Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τον ίδιο λόγο που κάποτε ζωγράφιζαν σε σπήλαια, μετά σε αγγεία, σε τοίχους, αργότερα στα ταβάνια, που κάνουν τατουάζ, που γράφουν στο κενό των βιβλίων, να εκφραστούν.

Είναι σαν να ρωτάς, γιατί κάποιος σφυρίζει.

δεν έζησα τότε αλλά υποθέτω ότι ο κάθε πρωτόγονος ζωγράφιζε την σπηλιά του,εκτός αν ήταν τόσο μορφωμένοι και κοινωνικοί και ερχόταν ο απέναντι ούγκα-ούγκα να "εκφραστεί" ζωγραφίζοντας το σπίτι τους και έλεγαν ΟΚ εκφράζεται ο άνθρωπος.

Μπορούν να κάνουν γκράφιτι στο σπίτι τους,υποθέτω έχουν,άρα θα έχει και τοίχο για "έκφραση"

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά ας ξεφύγουμε απο τις tagies και τα χαζά graffiti-μουτζούρες και ας επικεντρωθούμε στα όμορφα graffiti που γίνονται χωρίς άδεια σε φρεσκοσυντηρημένους τοίχους και τρένα/λεωφορεία. Τι ειναι αυτό που παρακινεί τους καλλιτέχνες; Τι θέλουν να εκφράσουν; Ποτε η τέχνη ειναι ανώτερη του βανδαλισμου;

Μέχρι τώρα οι δυο ιδέες που έχουν αναδειχτεί ειναι :

1.  
  2. Για να πουλήσουν μαγκιά κάνοντας κάτι επικίνδυνο
  3. Επανάσταση κατά της ιδιοκτησίας (ιδιωτικής ή δημόσιας)

Δημοσ.

Για την ΚΑΒΛΑ το κανουνε, μην το πας πολυ μακρυα, ειναι πιο απλη η απαντηση.

Δεν ημουν ποτε γκραφφιτας (επειδη ποτε δεν επιανε το χερι μου - αχρηστος σε οτιδηποτε εικαστικο με λιγα λογια) αλλα ειχα αρκετους φιλους οι οποιοι με ενα τετοιο τοπικ απλα θα γελαγανε - απο τα κλασσικα περι χαζων ταγκς μεχρι το 'καντο σπιτι σου' (γιατι ηδη το χουν κανει κ σπιτια τους ;P )

Δημοσ.

Παιδιά ας ξεφύγουμε απο τις tagies και τα χαζά graffiti-μουτζούρες και ας επικεντρωθούμε στα όμορφα graffiti που γίνονται χωρίς άδεια σε φρεσκοσυντηρημένους τοίχους και τρένα/λεωφορεία. Τι ειναι αυτό που παρακινεί τους καλλιτέχνες; Τι θέλουν να εκφράσουν; Ποτε η τέχνη ειναι ανώτερη του βανδαλισμου;

Μέχρι τώρα οι δυο ιδέες που έχουν αναδειχτεί ειναι :

1.  

Και το ''βανδαλισμος'' σχετικο ειναι...Σιγα την πανεμορφη πολη με τα υπεροχα κτιρια και μμμ... :-D

Βανδαλισμος θα ηταν το γκραφιτι εδω ->

vienne.jpg

οχι σε πολεις με σκουπιδια , λακουβες και ψοφιμια στους δρομους , διπλοπαρκαρισμενα αυτοκινητα, και ανυπαρκτο πρασινο

Σε μια γκριζα , μιζερη πολη , ανασα ομορφιας μπορει να ειναι το γκραφιτι :-D

Δημοσ.

Τα ωραία graffiti που πραγματικά χαιρεσε να τα βλέπεις είναι το 0,1%.

Δεν έχω δει ποτέ ωραίο graffiti πχ πάνω σε τρένο απλά γιατί εκεί πρέπει να γίνει γρήγορα και επειδή απλά ο ένας μουντζουρώνει το graffiti του άλλου.

Δημοσ.

^ Δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λες

^

^

Δεν έχεις δει δηλαδή να έχει κάνει κάποιος graffiti πάνω σε άλλο? Εγώ πάντως εχω δει.

Αν η διαφωνία σου είναι στο ποσοστό ΟΚ μπορώ να πω "που χαίρομαι να βλέπω"

Δημοσ.

Το πατημα ειναι συχνο φαινομενο αλλα γενικα παιζει ρισπεκτ σε πατηματα κομματιων. Στη χειροτερη δεν θα το πατησει καποιος απο πανω οπως ειναι αλλα θα βαψει τον τοιχο ενα χρωμα μια επιφανεια μονοχρωμη και θα πατησει απο κει πανω αν δεν παιζει χωρος. Σε τρενα εγω εχω δει αρκετα καλα ανα καιρους

Δημοσ.

Και το ''βανδαλισμος'' σχετικο ειναι...Σιγα την πανεμορφη πολη με τα υπεροχα κτιρια και μμμ... :-D

Βανδαλισμος θα ηταν το γκραφιτι εδω ->

vienne.jpg

οχι σε πολεις με σκουπιδια , λακουβες και ψοφιμια στους δρομους , διπλοπαρκαρισμενα αυτοκινητα, και ανυπαρκτο πρασινο

Σε μια γκριζα , μιζερη πολη , ανασα ομορφιας μπορει να ειναι το γκραφιτι :-D

Μην πας μακριά, εδώ, Ηράκλειο έχουν taggάρει και βενετσιάνικα μνημεία τα κωλόπαιδα.

Δημοσ.

Μικρό update. Οι αποψεις μαζεύονται

1.  
  4. Για την πλάκα τους

Δημοσ.

Μικρό update. Οι αποψεις μαζεύονται

1.  
  4. Για την πλάκα τους

Άμα πετύχω κανένα μόνο να δεις τι κίνδυνο θα διατρέξει.;ρ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...