spyroskonst Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Θα ήθελα να αγοράσω ένα οικονομικό κρουστικό δράπανο ώστε να κάνω τρύπες που θέλω σε ταβάνι. Μου είπαν τα πολύ οικονομικά κρουστικά δεν κάνουν δουλειά, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα περί αυτού, άρα... Μπορείτε να μου πείτε απο εμπειρία μοντέλα/τιμές που θα μπορούσα να έχω υπόψη?
alex_000 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Φιλε το ταβάνι είναι μπετό το κρουστικό που έχεις στο μυαλό σου των 20 ευρώ δεν θα κάνει τίποτα. Αυτό που θες λέγεται "πιστολετο" και παει απο 50 - 150 ευρω (home use) το πιστολετο τρυπάει ταβάνι σαν βουτηρο χωρίς να σκίζει τους σοβάδες και να κανει ζημια. παρε ενα παράδειγμα http://www.skroutz.gr/c/950/skaptika-diatritika.html?keyphrase=%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%BF+
spyroskonst Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις ένα ενδεικτικό μοντέλο, ώστε να ξέρω τί να κοιτάξω?
leftermann Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 οικονομικό όταν λέμε, εννοούμε τόσο οικονομικό; Το ταβάνι όντως τρυπάει πολύ δύσκολα, χλωμό να κάνεις δουλειά με κάτι τέτοιο. Με λίγα παραπάνω πας σε αυτό, το οποίο λογικά θα κάνει την δουλειά, έστω και δύσκολα. Αν πεις να επενδύσεις κατιτίς παραπάνω, μπορείς να πας εδώ, που λογικά θα κάνεις την δουλειά σου αεράτα, και είναι και φουλ εξτρά (τρυπάνια-τσοκ-κλπ), και θα το έχεις και για μια ζωή αν δεν το χρησιμοποιείς σαν καλέμι.
spyroskonst Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 δηλαδή φίλε μου με αυτό που προτείνεις "1034 SKIL Πνευματικό Πιστολέτο SDS Plus" είμαι οκ? Είναι εντός μπάτζετ & μπορώ να το αγοράσω γι'αυτό σε ρωτάω.
Haldol Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Και ένα σοβαρό κρουστικό δράπανο θα κάνει δουλειά — αλλά τονίζω το σοβαρό. Μη περιμένεις ότι με δράπανο του Lidl θα καταφέρεις κάτι. Φυσικά και θα είναι κατιτίς πιο δύσκολο από ότι με ένα πιστολέτο, αλλά η δουλειά θα γίνει. Και εφόσον μιλάμε για home χρήση, δε σε νοιάζει, μιας και δε θα τρυπάς κάθε μέρα. Με το δικό μου [bosch GSB 13 RE Professional — 600W] έχω ανοίξει «σχετικά εύκολα» τρύπες 12mm σε μπετόν. Φυσικά δεν ήταν αυτό που λέμε piece of cake, ζορίστηκα όσο να 'ναι. Για πιο μικρές εντάξει, κανένα πρόβλημα εννοείται.
pournaras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Αναλογα το ποσες τρυπες θες να κανεις. Ανει ειναι για 3-4 τρυπες, και ενα απλο κανει, αρκει να παρεις καλο τρυπανι. Σε δικη μου κατασκευη, με ενα τελειως απλο, το δραπανο δεν επαθε τιποτε, αλλα τα τρυπανια ελιωναν γιατι επεφταν πανω στις μπετοβεργες. Μεχρι που εβαλα ενα (απο τα πολλα που ειχα κατα καιρους), το οποιο δεν ξερω που το ειχα (και γιατι) παρει, αλλα περασε τη μπετοβεργα στο χαλαρο. Αλλα οπως ειπα και πριν, μιλαμε για λιγες τρυπες, οχι για να κανεις κοσκινο το ταβανι.
spyroskonst Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 μιλάμε για οχτώ τρύπες. ακριβώς τόσες. τελικά θα κινηθώ προς "πιστολέτο" μεριά (δεν ήξερα καν ότι λέγονται έτσι) να τελειώνω μια και καλή. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές & τα links!
orck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Εαν δεν πετυχεις σιδερο μεσα τοτε και το απλο κρουστικο ανοιγει. Εαν πετυχεις οπλισμο την εκατσες.
Sorath Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Προσωπικά πριν 2 βδομάδες, με ένα κρουστικό της Black & Decker των 50€, μια χαρά το τρύπησα το ταβάνι. Χρειάστηκε λίγο δύναμη παραπάνω, αλλά η δουλειά έγινε άψογη.
spyroskonst Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Με τα πολλά βρήκα γνωστό που έχει ένα επαγγελματικό (ούτε που ξέρω πως βρέθηκε στην κατοχή του) που αρχική τιμή ήταν 700€ !!! Το μηχανηματάκι μαμεί και δέρνει. Anyway, τελικά θα κάνω την δουλειά μου free of charge, ευτυχώς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα