Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλούς και όλες, θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:

Είμαι ιδιοκτήτης οικοπέδου στη Χαλκίδα και είχα αναθέσει την εκπόνηση της άδειας οικοδόμησης της οικίας μας σε έναν αρχιτέκτονα και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας ανέθεσα σε δικό του "team" τα στατικά, μηχανολογικά, ΚΕΝΑΚ κλπ.

Αφού βγήκε η άδεια προχωρήσαμε στα κατασκευαστικά σχέδια. Εκεί προεκύψαν διαφορές οικονομικής φύσεως (ζήταγε περισσότερα χρήματα πέραν των συμφωνηθέντων στα κατασκευαστικά) οι οποίες λύθηκαν με αυτόν να αποδέχεται τους ισχυρισμούς μου ότι οι αλλαγές αυτές ήταν μέρος των κατασκευαστικών που ήδη είχε πληρωθεί.

Αφού μου παρέδωσε τα κατασκευαστικά, προβληματιστήκαμε αρκετά αν θα έπρεπε να προχωρήσουμε μαζί του στη κατασκευή του σπιτιού.

αποφασίσαμε τελικά να αναθέσουμε σε συγγενικό μας πρόσωπο την επίβλεψη της οικοδομής και στην ομάδα του (αρχιτεκτονικές επιβλέψεις, μηχανολογικές κλπ).

Δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ οικοδομική εργασία μέχρι στιγμής, η πολεοδομία μας ζητάει για την αλλαγή μηχανικού φωτογραφίες του οικοπέδου σφραγισμένες απο τους υπο αλλαγήν μηχανικούς καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις απο τους ίδοθς που να λένε ότι δεν έχει γίνει καμία οικοδομική εργασία.

Το πρόβλημα προκύπτει στο ότι αρνούνται να υπογράψουν δηλώσεις και με αυτό τον έμμεσο εκβιασμό μου ξαναζητάνε τα λεφτά απο τα οποία είχαν παραιτηθει.

Η ερωτησή μου είναι η εξής: Υπάρχει άλλος αποδεκτός απο την Πολεοδομία τρόπος να βεβαιώσω ότι δεν έχουν γίνει οικοδομικές εργασίες και να προχωρήσω στην αναθεώρηση της άδειας για αλλαγή μηχανικού κλπ?

Σε γενικές γραμμές τι με συμβουλεύετε να κάνω σύμφωνα με αυτά που σας προανέφερα περί έμμεσου εκβιασμού?

Ευχαριστώ για τη βοηθειά σας

Δημοσ.

προφανως ο ''κυριος'' προσωρινα δεχθηκε οτι δεν υπηρχε παραπανω χρεωση ωστε να στα φουσκωσει σε καποιο επομενο σταδιο. οποτε τωρα που βλεπει οτι δεν θα υπαρξει επομενο σταδιο αναθεωρησε ε; αυτο το ανεφερες στην πολεοδομια; οτι γι αυτο το λογο θες να γινει η αλλαγη; αν ναι..τι σου ειπαν; κοψε το λαιμο σου;

Δημοσ.

προφανω ο ''κυριος'' προσωρινα δεχθηκε οτι δεν υπηρχε παραπανω χρεωση ωστε να στα φουσκωσει σε καποιο επομενο σταδιο. οποτε τωρα που βλεπει οτι δεν θα υπαρξει επομενο σταδιο αναθεωρησε ε; αυτο το ανεφερες στην πολεοδομια; οτι γι αυτο το λογο θες να γινει η αλλαγη; αν ναι..τι σου ειπαν; κοψε το λαιμο σου;

Έπεσες μέσα, και επειδή κατάλαβα ότι αν προχωρήσω με δαύτον θα μου τα πάρει τριπλά μετά σε άλλα τυχόν "προβλήματα" που θα προέκυπταν.

Ακόμα δεν έχω πεί τπτ στη πολεοδομία.

Δημοσ.

Το συγγενικό σου πρόσωπο δεν μπορεί να σου εξηγήσει τι πρέπει να γίνει ;

Μηχανικός δεν είναι ;

Γενικά όμως είναι κλίκες οι μηχανικοί σε κάθε περιοχή, άρα δεν ξέρω τι άκρη θα βγάλεις.

Οι ίδιοι είναι και στις πολεοδομίες και στις επιβλέψεις, πολλές φορές τα ίδια πρόσωπα , οπότε καταλαβαίνεις ..

Δημοσ.

Μπορεί να λέω βλακεία ...

Αν πραγματικά δεν έχει γίνει τίποτα κάνε μια καταγγελία στον εαυτό σου ότι έχει χτιστεί παράνομα κάτι και χρησιμοποίησε κάποια πιθανή έκθεση ελέγχου ως αποδεικτικό.

(ρώτα και κανένα που ξέρει γιατί μπορεί να λέω μεγάλη βλακεία)

Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι πιθανόν και να μη σου γίνει έλεγχος.

Δημοσ.

Η μπορεί αυτό το τελευταίο να το χρησιμοποιήσει απλά κι ως απειλή προς τον "κύριο" αυτό. Ότι δηλαδή...η μου υπογράφεις και ξεμπερδεύουμε, η αλλιώς κάνω αυτό και άντε ξεμπλεκε κι εσύ. Ειδικά δε αν πει ότι ουδέποτε έδωσε την άδεια-υπέγραψε τίποτα για τέτοιες παραβάσεις...άντε γεια.

Δημοσ.

Με μπερδευει λιγο η ολη υποθεση. Ειναι πληρωμενη η επιβλεψη; Αν ναι, σε τι θα σου ζητησουν τριπλα; Θα παρουν την εργολαβια; Γιατι δεν τη δινεις την εργολαβια καπου αλλου;

Δημοσ.

Δεν έχει γίνει καμία έναρξη εργασιών άρα και καμία πληρωμή επίβλεψης.

Τριπλά σε τυχόν αλλαγές απο "προβλήματα" που μπορεί να προέκυπταν, πχ σαθρό έδαφός...x3 η άλλαγή σχεδίων στη θεμελίωση.

Δημοσ.

Αρα μιλας πλεον για την αναληψη εργολαβιας, και οχι για την επιβλεψη.

Γιατι δε βαζεις ενα αλλο εργολαβο, και αστους αυτους απλα σαν επιβλεποντες;

Δημοσ.

Γιατί μπορούν αν μου δημιουργήσουν προβλήματα και δεν θ'ελω να πάρουν φράγκο μετά απο την ιστορία με τα επιπλέον που ζητάγανε νταβατζηλίκη.

Δημοσ.

Δεν έχει γίνει καμία έναρξη εργασιών άρα και καμία πληρωμή επίβλεψης.

Τριπλά σε τυχόν αλλαγές απο "προβλήματα" που μπορεί να προέκυπταν, πχ σαθρό έδαφός...x3 η άλλαγή σχεδίων στη θεμελίωση.

Νομίζω ότι προβλέπονται απ τον προϋπολογισμό του έργου, εαν έχει κάνει..

Αρα μιλας πλεον για την αναληψη εργολαβιας, και οχι για την επιβλεψη.

Γιατι δε βαζεις ενα αλλο εργολαβο, και αστους αυτους απλα σαν επιβλεποντες;

Γιατί θα κάνει νερά με υπογραφές κλπ, θα βρίσκει κατασκευαστικά "λάθη" και τα ρέστα, καλύτερα να αλλάξει όλο το "πακέτο" μηχανικών να έχει το κεφάλι του ήσυχο..

Δημοσ.

Για εμενα αν εισαι οκ με τις πληρωμες (θα επρεπε να υπαρχει συμφωνητικο και απλες εστω αποδειξεις) τοτε ενημερωσε το ΤΕΕ για την κατασταση.Παρε οπωσδηποτε φωτογραφιες ολου το οικοπεδου και του εργου με αποδεικτικο ημερομηνιες. Βρες αλλον μηχανικο και συμβουλεψου τον για τα βηματα που θα κανετε στο προβλημα. Πιστευω το ΤΕΕ κατι θα κανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...