Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι άλλο θέμα αυτό που ξεκινήσατε περί ομολόγων ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση. Κανένα ίδρυμα δεν αποφάσισε να επενδύσει τις καταθέσεις του σε ομόλογα. Αυτές τις καταθέσεις με νόμο η ΤτΕ τις επένδυε εκεί και τώρα τους τα κουρέψανε.

Σε αυτό θα συμφωνήσω μερικώς.

Συμφωνώ στο:

- Κακώς δεν είχαν τα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ λόγο στο πως που θα επενδυθεί τι.

Από την άλλη όμως καταλαβαίνω το επιχείρημα

- Όταν τα λεφτά (ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό) τα δίνει το κράτος, εφόσον αυτό εγγυάται την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων στην αναποδιά, τότε τα κάνει ότι θέλει αυτό και όχι τα ιδρύματα.

Έτσι

- θα συμφωνούσα τα ιδρύματα να είχαν πλήρη έλεγχο αλλα σε περίπτωση χασούρας να κόβαν το λαιμό τους

- θα συμφωνούσα τα χρήματα να διαχειρίζονται από το κράτος αν αυτό εγγυόταν την ομαλή τους λειτουργία μετά από απώλεια.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν εχω επαρκη εμπειρια απο επαρχιακες πολεις αλλα στη φλωρινα που πηγα προσφατα και οι τιμες(απο το ενοικιο μεχρι την ταβερνα) και η αντιμετωπιση απο τους ντοπιους προς φοιτητες κλπ ηταν αρκετα καλη.

Προφανως δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχουν σκατοσυμπεριφορες προς φοιτητες κλπ απο επαρχιωτες και ειδικα προς αθηναιους

Bασικα μπερδευεις πολλα πραγματα μαζι.

Αλλο πραγμα οι τιμες, αλλο η φιλοξενια.

Και αλλο η φιλοξενια απο την "επαγγελματικη φιλοξενια".

Στην ταβερνα προφανως θα σε αντιμετωπισουν πολυ φιλικα. Αλλα απτην ταβερνα σπανια καταλαβαινεις την φιλοξενια μιας και ειναι αναμεσα στις επαγγελματικες υποχρεωσεις να ειναι φιλικοι.

Την φιλοξενια την καταλαβαινεις με τη συναναστροφη στο δρομο, με τη συναναστροφη με τους σπιτονοικοκυραιους και κυριως με το αν θα σε βοηθησει καποιος ντοπιος οταν χρειαστεις τη βοηθεια του. Αυτο τους ελειπε να κανουν τους δυσκολους οταν πας στις ταβερνες τους:P

Δημοσ.

Ας δείξουν μία φορά, οι φοιτητοπατέρες τους όρχεις τους: Μήνυση εχθές σε όσους έλαβα την απόφαση για αγορά ομολόγων.

To έχει κάνει ήδη το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ελπίζω να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Επειδή και ανεξαρτήτως των όποιων ρυθμίσεων που εκτέθηκαν σε σχέση με την ευθύνη του διαχειριστή, ρυθμίσεις καταφανώς αμφίβολης συνταγματικότητας, το Ίδρυμα κατέθεσε σήμερα 28-3-2012 μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί η ευθύνη οιοδήποτε εμπλεκομένου στις ενέργειες που οδήγησαν στην απώλεια του προϋπολογισμού του Ιδρύματος και την δραματική οικονομική κατάσταση την οποία πλέον αντιμετωπίζουμε.

Κάτω από τις προϋποθέσεις αυτές είναι αδύνατη η λειτουργία και παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και έρευνας από το τέταρτο σε μέγεθος Ανώτατο Ίδρυμα της χώρας.

http://www.teithe.gr/modules/news/article.php?storyid=594

Δημοσ.

Και τελος, εχοντας υπαρξει φοιτητης σε επαρχιακη πολη, δεν μου καιγεται καρφακι για την οικονομικη ζημια που θα υποστουν οι επαρχιωτες, επειδη τον φοιτητη τον βλεπαν με ενα τεραστιο € στο κεφαλι

Αν και το έχω ξαναποστάρει καλό ειναι να το επαναλαμβάνουμε

http://www.youtube.com/watch?v=O8RprgarJb4

Δημοσ.

Αν και το έχω ξαναποστάρει καλό ειναι να το επαναλαμβάνουμε

http://www.youtube.com/watch?v=O8RprgarJb4

ok, από μόνο του δεν είναι κάτι κακό εκτός αν σε πειράζει η λέξη.

Αν το ΤΕΙ σερρών μπορούσε να προσφέρει και εκπαιδευτικό ε΄ργο και οικονομική δραστηριότητα που το πρόβλημα ?

Αν το ενδιαφέρον είναι μόνο στο τζίρο των γύρο , συμφωνώ μαζί σου.

Δημοσ.

Τρελαθήκατε όλοι με τον Πασχαλούδη!Τι το κακό είπε δηλαδή;Ίσα-ίσα που τα λέει έξω απ'τα δόντια...

Τέλοσπάντων πολύ το τραβήξαμε το θέμα,ας τους δώσουν από Δευτέρα κάνα χαρτζιλίκι να τελειώνουμε!

Δημοσ.

Καλά θα κάνουν να τα κλείσουν να τελειώνουμε. Ένα μάτσο σχολές και τμήματα χωρίς επαγγελματική κατοχύρωση και δικαιώματα και οι καθηγητές το μόνο που να τους νοιάζει είναι να πιέσουν το υπουργείο για το αν θα πάρουν κανένα ευρουδάκι παραπάνω στον μισθό τους, κατά τα άλλα τους φοιτητές χεσμένους τους είχαν και θα τους έχουν.

Δημοσ.

Καλά θα κάνουν να τα κλείσουν να τελειώνουμε. Ένα μάτσο σχολές και τμήματα χωρίς επαγγελματική κατοχύρωση και δικαιώματα και οι καθηγητές το μόνο που να τους νοιάζει είναι να πιέσουν το υπουργείο για το αν θα πάρουν κανένα ευρουδάκι παραπάνω στον μισθό τους, κατά τα άλλα τους φοιτητές χεσμένους τους είχαν και θα τους έχουν.

Χλωμό να γίνει...απλά τα σκατά θα τα φάμε εμείς,με περικοπές στην παρεχόμενη εκπαίδευση!

Δημοσ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η τριτοβάθμια έχει γίνει εκτροφείο ανεργων.

Για μένα σημασία έχει η ποιότητα εκπαίδευσης και έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την xrisimothta σπουδών που προσφέρουν όχι μονο τα ΤΕΙ αλλα και δυστυχώς τα πανεπιστήμια.

Δημοσ.

Δεν ισχύει για όλα τα τμήματα φυσικά αυτό. Υπάρχουν τμήματα που έχουν επαγγελματικά δικαιώματα κανονικά όπως τα πανεπιστήμια και έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο σπουδών, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Συμφωνώ ότι πρέπει να κλείσουν κάτι άχρηστα τμήματα που ο μόνος λόγος που δημιουργήθηκαν εξαρχής ήταν η τροφοδότηση της κάθε επαρχιακής πόλης με χρήμα από τους φοιτητές.

Δημοσ.
Για μένα σημασία έχει η ποιότητα εκπαίδευσης και έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την xrisimothta σπουδών που προσφέρουν όχι μονο τα ΤΕΙ αλλα και δυστυχώς τα πανεπιστήμια.

Δώστε όμως τη δυνατότητα στη μετεφηβική ηλικία να καβλαντίσει (sic) καμια διετία πριν ζευτεί στο μαγγανοπήγαδο,έτσι;

Η γνώμη μου είναι ότι είναι εκ των ουκ άνευ η τριτοβάθμια εκπαίδευση και παραφράζοντας τον Φιντέλ Κάστρο,λέω ότι κι εδώ έχουμε ανέργους,αλλά οι δικοί μας άνεργοι είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...

Πιστεύω ότι το πανεπιστήμιο γενικά προσδίδει έναν τρόπο σκέψης,απαραίτητο εφόδιο στη μετέπειτα ζωή,σε λίγο με την απαξίωση της παιδείας (όπως διαπιστώνουμε όλοι σαράντα χρόνια τώρα...) θα γίνουμε ένα έθνος ουγκαμπόγκα και οι μόνοι που θάχουν πτυχία θα είναι οι φραγκάτοι...

Δημοσ.

Δώστε όμως τη δυνατότητα στη μετεφηβική ηλικία να καβλαντίσει (sic) καμια διετία πριν ζευτεί στο μαγγανοπήγαδο,έτσι;

Η γνώμη μου είναι ότι είναι εκ των ουκ άνευ η τριτοβάθμια εκπαίδευση και παραφράζοντας τον Φιντέλ Κάστρο,λέω ότι κι εδώ έχουμε ανέργους,αλλά οι δικοί μας άνεργοι είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...

Πιστεύω ότι το πανεπιστήμιο γενικά προσδίδει έναν τρόπο σκέψης,απαραίτητο εφόδιο στη μετέπειτα ζωή,σε λίγο με την απαξίωση της παιδείας (όπως διαπιστώνουμε όλοι σαράντα χρόνια τώρα...) θα γίνουμε ένα έθνος ουγκαμπόγκα και οι μόνοι που θάχουν πτυχία θα είναι οι φραγκάτοι...

Στο Ελληνικό πανεπιστήμιο pa.pi 7 χρονια που σπούδαζα δεν έμαθα τίποτα.Έχω ένα όχι και τόσο σπουδαίο για να μην πω άχρηστο πτυχίο.Δυστυχώς αντί να βελτιώσουν το επίπεδο σπουδών το μονο που ασχολουντai είναι με το άσυλο,τους μισθούς καθηγητών και την ποσότητα των σχολών.Για την ποιότητα απολύτως καμια κουβέντα δεν γίνεται.

Δημοσ.

Δεν ισχύει για όλα τα τμήματα φυσικά αυτό. Υπάρχουν τμήματα που έχουν επαγγελματικά δικαιώματα κανονικά όπως τα πανεπιστήμια και έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο σπουδών, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Συμφωνώ ότι πρέπει να κλείσουν κάτι άχρηστα τμήματα που ο μόνος λόγος που δημιουργήθηκαν εξαρχής ήταν η τροφοδότηση της κάθε επαρχιακής πόλης με χρήμα από τους φοιτητές.

Ναί το ξέρω οτι δεν είναι όλα τα τμήματα έτσι, αλλά αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι οτι υπάρχουν και τμήματα που γίνεται καλή δουλειά και έχουν επίπεδο και δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα, ένα από αυτά ήταν και το δικό μου και αν και έχουμε κάνει προσπάθειες οι απόφοιτοι να εξευρεθεί μια λύση, έτσι όπως πάνε και κινούνται τα πράγματα δεν βλέπω να επιλυθεί το θέμα στο κοντινό μέλλον και αυτό θα ισχύει και για πολλές άλλες σχολές.

Δημοσ.

Bασικα μπερδευεις πολλα πραγματα μαζι.

Αλλο πραγμα οι τιμες, αλλο η φιλοξενια.

Και αλλο η φιλοξενια απο την "επαγγελματικη φιλοξενια".

Στην ταβερνα προφανως θα σε αντιμετωπισουν πολυ φιλικα. Αλλα απτην ταβερνα σπανια καταλαβαινεις την φιλοξενια μιας και ειναι αναμεσα στις επαγγελματικες υποχρεωσεις να ειναι φιλικοι.

Την φιλοξενια την καταλαβαινεις με τη συναναστροφη στο δρομο, με τη συναναστροφη με τους σπιτονοικοκυραιους και κυριως με το αν θα σε βοηθησει καποιος ντοπιος οταν χρειαστεις τη βοηθεια του. Αυτο τους ελειπε να κανουν τους δυσκολους οταν πας στις ταβερνες τους:P

Ναι καταλαβα, στη Φλωρινα εστω απο οσο μου πανε και τα λιγα που ειδα υπηρχε/υπαρχει αυτο που περιγραφεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...