Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την λήψη σήματος


valantis315

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω πρόβλημα με την λήψη αναλογικού σήματος. Μπαίνω στο θέμα, ενώ έπιανα πολύ καλά όλα τα κανάλια μετά απο τα πολλά χιόνια (φυσικά χιόνια) του φεβρουαρίου, δεν πιάνω καλό σήμα στην τηλεόραση. Ενώ το MEGA τον πιάνω αρκετά καλά, όλα τα αλλα τα πιάνω με χιόνια, σε μερικά πολλα χιόνια και σε άλλα λιγότερα.

Είναι κεντρική κεραία για 14 διαμερίσματα, η υπάρχουσα εγκατάσταση ήταν 10ετίας και αποφάσισα να αλλάξω κεραία, άλλαξα κεραία και έβαλα αυτή: TELUHF200, η οποία πάει σε έναν ενισχυτή και απο εκει η εξοδος σε 5 splitter που το καθένα έχει 4 εξόδους που πάνε στα διαμερίσματα. Αφού είδα ότι μετά την αλλαγή της κεραίας το σήμα δεν διορθώθηκε εβγαλα και τα 14 καλώδια απο τα splitter και τα ξαναpatchαρα απο την αρχή με βύσματα F, χωρίς και πάλι να διορθωθεί το σήμα. Το μόνο που δεν άλλαξα είναι ο ενισχυτής, και εδώ ερχετε η ερώτηση μου. Είναι δυνατόν ο ενισχυτής να υπολειτουργεί; Γιατί όταν τον βγάζω απο το ρεύμα δεν έχω καθόλου σήμα όταν τον βάζω στο ρεύμα δείχνει όπως σας είπα παραπάνω. Υπάρχει κατι άλλο που μπορεί να φταίει; Συγνώμη για το μεγάλο post αλλα εχω που παιδεύομαι 6 ώρες χωρίς αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα καναλια που δεν πιανουν καλα εχουν χιονια η περιεργες γραμμες με χιονια? Εχει σημασια.

 

Αν αλλαξες ολα τα βυσματα F, αν αλλαξες κεραια και αν ελεγξες τα καλωδια κυριως στους εξωτερικους χωρους και διαπιστωσες πως η κατασταση τους δειχνει καλη τοτε κατι παιζει με τον ενισχυτη.

 

Ομως το οτι το προβλημα εμφανιστηκε με τα χιονια, παραπεμπει σε προβλημα καποιας ενωσης F (ηλεκτρολυση). Βαζοντας καινουργια βυσματα βεβαιωθηκες οτι το εσωτερικο συρμα ειναι σε καλη κατασταση και οχι πρασινισμενο/σκουριασμενο σε ΚΑΘΕ σημειο που περνουσες βυσμα?

 

Επισης βαζοντας τα νεα F-connector εισαι σιγουρος οτι σου ξεφυγε καμια ινα απο τη θωρακιση προς το κυριως εσωτερικο συρμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση σου MiDi_MiLiZ. Έφταιγε ο ενισχυτής, τον άλλαξα και έπαιξαν τζάμι! Ίσως να επηρέασαν τα χιόνια απο την δημιουργία υγρασίας και προξένησαν πρόβλημα στον παλιό ενισχυτή. Ευχαριστώ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...