Lost1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δεν ειμαι ειδικος αλλα εχω φιλο που ειναι δυσλεκτικος ... Αναλογως με την ''μορφη’’ δυσλεξιας , υπαρχουν προβληματα με την ορθογραφια και γενικα με τον τροπο εκφρασης μεσω γραπτου λογου ... Παρατηρω οτι ο τροπος αντιμετωπισης απο αρκετα μελη του forum σε ατομα με προβλημα στην ορθογραφια δεν ειναι ο καταλληλος ... Προσβολες , υποδειξεις , τους μιλανε με ασχημο τροπο κτλ , με αποτελεσμα τα ατομα αυτα ειτε να μην ποσταρουν ειτε να φοβουντε να ποσταρουν γιατι θα τους "την πουν" ... Αναλογως την περιπτωση αν τα πιεσεις , μπορει να μπερδεψουν αυτο που κανουν , δηλαδη αν γραψεις σε ενα ποστ "αντε ακομα να κανεις αυτο που σου ειπα" και δεν εχει καταλαβει ακριβως τι πρεπει να κανει (και δεν εχει βοηθεια απο καποιον) , μπλοκαρει , μπορει να γραψει οτι θα το κανει αυριο κτλ ... Δεν σημαινει οτι οποιος εχει προβλημα στην ορθογραφια ειναι δυσλεκτικος , αλλα και οποιος γραφει σωστα δεν ειναι ποιο εξυπνος ουτε ανωτερος απο καποιον που δεν γραφει σωστα ... Τεχνολογικο forum ειναι εδω , δεν ειναι ΤΕΙ ουτε ΑΕΙ ουτε σχολειο , και ας δωσουμε σημασια σε καποιον που προσπαθει να πει/ρωτησει κατι και οχι να ασχολουμαστε με την ορθογραφια/συνταξη του ποστ ... Οποιος δεν μπορει να διαβασει ενα ποστ ας μην απαντησει , καποιος αλλος θα καταλαβει τι λεει και θα απαντησει ... *Η υποδειξη σε καποια forum τιμωρειται ...
panos2171 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Θα μπορεί να γράψει σημείωση πως είναι δυσλεκτικός ή ανορθόγραφος και έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Tenshi Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Θα μπορούσε επίσης να βάλει ένα add-on για ορθογραφικό έλεγχο,να μήν ενοχλούνται και οι "σφιχτόκ@λοι"...
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 από αυτά που έχουν δει τα ματάκια μου πάντως στα φόρουμ (αλλά και γενικότερα) το 80% των χρηστών της ελληνικής πρέπει να ναι δυσλεκτικοί...
rafail1994 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Ας πω και εγώ την γνώμη μου μιας και έχω δυσλεξία . Είχα αρκετά μεγάλο πρόβλημα όσον αναφορά την ορθογραφία και στον υπολογιστή αλλά και γραπτά η μόνη λύση είναι πολύ μεγάλη εξάσκηση,τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Βοηθαει παρά πολύ κάποιο add-on για ορθογραφικό έλεγχο.
paylidis Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Ας πω και εγώ την γνώμη μου μιας και έχω δυσλεξία . Είχα αρκετά μεγάλο πρόβλημα όσον αναφορά την ορθογραφία και στον υπολογιστή αλλά και γραπτά η μόνη λύση είναι πολύ μεγάλη εξάσκηση,τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. φιξντ. Κατα τα αλλα σε χαίρομαι γιατι οι περισσότεροι γνωστοί μου με δυσλεξία ούτε καν προσπαθούν απεναντίας το εκμεταλλεύονται και το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία παντού...
isay Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Κατα τα αλλα σε χαίρομαι γιατι οι περισσότεροι γνωστοί μου με δυσλεξία ούτε καν προσπαθούν απεναντίας το εκμεταλλεύονται και το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία παντού... Όντως μάγκας ο rafail. Πήρε μπόλικους πόντους στην εκτίμηση μου. Επίσης ξέρω πάρα πολλούς που ΔΕΝ εχουν δυσλεξία και δεν κάνουν καμία προσπάθεια. Τους είναι βαρετό ακόμα και η εγκατάσταση ενός ορθογραφικού add-on.
Lost1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Επίσης ξέρω πάρα πολλούς που ΔΕΝ εχουν δυσλεξία και δεν κάνουν καμία προσπάθεια. Τους είναι βαρετό ακόμα και η εγκατάσταση ενός ορθογραφικού add-on. Που ξερεις τι προβλημα εχει ο καθενας ? Γιατρος εισαι ? Πως γνωριζεις οτι ενα add-on βοηθαει ολους ?
isay Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Που ξερεις τι προβλημα εχει ο καθενας ? Γιατρος εισαι ? Πως γνωριζεις οτι ενα add-on βοηθαει ολους ? Έγραψα ξέρω και εννοώ ξέρω προσωπικά αλλά ακόμα κι αν μου διαφεύγουν κάποιες περίπτωσεις (τμήμα του 5-7%) και πάλι το τεράστιο ποσοστό ορθογραφικών λαθών δεν χωρά στο στατιστικό δείγμα της δυσλεξίας. Τα ίδια άτομα γράφουν greeklish χωρίς κανενα αναγραμματισμό. Σπάνια βλέπω λάθη του τύπου dasili gia (αντι για basili gia). Η τεχνολογία δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά μειώνει υπερβολικά τα προβλήματα. Η άρνηση χρήσης ενος add-on ειναι σαν την άρνηση χρήσης του χάρακα στο διάβασμα κειμένου. Αν δεν θες δεν θα γίνει. Ο δυσλεκτικός δεν πρέπει να νοιώθει ντροπή για την ιδιαιτερότητα του και ουτε να επαιτεί τη συμπόνια τρίτων. Πρέπει να απαιτεί την αποδοχή της ιδιαιτερότητας δηλώνοντας τη «δυσλεξία». Απο εκεί και πέρα όποιος τον χλευάσει να είσαι σίγουρος οτι θα τύχει χοντρου κραξίματος. Το δηλώνω δημόσια: Όποιος δυσλεκτικός θέλει βοήθεια στην εγκατάσταση και χρήση κάποιου addon, ας μου στείλει ΠΜ και θα ειναι χαρά μου να τον βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορω.
arxaggelos Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 και οποιος γραφει σωστα δεν ειναι ποιο εξυπνος ουτε ανωτερος απο καποιον που δεν γραφει σωστα. Δεν θα διαλέξω συγκεκριμένο επίθετο, πάντως σίγουρα δεν είναι και το ίδιο. Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App
Lost1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δεν θα διαλέξω συγκεκριμένο επίθετο, πάντως σίγουρα δεν είναι και το ίδιο. Για να ξερουμε , για πες μας ... Σπάνια βλέπω λάθη του τύπου dasili gia (αντι για basili gia). Δεν ειναι απαραιτητο να κανει ‘‘αναγραμματισμο‘‘ ... Ολο και καποιος γιατρος / δασκαλος θα διαβασει το topic και θα εξηγησει τι ειναι δυσλεξια ... Η τεχνολογία δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά μειώνει υπερβολικά τα προβλήματα. Η άρνηση χρήσης ενος add-on ειναι σαν την άρνηση χρήσης του χάρακα στο διάβασμα κειμένου. Αν δεν θες δεν θα γίνει. Ορισμενα ατομα θα μπορουσε να τα βοηθησει η χρηση ενος add-on , αλλα υπαρχουν και αλλοι που θα τους μπερδεψει ακομα ποιο πολυ ... Οσοι εχουν διαγνωστει με δυσλεξια στο σχολειο εξεταζονται μονο προφορικα , γενικα αντιλαμβανονται τα πραγματα διαφορετικα απο τους υπολοιπους , δεν ειναι κατι απλο και συνηθως ειναι προτερημα ...
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 συνηθως ειναι προτερημα ... δηλαδή;
Lost1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 δηλαδή; Θα αναφερω ενα συχνο παραδειγμα ... Μπορει να μπει καποιος που εχει δυσλεξια να μπει σε ενα αγνωστο δωματιο και να θυμαται ολα τα πραγματα που υπαρχουν στο δωματιο (κατι που δυσκολα μπορει να κανει καποιος αλλος) αλλα να μην θυμαται οτι στην μεση του δωματιου υπηρχε ενα μεγαλο τραπεζι ... Γενικα εχουν κλιση σε μουσικη/ζωγραφικη/τεχνη (οχι ολοι) και αν εκμεταλευτουν τον διαφορετικο τροπο που αντιλαμβανονται καποια πραγματα μπορουν να κανουν κατι που δεν μπορει να το κανει καποιος αλλος (μη δυσλεκτικος) ... πχ ο αϊνσταιν ηταν δυσλεκτικος ...
Arctic Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Επίσης ο μη δυσλεκτικός μπορεί και γράφει σωστά. Καταλήγουμε κάπου;
REDODIN7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Οτι ειναι καποιοι ετοιμοι να κραξουν με το παραμικρο ειναι αληθεια αλλα αυτη που το κανουν εσκεμμενα δεν αξιζουν της προσοχη μας Εγω σαν ατομο δυσλεξικο θα προετρεπα να γραφουν και ας κανουν λαθη γιατι θα δουν μεγαλη βελτιωση. Παντος μην χαλιεσαι οπως ειπες ειναι ενα απλο φορουμ, υπαρχουν πολυ χειροτερα που μπορει να παθει ενας δυσλεκτικος και σου μιλαω απο πειρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα