Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα και καλως σας βρηκα.

συγγνωμη αν ανοιγω κατα λαθοσ νεο θεμα αν δεν πρεπει.

χρησιμοποιω το avidemux και θελω να κανω ολα τα avi μου full screen, ωστε οταν τα καψω σε δισκακι να παιζουν στο dvd player της τηλεορασησ κατευθειαν full screen. για την ποιοτητα της εικόνασ δεν εχω πολλες απαιτησεισ. το κρόπ το χρησιμοποιησα, πρεπει να ρυθμισω και κατι αλλο; εκει που λεει width τι να βαλω; οποιος ξερει ας βοηθησει.

ευχαριστω !!

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το player σου τι μπορεί να παίξει;;;(avi/wmv/mkv)

Η TV σου τι είναι;Τετράγωνη;16:9;HD;FullHD;

Για να παίζουν fullscreen «απλά» πρέπει να τους αλλάξεις την ανάλυση σε αυτήν που έχει η TV σου,αν η ταινία όμως είναι 16:9 αλλά η TV σου είναι από της παλιές τετράγωνες τότε καταλαβαίνεις ότι θα χάσεις πολύ πληροφορία(από της άκρες) ή θα αλλοιώσεις την ταινία θα την τραβήξεις δηλαδή για να γεμίσει το πλαίσιο,κάτι που είναι πολύ άσχημο.

Δημοσ.

μπορει να παιξει αvi το player, δεν με πειραζει αν χασω σε ποιοτητα εικονας. η οθονη ειναι μεγαλη τετραγωνη. θελω να την τραβηξω για να ειναι παντα σε full screen. τι να κανω;

Δημοσ.

Πάτα το info για να δεις τι aspect ratio έχει η ταινία.

Αφού βάλεις MPEG-4 ASP (Xvid) στο video πατάς το filters και εκεί το transform->resize

( το κανονικό είναι να κάνεις αυτό:

εδώ στο aspect ratio πρέπει να βάλεις το αρχικό ar και αυτό της tv(δες το εγχειρίδιο αν και λογικά θα είναι 4:3).

)

Για να γεμίσεις την οθόνη πρόσεξε να μην είναι επιλεγμένο το Lock Aspect Ratio.

Στο Resize Dimensions βάζεις την ανάλυση,που πρέπει να την ξέρεις αλλιώς βάλε την «κλασσική» του dvd 720 × 576 .

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ! θα ξεκινησω σε λιγο τισ δοκιμεσ

δεν μου αλλαξε τιποτα. 480 χ 360 ηταν και το αφησε ετσι. οπωσ επισης και τα αλλα χαρ/κα του του αρχειου αvi. μηπως εννοεισ τα ειναι επιλεγμενο το LOCK ASP.RATIO; γιατι αν δεν ειναι τσεκαρισμενο, δεν μπορω να βαλω το 4:3, στο width να βαλω τιποτα;

δεν μου αλλαξε τιποτα. 480 χ 360 ηταν και το αφησε ετσι. οπωσ επισης και τα αλλα χαρ/κα του του αρχειου αvi. μηπως εννοεισ τα ειναι επιλεγμενο το LOCK ASP.RATIO; γιατι αν δεν ειναι τσεκαρισμενο, δεν μπορω να βαλω το 4:3, στο width να βαλω τιποτα; to round the near.... απο κατω το πειραζω;

Αφού βάλεις MPEG-4 ASP (Xvid) στο video πατάς το filters και εκεί το transform->resize

εδώ στο aspect ratio πρέπει να βάλεις το αρχικό ar και αυτό της tv(δες το εγχειρίδιο αν και λογικά θα είναι 4:3).

)

Στο Resize Dimensions βάζεις την ανάλυση,που πρέπει να την ξέρεις αλλιώς βάλε την «κλασσική» του dvd 720 × 576 .

δεν μου αλλαξε τιποτα. 480 χ 360 ηταν και το αφησε ετσι. οπωσ επισης και τα αλλα χαρ/κα του του αρχειου αvi. μηπως εννοεισ τα ειναι επιλεγμενο το LOCK ASP.RATIO; γιατι αν δεν ειναι τσεκαρισμενο, δεν μπορω να βαλω το 4:3, στο width να βαλω τιποτα; to round the near.... απο κατω το πειραζω;

)

Δημοσ.

Διάβασε καλά τη έγραψα,δυο ξεχωριστά πράγματα σου είπα.

Κάνε μόνο αυτό

Το ότι πρέπει να το αποθηκεύσεις μετά δεν χρειάζεται να το πω έτσι;

Δημοσ.

ναι θα το αποθηκευσω νε ονομα: δγφσδγφ.avi

θα κανω τα πειραματα και θα σου πω,ευχαριστω για ολα.

Δημοσ.

Συνήθως τα dvd και οι τηλεοράσεις έχουν ένα κουμπάκι ζούμ. Με αυτό μπορείς να αλλάξεις σε panscan, crop, full screen.Τα δικά σου έχουν;

Δημοσ.

οχι δεν υπαρχει τετοιο κουμπι, ειναι θεμα αλλαγης τηλεκοντρολ. και εδω που βρισκομαι(επαρχια) ειναι δυσκολο να βρω το μαμισιο τηλεκοντρολ, γιαυτο γινεται η ολη ιστορια....

Δημοσ.

Τότε resize σε 720χ756 αλλά να ξετσεκάρεις το lock aspect ratio για να μην σου κλειδώνει τις αναλογίες.

Αν μετατρέπεις σε avi xvid, πήγαινε στο configure και επέλεξε στο encoding mode το video size (two pass) ή το average bitrate (two pass) για να έχεις καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Δημοσ.

εκανα οτι μου ειπεσ αλλα δεν παιζει καν. μου πεταει εξω το δισκακι το dvd player. εχεια καμμια αλλη ιδέα;

Δημοσ.

Το να σου πετάει το δισκάκι δεν έχει σχέση με το τι αρχεία έχει πάνω,εκτός και αν λέει ότι δεν αναγνωρίζει το αρχείο,σε αυτήν την περίπτωση βρες από το εγχειρίδιο τι ακριβώς παίζει γιατί το avi στην ποιο απλή του μορφή είναι xvid.

Δημοσ.

Γενικα τα Xvid, μου τα παιζει το player, αυτο το πεταει εξω. παντωσ στο avidemux εχω την εκδοση 2.5.6 . εσυ? μηπωσ γιαυτο δεν βγαζει το enconding mode στο configure ? ενω οταν ξετσεκαρω το aspevt ratio μου σβηνει τα απο κατω? με το convertXtodvd ? μηπωσ θα μπορουσα πιο ευκολα?

Δημοσ.

Γενικα τα Xvid, μου τα παιζει το player, αυτο το πεταει εξω.

θα μας εξηγήσεις καμιά μέρα τι εννοείς με το πετάει έξω;

Τι enconding mode στο configure μου λες;το avidemux δεν έχει enconding mode απλά βάζεις της ρυθμίσεις που θέλεις(στα configure και filter) και κάνεις save video.

ενω οταν ξετσεκαρω το aspevt ratio μου σβηνει τα απο κατω?

Το μόνο που χρειάζεσαι «από κάτω» είναι το width και height και αυτά δεν σβήνουν.

Και με το ConvertXtoDVD και με το DvdFlick μπορείς να τα μετατρέψεις,αλλά σε dvd όχι σε avi χάνεις δηλαδή πολύ χώρο.

Δημοσ.

Σε μένα μάλλον απευθύνονταν ο otsalan αλλά έπρεπε να το κάνει με παράθεση για να καταλάβουμε.

Το encoding mode είναι στις ρυθμίσεις του xvid που εμφανίζονται όταν επιλέξεις avi (xvid) στο video. Δεν έχει σχέση με το demux (που και εγώ το 2.5.6 έχω).

Αν στο πετάει έξω μάλλον δεν γράφτηκε σωστά το δισκάκι. Στο Pc παίζει; Με ποιο πρόγραμμα το έγραψες;

Αν χρησιμοποιήσεις το dvdflick για να κάνεις την μετατροπή θα πάρεις ένα κανονικό dvd-video που θα παίζει σε όλα τα dvd players. Στο convertx, αν θέλεις να γίνει full screen θα πρέπει να πας στις ρυθμίσεις->Επεξεργασία βίντεο->Μέθοδος επανασυμπίεσης βίτνεο και να το άλεις stretch.

Μετά στο Φορμά tv να βάλεις την οθόνη 4:3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...