Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει το εξης προβλημα, οτι ηδη μπαινουν σε σπιτια και σε μαγαζια με καλασνικοφ και ειναι ετοιμοι να μπουμπουνισουν ετσι απλα. Δηλαδη τι αλλο θα μπορουσαν να φερουν δεδομενου οτι καποιος θα μπορουσε σπιτι του και αυτος ενα οπλο? Καλασνικοφ στη μια περιπτωση, καλασνικοφ και στην αλλη.

• Απαντ. 569
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι πολύ πιο απλή και ασφαλής επιλογή να διαθέσει η κοινωνία δυνάμεις για να αφοπλιστούν (ή, αλλιώς, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά) οι νυν κατέχοντες καλάσνικοφ, από το να μοιράσουμε καλάσνικοφ και σε όλους τους άλλους.

Δε νομίζω, με άλλα λόγια, πως ο πορωμένος (παρανοϊκός, απελπισμένος, διεστραμμένος, βάλτε το επίθετο που προτιμάτε) που μπουκάρει με αυτόματα να ληστέψει ψιλικατζίδικο θα λογαριάσει ότι μπορεί να πέσει πάνω σε όπλο. Αυτό ως προς την πιθανή αποτρεπτική ισχύ της οπλοκατοχής.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του κατέχω όπλο και ξέρω/είμαι σε ψυχολογική θέση να το χρησιμοποιήσω απέναντι σε άνθρωπο.

Είναι και πρακτικά θέματα που με απασχολούν: κοιμάμαι το βράδυ, κι έστω ότι ακούω ύποπτους θορύβους. Σηκώνομαι, ξεκλειδώνω την οπλοθήκη (γιατί υπάρχουν και παιδιά), γεμίζω, οπλίζω και πάω να την αστράψω;

Επαναλαμβάνω, αντιλαμβάνομαι και καθόλου δεν υποτιμώ το φόβο (ή και την οργή) των ανθρώπων, αλλά δε βλέπω λύση σε αυτό που προτείνουν. Το αντίθετο (ειδικά όταν μαζί με τους κακοποιούς, μπλέκονται λαθραίοι, αστυνομικοί και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι στους εν δυνάμει στόχους).

Δημοσ.

Καλασνικοφ δεν πωλείται!μόνο απο καμιά Λιβύη και μια αλβανια (τα περισσότερα είναι "σκοτωμένα όπλα" βέβαια)

Εννοώ έχουν σκοτώσει με αυτά οχι οτι φαγανε σκοτωμα!

Άσε που άμα μπει κλέφτης θα καταστρεψεις το ίδιο σου το σπίτι απο την τρομαρα σου!Οι 7,62 mm διαμετρήματος σφαίρες περνάνε και τοίχους!

αρα καλασνικοφ yok!για κανενα πιστολι θα λεει ο καρατζαφερης!

Δημοσ.

πάντως καλη ιδέα πιστευω θα ήταν αν είχαμε στημένους αυτοσχέδιους(στην τοπολογία) συναγερμούς/παγίδες σε διαφορά σημεία του χώρου μας, όχι οπως τώρα που οι ληστές ξέρουν τι θα κόψουν και πως θα τους απενεργοποιήσουν , που οταν τους θέσουν σε λειτουργία να κάνει χαλασμό (σειρήνες ,ηχογραφημένες φωνές/ουρλιαχτά που θα λένε "βοήθεια ληστεία!!!!" σε ηχεία μεγάλης έντασης σκόρπια γύρο απο το σπίτι μας πιστεύω θα είχαν ανατραπεί το 99,9% των ντου στα σπίτια. (δηλαδή κάτι σαν τους συναγερμούς των αυτοκινήτων )

επίσης καλή ιδέα θα ήταν και ενα κουμπί κινδύνου καθός και ενα δωμάτιο κινδύνου αλλά το 2ρο μάλλον κοστίζει ΠΟΛΥ.

τόσες λύσεις υπάρχουν , γιατι και όπλα να είχαμε όλοι , πόσοι απο εμας θα τραβούσαν την σκανδάλη και πόσοι ακόμα θα ήταν ικανοί να προστατευτούν ακόμα και με ενα όπλο απέναντι σε ενα ένοπλο ληστή που το πιθανότερο ειναι πως ξέρει και ειναι έτοιμος να χρησιμοποιείσει το όπλο του επάνω μας ?

Δημοσ.

Καλα για το οπλο δεν παιζει μονο αυτο το σκηνικό.

Μπορω να καλεσω εσενα σπιτι μου,να κανω σκοποβολη απανω σου και μετα να σε παγιδευσω (το νεκρο κορμί σου) και να πω μπηκες να με κλεψεις και να με φας και αμύνθηκα!

Ασε!Αυτο ειναι που φοβουνται!Αλλιως θα λεγε το κρατος ενας κλεφτης/κακοποιος λιγοτερος=λιγοτερη δουλεια για την αστυνομια!

Δημοσ.

Άρη, πιο πιθανό μου φαίνεται να φοβούνται μην πάνω στον πανικό σου ξεκληρίσεις την οικογένεια και τον σκύλο του γείτονα. Διόλου απίθανο.

Δημοσ.

Άρη, πιο πιθανό μου φαίνεται να φοβούνται μην πάνω στον πανικό σου ξεκληρίσεις την οικογένεια και τον σκύλο του γείτονα. Διόλου απίθανο.

Ε ναι γιατι θα χάσουν μελλοντικούς ψήφους/φόρους/λεφτά κτλπ το κράτος!

αχαχαχαχα

τι κακος που ειμαι!:-D

Δημοσ.

Χμμμ! Ναι...

Κατανοούμε ότι η ισότητα χαμένη ανθρώπινη ζωή, λιγότερη δουλειά για την αστυνομία, δεν ισχύει. Τουλάχιστον προσπαθούμε να μην ιαχύει απο την αναγέννηση και δώθε. Δεν ξέρω που ζείτε, αλλά ελπίζω ότι όλοι οι συνομιλητές κατανοούν την ανυπαρξία save/load όταν μιλάμε για όπλα και θανάτους στον πραγματικό κόσμο. Επίσης, ελπίζω να καταλαβαίνετε πως αν υπήρχε (που υπάρχει) ζυγαριά για τα αδικήματα, και έμπαιναν απο τη μία πλευρά, η κλοπή και από την άλλη, η δολοφονία, η ζυγαριά θα τελίκιαζε από την πλευρά της δολοφονίας. Ε;

Δημοσ.

lol κοίτα, η νομοθεσία είναι γελοία εκτός ορίων. Αν το δείς λίγο πλάγια, φτάνει σε σημείο να προστατεύει περισσότερο τον επιτιθέμενο από εσένα.

Σου λέει επιτρέπει την αυτοάμυνα με ίσο ή κατώτερο μέσο από τον επιτιθέμενο: Αν σου την πέσει με μαχαίρι, ορμάς με μαχαίρι από την κουζίνα η με φιλέτο κοτόπουλο.

Αν τώρα σου την πέσει με όπλο, ορμάς με όπλο; Oh wait, όχι. Αν τον πυροβολήσεις πρώτος σε πάνε μέσα. Το ίδιο ισχύει και για αστυνομικούς (υποτίθεται). Πράγμα με το οποίο συμφωνώ.

Αν ως ένοπλος πυροβολήσει πρώτος και τον εξουδετερώσεις, πάλι θα πρέπει να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας. Και βέβαια η Σήμανση δεν πρόκειται να ασχοληθεί παραπάνω. Πολύ γκρίζα ζώνη, δεν την πλησιάζω καν.

Ξαναλέω, το πρόβλημά μου δεν είναι η χρήση όπλου για αυτοάμυνα μέσα στο σπίτι.

Τα δυο μεγαλύτερα προβλήματα για εμένα είναι αφενός οι προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν εκεί (από άλλα συστήματα προστασίας όπως αυτά που αναφέρει ο nic, εκπαίδευση στην χρήση των όπλων κ.λπ.) και αφετέρου η οπλοφορία σαν όρος.

Ο κος Καρατζαφέρης θα έπρεπε να γνωρίζει οτι η οπλοφορία είναι εντελώς διαφορετική από την οπλοκατοχή. Άλλο το να βγάλεις άδεια για να έχεις ένα όπλο σπίτι σου, άλλο το να βγάλεις άδεια για να το κουβαλάς μαζί σου στο κλάμπ.

Στο κάτω κάτω ακόμα και τώρα δεν είναι και πολύ δύσκολο να βγάλεις άδεια για κυνηγετική, no;

Δημοσ.

Η καλυτερη λυση κατα των κλοπων, ειναι μια λυση αλα αραβικου κοσμου......

Εκλεψες ?

Ωραια ..... με ποιο χερακι εκλεψες ?

Το δεξι ?

Ωραια...... κοψιμο το δεξι χερακι λοιπον, κοινη θεα για παραδειγματισμο !!!!!

Και αν θελει αλλος, ας τολμησει να ξανακλεψει......

Ρωτανε τον καθεναν αν μπορει να ξαναφτιαξει αυτα που του εκλεψαν ?

Ρωτανε τον καθεναν τι στερηθηκε για να εχει το καθε τι που καθε ξογλανι που μαζεψαν καποιοι εδω παει αυθαιρετα και ληστευει ?

Που να βγαλουν τον καρκινο τα τομαρια :mad:

Δημοσ.

lol κοίτα, η νομοθεσία είναι γελοία εκτός ορίων. Αν το δείς λίγο πλάγια, φτάνει σε σημείο να προστατεύει περισσότερο τον επιτιθέμενο από εσένα.

Σου λέει επιτρέπει την αυτοάμυνα με ίσο ή κατώτερο μέσο από τον επιτιθέμενο: Αν σου την πέσει με μαχαίρι, ορμάς με μαχαίρι από την κουζίνα η με φιλέτο κοτόπουλο.

Αν τώρα σου την πέσει με όπλο, ορμάς με όπλο; Oh wait, όχι. Αν τον πυροβολήσεις πρώτος σε πάνε μέσα. Το ίδιο ισχύει και για αστυνομικούς (υποτίθεται). Πράγμα με το οποίο συμφωνώ.

Αν ως ένοπλος πυροβολήσει πρώτος και τον εξουδετερώσεις, πάλι θα πρέπει να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας. Και βέβαια η Σήμανση δεν πρόκειται να ασχοληθεί παραπάνω. Πολύ γκρίζα ζώνη, δεν την πλησιάζω καν.

Ξαναλέω, το πρόβλημά μου δεν είναι η χρήση όπλου για αυτοάμυνα μέσα στο σπίτι.

Τα δυο μεγαλύτερα προβλήματα για εμένα είναι αφενός οι προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν εκεί (από άλλα συστήματα προστασίας όπως αυτά που αναφέρει ο nic, εκπαίδευση στην χρήση των όπλων κ.λπ.) και αφετέρου η οπλοφορία σαν όρος.

Ο κος Καρατζαφέρης θα έπρεπε να γνωρίζει οτι η οπλοφορία είναι εντελώς διαφορετική από την οπλοκατοχή. Άλλο το να βγάλεις άδεια για να έχεις ένα όπλο σπίτι σου, άλλο το να βγάλεις άδεια για να το κουβαλάς μαζί σου στο κλάμπ.

Στο κάτω κάτω ακόμα και τώρα δεν είναι και πολύ δύσκολο να βγάλεις άδεια για κυνηγετική, no;

Μπείτε ιδίοις ευθύναις.

Άμα σπάσει πόρτες και μπουκάρει του τη σβουρίζεις πρώτος,έχει δεν έχει κουμπούρι.Μετά,αφού είναι χάμω,σκουπίζεις προσεκτικά τα αποτυπώματά σου και ρίχνεις μία να σε "πάρει το μπαρούτι" πιάνοντας τα δάχτυλά του πάνω στο όπλο.

Στο τέλος αφήνεις να κυλήσει το ροδάνι "κηφάλ στου χαντάκ".

Απλό.

Δημοσ.

Μπείτε ιδίοις ευθύναις.

Άμα σπάσει πόρτες και μπουκάρει του τη σβουρίζεις πρώτος,έχει δεν έχει κουμπούρι.Μετά,αφού είναι χάμω,σκουπίζεις προσεκτικά τα αποτυπώματά σου και ρίχνεις μία να σε "πάρει το μπαρούτι" πιάνοντας τα δάχτυλά του πάνω στο όπλο.

Στο τέλος αφήνεις να κυλήσει το ροδάνι "κηφάλ στου χαντάκ".

Απλό.

To οπλο σε αυτη την περιπτωση θα ειναι δικο μου λογικά ε;

Αμα το χω αγοράσει εγω θα ειναι στο ονομα μου και θα φανει!Αν ειναι "μαύρο" θα πω ότι είναι του ληστή και το χάνω...

Όσο για αυτοτραυματισμό πολλές ταινίες βλέπεις...

Δημοσ.

Ρε αχαχουχα, γιατί δε ρωτάμε τη μητέρα, τη γυναίκα, το παιδί του τσογλανιού, τι σημαίνει να ξέρουν ότι είναι ζωντανός;

Δημοσ.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι πολύ πιο απλή και ασφαλής επιλογή να διαθέσει η κοινωνία δυνάμεις για να αφοπλιστούν (ή, αλλιώς, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά) οι νυν κατέχοντες καλάσνικοφ, από το να μοιράσουμε καλάσνικοφ και σε όλους τους άλλους.

Δε νομίζω, με άλλα λόγια, πως ο πορωμένος (παρανοϊκός, απελπισμένος, διεστραμμένος, βάλτε το επίθετο που προτιμάτε) που μπουκάρει με αυτόματα να ληστέψει ψιλικατζίδικο θα λογαριάσει ότι μπορεί να πέσει πάνω σε όπλο. Αυτό ως προς την πιθανή αποτρεπτική ισχύ της οπλοκατοχής.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του κατέχω όπλο και ξέρω/είμαι σε ψυχολογική θέση να το χρησιμοποιήσω απέναντι σε άνθρωπο.

Είναι και πρακτικά θέματα που με απασχολούν: κοιμάμαι το βράδυ, κι έστω ότι ακούω ύποπτους θορύβους. Σηκώνομαι, ξεκλειδώνω την οπλοθήκη (γιατί υπάρχουν και παιδιά), γεμίζω, οπλίζω και πάω να την αστράψω;

Επαναλαμβάνω, αντιλαμβάνομαι και καθόλου δεν υποτιμώ το φόβο (ή και την οργή) των ανθρώπων, αλλά δε βλέπω λύση σε αυτό που προτείνουν. Το αντίθετο (ειδικά όταν μαζί με τους κακοποιούς, μπλέκονται λαθραίοι, αστυνομικοί και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι στους εν δυνάμει στόχους).

Με παρανοησες. Δεν εννοω να πιασουν αμφοτερες πλευρες τα καλασνικοφ. Λεω οτι αυτη τη στιγμη ετσι και αλλιως μπαινει ο αλλος σπιτι σου με το καλασνικοφ και ειναι δεδομενο τοσο απο πρακτικης αποψης οσο και απο την πλευρα του νομου οτι εισαι σε μειωνεκτικη θεση. Με λιγα λογια δεν θα υπαρξει διαφορα αν υπαρξει ενας νομος για οπλοκατοχη για πολιτες.

Συμφωνω φυσικα οτι προτιμω απειρα να υπαρξουν αναλογοι νομοι και μηχανισμοι αποτροπης τετοιοων συμβαντων αλλα απο την αλλη θεωρω οτι η Ελλαδα ειναι σε μη αναστρεψιμο σημειο (λογο ογκου και συχνοτητας) ετσι ωστε να αρχισει να δομειται καποιος μηχανισμος και μεταρυθμισεις στον νομο για την προστασια του πολιτη. Ας ξεκινησει τουλαχιστον ενας νομος για την πληρη απαλλαγη καποιου που βρισκεται σε κατασταση αμυνας μεσα στο σπιτι του. Κατι θα ειναι και αυτο.

Δημοσ.

Καπου νομιζω οτι ολο το θεμα ειναι λαθος πιασμενο απο την αρχη.

Διοτι οπλοκατοχη υπηρχε παντα και θα συνεχισει να υπαρχει οσο υπαρχει κυνηγι. Εκτος βεβαια κι αν νομιζετε οτι το 38αρι ειναι πιο επικινδυνο απο μια επαναληπτικη καραμπινα γεματη με φυσιγγια για αγριογουρουνο.

Και ναι μεν στας Αθηνας, μπορει το φαινομενο να ειναι περιορισμενο, στην επαρχια ομως, ειναι αρκετα φυσικο να βλεπεις καραμπινα μεσα στο αμαξι, οποτε τα περι οπλοκατοχης ειναι λιγο αδιαφορα. Οπλα υπαρχουν, τωρα το αν θα χρησιμοποιηθουν, ειναι στη βουληση του κατοχου τους. Το να γινει η χρηση τους νομιμη, εξω στο δρομο, ποτε δεν ηταν (τα συγχρονα χρονια) και ποτε δε θα γινει νομιμη ουτε εδω, ουτε σε κανενα κρατος. Αρα οποιος το κανει, ειτε με καραμπινα ειτε με το οπλο του Καλαχαν, παρανομος θα ειναι.

Επισης, αυτο με την μη γνωση των οπλων, ειναι και λιγο παραδοξο. Η μιση ελλαδα κυνηγαει, αρα μια χαρα ξερει να χειριζεται οπλα. Προφανως σε μια κατασταση πανικου, να ειναι τα πραγματα δυσκολα, αλλα μην νομιζετε οτι οι περισσοτεροι ειναι ξενοι με τα οπλα.

Το προβλημα πιστευω βρισκεται μεσα στο σπιτι, και στην αντιμετωπιση του αμυνομενου απο τη δικαιοσυνη.

Και ερωτω:

1. Δεν εχω οπλα, αλλα ειμαι διφυλλη ντουλαπα, οποτε τον προλαβαινω και του χωνω μια, πεφτει σε μια γωνια με το κεφαλι, και μενει στον τοπο.

2. Δεν εχω οπλα, αλλα ετυχε να εχω ενα μπαστουνι του μπειζμπολ, η ενα παλουκι σε μια γωνια, τον προλαβαινω και τω χωνω μια και παει να παιξει με τη μικρη αννουλα.

3. Εχω οπλο, και του τη ζβουραω και βλεπει τα ραδικια αναποδα.

Διαφερουν οι τρεις περιπτωσεις και γιατι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...