Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραίος!

Είναι και αρσενικός απ ο,τι βλέπω, οπότε αν ασχοληθείς παίζει και να μιλήσει (ανάλογα την ηλικία του,.αλλά δε βλέπω ουρά για να καταλάβω).

Γενικά πάντως, μόλις σε συνηθίσει μπορείς να τον αφήνεις ελεύθερο στο σπίτι.

Επίσης αν τον δεις να ξύνεται συνέχεια πρέπει να του πάρεις σπρέι για ψείρες και αν αλλάζει φτέρωμα, σταγόνες για την πτεροροια.

Σωστός για το φύλο του (μπλε μύτες τα αρσενικα - καφέ τα θυλικά) αλλά στο να μιλήσει δεν παίζει με την καμία. Είχα 4 απο δάυτα για καμια 10αριά χρόνια, πανέξυπνα μεν, δεν μιλάνε δε....

Η μοναδική αρρώστια που πρέπει να σε απασχολεί είναι η ψιττάκωση αν και θα φαινότανε άρρωστο το παπαγαλάκι, σε αντίθεση με το δικό σου που φαίνεται μπαμπάτσικο και ζουμερότατο! Άντε καλορίζικο!

• Moderators
Δημοσ.

Είναι αν σου κάτσει για να μιλήσει, αλλά κάποια μιλάνε ναι :)

Ποτέ αν ειναι ζευγάρια όμως ή παίζουν κι αλλά πουλιά στο σπίτι.

Δημοσ.

προσεχε ομως γιατι ειναι ακομα αρχη και μπορει να σε δακγωσει

Πάντα δαγκώνουν οτι βρουν μπροστά τους, κομμάτι δεν μπορούν να σου κόψουν και ο πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος...

Δημοσ.

Πρόσεχε μόνο αν μάθει να μιλάει κ το αφήσεις ελεύθερο όπως λέει ο storm rain να μην παραγγείλει πετρέλαιο, σύμφωνα με το γνωστό ανέκδοτο, δεν είναι εποχές για έξοδα!

Δημοσ.

Είναι αν σου κάτσει για να μιλήσει, αλλά κάποια μιλάνε ναι :)

Ποτέ αν ειναι ζευγάρια όμως ή παίζουν κι αλλά πουλιά στο σπίτι.

Η αλήθεια είναι οτι τα είχα σε 4άδα και μετά γέννησαν κιόλας. Αλλά επειδή είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη ράτσα, είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν μιλάνε, αν εσύ έχεις ακούσει πάω πάσο. Μήπως όμως τα μπερδεύεις με κάποια μεγαλύτερα? Το σιγκεκριμένο χωράει στην παλάμη σου.

Δημοσ.

Το κλουβι ειναι 50cm υψος και 40 περιπου μηκος.Δεν ειχα και παρα πολλα λεφτα σημερα μαζι μου.Εχει 3 σκαλοπατακια παντως.Παιχνιδακια θα παρω συντομα.Ισως και καποια στιγμη να του παρω και μεγαλυτερο κλουβι.Γνωριζετε ποσο χρονικο διαστημα χρειαζεται μεχρι να εξοικειωθει με τον χωρο και με τα προσωπα?

Δημοσ.

Λοιπόν άκου μερικά tips.

Κάτω στο κλουβί θα στρώνεις εφημερίδες ή χαρτιά. Αλουμινόχαρτο ποτέ (τα παπαγαλάκια δοκιμάζουν τα πάντα) γιατί αν το φάνε πεθαίνουν.

Το βράδυ οταν είναι να κοιμηθεί (και για να μην αγχόνεται) καλύπτεις το κλουβί με μια πετσέτα (και για να μην τον ενοχλεί το φως και για να μην νιώθει "απειλή). Θα παρατηρήσεις δε, οτι μετά απο καμια 10αριά μέρες με το που θα πιάνεις την συγκεκριμένη πετσέτα στα χέρια σου θα πηγαίνει κατευθείαν στην θέση του για ύπνο (συνήθως είναι το ψηλότερο κλαδάκι στο κλουβί).

Βάλτου μια κούνια γιατι γουστάρει πολύ.

Αν βρεις βάλτου και ένα κόκκαλο σουπιάς γιατί πάει και ξύνει το ράμφος του εκεί. Κατα τα άλλα, είναι παμφάγα, θα φάει (ή θα δοκιμάσει οτι του βάλεις - ακόμα και το δάχτυλό σου :) ). Καλοκαίρι κάνουν πάρτυ με μαρουλόφυλλα, βάζε του κανένα. Ότι άλλο θες ρωτάς.

Α και γι'αυτό που ρώτησες, θα σε συνηθήσει (εσένα και όποιον άλλον είναι στο σπίτι) πολύ σύντομα, σε μια βδομάδα λογικά , θα βάζεις το χέρι σου στο κλουβί (ήρεμα) και θα έρχεται και θα κάθεται πάνω του.

Δημοσ.

Λοιπόν άκου μερικά tips.

Κάτω στο κλουβί θα στρώνεις εφημερίδες ή χαρτιά. Αλουμινόχαρτο ποτέ (τα παπαγαλάκια δοκιμάζουν τα πάντα) γιατί αν το φάνε πεθαίνουν.

Το βράδυ οταν είναι να κοιμηθεί (και για να μην αγχόνεται) καλύπτεις το κλουβί με μια πετσέτα (και για να μην τον ενοχλεί το φως και για να μην νιώθει "απειλή). Θα παρατηρήσεις δε, οτι μετά απο καμια 10αριά μέρες με το που θα πιάνεις την συγκεκριμένη πετσέτα στα χέρια σου θα πηγαίνει κατευθείαν στην θέση του για ύπνο (συνήθως είναι το ψηλότερο κλαδάκι στο κλουβί).

Βάλτου μια κούνια γιατι γουστάρει πολύ.

Αν βρεις βάλτου και ένα κόκκαλο σουπιάς γιατί πάει και ξύνει το ράμφος του εκεί. Κατα τα άλλα, είναι παμφάγα, θα φάει (ή θα δοκιμάσει οτι του βάλεις - ακόμα και το δάχτυλό σου :) ). Καλοκαίρι κάνουν πάρτυ με μαρουλόφυλλα, βάζε του κανένα. Ότι άλλο θες ρωτάς.

Α και γι'αυτό που ρώτησες, θα σε συνηθήσει (εσένα και όποιον άλλον είναι στο σπίτι) πολύ σύντομα, σε μια βδομάδα λογικά , θα βάζεις το χέρι σου στο κλουβί (ήρεμα) και θα έρχεται και θα κάθεται πάνω του.

Ωραιος :) Σε περιπτωση που θελω να τον βγαλω απο το κλουβι(μιλαω για πολυ αργοτερα) πως θα ξερω οτι θα ειναι σε θεση να το κανω και οτι δεν θα πεταει μεσα στο σπιτι με εμενα να τον κυνηγαω?? :P

• Moderators
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι τα είχα σε 4άδα και μετά γέννησαν κιόλας. Αλλά επειδή είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη ράτσα, είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν μιλάνε, αν εσύ έχεις ακούσει πάω πάσο. Μήπως όμως τα μπερδεύεις με κάποια μεγαλύτερα? Το σιγκεκριμένο χωράει στην παλάμη σου.

Όχι είναι τα κλασικά παπαγαλάκια. Σίγουρα δεν είναι η νούμερο ένα ράτσα σε μπλα μπλα, αλλά έχω ακούσει ο ίδιος την ομιλία τους.

Επειδή είμαι άπο κινητό και δεν μπορώ να κάνω πολλά, youtube budgie talking ή κάτι τέτοιο :)

Εντιτ: @sarpan, εσύ δεν θα τον πειράξεις, ούτε θα τον βγάλεις με το στανιό έξω. Θα αφήσεις ανοιχτή την πόρτα του κλουβιού και όταν είναι έτοιμος θα βγει μόνος του. Στην αρχή θα κάνει μικρές διαδρομές, μετά όμως θα ξεψαρώσει. Μην τον κυνήγησεις γιατί θα αποπροσανατολιστει, όταν πεινάσει θα ξαναμπεί μόνος του, αλλιώς αν κάθεται στο χέρι σου απλά τον βάζεις πάλι στη θέση του.

Δημοσ.

θα του πάρει αρκετό καιρό λογικά να βγεί μόνος του απο το κλουβί λόγω ανασφάλειας... εγώ έβαζα χέρι μέσα και τον μπουζούριαζα και τον έβγαζα έξω. Προσοχή στα ανοιχτά παράθυρα γιατί θα την κάνει για έξω χωρίς πολλά πολλά. Καλό θα ήταν να έχεις και κουρτίνες, γιατί τα τζάμια δεν τα βλέπει, και νομίζοντας οτι θα φύγει έξω σκάει με δύναμη στο τζάμι.

Θα σου έλεγα επίσης οτι οι φτερούγες τους ατροφούν μέσα στο κλουβί και δυσκολεύονται να πετάξουν για ώρα. Συνήθως κάνουν μια γύρα μέσα στο δωμάτιο και προσγειώνονται κάτω. Ο δικός σου όμως αν το έσκασε απο άλλο κλουβί πάει να πει οτι είναι "τούμπανος" και παίζει να πετάει για αρκετή ώρα. Μην τον φοβάσαι όμως είναι αρκετά ανθεκτικά πουλιά.

Επειδή είμαι άπο κινητό και δεν μπορώ να κάνω πολλά, youtube budgie talking ή κάτι τέτοιο :)

Έχεις απόλυτο δίκιο τελικά, έχω μείνει άναυδος!

Δημοσ.

Μολις ειδα και γω καποια βιντεακια και τρελαθηκα.Ανυπομονω!!!Μακαρι!! Ειδικα για μενα που μενω και μονος μου θα ειναι καλη φαση.Να λεω και μια κουβεντα βρε αδερφε :-D :lol:

Παντως ευχαριστω για τις συμβουλες.Ο,τι αλλο θυμηθειτε πειτε :rolleyes:

Δημοσ.

χαχαχαχαχαχαχ επικο...

Να κανω μια ερωτηση.Πως μπορω να μαθω σε τι ηλικια ειναι περιπου?Η μονο αν παω σε καποιο Petshop που ξερουν καλυτερα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...