Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή βλέπω μεγάλη συμπάθεια για το αμερικανικό σύστημα, έχει δει κανείς τα στατιστικά δολοφονιών στις ΗΠΑ; Και θανατική ποινή έχουν και σχεδόν ελεύθερη κατοχή όπλων από "απλούς" πολίτες. Τα αποτελέσματα είναι να έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πέσεις θύμα εγκληματικής ενέργειας στις ΗΠΑ, παρά στην Ελλάδα.

Δεν διαφωνώ αλλα σε αντιδιαστολή μαζί σου στον Καναδά παρότι υπάρχει ελεύθερη κατοχή οπλων όπως στις usa εκεί δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα σε ότι αφορά την εγκληματικότητα.

Το σωστό ερώτημα είναι ο Έλληνας έχει την κατάλληλη νοοτροπία να διαχειριστεί σωστά μια τέτοια ελευθερια?

• Απαντ. 569
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φοβάμαι πως αν συνεχίσουμε έτσι με την διαρκή ύφεση, άτομα που ξεκίνησαν σαν λαθρομετανάστες 10-15 χρόνια πρίν και στη συνέχεια κάπως βρήκαν δουλειές και κατάφεραν να ζήσουν μισονόμιμα, μάλλον θα το ξαναγυρίσουν στο αρχικό έγκλημα των πρώτων μηνών μετά την είσοδο στην Ελλάδα.

Φοβάμαι επίσης , και επιτρέψτε μου να μιλώ πολιτικά, ότι για δεκαετίες καλλιεργήθηκε συστηματικά η εθνική απαξίωση που σε συνεργασία με διεθνιστικές ιδεολογικές φόρμες η Ελλάδα απο Χώρα έγινε Χώρος.

Ήταν ένα ύπουλο παιχνίδι που κράτησε πολλά χρόνια με τη σιωπή, την ανοχή, την καλλιέργεια της εθνικής απαξίας και της φυλετικής ανυπαρξίας , και μάλιστα σε "δημοκρατικό" πέπλο όπου ¨ολοι έιχαν φωνή διαμόρφωσης συντεχνιακών απαιτήσεων.

Επιτρέψαμε εμείς οι ψηφοφόροι να έχουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ διακοπές με σάουνες κλπ. και να μήν αντιδρούμε στις αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος. Αυτό ήταν το λιγότερο.

Το μεγαλύτερο είναι ότι ο εθνικός υπερσαρκασμός που καλλιεργήθηκε επι πολλά χρόνια με προφανείς σκοπούς ήταν να παραιτηθεί ο "φαντασμένος" έλληνας που νόμιζε ότι ήταν Έλληνας απο κάθε φυσική διεκδίκηση της ιστορίας του και του ορυκτού πλούτου κάτω απο τα πόδια του.

Οι Έλληνες που ζούμε χιλιάδες χρόνια εδώ, ξαφνικά γίναμε αρνητές της καταγωγής και προέλευσής μας ενώ μπήκαμε σε ένα άνεθνο ΝΑΤΟ και σε μια εξίσου απάτριδα ΕΥΡΩΠΗ που η παλιά αποικιοκρατική πρακτική οργιάζει τόσο αισχρά και απροκάλυπτα πλέον, που οι βασικές ευρωπαικές(ανθρωπιστικές)αρχές χάνουν κάθε νόημα.

Ενώ έχουμε όλοι μας απωλέσει ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο καταγωγής και προέλευσης χιλιετηρίδων , ανεχόμαστε να πλειστηριάζονται ελληνικά έργα αρχαιότητας (αδιαμφισβήτητη περιουσία μας) απο οίκους κατοχής και αυθαίρετης ιδιοποίησης των πνευματικών κατακτήσεων ενός πανάρχαιου και δημιουργικότατου λαού.

Γίναμε αρνητές της ιστορίας μας. Πρόσφατα γινόμαστε και παρακολουθητές του ξεπουλήματός μας.

Κάποιοι απο μας αυτοκτονούν.

Αλλά αυτοκτονούν μπροστά στο σκοτάδι της αθλιότητας που κάποιοι σκοπεύουν να βάλουν έναν λαό (πληθυσμό Ελλήνων)στο πηγάδι του τραπεζικού νερού.

Η ελληνική αστυνομία οφείλει να παραδίδει κάθε κατασχεμένο καλάσνικοφ σε έναν νομοταγή πολίτη.

Ότι άλλο είναι παράννοια.

Αδερφέ, σόρρυ, αλλά παράνοια είναι το ποστ σου από πάνω μέχρι κάτω.

Πως στο καλό κατάφερες να μπλέξεις μεταναστευτικό, εθνική απαξίωση, διεθνισμό, φυλετική απαξίωση (wait wat??), συντεχνίες και τιμολόγια της ΔΕΗ, ορυκτό πλούτο, ΝΑΤΟ, Ευρώπη και αποικιοκρατική πολιτική, αρχαιότητα - ιστορία και καταγωγή, αυτόχειρες και τραπεζικό σύστημα με τόσο ποιητικό τρόπο ώστε να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως κάθε νομοταγής πολίτης πρέπει να κουβαλάει καλάσνικοφ, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Μη χαθείς, ο ομνισλαμισμός έχει fun club εδώ μέσα. :-)

Δημοσ.

Επειδή βλέπω μεγάλη συμπάθεια για το αμερικανικό σύστημα, έχει δει κανείς τα στατιστικά δολοφονιών στις ΗΠΑ; Και θανατική ποινή έχουν και σχεδόν ελεύθερη κατοχή όπλων από "απλούς" πολίτες. Τα αποτελέσματα είναι να έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πέσεις θύμα εγκληματικής ενέργειας στις ΗΠΑ, παρά στην Ελλάδα.

Εχεις δίκιο στις ΗΠΑ έχουν όλοι οπλα κακοποιοί και πολίτες ενω στην Ελλαδαρα ο ληστής θα μπεί με το ΑΚ-47 και ο αλλός θα είναι μεσα με το αεροβόλο η το paintball marker, θα φάει την 7,62 στο πόδι θα του το κόψει και αν δεν πεθάνει από αιμοραγία θα πεί στους αστυνομικούς πως ο ληστής έχει δύο λαχανί και μια φούξια στάμπα! Και το ξαναλέω η κατοχή όπλων σε αυτό που συζητάμε δεν είναι το πρόβλημα το πλαίσιο κάτω από το οποίο μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις είναι το πρόβλημα. Τα δύο κυνηγετικά που έχω σπίτι είναι καθόλα νόμιμα αλλα αν πιστολίασω τον ληστή θα πάω μέσα όσο νόμιμα και αν ειναι τα όπλα. Αν τα τσογλάνια που ονομαζόταν η συμμορία με τα καλασζνικοφ ήξεραν πως με το που θα πατήσουν το πόδι τους μέσα από την πόρτα του αλλου μπορεί να τους την αναψει θα το σκεφτόντουσαν τρεις φόρες πριν το παίξουν Ντάλτον.

Δημοσ.

Φαντάζομαι τον Ελληνάρα να βγάζει την οπλάρα του στο χαλαρό επειδή του φάγανε το πάρκινγκ. Μη σου πω επειδή του στραβοκοιτάξαν τη γκόμενα!

Δημοσ.

Φαντάζομαι τον Ελληνάρα να βγάζει την οπλάρα του στο χαλαρό επειδή του φάγανε το πάρκινγκ. Μη σου πω επειδή του στραβοκοιτάξαν τη γκόμενα!

φαντασου και τον νεοελληνα...εκει ειναι χειροτερα τα πραματα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αμφιβάλλω για το κατά πόσο η οπλοκατοχή αποτελλεί σοβαρό αποτρεπτικό παράγοντα για την τέλεση αξιόποινων πράξεων (όπως άλλωστε και το ενδεχόμενο καταδίκης σε θάνατο).

Θέλω να πω, όσο αποτρεπτικά μπορεί να λειτουργήσει στη σκέψη ενός ληστή το ενδεχόμενο να του τη μπουμπουνίσουν έτσι και τον πετύχουν να μπαίνει σε σπίτι, άλλο τόσο επιθετικά μπορεί να λειτουργήσει στη σκέψη του το ίδιο ακριβώς ενδεχόμενο και να εξοπλιστεί ανάλογα.

Σαφώς είναι ένα σοβαρότατο θέμα η ανασφάλεια που αισθάνονται πολλοί συνάνθρωποί μας αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι είναι ό,τι καλύτερο για μια χώρα σε αναβρασμό, όπως η δική μας, να επιτρέψει την οπλοκατοχή. Τι εμποδίζει, διερωτώμαι, δύο άτομα που είναι τόσο ανώριμα ή φορτισμένα ώστε να πλακωθούν στις σφαλιάρες εξαιτίας ενός ελαφρότατου τροχαίου, να σκύψουν στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και να τραβήξουν κανένα 38αρι.

Θα προτιμούσα, λ.χ., να γίνουν προσπάθειες να σοβαρευτούν οι αστυνομικοί μας (που τους βλέπω να καπνίζουν και να φλερτάρουν στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της περιοχής μου, ενώ υποτίθεται πως έχουν υπηρεσία), να βελτιωθούν οι χρόνοι ανταπόκρισης στις κλήσεις των πολιτών (η μαρτυρία του akpe είναι απογοητευτική) και να αρχίσουν επιτέλους να εκπαιδεύονται σοβαρά, αντίστοιχα με τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην εποχή μας.

Δημοσ.

Ειμαι λιγο στη μεση γι αυτο το θεμα σε οτι αφορα την Ελλαδα. Θεωρω οτι ειναι καλη η οπλοκατοχη και αναλογη ρυθμιση νομων και εκπαιδευσης αφου πλεον ειναι ποιο πιθανο να γινει ληστεια με AΚ-47 (what a fuck?! Στρατιωτικο οπλο για ληστεια!) κατι που δινει δυναμη και κυριως -κινητρο- στους απανταχου επιδοξους ληστες (και οχι μονο). Δεν γινεται, πρεπει να προστατεψουμε το σπιτι μας και την οικογενεια μας και κατσαρολες, bb-guns, μαχαιρια προφανως και δεν φτουρανε εναντια σε AK-47. Η γιαφκα που ειχανε βρει η ΔΙΑΣ στην Μενεμενη Θεσσαλονικης γεματη απο στρατιωτικο υλικο και αρκετα AK-47 ωστε να εξοπλισει ολοκληρο τετραγωνο νομιζω διχνει το μεγεθος του προβληματος. Σκεφτειτε ποσες ακομα σαν και αυτες υπαρχουν στην Ελλαδα.

Απο την αλλη...Ελληνας και οπλο....χμμμ...

Δημοσ.

αν έχω τα πιστόλια μου στην τσέπη και μου πουν πχ ακίνητος ληστεία και ειμαι γρήγορος να τραβήξω γκάνι και να του πω ΠΕΤΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ! ΕΧΕΙς ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΙς ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΕΙΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΡΙΟ" ο νομος μου δίνει το δικαίωμα να προβάλω σύλληψη τον ύποπτο μέχρι να έρθει η αρμόδια αρχή η θα πρέπει να του δώσω οτι έχω ? γιατι αν του δώσω τα πιστόλια μου και τα χρησιμοποιήσει για έγκλημα θα πάω κατηγορούμενος!

αυτό να αναρωτιέστε και αφήστε τα όπλα ήσυχα , καλύτερα να δώσεις 10-20 euro που θα έχεις επάνω σου παρά να εμπλακείς σε τέτοια κατάσταση .

άποψη μου και όχι απαραίτητα σωστή αλλα ουτε και λάθος.

Αυτος ο νόμος ειναι αδύνατον να γίνει δεκτος :-)

Δημοσ.

Το σωστό ερώτημα είναι ο Έλληνας έχει την κατάλληλη νοοτροπία να διαχειριστεί σωστά μια τέτοια ελευθερια?

εδω δε ξερει τα βασικα,να περπαταει,να οδηγαει και να μιλαει θα τον παμε στα δυσκολα?

δε πας σε παιδακι του δημοτικου να το μαθεις ηλεκτρομαγνητισμο και προγραμματισμο

Δημοσ.

παιδια εδω δεν επιτρεπεται σε συνοριοφυλακες να τραβηξουν οπλο εαν δεν τους πυροβολησουν πρωτα δεν ξερω αν εχει αλλαξει αυτος ο νομος παντως εδω Καστορια πολλα παιδια συνοριοφυλακες εχουν σκοτωθει η εχουν μεινει αναπηροι εξαιτιας αυτου του νομου. αν δεν επιτρεπεται στα οργανα η οπλοχρησια πως θα επιτραπει στον απλο πολιτη

Δημοσ.

Σε οσους δεν αρεσουνε οι αποψεις περι οπλοχρησιας και ξενων χωρων παμε σε δικα μας πραγματα,

ΕΛΛΑΔΑ:

Βαρελοτα και βεγγαλικα χρησιμοποιουνται για λιγες ωρες τον χρονο και μετραμε θανατους, ακρωτηριασμους και λοιπα ατυχηματα. Μιλαμε για μαλακοχαβαλεδες που εκεινη την στιγμη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΜΕΝΟΙ Ή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ. Μπορει να φανταστειτε τι μαλακοκαουομπουδες θα μπορουσε να τους κανει το οπλο, ε;

Σας εχουνε διηγηθει περιστατικα με τζαμπα θανατους απο ατυχηματα στην Κρητη λογω οπλων; (για να μην βαλω τους φονους που υποθετουμε οτι μπορει να γινοτανε και με μαχαιρι βρε αδερφε, μονο τα ατυχηματα)

Επισης, εχετε τοση ακλονιστη πιστη οτι το συστημα λειτουργει αψογα; οτι ας πουμε μια αδειοδοτηση θα ολοκληρωνεται με εκπληκτικο μηχανισμο (ψυχολογικα τεστ κλπ) οταν ειδικοι φρουροι του κρατους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ εκπαιδευτει, διπλωματα οδηγησης δινονται με ΛΑΔΩΜΑ σε ασχετους σκοτωστρες, μαχαιροβγαλτες βγαινουνε σε ελαχιστα χρονια απ' την φυλακη λογω ελλειψης χωρου;

Προβληματιστειτε λίγο ποσο θα χειροτερευε το εγκλημα οταν απο την μια μερα στην αλλη ο ληστης θα μπορουσε να ειχε οπλο και να ηξερε οτι αμα τον πιανανε θα ελεγε "για προσωπικη χρηση". Τουλαχιστον ο εγκληματιας τωρα το διπλοσκεφτεται γιατι αν "κουβαλαει" παρανομει αρα θα συλληφθει γιατι δεν μπορει να το δικαιολογησει.

Τραμπουκοι, χουλιγκανια, αλανοψευτομαγκες του σχολειου, κομπλεξες που ριχνουνε φολες σε σκυλια, θολωμενοι κερατωμενοι, ενθουσιωδεις υποστηρικτες της "ενοπλης επαναστασης", σκινχετζ, απελπισμενοι απο την πεινα ή την κοινωνια, κυκλοθυμικοι και παλαβοι ΟΛΟΙ και μαζι μ αυτους εμεις με δικαιωμα στο οπλο. Σιγουρα το θελουμε;

Κατι τελευταιο...

Μπορειτε να φανταστειτε ΕΝΑΣ μαλακας (δεν θελει πολλους) να βαρεσει πυροβολισμο σε πορεία ή μια συγκεντρωση αγανακτισμενων; και δευτερος οπλοκατοχος να μην υπαρχει (που θα υπαρχει) θα εχουμε θανατους απο τον πανικο - κλωτσοπατιναδα, αναπνευστικα, καρδιακα κλπ

Δημοσ.

Παιδιά έχω μια ιδέα, εγώ λέω να τα αφήσουμε παράνομα τα όπλα αλλά να νομιμοποιηθούν σκληρότερα αντικλεπτικά μέτρα!

Φάση να έχεις μια κλειδαριά με τάση μισό τρισεκατομμύριο βολτ σε χαμηλά αμπέρ. Ζωγραφίζεις και έναν στόχο στον απέναντι τοίχο και βλέπεις απ' τα πλατς αν πετάχτηκαν κέντρο.

Δημοσ.

Αν συγκρινουμε τον αριθμό θανάτων σε αυτοκινηνιτιστικά με αυτόν σε ληστείες, μάλλον η πρόταση θα έπρεπε είναι για την απαγόρευση των αυτοκινήτων. Εκεί να δείτε πόσο πιο ασφαλείς θα αισθανόμασταν...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...