόμιζω εγώ για αυτό (ειδικά οι Ολλανδοί που έτρεχαν για διαμάντια στην Αφρική). Φυσικά εαν υποθέσουμε οτι για τις κινήσεις μιας χώρας ευθύνονται όλοι οι πολίτες της..
KilliK Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Ναι. δεν χρειαζεται να απαντησω,τα λεει ηδη ο παντα αγαπητος Νικος Δημου που περιγραφει την ωμη πραγματικοτητα χωρις ντροπες και καλλωπισμους. Βόθρος! Αν εγω,ο Νικος Δημου και αρκετοι αλλοι ελληνες εχουν δικαιως αυτη την αντιληψη για την πατριδα μας,δεν βλεπω τον λογο γιατι θα πρεπε ενας ξενος να μην εχει την ιδια εικονα για την Ελλαδα. και ποσο μαλλον να μας ενοχλει αν πραγματι εχει αυτη την εικονα. ετσι δεν παει;
kkostas77 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 δεν χρειαζεται να απαντησω,τα λεει ηδη ο παντα αγαπητος Νικος Δημου που περιγραφει την ωμη πραγματικοτητα χωρις ντροπες και καλλωπισμους. Βόθρος! Αν εγω,ο Νικος Δημου και αρκετοι αλλοι ελληνες εχουν δικαιως αυτη την αντιληψη για την πατριδα τους,δεν βλεπω τον λογο γιατι θα πρεπε ενας ξενος να μην εχει την ιδια εικονα για την Ελλαδα. και ποσο μαλλον να μας ενοχλει αν πραγματι εχει αυτη την εικονα. ετσι δεν παει; Όχι. Διότι ο Νίκος Δήμου, αναφέρει ένα κλασικο παράδειγμα εφαρμογής της δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας που μέχρι τώρα ίσχυε. Σε αυτό δε φταίνε όλοι οι Έλληνες. Πολλοί προσπάθησαν να τα βάλουν με το τέρας που ονομάζεται δημόσιο και φυσικά όλοι έχασαν Στο φινάλε, από που και ως που ο κύριος Δήμου, πιστεύει πως η χώρα της Μέρκελ δεν έχει τέτοια παραδείγματα διαφθοράς? Έχει αυταπάτες ο κύριος Δήμου και ο εκάστοτε κύριος αν πιστεύει πως η χώρας μας είναι η μοναδικη στο κόσμο με διαφθορά και πως είμαστε οι πρωταθλητές κτλ κτλ, όπως τα ΜΜΕ μας έχουν πείσει, (Ναι έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό διεφθαρμένων ανθρώπων,ωχαδελφιστών, τεμπέληδων και ένα επίσης μεγαλύτερο που γεννήθηκε σε ένα κόσμο διεφθαρμένο. Ομως δεν έτρωγαν όλοι με χρυσά κουτάλια. Και το ποσοστό των ανθρώπων που ήταν πάντα βιοπαλαιστές και τώρα βιώνουν δραματικές καταστάσεις ειναι τεράστιο. Άνθρωποι που ποτέ δεν έφαγαν απο κανέναν.) Απαιτώ λοιπόν από τον εκάστοτε κύριο, πριν ρίξει χολή σε εμένα, σε εσένα και στον καθένα, να έχει κάνει για αρχή την αυτοκριτική του, να ζήσει σε κάποια χωρα στο εξωτερικό (πχ στη Γερμανία) να δει και τη διαφθορά εκείνης της χώρας και μετά να κρίνει. Γενικά δεν αντέχω το τσουβάλιασμα
Toufas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Εχουμε και λεμε: Δεν φταινε οι ελληνες για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, φταιει ο γιαπωνεζος. Επειδη στην γερμανια(και σε οποια χωρα στον κοσμο) υπαρχει διαφθορα, δεν μπορει να μας πει καμια χωρα οτι στην ελλαδα τον παιζουμε και με τα 2 χερια. Οι βιοπαλεστες οπως λες, βγαλανε τα ματια τους μονοι τους με την ψηφο τους (και την ελλειψη της) Εδω εισαι και εδω ειμαι. Σε λιγο καιρο εχει εκλογες. Θα γελασουμε με τα αποτελεσματα ακομα μια φορα. Τοτε θα φταιει ο ελληνας αν εχουμε παλι τα ιδια?
Praetorianos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Μια χαβούζα με βοθρολύματα, που ζέχνει εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρω και μολύνει όλη την Ευρώπη. Κι έχουμε το θράσος να τα βάζουμε με την τρόικα, τη Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ (τους νεοναζί του Στάθη), όταν επί χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να κλέβουμε ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί το κράτος (δηλαδή, πάλι εμάς). Αναρωτιέμαι: εκείνοι που βρίζουν το μνημόνιο (και είναι η πλειονότητα) συνειδητοποιούν, άραγε, τη δική μας συμβολή που του άνοιξε την πόρτα; Αν δεν κλέβαμε, δεν εξαπατούσαμε και πληρώναμε τους φόρους μας, θα χρειαζότανε; Ντάξει, τέτοια βαθιά και εμπεριστατωμένη κοινωνικοοικονομοτεχνική ανάλυση είχα χρόνια να δω. Θα μπορούσα να γράψω πολλά όπως το καταπληκτικό λογικό mindfuck που δημιουργεί κάποιος ο οποίος εφόσον βάζει πρώτο πληθυντικό υπονοεί ότι και ο ίδιος εξαπάτησε, φοροδιέφυγε, έκλεψε αλλά ταυτόχρονα καλά τα λέει και είναι δικό μας παιδί εφόσον εξοργίζεται με την κατάντια της Ελλάδας. Χαβούζα με σκατά, καλό. Η δημοσιογραφία στα καλύτερα της. Εχουμε και λεμε: Δεν φταινε οι ελληνες για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, φταιει ο γιαπωνεζος. Άρα παραδέχεσαι ότι κι εσύ και ο Killik φταίτε για το σημερινό ελληνικό χάλι έτσι?
kkostas77 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Διαφωνώ. Ο Ελληνας βιοπαλαιστής τίμησε με τη ψήφο του, αυτόν που υποσχέθηκε βάση ενός προγράμματος που κοινοποίησε πως θα κάνει τη χώρα να προοδεύσει. Ο άνθρωπος αυτός με τους συνεργάτες του, έλαβε τη ψήφο του πολίτη και ορκίστηκε εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, να τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους και να υπηρετεί το γενικό συμφέρον του Ελληνικού λαού Αυτός ο οποίος έχει την ευθύνη σε κάθε τι που συμβαίνει και κινεί τα νήματα, ειναι πάντα ο Κυβερνόν ο οποίος εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη του λαού, δίνει υποσχέσεις και εν τέλη φθάνει τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής. Υ.Γ- Πριν κάποια χρόνια, μια χώρα βρέθηκε στο αμήν, λόγω λάθος χειρισμών. Κάποιος λοιπόν είπε πως λεφτά υπάρχουν και πως αφού βρέθηκαν για να στηριχθούν οι τράπεζες ξέρουμε και εμείς που θα βρούμε για να στηρίξουμε τη χώρα. Μίλησε για εθνικό πλούτο, μίλησε για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της αύξησης των εξαγωγών, της αύξησης των επενδύσεων. Τη συνέχεια τη ξέρουμε όλοι. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι συμβαίνει παντού, σε όλες τις χώρες και φυσικά και στην Ελλάδα. Υ.Γ-2- Σαφώς και φταίει ο Ελληνας για το Ελληνικο δημόσιο. Ο Ελληνας κυβερνών όμως. Ποιος προσέλαβε διεφθαρμένους υπαλλήλους?Εγω?? Ποιός υποσχέθησε σε ψηφοφόρους πως θα τους προσλάβει χωρις προσόντα με αντάλλαγμα τη ψήφο τους. Εγω?? Εγώ ψήφισα (αν το έκανα) κάποιον για να πάει την χώρα μου μπροστά όχι για να προωθήσει το ρουσφέτι. Δε δέχομαι λοιπόν καμία ευθύνη του καταντήματος.
Tenshi Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Εχουμε και λεμε: Δεν φταινε οι ελληνες για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, φταιει ο γιαπωνεζος. Επειδη στην γερμανια(και σε οποια χωρα στον κοσμο) υπαρχει διαφθορα, δεν μπορει να μας πει καμια χωρα οτι στην ελλαδα τον παιζουμε και με τα 2 χερια. Οι βιοπαλεστες οπως λες, βγαλανε τα ματια τους μονοι τους με την ψηφο τους (και την ελλειψη της) Εδω εισαι και εδω ειμαι. Σε λιγο καιρο εχει εκλογες. Θα γελασουμε με τα αποτελεσματα ακομα μια φορα. Τοτε θα φταιει ο ελληνας αν εχουμε παλι τα ιδια? Δέν θέλω να πιάσουμε την πολιτική σκοπιά του θέματος γιατι το παρόν θα πάει άκλαυτο,άλλα ρε Τούφα,πιπίλας την καραμέλα της ψήφου λές και δέν ξέρεις τί γίνεται. Εγώ να την τιμήσω την ψήφο,να ασκήσω το δικαίωμα (και τα λοιπά μελό που ακούγονται),άλλα τουλάχιστον αυτό το ρημαδόχαρτο που θα κρίνει -και καλά- το μέλλον της χώρας,να πιάσει τόπο.Να ρίξω την ψήφο σε κάποιον που έχει έστω και ψήγματα απο ιδέες που με βρίσκουν σύμφωνο και όχι να ακολουθήσω τον δρόμο του μικρού-άσχετου κόμματος ως "αναγκαίο κακό".Δέν με αντιπροσωπεύουν ρε αδελφέ...πώς το λένε! Αν αύριο έκανες κόμμα που προωθεί την γκουρμέ κουζίνα,μα τον Τουτατή,την ψήφο μου θα την έπαιρνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα