firewalker Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Προσοχή είναι χειρουργικές επεμβάσεις όχι κινούμενα σχέδια οπότε αν δεν έχετε γερό στομάχι μην τα δείτε, αλλά έτσι πάνω κάτω είναι οι στειρώσεις, υπάρχουν όμως πολλές τεχνικές που διαφέρουν από κτηνίατρο σε κτηνίατρο. Αρσενικό http://www.youtube.com/watch?v=SURMR1lBmBE Θηλυκό http://www.youtube.com/watch?v=7YKC7fQT1zE Με αυτόν τον τρόπο το αρσενικό έχει ορμές κανονικά και απλά δεν παράγει σπέρμα;
zeniath Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δεν έχουν ορμές, σταματάνε να έχουν οίστρο και όλα τα συναφή, το θέμα είναι να στειρώσεις τα γατάκια πριν τον χρόνο πάνω και τα πιάσει οίστρος γιατί για μια βδομάδα θα σου σπάσουν τα @@. Σκέψου όταν έπιασε οίστρος την γάτα μου, με το που την ακούμπαγε κάποιος σήκωνε κόλο για να την καρφώσεις , όσο για θόρυβο ενοχλούσε στο Teamspeak/Skype όταν παίζαμε LoL και αυτή ήταν 3 δωμάτια μακριά οπότε καταλαβαίνεις για πόση γρίνια "νιάαου θέλω να τον φάω νιάαααουυ" μιλάμε. Γενικά τελειώνουν οι ορμές αλλά θα πρέπει μετά για τουλάχιστον ένα 6μηνο να προσέχεις την δίαιτα τους γιατί μπορεί να φουσκώσουν σε χρόνο μηδέν, καλό θα είναι να παίρνεις και τροφή για στειρωμένες.
haris_216 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 γενικά τα στειρωμένα θέλουν λίγο προσοχή με το φαί γιατί γίνονται...γκάρφιλντ πολύ εύκολα
nrkmaiden Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Ηθική αναζήτηση. Βρίσκουμε ένα γατάκι 2 εβδομάδων. Το μαζεύουμε, το μεγαλώνουμε μέχρι τους 2-3 μήνες, μετά το ξαναπαρατάμε. Κάναμε καλό, κάναμε κακό, ή καμία διαφορά με πριν; Βασικα μπορει να τους βρει σπιτι αντι να τα παρατησει
aris1986 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Παιδιά στείρωση για 2-3 γατιά δεν γίνεται λόγω οικονομικών!Δεν λέω είναι το ιδανικό.Φιλοζωικές, αρμόδιες υπηρεσίες κλπ. αυτό θα έπρεπε να έκαναν σε κάθε αδέσποτο θα χε εξαλειφθεί το φαινόμενο. Θα μου πεις εδω το κρατος δεν φροντίζει τους ανθρώπους του τα ζωα θα λυπηθεί...;Είναι για αλλες ωρες συζητηση αυτη... Θα χουν καλή ζωή, καλύτερη από μια κουτά που θα τα κάναν τα αδέσποτα σκυλιά μια μπουκιά. Θα φροντίσω όσο περνάει από το χέρι μου. Ταράτσα έχω με κληματαριά, μεγάλη βεράντα και όσα είναι θα τα στείλω στο χωριό και κει καλά θα περάσουν στη φύση.
le Gaulois57 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Πω. Κρίμα τα ψυχούλια,δεν είχα ξαναδεί ευνουχισμό,νοιώθω κάπως...
aris1986 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Πω. Κρίμα τα ψυχούλια,δεν είχα ξαναδεί ευνουχισμό,νοιώθω κάπως... Μην ανησυχείς μόνο οι άνθρωποι και οι πίθηκοι μπορούν να θέλουν sex συνέχεια. Τα άλλα ζώα το χουν μόνο για αναπαραγωγή! Όταν τους προστάζει η φύση.
zeniath Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Το πιο γαμάτο σε έναν ευνουχισμό όμως είναι όταν ξυπνάνε και είναι μαστουρωμένα και πάνε με τις μπάντες... Η δικιά μου μετά τον ευνουχισμό 2 μέρες δεν έφευγε από τα πόδια μου, στην τρίτη μέρα την είδα να σκαρφαλώνει πάνω από τα ντουλαπια της κουζίνας και να το παίζει χαλαρή, ενώ δεν έπρεπε να κάνει ακροβατικά για τουλάχιστον 1μιση βδομάδα, τα άτιμα δεν καταλαβαίνουν τον χριστό τους πάντως. Υπάρχουν και δημοτικά κτηνιατρεία ή κάτι αντίστοιχο (για τζάμπα) αλλά είναι σφάχτες και πολλά πεθαίνουν από μόλυνση λόγω των άσχημων συνθηκών που είναι εκεί. Το ξέρω ότι ~40 περίπου ευρώ πόσο είναι η στείρωση είναι πολλά πόσο μάλλον για 4 γατιά αλλά βρες να τα δώσεις και άσε τους νέους ιδιοκτήτες να μεριμνήσουν. Μην ανησυχείς μόνο οι άνθρωποι και οι πίθηκοι μπορούν να θέλουν sex συνέχεια. Τα άλλα ζώα το χουν μόνο για αναπαραγωγή! Όταν τους προστάζει η φύση. Ακριβώς! Οπότε όταν τους σταματάνε οι ορμόνες για αναπαραγωγή σταματάνε και οι ορμές μια και καλή.
aris1986 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Υπάρχουν και δημοτικά κτηνιατρεία ή κάτι αντίστοιχο (για τζάμπα) αλλά είναι σφάχτες και πολλά πεθαίνουν από μόλυνση λόγω των άσχημων συνθηκών που είναι εκεί. Το ξέρω ότι ~40 περίπου ευρώ πόσο είναι η στείρωση είναι πολλά πόσο μάλλον για 4 γατιά αλλά βρες να τα δώσεις και άσε τους νέους ιδιοκτήτες να μεριμνήσουν. Αμα ειναι 40 το σκεφτομαι.Κανα 120αρι μην ητανε...
zeniath Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είχε πάει η στείρωση στην δικιά μου αλλά κοντά στα 40 είναι. Τώρα αν πας και πεις "ξέρεις doc βρήκα 4 και θέλω να τα στειρώσω για να τα δώσω, μπορείς να κάνεις καμία καλύτερη τιμή γιατί δεν παίζουν και πολλά λεφτά αυτό τον καιρό" πιστεύω θα σου κάνει καλή τιμή λόγω και του ότι τα μάζεψες από αδέσποτα που ήταν.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Πω. Κρίμα τα ψυχούλια,δεν είχα ξαναδεί ευνουχισμό,νοιώθω κάπως... O ευνουχισμος τους βελτιωνει κατα πολυ την ποιοτητα ζωης, το δε ζευγαρωμα δεν αποτελει ευχαριστηση για τις γατες, ουτε και τους γατους. Γενικα ειναι ελαχιστα τα ζωα που ζυεγαρωνουν για ευχαριστηση οπως οι ανθρωποι (πιθηκοι, δελφινια και 1-2 πιο ακυρα ειδη ακομα δε τα θυμαμαι τωρα). Οι μεν γατες πονανε αρκετα και τραυματιζονται ενιοτε (βαλε και την επιπονη διαδικασια κυησης-γενας-γαλουχισμου), οι δε γατοι μπλεκουν συνεχως σε σκληρους καυγαδες και τραυματιζονται/αρωσταινουν/χανονται/σκοτωνονται. Προνομιουχα τα γατια που στειρωνονται.
Haldol Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Γιατί θα πρέπει να νομίζουμε ότι ξέρουμε τα πάντα καλύτερα από τη φύση; Και οι γυναίκες πονάνε στον τοκετό. Άρα ζήτω οι καισαρικές; Τέρμα οι φυσιολογικές γέννες; Και οι γαζέλες πονάνε όταν τις δαγκάνουν τα λιοντάρια. Άρα ας ταίζομε κροκέτες τα λιοντάρια να μη τρων' τις γαζέλες; Τώρα που το σκέφτομαι, κι η καημένη η γελάδα πονάει όταν τη σφάζω να τη φάω. Αλλά ούτε και χορτοφάγος μπορώ να γίνω, χαλάω το οικοσύστημα. Ε, σιγά, έχει προχωρήσει η τεχνολογία, οπότε ζήτω οι τεχνητές τροφές σε χαπάκια. Καλή η στείρωση, εκεί που χρειάζεται όμως. Δηλαδή στο αστικό περιβάλλον, για να μην εντείνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Το να κάνεις όμως στείρωση στα γατιά ακόμα και στο χωριό, όπου ζουν χωρίς τους κινδύνους της πόλης, ή επειδή απλά σου τη σπάει το νιαούρισμα όταν είναι η εποχή τους... ε οκ. Τι να πω. Και δεν υπάρχει επιχείρημα «τσακώνονται λιγότερο, άρα ζουν καλύτερα». Ποιος ορίζει το καλύτερα; Η φύση έφτιαξε τα γατιά όπως τα έφτιαξε. Το να τα κάνουμε ρομποτάκια που κάνουν νιάου-νιάου και το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε, είναι απλά ΛΑΘΟΣ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Γιατί θα πρέπει να νομίζουμε ότι ξέρουμε τα πάντα καλύτερα από τη φύση; Και οι γυναίκες πονάνε στον τοκετό. Άρα ζήτω οι καισαρικές; Τέρμα οι φυσιολογικές γέννες; Και οι γαζέλες πονάνε όταν τις δαγκάνουν τα λιοντάρια. Άρα ας ταίζομε κροκέτες τα λιοντάρια να μη τρων' τις γαζέλες; Τώρα που το σκέφτομαι, κι η καημένη η γελάδα πονάει όταν τη σφάζω να τη φάω. Αλλά ούτε και χορτοφάγος μπορώ να γίνω, χαλάω το οικοσύστημα. Ε, σιγά, έχει προχωρήσει η τεχνολογία, οπότε ζήτω οι τεχνητές τροφές σε χαπάκια. Καλή η στείρωση, εκεί που χρειάζεται όμως. Δηλαδή στο αστικό περιβάλλον, για να μην εντείνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Το να κάνεις όμως στείρωση στα γατιά ακόμα και στο χωριό, όπου ζουν χωρίς τους κινδύνους της πόλης, ή επειδή απλά σου τη σπάει το νιαούρισμα όταν είναι η εποχή τους... ε οκ. Τι να πω. Και δεν υπάρχει επιχείρημα «τσακώνονται λιγότερο, άρα ζουν καλύτερα». Ποιος ορίζει το καλύτερα; Η φύση έφτιαξε τα γατιά όπως τα έφτιαξε. Το να τα κάνουμε ρομποτάκια που κάνουν νιάου-νιάου και το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε, είναι απλά ΛΑΘΟΣ. Ποσταρεις για να ποσταρεις ετσι? Μιλας για μια αποψη που ειναι δεδομενη για οσους γνωριζουν τα στοιχειωδη πανω στις οικοσιτες γατες και την αναπαραγωγη τους. 1. Αυτα που λεω ειναι συμπερασματα επιστημονων/κτηνιατρων, εχω ασχοληθει και εχω διαβασει. Εαν επιθυμεις εχω στη διαθεση σου και links. Στο πολυ γρηγορο τα γλυτωνεις απο αρωστιες που εχουν να κανουν με την αναπαραγωγη αυτην καθεαυτην, αλλα και τα γεννητικα οργανα. Και εν συνεχεια τα γλυτωνεις απο νευρικοτητα, αγχος, επιθετικοτητα ενιοτε. Επισης τους χαριζεις (με μαθηματικη βεβαιοτητα) μερικα επιπλεον χρονια ζωης. Τα γλυτωνεις απο σοβαρους τραυματισμους και πολλα ακομη. Η στειρωση στην οικοσιτη γατα ειναι το πιο σημαντικο πραγμα που μπορεις να της κανεις, και δεν της το κανεις μονο για να αποφυγεις την αναπαραγωγη της. 2. Κι εσενα η φυση σε εφτιαξε να ζεις στις σπηλιες παρεα με φιδια και σκορπιους κι οχι μεσα σε τσιμεντοτοιχους. Γιατι κανεις πως τα ξερεις ολα και ζεις μεσα σε 4 τσιμεντοτοιχους? Ειμαι σιγουρος δε, οτι αν σε ρωτησω τι ειναι καλυτερο για τον ανθρωπο, θα μου απαντησεις το 2ο, παροτι η φυση σε εφτιαξε για το 1ο. Εμπρος λοιπον, ας βρει απο μια σπηλια ο καθενας και παμε να ζησουμε στο φυσικο μας περιβαλλον, να απολαυσουμε τη ζωη μας. ΥΓ. Bonus question. Ειναι μεγαλυτερη επεμβαση στη φυση να εξημερωνεις αγρια ζωα και να τα βαζεις μεσα σε ενα διαμερισμα ή αφου εχεις κανει ηδη το πρωτο να τα στειρωνεις εν συνεχεια? ΥΓ2. Αν μπεις στη διαδικασια να ποσταρεις εξηγησε μου αν θες με καποιο πιο συγκεκριμενο επιχειρημα απο το "αφου μας εκανε η φυση ετσι, κατι θα ξερει", το για ποιο λογο διαφωνεις οτι η ποιοτητα ζωης μιας στειρωμενης γατας ειναι καλυτερη απο μιας που δεν ειναι στειρωμενη.
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Αμα ειναι 40 το σκεφτομαι.Κανα 120αρι μην ητανε... Το (μόνιμο) στείρωμα των θηλυκών, κοστίζει περισσότερο απ' των αρσενικών. Υπάρχει βέβαια και η "διέξοδος" με προσωρινό στείρωμα με ενέσεις (πολύ φθηνότερο) για τα θηλυκά, αλλά δεν πολυενδείκνυται, ούτε και είναι να το κάνεις συνέχεια. Ψαχ' το μέσα από φιλοζωϊκές να σου πουν, ίσως να δώσουν πληροφορίες και για φθηνούς γιατρούς. Σε κάθε περίπτωση να πεις στα ίσια στον όποιο γιατρό ότι ψυχικό θα κάνετε κι οι δυο, γιατί είναι μαζεμένα απ' τον δρόμο, για να σου κάνει μια πιο ανθρώπινη τιμή για όλα μαζί. γενικά τα στειρωμένα θέλουν λίγο προσοχή με το φαί γιατί γίνονται...γκάρφιλντ πολύ εύκολα Ψιλομύθος είναι αυτό, άσε που για να γίνει υπέρβαρο εξαρτάται κι από εσένα που θα το ταΐζεις. Δεν έχουν ορμές, σταματάνε να έχουν οίστρο και όλα τα συναφή, το θέμα είναι να στειρώσεις τα γατάκια πριν τον χρόνο πάνω και τα πιάσει οίστρος γιατί για μια βδομάδα θα σου σπάσουν τα @@. Σκέψου όταν έπιασε οίστρος την γάτα μου, με το που την ακούμπαγε κάποιος σήκωνε κόλο για να την καρφώσεις , όσο για θόρυβο ενοχλούσε στο Teamspeak/Skype όταν παίζαμε LoL και αυτή ήταν 3 δωμάτια μακριά οπότε καταλαβαίνεις για πόση γρίνια "νιάαου θέλω να τον φάω νιάαααουυ" μιλάμε. Γενικά τελειώνουν οι ορμές αλλά θα πρέπει μετά για τουλάχιστον ένα 6μηνο να προσέχεις την δίαιτα τους γιατί μπορεί να φουσκώσουν σε χρόνο μηδέν, καλό θα είναι να παίρνεις και τροφή για στειρωμένες. Δεν είναι απαραίτητο ούτε ότι θα σταματήσει ο "οίστρος" (οι "ορμές" εννοώ), ούτε οι απόπειρες (των αρσενικών) για καβαλήματα. Ούτε καν ότι η "στείρωση" θα αποδειχτεί επιτυχέστατη σε όλες τις περιπτώσεις. Απλά το πιθανότερο θα είναι να γλυτώσει κανείς τις ανεξέλεγκτες γονιμοποιήσεις. Οι "ειδικές τροφές" είναι "πολυτέλεια", και τέλος δεν είναι απαραίτητο ένα ζωντανό οπωσδήποτε να τρελλάνει αυτόν που το φροντίζει με φωνές λόγω οίστρου. Ενδέχεται βέβαια να είναι το πιθανότερο, και δη από θηλυκό γατί. Μια τρύπα στο νερό κάνεις, δεν το αφήνεις στο Εθνικό Πάρκο του Σερενγκέτι για να πεις ότι το βοήθησες και μετά το άφησες στο φυσικό του περιβάλλον, στους δρόμους το αφήνεις. Πολύ σωστή κουβέντα. Ηθική αναζήτηση. Βρίσκουμε ένα γατάκι 2 εβδομάδων. Το μαζεύουμε, το μεγαλώνουμε μέχρι τους 2-3 μήνες, μετά το ξαναπαρατάμε. Κάναμε καλό, κάναμε κακό, ή καμία διαφορά με πριν; Προσωπικά το θεωρώ καλό, ακόμα και αν το ξαναπαρατήσουμε στη συνέχεια. Διότι ακόμα κι έτσι, πλέον έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Το βοηθάμε να ζήσει, ακόμα και αν δε το κρατάμε οι ίδιοι στο τέλος. Ιδίως εάν το στειρώσουμε κιόλας. ...ή όχι; Πρακτικά δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα για μένα, μιας και ακόμα και να μη θέλω το γατί που θα βρω θα το δώσω σε κάποιον που να το θέλει. Πιο πολύ για να δω απόψεις σ' αυτό το θέμα είναι η ερώτησή μου. Όντως είναι προτιμότερο να το μαζέψεις κι αν δεν γίνεται αλλιώς να το ξαναφήσεις αφού το έχεις φροντίσει κι έχει περάσει καιρός. Γενικά όμως είναι σχεδόν σα να το καταδικάζεις -εξαρτάται κι απ' το ζωντανό βέβαια, την τύχη κλπ- γιατί εκτός απ' τους προφανείς κινδύνους (ασιτεία, ασθένειες, αμάξια, σκυλιά, ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ), μαθαίνει να ζει "υπο προστασία" (ειδικά αν είναι μικρό), μαθαίνει να τρέφεται με συγκεκρομένο τρόπο κλπ. Το να το ξαναφήσεις, αν είσαι άνθρωπος που νοιάζεται, πρέπει να είναι η τελευταία των τελευταίων "λύση", και να γίνει σε όσο το δυνατόν κατάλληλο περιβάλλον, και αν είναι δυνατόν "σταδιακά"... ΠΡΩΤΑ στείρωσέ τα ΕΠΕΙΤΑ πήγαινέτα όπου θέλεις αλλα πρώτα στείρωσέ τα , μην "δημιουργείς" αδέσποτα Σοφή κουβέντα, αρκεί βέβαια να βοηθάει και το πορτοφόλι.
Haldol Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Οποιοδήποτε παραπάνω υλικό είναι πάντα ευπρόσδεκτο (για τα links λέω). Η φύση όντως μας έφτιαξε όπως λες, αλλά η ίδια είναι που μας άλλαξε κιόλας. Πριν 100,000 χρόνια αντί για το χνούδι που έχω τώρα στο χέρι μου θα είχα φλοκάτη ολόκληρη. Πριν 100,000 χρόνια ήμουν σχεδιασμένος να ζω έξω στο κρύο, τώρα όμως δεν έχω τα μέσα προστασίας που είχα τότε. Τώρα είμαι σχεδιασμένος να ζω σε μέρη πιο προστατευμένα. Τα γατιά όμως, στο θέμα της αναπαραγωγής, πως ακριβώς τα άλλαξε η φύση έτσι ώστε η χωρίς ανάγκη στείρωση να μην είναι έγκλημα; Σκέψου επίσης ότι συγκρίνεις δύο πράγματα ανόμοια. Εάν αλλάξαμε εμείς ως είδος, έγινε μέσω της εξέλιξης επειδή *εμείς* το θελήσαμε. Εμείς χτίσαμε σπίτια. Δε μας το επέβαλε κάποιος. Το να πιάνεις το γάτο όμως και να του κόβεις τα @@, ε, δε το λες και ακριβώς «επιλογή του»... Στο τελευταίο σου ερώτημα θα σου απαντήσω απλουστεύοντας αυτό που ρωτάς. Είναι μεγαλύτερη επέμβαση στη φύση το να αλλάζεις τον τόπο κατοικίας και τις συνήθειες ενός είδους, ή... το να του απαγορεύεις την αναπαραγωγή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα