Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβλεπα χτες την εκπομπή της Γερμανού όπου φιλοξενούσαν ένα ρεπορτάζ ενός κυρίου που φτιάχνει λικέρ από φρούτα. Όμολογώ πως μου άρεσε η όλη διαδικασία και σκέφτομαι να το κάνω και εγώ. Για παράδειγμα για λικερ λεμόνι χρειαζόταν

300 γρ. λεμόνια (φλούδα)

250 γρ. οινόπνευμα ποτοποιίας

Αφού τα έκοβε κομματάκια τα έβαζε μαζί με το οινόπνευμα σε ένα βάζο γυάλινο και τα αφηνε 2 μήνες

Μετά έπαιρνε το απόσταγμα που είχε δημιουργηθεί μέσω κάποιας διαδικασίας σουρώματος και αφού είχε βράσει ζάχαρη με νερό

τα διέλυε όλα μαζί και έβγαινε το λικέρ

Εγώ αυτή την στιγμή ψάχνω οινόπνευμα ποτοποιίας το οποίο διάβασα ότι ειναι το καθαρό οινόπνευμα. Επειδή όμως είναι ακριβό το καθαρό υπάρχει πουθενα χύμα? Γιατί δεν συμφέρει να αγοράζεις ένα μπουκαλάκι 10 ευρώ για να φτιάξεις ποτό .Με 10 ευρώ παίρνεις έτοιμο.

Απο κει και πέρα ψάχνω σωλήνα που ανακατέβεις τα υλικά. Ειναι ενας κυλινδρικός σωλήνας με διαβαθμίσεις ποσότητας (λίτρα) που έχει μια ράβδο που στην βάση της έχει ενα κυκλικό εξάρτημα και αφού βάλεις το ζαχαρόνερο και το απόσταγμα μέσα το βυθίζεις για να ενωθούν σε ένα μιγμα

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Απο κει και πέρα ψάχνω σωλήνα που ανακατέβεις τα υλικά. Ειναι ενας κυλινδρικός σωλήνας με διαβαθμίσεις ποσότητας (λίτρα) που έχει μια ράβδο που στην βάση της έχει ενα κυκλικό εξάρτημα και αφού βάλεις το ζαχαρόνερο και το απόσταγμα μέσα το βυθίζεις για να ενωθούν σε ένα μιγμα

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Το συγκεκριμένο δεν είναι απαραίτητο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πχ μια κανάτα αρκεί να έχεις ζυγίσει/μετρήσει τα υλικά σου πριν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...