Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καποιοι τα παρατησαν 4 γατακια σε κούτα,το θεμα ειναι οτι ειναι 2 εβδομαδων το πολύ και δεν εχουν ανοιξει τα ματια τους μερικά.Πρεπει να τα γλύφει στα ματια η μανα τους για να ανοιξουν.Ειναι ξερετε κολλημένα με τσιμπλες.Πως μ,πορω να τους τα ανοιξω;Μηπως με καμια μπατονετα να τους τα τριβω απαλα μπας και βοηθησει την διαδικασία;

Εχω συριγγα και προσπαθω να τα ταϊσω με γαλα.

Ειναι πολυ μικρα και τα λυπαμαι...

καταρα σε αυτους που τα φησαν με την κουτα.Εστω 2 εβδομαδες ακομα με την μανα τους και θα ταν καλυτερα... :mad:

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καποιοι τα παρατησαν 4 γατακια σε κούτα,το θεμα ειναι οτι ειναι 2 εβδομαδων το πολύ και δεν εχουν ανοιξει τα ματια τους μερικά.Πρεπει να τα γλύφει στα ματια η μανα τους για να ανοιξουν.Ειναι ξερετε κολλημένα με τσιμπλες.Πως μ,πορω να τους τα ανοιξω;Μηπως με καμια μπατονετα να τους τα τριβω απαλα μπας και βοηθησει την διαδικασία;

Εχω συριγγα και προσπαθω να τα ταϊσω με γαλα.

Ειναι πολυ μικρα και τα λυπαμαι...

καταρα σε αυτους που τα φησαν με την κουτα.Εστω 2 εβδομαδες ακομα με την μανα τους και θα ταν καλυτερα... :mad:

ποσταρε στο dogforum.gr αν και ασχολουνται με σκυλους αρκετοι εχουν και γατες και ξερουν!

Δημοσ.

σαν να μην μου φταναν τα κακομοιρα που δεν φταινε σε τιποτα, επαθα και νευροκαβαλικευμα το πρωι στην μεση.Σφαδαζω απο τους πονους οταν κινουμαι και θελουν και φροντιδα.

Θα το κοιταξω μετα για dog forum γιατι και το ποντικι μου κουναω ποναω... :mad:

Τωρα τα ταισα.Το θεμα ειναι ενα χτυπημένο με λιγα αίματα,του καθαρισα την πληγη αλλα πανε τα αλλα και του την δαγκώνουν και την γρατζουνανε...Αιμοβόρα!

Το χωρισα και τα σπασε ολα με τις φωνες του...

Δημοσ.

Αν τρωνε εχει καλως. Ταιζε τα και βαλτους νερο. Αλλιως γαλα με συριγγα.

Αυτην την περιοδο ψαχνω γατακι να υιοθετησω, δυστυχως δεν ειμαι στην Ελλαδα ομως.

Δημοσ.

Μου βγαλαν την πιστη αλλα τρώνε.

Το θεμα ειναι μετα κολλημένα ματια.

Μην τυφλωθουν αμα δεν ανοίξουν...

Δημοσ.

Θα ανοιξουν κανονικα και με το νομο, απλα ειναι πολυ μικρα ακομη. Μεγαλωνοντας λιγες μερες ακομα θα αρχισουν να τα ανοιγουν σιγα σιγα απο μονα τους. Δεν υπαρχει κινδυνος να τυφλωθουν, με κολλημενα ματια γενιουνται και τα ανοιγουν μετα απο λιγες μερες.

Αν τρωνε εισαι τυχερος, απλως μαθε τι πρεπει να τους δινεις για να μην παθουν τιποτα απο ελλειψη κανενος συστατικου ξερωγω. Ειναι ευαισθητος ο οργανισμος τους σε αυτη τη φαση χωρις μητρικο γαλα. Μην τα χωριζεις για να μη νιωθουν ανασφαλεια και κλαινε, βαλτα σε ζεστο και μαλακο μερος (πχ καλαθι με ενα μαλλινο ρουχο) και φροντιζε να τα κρατας ταισμενα για να μη χαλανε τον τοπο με το κλαμα ολη την ωρα.

Δημοσ.

Σίγουρα ήταν εγκαταλειμμένα; Μήπως τα είχε βάλει η γάτα στο κουτί;

Νερό μάλλον δεν κάνει να πίνουν ακόμη.

οχι κατι πιτσιρικια τα γυρναγαν στην κουτα και ετυχε να τα ακουσω απο το μπαλκονι και τα "υιοθέτησα" γιατι θα τα φηναν σε κανα χωραφι.

Ε... αν τρώνε στερεά τροφή, μάλλον δεν είναι θέμα ηλικίας τα κλειστά μάτια.

οχι γαλα "τρωνε".με την συρριγγα.

Αλλο περισσότερο αλλο λιγότερο.

Το χτυπημενο δεν ειναι και τοσο ζωηρό.

Φοβαμαι μηπως δεν την βγαλει...

Τωρα κοιμούνται...

Δημοσ.

οταν μπορεσεις πηγαινε τα απο καποιον κτηνιατρο...αν του πεις οτι τα βρηκες στον δρομο και απλα θες καποιες συμβουλες και να τα κοιταξει δεν νομιζω να σε χρεωσει κιολας!

Δημοσ.

καθώς είχα ίδια περίπτωση πριν 4 χρόνια (βρήκα 4 μικρά, τυφλά, μέσα σε σακούλα σε κάδο) έχω να σου πω από εμπειρία ότι:

αν είναι τόσο μικρά μην σε νοιάζει το θέμα μάτια. θα ανοίξουν σε λίγες μέρες μόνα τους

τώρα ο καιρός είναι σχετικά καλός. αν όμως κρυώσει καλό είναι να τα κρατάς ζεστά. μια κούτα με κάνα παλιόρουχο και κάτω από αυτό ένα πλαστικό μπουκάλι με ζεστό νερό είναι ότι πρέπει

σε αυτή την ηλικία πρέπει να τρώνε αρκετά συχνά. κάθε 3-4 ώρες αν γίνεται. αφού φάνε πρέπει να τα τρίβεις ελαφρά με ένα βαμβάκι στην περιοχή του κ..λου για να ουρήσουν και να ενεργηθούν. αυτό κανονικά το κάνει η μάνα αλλά ελλείψει αυτής....!

το απλό γάλα που πίνουμε δεν είναι το καταληλότερο. είχα βρει ένα ειδικό για μικρά γατάκια στα pet shop. μάλιστα δυστυχώς πέταξα ένα τελευταίο κουτί πριν μια βδομάδα καθώς μου είχε μείνει αλλά έληξε. έχω κρατήσει όμως το μπιμπερό που είχε μέσα. αν σε ενδιαφέρει (και είσαι Αθήνα) πολύ ευχαρίστως να στο δώσω.

με λίγη φροντίδα θα ξεπεράσουν τη δυσκολία και θα μεγαλώσουν όλα. εμένα επέζησαν και τα 4

ιδιαίτερη βοήθεια μην περιμένεις από συλλόγους, οργανώσεις και τα ρέστα. ακόμα και όταν μεγαλώσουν αν θέλεις να τα δώσεις ψάξτο μόνος σου. πέρα από ευχολόγια δεν πρόκειται να κάνουν κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

η γατα(νομιζω και στα σκυλια το ιδιο συμβαινει) αφηνει-παραμελει το πιο αδυνατο-αρρωστο παιδι της για να κοιταξει-συντηρησει τα υπολοιπα.οποτε το πιο πιθανο ειναι καποιο να ειναι ο αδυνατος κρικος

http://www.google.gr/search?hl=el&site=&source=hp&q=%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1+%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1+%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1&oq=%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1+%CE%B3%CE%B1&aq=1&aqi=g2&aql=&gs_l=hp.3.1.0l2.452l3097l0l4974l13l13l0l4l4l0l158l1041l1j8l9l0.frgbld.

Δημοσ.

Το γάλα που πίνεις εσύ είναι ακατάλληλο για γατάκια.

Πήγαινε σε pet shop και αγόρασε ειδικό γάλα σε σκόνη για μικρά γατάκια. Δε κοστίζει πολύ, ούτε 5€ δεν έχει μια μικρή συσκευασία. Η άλλη επιλογή είναι το κατσικίσιο γάλα, αλλά θα σου κοστίσει παραπάνω (μια συσκευασία = 2,5€ και κρατάει το πολύ 3 ημέρες).

Επίσης πάρε ένα μπιμπερό για γατάκια. Καλή η σύριγγα, αλλά δε βοηθάει και ιδιαίτερα. Πάω στοίχημα ότι γίνεσαι χάλια στο τάισμα.

Συχνό τάισμα, κάθε 3 ώρες ας πούμε. Ναι, ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας!

Νερό δεν δίνεις ακόμα, ούτε στέρεα τροφή.

Πολύ σωστά ειπώθηκε το ελαφρύ μασάζ με υγρό βαμβάκι στο... κωλαράκι για να ενεργηθούν, κάτι που κάνει η γάτα με τη γλώσσα της.

Επίσης δώσε σημασία στη συμβουλή για μπουκάλι (ή θερμοφόρα) με ζεστό νερό τυλιγμένο μέσα σε παλιά ρούχα. Αντικαθιστά την αγκαλιά της γάτας και τα ηρεμεί. Ορισμένες φορές βοηθάει και ένα ρολόι με δείκτες (τικ τακ, τικ τακ) που θα ακούγεται πολύ αμυδρά μέσα από τα κουρέλια.

Τέλος, παίζε μαζί τους και μη τα αφήνεις μόνα τους. Καλό το ζεστό νερό και τα ρολόγια, τα κοροϊδεύει και νομίζουν ότι είναι... γάτα. Αλλά δε παύουν να είναι νεκρά σώματα. Θέλουν κάτι ζωντανό για παρέα και αυτό... είσαι εσύ.

Νιάου νιάου. :mrgreen:

Δημοσ.

Θέλω να σου πω πως δεν πρέπει να τα ταΐζεις πολύ διότι μπορεί να σκάσουν (έχει συμβεί σε γνωστό μου). Αυτό συμβαίνει διότι η μητέρα τους γλείφοντας τους από πίσω, τα καθαρίζει τα κόπρανα και μπορούν να έχουν μια ομαλή λειτουργία του πεπτικού τους συστήματος. Όσο για τα ματάκια τους, δεν είναι ανάγκη να τα πειράξεις (άπλα λίγο καθάρισε τα). Θα τα ανοίξουν σε λίγο από μόνα τους.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά !

Δημοσ.

Καλος για pet shop θα παω απο Δευτερα να παρω το ειδικό γαλα!Τωρα εχουν ζωηρεψει και πανε να βγουν απο το κουτι...

Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.

edit:Και το πορτοκαλι γατακι(το χτυπημενο καλύτερα ειναι τωρα) :-)

Και για τα ματια οντως ανοιγουν περισσοτερο σιγα σιγα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...