Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτα ειναι για γκεηδες :mrgreen: , αμα δεν εχεις το κατανα το καλογυαλισμενο φορεμενο μεσα απο το μακρυ δερματινο, δεν κανεις δουλεια με τους γκραφιταδες :mrgreen:

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο Τέταρτος λόγος που τον αγνοείς απο την αρχή είναι να εκφραστούν. Η ζωγραφική είναι τρόπος εξωτερικευσης σκέψεων, συναισθημάτων κλπ.

Δημοσ.
Αυτα ειναι για γκεηδες :mrgreen: ' date=' αμα δεν εχεις το κατανα το καλογυαλισμενο φορεμενο μεσα απο το μακρυ δερματινο, δεν κανεις δουλεια με τους γκραφιταδες :mrgreen:[/quote']

βγάζεις την μύτη από μπροστά, απλό. ;ρ

Αποστολή από το GT-S5830 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Το οτι θέλουν να εκφραστούν ειναι αυτονόητο (το έγραψα πάλι). Θέλουν να μιλήσουν με την τέχνη, είναι προφανές. Εγώ ψάχνω ΤΙ ειναι αυτό που θέλουν να εκφράσουν; ΤΙ θέλουν να πουν;

Να παραφράσω προσωρινά τα προηγούμενα τα οποία ειναι ΟΛΑ τρόποι έκφρασης

1.Μου αρέσει ο κίνδυνος και σας δηλώνω οτι εχω κακαλα και οτι δεν φοβάμαι

2.Έχω χεσμένο το θεσμό της ιδιοκτησίας

3.Ήθελα να σκοτώσω την ώρα μου και έκατσα να ζωγραφίσω

Αν εννοείς κάτι διαφορετικό, βοήθα με να καταλάβω

Δημοσ.

Το οτι θέλουν να εκφραστούν ειναι αυτονόητο (το έγραψα πάλι). Θέλουν να μιλήσουν με την τέχνη, είναι προφανές. Εγώ ψάχνω ΤΙ ειναι αυτό που θέλουν να εκφράσουν; ΤΙ θέλουν να πουν;

Αυτό που ήθελα να εκφράσω εγώ στα 15 μου με το marlboro. Εντάξει τώρα;

Δημοσ.

slygeo87 μεσα απο τη συζήτηση προσπαθώ να αναζητήσω τη γνώμη άλλων γιατί μου είναι δύσκολο να χωνέψω οτι ολο αυτό γίνεται μονο επειδή "έχει αθηναϊκές πινακίδες" ή γιατί "καπνίζω αρα είμαι μάγκας". Άλλο το καπνίζω γιατί δεν εχω προσωπικότητα και άλλο καπνιζω γιατί μου αρέσει το τσιγάρο.

Δημοσ.

Ξεκίνησα αυτή τη συζήτηση γιατί μου ήταν δυσκολοχώνευτο οτι κάποιοι κάνουν (καλό) graffiti σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία επειδή «έχει αθηναϊκές πινακίδες». Ήλπιζα οτι υπάρχει κάτι "καλλιτεχνικό" το οποίο θα δικαιολογούσε παραβατική συμπεριφορα και δεν είχα την ικανότητα να το διακρίνω γιατί η καλλιτεχνία δεν υπάρχει στο αίμα μου.

Δυστυχώς οι αιτίες που βγήκανε, δεν ανέδειξαν κάτι διαφορετικό ή ελπιδοφόρο απο αυτό που έλεγε η λογική μου.

Τα βασικά συμπεράσματα ήταν:

1. Για να πουλήσουν μαγκιά κάνοντας κάτι επικίνδυνο. (Το παιχνιδάκι με την αστυνομία - παραβατική συμπεριφορά)
  2. Επανάσταση κατά της ιδιοκτησίας - ιδιωτικής ή δημόσιας. (Επανάσταση του πισινου γιατι το αμάξι του πατέρα τους δεν τολμάνε να το ζωγραφίσουν)
  3. Για την πλάκα τους (ειναι το ΜΟΝΟ που μερικώς αποδέχομαι σαν λογική δικαιολογία, λόγω του νεαρού της ηλικίας)

Δεν κατηγορώ τους «κακούς έφηβους» για αυτό που κάνουν. Κάνουν αυτά που τους δείξανε (και καλά κάνουν). Απλώς την επόμενη φορά που θα τσακώσω κάποιον να βάφει, δεν θα προσπαθήσω να τον δικαιολογήσω ή να τον συμβουλεύσω. Θα τον δώσω στεγνά ή θα φωνάξω τον status.

Πριν απο πολλά χρόνια και οταν ήμουν έφηβος, ένας μεσήλικας που είχε πει:

Μαγκιά δεν είναι να καπνίζεις, να βρίζεις, να φοράς ακριβά ρούχα και να κλέβεις. Μαγκιά είναι να σκέφτεσαι.

Δυστυχώς το νόημα το κατάλαβα πολλα χρόνια αργότερα.

Δημοσ.

Δυστυχώς οι αιτίες που βγήκανε, δεν ανέδειξαν κάτι διαφορετικό ή ελπιδοφόρο απο αυτό που έλεγε η λογική μου.

Γιατί πρέπει να έχει τόση μεγάλη σημασία ρε 'συ;

Άλλο ένα συμπέρασμα από εμένα: Να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Πάρε όποιον πίνακα ζωγραφικής θες και προσπάθησε να σκεφτείς πως νιώθει ο καλλιτέχνης. Ε κάνε το αντίστοιχο και σε ένα graffiti.

Απορία: Αν ήσουν 16, και είχες ταλέντο στο graffiti, θα ζωγράφιζες στον τοίχο της γειτονιάς σου;

Εγώ ναι.

Δημοσ.

Γιατί πρέπει να έχει τόση μεγάλη σημασία ρε 'συ;

Άλλο ένα συμπέρασμα από εμένα: Να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Πάρε όποιον πίνακα ζωγραφικής θες και προσπάθησε να σκεφτείς πως νιώθει ο καλλιτέχνης. Ε κάνε το αντίστοιχο και σε ένα graffiti.

Απορία: Αν ήσουν 16, και είχες ταλέντο στο graffiti, θα ζωγράφιζες στον τοίχο της γειτονιάς σου;

Εγώ ναι.

Εχω την υποψία οτι δεν έκατσες να διαβάσεις ολη τη συζήτηση.

Εγώ ναι.

Αν ο τοίχος ειναι ο άβαφτος τοίχος της τάδε γέφυρας που βρίσκεται εκεί για 30 χρόνια, τότε ναι θα το έβαφα.

Αν ο τοίχος ειναι ο φρεσκοσυντηρημένος τοίχος του γείτονα Κυρ Γιάννη, ΟΧΙ δεν θα τον έβαφα.

Αν ο "τοίχος" ειναι περιουσία άλλου (δημόσια ή ιδιωτική, κινητή ή ακίνησ), ΟΣΟΥΣ τόνους ταλέντο κι αν έχω, ΟΧΙ δεν θα τον έβαφα, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση.

Δημοσ.

Ε ναι, η σημαντικότητα της ύλης είναι αδιαμφισβήτητη.

Πάντως οχι περισσότερο απο τον σεβασμό, την ηθικότητα και κυρίως το φιλότιμο.

Δημοσ.

Ρε φιλε περα απο αυτο πολυ(σχετικα) σπανια καποιος να βαψει σε τοιχο πολυκατοικιας κλπ ... Συνηθως στην πολη σε καναν τοιχο σχολειου/μαντρας, σε τιποτα ρολα μαγαζιων, τετοια πραγματα ....

Αν ο "τοίχος" ειναι περιουσία άλλου (δημόσια ή ιδιωτική, κινητή ή ακίνησ), ΟΣΟΥΣ τόνους ταλέντο κι αν έχω, ΟΧΙ δεν θα τον έβαφα, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση.

Τον βαφεις για να τον φερεις σε καλυτερη κατασταση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...