aris1986 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Διαφερουν γιατι στην 3η εχεις οπλο!Και αν δεν εισαι αστυνομικός εν ωρα υπηρεσίας παει να πει οτι το χεις παρανομο ή το χρησιμοποιησες εκτος σκοπευτηρίου! Οποτε...
pournaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Διαφερουν γιατι στην 3η εχεις οπλο!Και αν δεν εισαι αστυνομικός εν ωρα υπηρεσίας παει να πει οτι το χεις παρανομο ή το χρησιμοποιησες εκτος σκοπευτηρίου! Οποτε... Αρα δεν πειραζει που ο αλλος σε ολες τις περιπτωσεις θα δει τα ραδικια αναποδα, αλλα οταν εχω οπλο, τοτε πειραζει.
Lucifer Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Η καλυτερη λυση κατα των κλοπων, ειναι μια λυση αλα αραβικου κοσμου...... Εκλεψες ? Ωραια ..... με ποιο χερακι εκλεψες ? Το δεξι ? Ωραια...... κοψιμο το δεξι χερακι λοιπον, κοινη θεα για παραδειγματισμο !!!!! Και αν θελει αλλος, ας τολμησει να ξανακλεψει...... Αν κάποιος λέει μαλακίες, τι του κόβουμε; Γλώσσα ή πρόσθιο λοβό;
aris1986 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Αρα δεν πειραζει που ο αλλος σε ολες τις περιπτωσεις θα δει τα ραδικια αναποδα, αλλα οταν εχω οπλο, τοτε πειραζει. Μωρέ πειράζει εννοείται αλλά στην 3η μάλλον είσαι 90% για μέσα! Δυστυχώς.....
-nick- Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Αν κάποιος λέει μαλακίες, τι του κόβουμε; Γλώσσα ή πρόσθιο λοβό; respect, +1.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Με παρανοησες. Δεν εννοω να πιασουν αμφοτερες πλευρες τα καλασνικοφ. Δεν αναφερόμουν ειδικά σε εσένα (και τα καλάσνικοφ σχηματικά μπήκαν στη διατύπωση). Μια γενική τοποθέτηση αξιολογώντας επιχειρήματα που διάβασα στις απόψεις αρκετών χρηστών έκανα. Για παράδειγμα, με αυτό που διαφωνώ συγκεκριμένα από αυτά που γράφεις είναι το εξής: Με λιγα λογια δεν θα υπαρξει διαφορα αν υπαρξει ενας νομος για οπλοκατοχη για πολιτες. Θεωρώ πως θα υπάρξει τεράστια διαφορά. Σε ένα κράτος όπου οι πολίτες (δικαίως ή αδίκως είναι ένα τεράστιο θέμα) είναι πλέον εθισμένοι σε δημόσιες εκδηλώσεις ανομίας, οι οποίες συχνά ονομάζονται "αντίσταση", ένας νόμος που θα επέτρεπε την κατοχή όπλων όχι για συγκεκριμένη δραστηριότητα (κυνήγι) αλλά για "άμυνα" ενέχει τη δυναμική να προκαλέσει πλείστα όσα προβλήματα. Το επιχείρημα (νομίζω το προβάλει ο pournaras) ότι "η μισή Ελλάδα" είναι κυνηγοί άρα γνωρίζει από όπλα το θεωρώ αβάσιμο: πρώτον, γιατί έχω συγγενείς σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της επαρχίας και οι αυτοτραυματισμένοι (ή χτυπημένοι από την παρέα τους) κυνηγοί συνιστούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου (και όχι μόνο τότε, διότι οι νόμοι είναι για τους φλούφληδες και του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει) και δεύτερο γιατί το "η μισή Ελλάδα" μου φαντάζει μάλλον υπερβολικό ως εκτίμηση. απο την αλλη θεωρω οτι η Ελλαδα ειναι σε μη αναστρεψιμο σημειο (λογο ογκου και συχνοτητας) ετσι ωστε να αρχισει να δομειται καποιος μηχανισμος και μεταρυθμισεις στον νομο για την προστασια του πολιτη. Η δική μου απορία (και η βάση του προβληματισμού μου, όσον αφορά τη γενική οπλοκατοχή) είναι η εξής: αν πράγματι η κοινωνία μας είναι τόσο ανίσχυρη να νομοθετήσει σωστά για την προστασία της μέσω των επί τούτου εντεταλμένων οργάνων, πώς μπορεί να είναι κανείς τόσο ζηλευτά υπεραισιόδοξος ώστε να θεωρεί πως μια νομοθεσία γενικευμένης οπλοκατοχής θα τηρούταν σωστά; Ας ξεκινησει τουλαχιστον ενας νομος για την πληρη απαλλαγη καποιου που βρισκεται σε κατασταση αμυνας μεσα στο σπιτι του. Κατι θα ειναι και αυτο. Παρότι με προβληματίζει το ενδεχόμενο να διωχθεί κάποιος επειδή αμύνθηκε (με τα νυν νόμιμα μέσα, ας πούμε με τις γροθιές του) μέσα στο ίδιο του το σπίτι, βρίσκω εξίσου προβληματικό το σκεπτικό της πλήρους απαλλαγής: ας πούμε, αντιλαμβάνομαι ότι επιχειρεί να μπει κάποιος στο σπίτι από το μπαλκόνι. Τη στήνω πίσω από τη μπαλκονόπορτα και περιμένω. Ο τύπος ανοίγει την πόρτα και με βλέπει να τον σημαδεύω με το ζηλευτό μου Glock (ελαφρύ και εύστοχο). Χέζεται και πάει να φύγει. Ξαναμμένος εγώ, του τη μπουμπουνάω. Ούτε καν πλάτη, αρτηρία ποδιού. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, ο τύπος έχει στραγγίξει από αίμα (αν υποτεθεί ότι δεν έχω παγώσει που έφαγα άνθρωπο και καλέσω αμέσως βοήθεια). Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς, ένας άνθρωπος που τράπηκε σε φυγή, άξιζε να πεθάνει για το "έγκλημα" αυτό; Ο τύπος στο μαντρότοιχο του akpe, που τράπηκε σε φυγή από ένα paint gun, θα άξιζε να πεθάνει;
matsangos Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς, ένας άνθρωπος που τράπηκε σε φυγή, άξιζε να πεθάνει για το "έγκλημα" αυτό; Όχι,δεν του αξίζει να πεθάνει γι αυτό. Όμως άμα την ώρα που τη κάνει με ελαφρά πηδηματάκια απ' το μπαλκόνι τόν βοηθήσει κάποιος να βρει την ισσοροπία του;
Ntinaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Πλάκα μου κάνεις τώρα... Ας μπει ο άλλος και να μπορώ να αμυνθώ και ας με ψαξει η αστυνομία όσο θέλει κατά πόσο τον καλεσα για του την μπουμπουνίσω. Πως τον κάλεσα με σήματα καπνού? Άντε και τον κάλεσα αυτός μπήκε μαυρα μεσάνυχτα σαν τον "κλέφτη"? Το σπίτι ειναι κλειστό γλύστρισε κάτω από την πόρτα η έσπασε την κλειδαριά? Μιλάμε για τα αυτονόητα δηλαδή να μπορείς να αμυνθείς μέσα στο σπίτι σου και αντιμετωπίζεται το θέμα λες και θα αρματωθούν όλοι οι Ελληνες μέχρι τα δόντια και θα πάιζουν πιστολιές με την απέναντι πολυκατοικία! Και τώρα υπάρχουν όπλα για την ακρίβεια ένα σκασμό κυνηγετικά τα οποία εν τέλη δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ας μην επιτρέπετε η οπλοφορία μόνο η κατοχή μέσα στο σπίτι και η χρήση του σε περίπτωση παραβίασης. βαζω αγγελια στο ινσομνια,πωλειται τηλεοραση ερχεσαι σπιτι μου να τη παρεις το βραδυ γιατι δουλευβ 12ωρα,σε βλεπω να κοιτας τη γκομενα μου,βγαζω το δικκανο σου ανατιναζω το κεφαλι.γουσταρεις?
Dark_Duck Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 βαζω αγγελια στο ινσομνια,πωλειται τηλεοραση ερχεσαι σπιτι μου να τη παρεις το βραδυ γιατι δουλευβ 12ωρα,σε βλεπω να κοιτας τη γκομενα μου,βγαζω το δικκανο σου ανατιναζω το κεφαλι.γουσταρεις? Ερχομαι να πάρω την τηλεοραση χωρις να σε εχω παρει τηλεφωνο πρωτα, γιατι postareis στις αγγελιες του insomnia εχεις χαμογελαστο avatar και σε εμπιστευομαι... Η αστυνομια ψαχνει τις κλησεις βρισκει το τηλεφωνο σου, τρως 25 χρονακια στο δικαστηριο, πας στην ψειρου και γινεσαι η γκομενα καποιου εκει... γουσταρεις?
Ntinaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ερχομαι να πάρω την τηλεοραση χωρις να σε εχω παρει τηλεφωνο πρωτα, γιατι postareis στις αγγελιες του insomnia εχεις χαμογελαστο avatar και σε εμπιστευομαι... Η αστυνομια ψαχνει τις κλησεις βρισκει το τηλεφωνο σου, τρως 25 χρονακια στο δικαστηριο, πας στην ψειρου και γινεσαι η γκομενα καποιου εκει... γουσταρεις? αφου δε θα με παρεις τηλεφωνο πως ψαχνει τις κλησεις?
matsangos Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Καλά. θα το βάλουμε και μάθημα στο Δημοτικό,κάτι σαν τη "Πατροδογνωσία" η τα "Οικοκυρικά". Οπότε δεν θα πηγαίνουμε άοπλοι να αγοράζουμε τηλεοράσεις από σπίτια.
akpe Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Όχι,δεν του αξίζει να πεθάνει γι αυτό. Όμως άμα την ώρα που τη κάνει με ελαφρά πηδηματάκια απ' το μπαλκόνι τόν βοηθήσει κάποιος να βρει την ισσοροπία του; Εφόσον τον έτρεψες σε φυγή την ισορροπία του μπορεί να την βρεί και με βολή στον αέρα. Από τη στιγμή που δεν κινδυνεύεις πια από αυτόν ποιός ο λόγος να τον σκοτώσεις; Φοβάσαι μην γυρίσει στο κρησφύγετο και επιστρέψει με το panzer για εκδίκηση;
axaxouxas Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Παρότι με προβληματίζει το ενδεχόμενο να διωχθεί κάποιος επειδή αμύνθηκε (με τα νυν νόμιμα μέσα, ας πούμε με τις γροθιές του) μέσα στο ίδιο του το σπίτι, βρίσκω εξίσου προβληματικό το σκεπτικό της πλήρους απαλλαγής: ας πούμε, αντιλαμβάνομαι ότι επιχειρεί να μπει κάποιος στο σπίτι από το μπαλκόνι. Τη στήνω πίσω από τη μπαλκονόπορτα και περιμένω. Ο τύπος ανοίγει την πόρτα και με βλέπει να τον σημαδεύω με το ζηλευτό μου Glock (ελαφρύ και εύστοχο). Χέζεται και πάει να φύγει. Ξαναμμένος εγώ, του τη μπουμπουνάω. Ούτε καν πλάτη, αρτηρία ποδιού. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, ο τύπος έχει στραγγίξει από αίμα (αν υποτεθεί ότι δεν έχω παγώσει που έφαγα άνθρωπο και καλέσω αμέσως βοήθεια). Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς, ένας άνθρωπος που τράπηκε σε φυγή, άξιζε να πεθάνει για το "έγκλημα" αυτό; Ο τύπος στο μαντρότοιχο του akpe, που τράπηκε σε φυγή από ένα paint gun, θα άξιζε να πεθάνει; Σιγουρα δεν αξιζει σε κανεναν να πεθανει.... Ομως το ενδεχομενο διαφευγοντας μελλοντικα να κλεψει αλλους συμπολιτες το σκεφτεται κανεις ? Το θεμα δεν ειναι να τον σκοτωσεις, ουτε να τον απωθησεις μονο.... Το ζητουμενο θα πρεπει να ειναι, να τον τραυματισεις, η να τον ακινητοποιησεις ετσι, ωστε να συλληφθει και να τιμωρηθει στον βαθμο που του αναλογει Οσο τους απωθουμε μονο, τοσο ξεθαρρευουν και συνεχιζουν να ληστευουν τους κοπους ζωης αλλων.... Θα πρεπει επισης ο καθε ''εξυπνος'', να μην αποδεχεται προιοντα ληστειας απο κανεναν, γιατι ετσι ενθαρρυνει την εγκληματικοτητα !!!!!!! Αν πανω στον φοβο του προσπαθωντας να διαφυγει, σκοτωθει πεφτοντας απο κανενα μπαλκονι ..... Ενας κλεφτης λιγοτερος για την κοινωνια.... Δεν θα στεναχωρεθω καθολου γιαυτο....
akpe Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Αν το δείς πρακτικά όμως, το να τον αποτρέψεις από το να κάνει κακό στους άλλους δεν είναι δικό σου θέμα. Όχι όταν δεν υπάρχει αληθινή απειλή προς τρίτους δηλαδή. Το πραγματικό θέμα είναι η εισβολή στον χώρο σου. Άπαξ και τον αποτρέψεις τα υπόλοιπα είναι περιττά. Είναι σαν να μου λες πως επίτηδες θα πέσεις πάνω σε αυτόν που κάνεις σφήνες στην παραλιακή επειδή δεν θέλεις να σκοτώσει κανέναν. Ηθικά, το σκεπτικό είναι σωστό, πρακτικά όμως έχει αρκετά κενά. Κανείς δεν μπορεί να σου πεί με σιγουριά οτι η θέα του όπλου θα τον αποθαρρύνει από μελλοντικές εισβολές, παρομοίως όμως κανείς δεν σου εγγυάται οτι θα το ξαναεπιχειρήσει. Εκτός από αυτό, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα του ρίξουν για να προστατέψουν τυχόν μελλοντικά θύματα, θα του ρίξουν για να ικανοποιήσουν το όποιο αίσθημα δικαιοσύνης ή εκδίκησης έχουν. Προς τους ίδιους, όχι προς τρίτους. Και αυτό βγαίνει και από προσωπική εμπειρία. Όσο ψύχραιμος και να είσαι, εκείνη τη στιγμή το "έτσι είσαι ρε καριόλη;" υπερκαλύπτει το "χμ, και αν αύριο μπεί στον γείτονα;". Ανθρώπινη φύση. Παρεμπιπτόντως μιας και το έθεσες, ξέρει κανείς αν προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία αυτό που ξέρουμε από το εξωτερικό ως citizen arrest; Έχει κάποιος δικαίωμα να ακινητοποιήσει και να "συλλάβει" εναν κακοποιό και αν ναι υπο ποιές προϋποθέσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις