Toufas Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Παίζει ρόλο ο τρόπος σφαγής για τη γεύση; Οταν στρεσαριστει το ζωο χαλαει η γευση του.
agligoros Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 σωστος ο τρουφας δεν ξερω εαν εχετε παει σε σφαγειο..πριν τη γραμμη σφαγης υπαρχει χωρος που ξεστρεσαρονται-ξεκουραζονται τα ζωα,απο τη μεταφορα. το κανονικο ειναι μετα απο καποιες ωρες να σφαχτει,για να μην υπαρχει πολυ αιμα μεσα στους μυες του. με αποτελεσμα της σφαγης του στρεσαρισμενου ζωου,το κρεας να εχει εντονο κοκκινο χρωμα,να ειναι σκληρο,να μην βραζει ευκολα κ ισως να αλλοιωνεται η γευση του.
insomniaK Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 3 φορές έχω γράψει και τις 3 φορές κατάφερα να χαθεί. Εν συντομία Σχετικά με τα επιστημονικά ευρήματα, θεωρώ πως είναι έμμεσα χαλκευμένα, διότι η μονοδιάστατη, δυαδική προσέγγιση: Χορτοφάγος/Παμφάγος είναι λανθασμένη από διάφορες απόψεις. πχ Πόσοι γονείς αποφάσισαν να κανουν τα βρέφη τους χορτοφάγα και λαμβάνουν μέρους σε αυτές τις έρευνες, για πόσα χρόνια παρακολουθούνται τα μέλη των δειγμάτων, μετά από πόσα χρόνια χορτοφαγίας έχεις αποβάλει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά των παμφάγων, το οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των χορτοφάγων, οι γενικές συνήθειες των δύο groups (πχ οι χορτοφάγοι που γνωρίζω ασκούνται, όχι όμως και όλοι οι παμφάγοι που ξέρω), η συγκριση μεταξύ ποιων γίνονται; Ζω στις ΗΠΑ, η χωριατικη σαλάτα μου στοιχίζει ακριβότερα από το T bone steak που συνοδεύει, επομένως το οικονομικό παίζει σημαντικό ρόλο... Όλα αυτά τα είχα αναπτύξει στα μηνύματα που σβήστηκαν και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί. Όσο για την περιβαλλοντική ευαισθησία, σορρυ κιολας αλλά @@. Περιβάλλον είναι και οι συνάνθρωποι μας που χρειάζονται θερμίδες. Κάθε μέρα, καταστρέφονται δάση για να δημιουργηθούν ορυζωνες, για να καλύψουν τις σημερινές ανάγκες των παμφάγων. Αν αύριο ξυπνήσουμε 7 δις χορτοφάγοι, θα χρειαζόμαστε περίπου 10^8 τονους ρύζι/ημέρα, όταν για το 2010 υπήρχαν 476 *10^6 τόνοι. Το πρόβλημα ανάγεται σε πρόβλημα εξεύρεσης γόνιμης επιφάνειας, καμιά 10αριά ευφορους πλανήτες. Και δεν το τραβάω το παράδειγμα, σε μπανάνες, που κάποιος παραπάνω αναφέρει πως τρώει 10 από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Και κάτι τελευταίο, το φαγητό είναι απόλαυση και ένα απο τα βασικά συστατικά του είναι το κρέας και το ψάρι, δε θα επιτρέψω σε κανέναν να μου στερήσει αυτή την ηδονή από τους γευστικούς μου κάλυκες.
Fidelio Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 @ insomniaK Οκ. Μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να συζητούσαμε απο κοντα γιατι εδώ τα μέτωπα που ανοίγονται είναι πολλά και δεν είναι όλοι έτοιμοι να κάνουν μια υγιή κουβέντα. Σε κάθε περίπτωση χωρίς να θέλω να σαμποτάρω τις λογικές απορίες σου , τα κάνεις πολύ σύνθετα τα πράγματα. Προσωπικά σε αυτά που αναφέρεις δεν βλέπω κάποιο καινούριο για μένα αντεπιχείρημα και πιστεψέ με ψάχνω καλή τη θεληση από τότε που ασχολούμαι με το ζήτημα, μιλώντας πάντα φιλοσοφικά γιατι τεχνικά και για το θέμα της υγείας υπάρχουν σε όλα τεκμηριωμένες απαντήσεις. Εχω βρεθεί σε πολλές συναντήσεις το τελευταίο εξάμηνο και έχω συμετάσχει σε κάποιες δράσεις μέσω του κοινωνικού σχολείου στην θεσσαλονικη που βρίσκομαι τον τελευταίο χρόνο και εχω μιλήσει με πολύ κόσμο στους οποίους διέκρινα πολλές και περίεργες αντιδράσεις. Προσωπικά έχω κινηθεί και λίγο διαφορετικά με συμμετοχή σε charitys για το θέμα των δικαιωμάτων των ζωων τρέχωντας και στον κλασικό μαραθώνιο της αθήνας και συμμετέχω σε μια ομάδα που οργανώνει χορτοφαγική κουζίνα. Οτι από τα πολύ λίγα που έχω πει σε αυτο το θρεντ, είναι μέσα από πράξεις και είναι προιον συστηματικής ενασχόλησης. Σημειωτέων Δεν είναι η δουλειά μου, ενώ οι σπουδές μου είναι στο τμήμα φυσικής αγωγής ~ το κινητρο είναι καθαρά φιλοσοφικό.
Fidelio Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Παίζει ρόλο ο τρόπος σφαγής για τη γεύση; Παίζει ρόλο ναι, οταν το ζώο πηγαίνει για σφαγή, νιώθει οτι κάτι δεν πάει καλά. Η διαφορετική γεύση ή υφή οφείλεται στις ορμόνες του φόβου. Ο θάνατος θα έπρεπε να ειναι ακαριαίος*, το ζωο ψυχοραγεί. Με τον δικό του τρόπο το ζώο ( ο μηχανισμός αντιληψής του είναι ίδιος με τον δικό μας) ξέρει οτι πηγαίνει για σφαγή. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στο βίντεο αυτο , προσέξτε από το 4:40'' και μετά, προφανώς το ζώο δεν νιώθει και πολύ άνετα μέσα σε αυτον τον κύλινδρο. Πριν είπαμε για συναισθήματα σφαγέα.To παρακάτω βιντεο είναι brutal. Εδώ το παλικαράκι μας χαμογελά. Εργασία και χαρά. http://www.youtube.com/watch?v=rPjw48kO1wc Εμ , κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την εικόνα. Δεν νομίζετε; Κάτι άλλο, η γεύση στο κρέας οφείλεται στο λιπος και τα μπαχαρικα. Οι γευστικοί κάλυκες αυτά ανιχνεύουν. Ο μυικός ιστός απαλαγμένος τελείως από το λίπος έχει αδιάφορη γεύση έως και δεν τρώγεται (οπως πχ το στηθος κοτόπουλου). Διατροφολογικά στο βαρόμετρο των πρετεινών και το σιδηρου το κρέας δεν υπέρεχει συμαντικά , ενώ από άλλες φυτικές πηγες υστερεί περισσότερο. Το όλο θέμα της απορόφησης του σιδήρου δε , είναι πιο ολιστικό, κοινώς ο σιδηρος μέσα από ένα χορτοφαγικό πλάνο αποροφάται πιο αποτελεσματικά. Ετσι λοιπον οι φυτικές πηγές ανεβαίνουν στο βαρόμετρο εκθετικά , και για τα αμινοξέα αλλά και για το σιδήρο. *Λέγοντας οτι ο θάνατος θα έπρεπε να ειναι ακαριαίος είναι σαν να έχουμε αποδεχθεί το αξιωμα οτι ηθικά δεν τρέχει και τίποτα να θανατώνεται ένα ζώο χωρίς να το γνωρίζει, αφου υπάρχουν για να τα χρησιμοποιούμε. Αυτό ομως προκύπτει από αξιώμα, πως τα ζώα υπάρχουν και για να τα τρώμε. Ασχετα αν δεν εξαρτάται η επιβιωσή μας από αυτο. Αυτό το αξίωμα όμως σε μια φιλοσοφική συζήτηση δεν είναι αρκετό..ενώ έχει πολλές προβληματικές πτυχές οσον αφορά την ανθρώπινη συνείδηση.
Dakonblackblade Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Προβλήματα του πρώτου κόσμου λέγονται αυτά. Δεν βλέπω κανένα λόγο να είναι κανείς vegan γιατί για κάθε έρευνα που λέει τι ωραίο είναι το ωμό λαχανικό , βγαίνει και μια έρευνα για το τι καλή είναι η ψητή μπριζόλα. Αν θέλει κανείς να είναι αδύνατος μπορεί να τρώει λιγότερες βλακείες , δεν είναι το κρέας που παχαίνει , είναι η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες +λιπαρά. Υπάρχουν και άλλες διατροφές όπως οι Παλεο, νηστείας , δεν ξέρω τι, που δουλεύουν εξίσου καλά. Τώρα αν με ρωτάει κανείς αν ψήνω να τρώω 10 κιλά φρούτα την ημέρα, όχι δεν το ψήνω. Γενικότερα ο άνθρωπος έχει αρκετά μεγάλα όρια διατροφικά. Μπορείτε να την βγάλετε καμμιά 20αριά χρόνια με ακρίδες και μέλι.
Fidelio Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Γενικότερα θα έλεγα οτι ειναι εσφαλμένη η εντύπωση οτι η χορτοφαγική διατροφή συνεπάγεται την δοκιμασία των ανθρώπινων ορίων διατροφικά. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο, κοινως ο δυτικός τρόπος ζωής , το μαρκετινγκ της βιομηχανίας και τελικά η συνολικη αγορά , ΔΕΝ αφήνει περιθώρια επιλογής πέρα από ένα χείμαρο ζωικών προιόντων. Αρκεί να μπει κάποιος μέσα σε ένα supermarket και να παρατηρήσει τα ράφια. Το οτι η χορτοφαγία συνοδεύει καχεκτικους σωματότυπους ειναι μύθος που καταρίπτεται για παράδειγμα κυρίως μέσα από τον αθλητισμό και τους αθλητές ή αθλούμενους που ακολουθούν χορτοφαγικη διατροφή. Είναι σημαντικό αυτό γιατι ο αθλητισμος δεν είναι άλλο παρα μιμητικές τρόπων επιβιώσης από το βαθύ παρελθόν. Κοινώς είναι ένας τρόπος να ξεγελάς τα γονιδιά σου για πρωτες αναγκες επιβίωσης , τρέχωντας , κάνοντας βάρη, κολυμπώντας, κάνοντας ορειβασία κτλ κτλ
LongTom Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Το οτι η χορτοφαγία συνοδεύει καχεκτικους σωματότυπους ειναι μύθος που καταρίπτεται για παράδειγμα κυρίως μέσα από τον αθλητισμό και τους αθλητές ή αθλούμενους που ακολουθούν χορτοφαγικη διατροφή. Είναι σημαντικό αυτό γιατι ο αθλητισμος δεν είναι άλλο παρα μιμητικές τρόπων επιβιώσης από το βαθύ παρελθόν. Κοινώς είναι ένας τρόπος να ξεγελάς τα γονιδιά σου για πρωτες αναγκες επιβίωσης , τρέχωντας , κάνοντας βάρη, κολυμπώντας, κάνοντας ορειβασία κτλ κτλ Ο σύγχρονος αθλητισμός δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το τι γινόταν στο απώτατο ανθρώπινο παρελθόν για την επιβίωση. Μιλάμε για διαφορετικούς ανθρώπους που ζούσαν τελείως διαφορετικές ζωές και είχαν διαφορετικές απαιτήσεις. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Φυσικά και δεν είχε καμία απολύτως σχέση η δίαιτα εκείνων των ανθρώπων με των σύγχρονων αθλητών.Ακόμη και εάν οι τότε άνθρωποι προσπαθούσαν να ζήσουν χορτοφαγικά οι ίδιες οι συνθήκες ζωής τους(νομαδικές υπό πολύ αντίξοες συνθήκες)τους απέτρεπαν από τέτοιες πρακτικές(εάν ήθελαν φυσικά να επιβιώσουν). Βέβαια αυτά ίσχυαν τότε,σήμερα με την τεχνολογία/ιατρική επιστήμη μπορεί να γίνει πιστεύω άνετα.
Toufas Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Και παλι φυσικα το ενα ακρο που μας εδειξε το earthlings ειναι ο μονος τροπος για την σφαγη στην βιομηχανια κρεατος. Στην αμερικη και στην γαλλια τρωνε πολλα κρεατα και ζωικα προιοντα. Ελα μου ομως που στην αμερικη εχουν και το high fructose corn syrup για αυτο και εχουν το προβλημα που εχουν, ενω στην γαλλια δεν εχουν κατι αναλογο (που τρωνε και πιο πολυ). Κατα τα αλλα η φρουκτοζη ειναι καλη. Μαλλον μαρκετινγκ θα ειναι και αυτο. Και φυσικα σαν σωστοι vegans με το που σας παρουσιαζεται μια ερευνα αντιθετη με οσα πιστευετε λετε "α δεν τα πιστευω εγω αυτα". Μετα πως να μην σας πουν οτι κανετε σαν θρησκευτικη οργανωση ενω εχετε τις ιδιες ακριβως μεθοδους?
Fidelio Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Ο σύγχρονος αθλητισμός δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το τι γινόταν στο απώτατο ανθρώπινο παρελθόν για την επιβίωση. Μιλάμε για διαφορετικούς ανθρώπους που ζούσαν τελείως διαφορετικές ζωές και είχαν διαφορετικές απαιτήσεις. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Φυσικά και δεν είχε καμία απολύτως σχέση η δίαιτα εκείνων των ανθρώπων με των σύγχρονων αθλητών.Ακόμη και εάν οι τότε άνθρωποι προσπαθούσαν να ζήσουν χορτοφαγικά οι ίδιες οι συνθήκες ζωής τους(νομαδικές υπό πολύ αντίξοες συνθήκες)τους απέτρεπαν από τέτοιες πρακτικές(εάν ήθελαν φυσικά να επιβιώσουν). Βέβαια αυτά ίσχυαν τότε,σήμερα με την τεχνολογία/ιατρική επιστήμη μπορεί να γίνει πιστεύω άνετα. Αναφέρομαι σε επιπεδο γονιδίων. Ο αθλητισμός ως φαινόμενο είναι μιμηση πρακτικών επιβίωσης αν κοιτάξεις το ζήτημα εξελικτικά. Το οτι υπάρχουν αθλητές που τρέφονται χορτοφαγικά σημαίνει οτι επιβιώνουν και μάλιστα έχοντας τις ικανότητες που απαιτούνται. Τουφας είναι και ο τρόπος αλλά ειναι και η σφαγή. Πήγαινε πισω από το αξίωμα οτι τα ζώα υπάρχουν για να τα χρησιμοποιούμε , σήμερα δεν χρειάζεται πλεον να γινεται αυτο στα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Είναι τόσο απλό. Η πεποιθηση για μια αλλαγή στον τρόπο που βλέπει ο άνθρωπος την θέση του στον πλανήτη είναι μια διαρκή και δυναμική διαδικασία που κρατά για το υπόλοιπο της εξελιξής του. Είμαι απο αυτούς που πολλές φορές πιστεύει οτι δεν προκειται να γίνει τίποτα αλλά αυτό δεν το συσχετίζω με την καθημερινότητά μου αναφορικά με το ζήτημα~ με συνδέει με το κινητρο αρα ζω και υπάρχω. Δεν περιμένει κανένας αυριο 7 δις κατοίκων να τρώνε μόνο φυτικές τροφες. Αυτά ειναι παραπλανητικά επιχειρήματα που παρεκτρέπουν την συζήτηση από το φιλοσοφικό πρόβλημα.
agligoros Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Παίζει ρόλο ναι, οταν το ζώο πηγαίνει για σφαγή, νιώθει οτι κάτι δεν πάει καλά. Η διαφορετική γεύση ή υφή οφείλεται στις ορμόνες του φόβου. Ο θάνατος θα έπρεπε να ειναι ακαριαίος*, το ζωο ψυχοραγεί. Με τον δικό του τρόπο το ζώο ( ο μηχανισμός αντιληψής του είναι ίδιος με τον δικό μας) ξέρει οτι πηγαίνει για σφαγή. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στο βίντεο αυτο , προσέξτε από το 4:40'' και μετά, προφανώς το ζώο δεν νιώθει και πολύ άνετα μέσα σε αυτον τον κύλινδρο. σορρυ αλλά αυτά που λες είναι λίγο εξωπραγματικά! Τι θα πει "Διαφορετική γεύση κ υφή λόγο στις ορμόνες του φόβου"υπαρχουν οι ορμονες του φοβου??? "Ο θάνατος θα έπρεπε να είναι ακαριαίος*"γιατί τι είναι??μπαμ κ κάτω,με το ιδικό πιστολάκι (στο βίντεο με το μοσχάρι αναφέρομαι) "Με τον δικό του τρόπο το ζώο ( ο μηχανισμός αντιληψής του είναι ίδιος με τον δικό μας) ξέρει οτι πηγαίνει για σφαγή" πως το ξέρει αυτό το ζώο???ποιος σου είπε εσένα ότι το ζώο τα καταλαβαίνει όλα αυτά που λες??έχει προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη που μπορεί κ διαβάζει τις σκέψεις του ζώου?? δλδ εσύ εάν πας κοντά σε ένα μοσχαρι-αρνακι-κατσικι κτλ δεν τρομάζειπου σε βλέπει να πηγαίνεις κοντά του???(για το 4:40 στο βιντεο)
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 παρόμοια λογική με τους βέγκαν έχουν οι γιαχωβάδες και άλλοι φονταμενταλιστές πάντως
benign Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Ελα μου ομως που στην αμερικη εχουν και το high fructose corn syrup για αυτο και εχουν το προβλημα που εχουν, ενω στην γαλλια δεν εχουν κατι αναλογο (που τρωνε και πιο πολυ). Κατα τα αλλα η φρουκτοζη ειναι καλη. Μαλλον μαρκετινγκ θα ειναι και αυτο. Και φυσικα σαν σωστοι vegans με το που σας παρουσιαζεται μια ερευνα αντιθετη με οσα πιστευετε λετε "α δεν τα πιστευω εγω αυτα". Μετα πως να μην σας πουν οτι κανετε σαν θρησκευτικη οργανωση ενω εχετε τις ιδιες ακριβως μεθοδους? Ουτε που ξερω τι ειναι αυτο ,και ουτε με νοιαζει.Οι δικοι μου υδατανθρακες ερχονται απο μη επεξεργασμενη φυσικη τροφη,φρεσκα,ζουμερα,λαχταριστα φρουτα.Οταν ο vegan λεει carbs εννοει μονο,ρυζι συνηθως μαυρο η μπασματι που ειναι χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη,φρουτα και λαχανικα.Τιποτε αλλο. παρόμοια λογική με τους βέγκαν έχουν οι γιαχωβάδες και άλλοι φονταμενταλιστές πάντως Μεγα λαθος οι θρησκευτικες αιρεσεις απο αναφερεις ασχολουνται με παπαρολογιες που δεν μπορουν να αποδειχτουν.Οι vegan εχουν επιστημονικες μελετες στα χερια τους και υποστηριζονται απο διαπρεπεις γιατρους μερικοι απο τους οποιους εχουν και επισημη ιστοσελιδα που ενημερωνουν τον κοσμο για την πραγματικοτητα. http://www.pcrm.org/ Δες τε και εδω τον Κλιντον που εκανε εγχειρηση λογω παχυσαρκιας οπως ο και ο Toufas αλλα ο Bill εκανε στην καρδια του.Ασχετως τι πιστευει κανεις για το πολιτικο του εργο,ειναι πανεξυπνος και εξαιρετικα μορφωμενος ανθρωπος και δεν λεει βλακειες. http://www.youtube.com/watch?v=aPpcBMwLg2Q
Toufas Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Ουτε που ξερω τι ειναι αυτο ,και ουτε με νοιαζει.Οι δικοι μου υδατανθρακες ερχονται απο μη επεξεργασμενη φυσικη τροφη,φρεσκα,ζουμερα,λαχταριστα φρουτα.Οταν ο vegan λεει carbs εννοει μονο,ρυζι συνηθως μαυρο η μπασματι που ειναι χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη,φρουτα και λαχανικα.Τιποτε αλλο. Μεγα λαθος οι θρησκευτικες αιρεσεις απο αναφερεις ασχολουνται με παπαρολογιες που δεν μπορουν να αποδειχτουν.Οι vegan εχουν επιστημονικες μελετες στα χερια τους και υποστηριζονται απο διαπρεπεις γιατρους μερικοι απο τους οποιους εχουν και επισημη ιστοσελιδα που ενημερωνουν τον κοσμο για την πραγματικοτητα. http://www.pcrm.org/ Αρα αφου δεν ξερει ο benign τι ειναι, δεν υπαρχει. Μου αρεσει που σου εβαλα και links πιο πριν. http://www.youtube.com/watch?v=xThSnJb8miQ http://www.youtube.com/watch?v=HsWXIqoMNhU
benign Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Τουφακο δεν ειπα οτι δεν υπαρχει little flamer, ειπα οτι δεν την εχω υποψη μου και δεν την καταναλωνω ουτε οι vegans την τρωνε.Σου εγραψα οταν εμεις λεμε ''υδατανθρακες'' τι εννοουμε.Νομιζω ειμουν αρκετα σαφης.Καλοπιστος διαλογος να γινεται,ετσι? Εδω αυτος o διασημος γιατρος ,που εχει σωσει πολλες ζωες κατεστραμμενες απο το λιπος ,αναφερει την συγκλονιστικη περιπτωση καποιων ασθενων που ενας φιλος του καρδιολογος τους ειχε ονομασει ''the walking dead'' γιατι η καρδια τους ηταν τιγκα στο λιπος και ζουσαν με φαρμακα και ακουστε πως σωθηκαν: http://www.youtube.com/watch?v=0X31QKDhQUY
Προτεινόμενες αναρτήσεις