Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορο λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας. Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη γνωστή ως βιταμίνη R (60 mg/100gr γύρης),

Είναι και τσάμπα..Τώρα την άνοιξη μπορείς να μαζέψεις κιλά ολόκληρα να έχεις για όλο το χρόνο.. :mrgreen:

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σορρυ αλλά αυτά που λες είναι λίγο εξωπραγματικά!

Τι θα πει

"Διαφορετική γεύση κ υφή λόγο στις ορμόνες του φόβου"υπαρχουν οι ορμονες του φοβου???

"Ο θάνατος θα έπρεπε να είναι ακαριαίος*"γιατί τι είναι??μπαμ κ κάτω,με το ιδικό πιστολάκι (στο βίντεο με το μοσχάρι αναφέρομαι)

Εχουν γίνει μελέτες για την κατάσταση του ζώου πριν το σφάξιμο και αυτό βέβαια για να ελέγξουν την "ποιότητα" του κρέατος. Μία ώρα μεταφοράς των ζώων πριν το σφαγείο, επηρεάζει την απώλεια υγρών, την τρυφερότητα και την πιθανότητα να εμφανίσει το κρέας την κατάσταση PSE.

"Με τον δικό του τρόπο το ζώο ( ο μηχανισμός αντιληψής του είναι ίδιος με τον δικό μας) ξέρει οτι πηγαίνει για σφαγή"

πως το ξέρει αυτό το ζώο???ποιος σου είπε εσένα ότι το ζώο τα καταλαβαίνει όλα αυτά που λες??έχει προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη που μπορεί κ διαβάζει τις σκέψεις του ζώου??

δλδ εσύ εάν πας κοντά σε ένα μοσχαρι-αρνακι-κατσικι κτλ δεν τρομάζειπου σε βλέπει να πηγαίνεις κοντά του???(για το 4:40 στο βιντεο)

Η επιστήμη δεν μπορεί να διαβάσει την σκέψη κανενός ζώου, ουτε την δική μας. Απλως εχει διαπιστωθεί όπως ειπα παραπάνω το πόσο στρεσαρισμένα είναι όταν πλησιάζει η ώρα. Ολη η διαδικασία από την εκτροφή έως και την θανάτωση προκαλεί έντονο φόβο και στρες.

Όπως είπα στο αρχικό ποστ, οι διαφορετικές αναλογίες αμινοξέων και η έλλειψη βασικών αμινοξέων από όλα τα φυτικά τρόφιμα πλην σόγιας ρίχνουν τη διατροφική αξία των φυτικών πρωτεϊνών.

Δεν επηρεάζει ο συνδιασμός διαφορετικών πηγών σε διαφορετικά πιάτα ή και γεύματα μέσα στην ημέρα την ποιότητα αφομοιωσης. Αντίθετα η ποιοτητα αυτή επηρεάζεται από την φιλοσοφία του γενικού πλάνου, όπως για παράδειγμα η χορτοφαγική δίαιτα θεωρείται ευνοικότερη για την αθλητική απόδοση που αφορά την αντοχή. Και για τα δύο υπάρχουν αναφορές στην αθλητική διατροφολογία.

Για όλα αυτά που λέω έχω πηγές και είναι πράγματα που στέκουν, δεν μπορώ όμως να τις παραθέσω και να παρουσιάσω πιο εμπηρεστατομένα τις απόψεις μου. Θέλει χρόνο και περισσότερο κόπο και δεν έχω τώρα.

Δημοσ.

linuslost έχεις φάει γύρη πάνω από μία φορά; Πως σου φάνηκε; Γιατί εγώ δεν άντεξα..

Για βάλε link, μην ψάχνω όλα τα βίντεα που αναρτήθηκαν

Βγαζει ο πατερας μου που ασχολειται λιγο με την μελισσοκομια,οποτε τρωω σχεδον καθημερινα! Οπως και βασιλικο πολτο!Εμενα μου αρεσει αρκετα η γευση της γυρης! Μπορεις να την βαλεις μεσα σε χυμο ή γιαουρτι και να την φας..

Δημοσ.

Τουφας με ειρωνευεσαι για να ξερω δηλαδη αν ειναι να κανουμε πλακιτσα?:devil:

Ο ανθρωπος λεει τα αυτονοητα,βασικες σωστες αρχες διατροφης,μια χαρα τα λεει ,δεν εχω προβλημα.

Πουθενα δεν καταδικαζει τα φρουτα και μαλιστα καταληγει στην προτελευταια σελιδα πριν τις παραπομπες σε βιβλιογραφια:

http://science.howst...y/fat-cell3.htm

Losing Weight and Losing Fat

Your weight is determined by the rate at which you store energy from the food that you eat, and the rate at which you use that energy. Remember that as your body breaks down fat, the number of fat cells remains the same; each fat cell simply gets smaller.

Most experts agree that the way to maintain a healthy weight is:

• Eat a balanced diet - appropriate amounts of carbohydrates, fat and protein
  • Do not eat excessively - for most people, a diet of 1,500 to 2,000 calories a day is sufficient to maintain a healthy weight
  • Exercise regularly

Καμμια απολυτως αντιρρηση δεν εχουν οι vegans με τις θεσεις του γιατρου αυτου.Απλα παιρνουν αυτες τις κατηγοριες θρεπτικων συστατικων απο φρουτα και οσπρια.Τα οσπρια ειναι full σε πρωτεινη και δεν ειναι υποδεεστερη της ζωικης σε καμμια περιπτωση.

Δεν καταλαβαινω γιατι μου εστειλες το λινκ που περιγραφει τους βασικους μηχανισμους που μεταβολιζει το σωμα την τροφη που τους ξερει και η κουτση Μαρια.Δεν εχει ουτε σκια κριτικης κατα της φυτοφαγιας.

Δεν μου απαντησες στην δικη μου ερωτηση αν παρακολουθησες πληρως τηε διαλεξη του καθηγητη Campbell στην πρωτη σελιδα του νηματος?Αποφευγεις?Γιατι ο επιστημονας αυτος παραθετει αποτελεσματα ιατρικων και κλινικων μελετων. Δηλαδη σοβαρα ιατρικα δεδομενα.

Περι της ποιοτητας των φυτικων προτεινων που δεν εχουν τιποτε να ζηλεψουν απο τις ζωικες να τι λεει ενας αλλος σημαντικοτατος επιστημονας που περα απο παθολογος,εχει Master διατροφολογιας απο το Harvard ειναι και δικηγορος και συγγραφεας. Λεγεται Terry Shintani. Διαβασε εδω ποσο επιφανης ανθρωπος ειναι επιστημονικα και κοινωνικα.

http://en.wikipedia..../Terry_Shintani

ΟΙ διακρισεις του:

He has a Business degree from the University of Illinois, a Master’s Degree in nutrition from Harvard University and Medical and Law Degrees from the University of Hawaii. He is Board Certified in Preventive Medicine and is a member of the Hawaii State Bar Association.

He has also published 10 books with 500,000 books in print. He worked with Zippy’s to create the "Shintani Cuisine" program which has served over 900,000 low fat no-cholesterol meals in Hawaii and donates 100% of the royalties for health promotion in Hawaii.

His numerous awards and honors include:

• "Knighthood" 2009, he was formally knighted by the Sovereign Order of the Orthodox Knights Hospitaller of St. John of Jerusalem, the oldest healing order in the Christian world.
  • "Living Treasure of Hawaii" 2006, he was formally designated a "Living Treasure of Hawaii" for his many contributions to the community in various areas including the fields of medicine, law, traditional healing arts, and cultural preservation.[2]
  • "Secretary's Award for Excellence" 1993 for health promotion in the community: Awarded by the U.S. Secretary of Health and Human Services
  • "Integrative Medicine Award" 2004. Awarded by the Hawaii Wellness Institute.
  • "Certificate of Recognition and Commendation" from Honolulu City Council, 2000.
  • "Governor’s Commendation" 1999 Awarded by Governor Benjamin Cayetano.
  • "Distinguished Alumni Honoree" 1999 Awarded by the University of Hawaii.
  • "Honorary Member of the Mortar Board" Mortar Board, Hui Pookela Chapter University of Hawaii
  • Public Service Honoree of the "Loio No Na Kanaka" (Lawyer of the People) 1998.
  • "Champion of the People" 1997: Awarded by the Waianae Coast Coalition for Human Services
  • "Certificate of Recognition and Commendation" from Hawaii State Senate1997.1995
  • "Food Hero" Awarded by "Eating Well" Magazine
  • "Kaonohi Award" For public service in Hawaiian health 1994: Awarded by the Native Hawaiian Health Organization "Papa Ola Lokahi"
  • "Community Health Promotion Award" 1992: Awarded by the Hawaii State department of health
  • "Ten Who Made a Difference": 1991 Awarded by the Honolulu Star Bulletin
  • "Outstanding non Hawaiian of the Year" 1990: Awarded by the Hawaiian Civic Clubs
  • "Outstanding Young Men of America" 1986.
  • "Outstanding First Year Medical Student" 1980: Awarded by the American Medical Students Assn

Και εδω το 6αλεπτο video για τις φυτικες πρωτεινες:

http://www.youtube.com/watch?v=2HHAq89SccQ

Δημοσ.

τελικά με την D τι γίνεται.

Ευστοχη ερωτηση.Ναι εδω μπορει να υπαρξει ενα μικρο προβλημα οντως,το παραδεχομαι αλλα μονο για τους λαους που ζουν σε χωρες με περιορισμενη ηλιοφανεια.Υπαρχουν ομως vegan πηγες για βιταμινη D και σαν τελικη λυση παιρνεις συμπληρωμα.

http://www.vrg.org/journal/vj2009issue2/2009_issue2_vitamin_d.php

Δημοσ.

Καλα αν δεν καταλαβαινεις οτι ζαχαρη και υδατανθρακας = λιπος τι να πω.

Ειναι σαν να μιλαω με θρησκους, κοιτανε οτι θελουνε, στην θρησκεια που κανανε οι ιδιοι μιας και παιρνουν οτι τους βολευει. Φαε φρουτα και πατατες και ρυζι και νομιζε οτι θα χασεις λιπος. Η ινσουλινη στο αιμα σου θα εχει αλλα σχεδια ομως.

Δημοσ.

Καλα αν δεν καταλαβαινεις οτι ζαχαρη και υδατανθρακας = λιπος τι να πω.

Ειναι σαν να μιλαω με θρησκους, κοιτανε οτι θελουνε, στην θρησκεια που κανανε οι ιδιοι μιας και παιρνουν οτι τους βολευει. Φαε φρουτα και πατατες και ρυζι και νομιζε οτι θα χασεις λιπος. Η ινσουλινη στο αιμα σου θα εχει αλλα σχεδια ομως.

Τουφας οι εξετασεις μου καθε εξαμηνο ειναι μια χαρα.Και επειδη ειμαι ενα 8αμηνο τωρα vegan οι τελευταιες βγηκαν ελαφρως καλυτερες απο τις προηγουμενες.Γυμναζομαι και πολυ ομως γιατι μου αρεσει και ειναι θεωρω απαραιτητο.

Η ζαχαρη των φρουτων που συνοδευεται απι τις φυτικες ινες τους ειναι ευεργετικη για τον ανθρωπο.Δεν εχει καμμια σχεση με την επεξεργασμενη ζαχαρη.Για να γινει λιπος πρεπει να κανεις καθιστικη ζωη και να τρως περισσοτερο απο οτι καις οποτε οτι και να τρως in excess γινεται λιπος.

Τελος θελω να σε παρακαλσεω κατι,απολυτα σοβαρα. Θα με ενδιεφερε να καναμε ενα vegan recipe νημα οπου,οταν και οποτε μπορεις να προτεινες καποια νοστιμα vegetarian και vegan πιατα που να μπορουμε ομως να τα φτιαξουμε με υλικα απο Ελλαδα.

Εφαγα πριν ενα πεντανοστιμο νηστισιμο sandwich απο Everest αλλο πραγμα.

Ειχε σαλατα Σεφ νηστισιμη (δεν εχω ιδεα τι εβαλαν μεσα)μανιταρια,ελια τριμμενη σε πολτο,ντοματα ,κολοκυθοκεφτεδες ολα σε μαυρο τραγανο ψωμι.Απλα υπεροχο!

Δημοσ.

Μην μισεις τον εαυτο σου παντως, γιατι απο αυτα που γραφεις αυτο βλεπω. Στο λεει ανθρωπος που εχασε οτι εχασε και νιωθει ακριβως το ιδιο.

Και δες τις 2 τιμες που εβαλα στο προηγουμενο post στις εξετασεις σου.

Δημοσ.

Ευστοχη ερωτηση.Ναι εδω μπορει να υπαρξει ενα μικρο προβλημα οντως,το παραδεχομαι αλλα μονο για τους λαους που ζουν σε χωρες με περιορισμενη ηλιοφανεια.Υπαρχουν ομως vegan πηγες για βιταμινη D και σαν τελικη λυση παιρνεις συμπληρωμα.

http://www.vrg.org/j...2_vitamin_d.php

Οπότε αν είσαι γκοθάς, αναγκαστικά χάπι.

Δημοσ.

Μην μισεις τον εαυτο σου παντως, γιατι απο αυτα που γραφεις αυτο βλεπω. Στο λεει ανθρωπος που εχασε οτι εχασε και νιωθει ακριβως το ιδιο. Και δες τις 2 τιμες που εβαλα στο προηγουμενο post στις εξετασεις σου.

Δεν μισω τον εαυτο μου ,παρα μονο οταν εχω τα νευρα μου και γινομαι αγενης.:)

Δεν ξερω ακριβως τι εχασες αλλα ελπιζω να εισαι καλα ειλικρινα.Τωρα σε παρακαλω σκεψου αν μπορεις να φτιαξουμε ενα vegan/vegetarian cuisine νημα.;)

Θα φυγει και η μανα μου αυριο για λιγες μερες και θα ειμαι home alone και θα την περασω μονο με φρουτα γιατι απο μαγειρικη ειμαι ασχετος!:cry:

Οπότε αν είσαι γκοθάς, αναγκαστικά χάπι.

Εκτος και αν παρει καποιος σογια σε μικρες δοσεις.Αλλα εμεις στην Μεσογειο δεν εχουμε προβλημα.

Off topic πολυ σεξυ οι γκοθουδιτσες!

Δημοσ.

Άνοιξα αυτό το θέμα με αφορμή ένα βίντεο που ανέβασε ο συνφορουμίτης benign στο status του.

Το βίντεο

Κατά τη γνώμη μου, αυτός ο τύπος είναι ένας ανεκδιήγητος και επικίνδυνος έμπορος.

Πλασάρεται ως "doctor" και προσπαθεί να πείσει για να πουλήσει με επιχειρήματα που προκαλούν γέλιο σε οποιονδήποτε έχει βασικές γνώσεις βιοχημείας/βιολογίας/χημειας τροφίμων.

Και εξηγούμαι:

Η πρωτεινοσύνθεση είναι μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του οργανισμού. Οι πρωτεΐνες είναι απολύτως απαραίτητες για βασικότατες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

Οι πρωτεΐνες είναι ουσιαστικά αλυσίδες αμινοξέων. Υπάρχουν 22 διαφορετικά αμινοξέα στις ανθρώπινες πρωτεΐνες, όχι στην ίδια αναλογία όμως, άλλα είναι πιο συχνά και άλλα πιο σπάνια. Οι πρωτεΐνες των ζώων και των φυτών έχουν διαφορετικές αναλογίες αμινοξέων. Όσο περισσότερο μοιάζουν 2 οργανισμοί, τόσο περισσότερο μοιάζουν οι αναλογίες των αμινοξέων στις πρωτεΐνες τους.

Ο οργανισμός παίρνει τα αμινοξέα που χρειάζεται για την πρωτεινοσύνθεση από τις πρωτεΐνες των τροφών που τρώει (τις οποίες διασπά στα αμινοξέα από τα οποία αποτελούνται), ή τα συνθέτει από άλλα βιομόρια. Επομένως, όσο πιο πολύ μοιάζουν οι πρωτεΐνες της τροφής με τις πρωτεΐνες του ανθρώπου, τόσο μεγαλύτερη διατροφική αξία έχουν αφού οι πρωτεΐνες-στόχοι παρασκευάζονται με λιγότερο "κόπο".

Επίσης από τα 22 αμινοξέα, τα 9 (τα λεγόμενα βασικά) δεν είναι δυνατόν να συντεθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό, οπότε η μόνη πηγή γι αυτά είναι η διατροφή!

Συνεπώς, όταν λέει κάποιος ότι με τη χορτοφαγία οι ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνη καλύπτονται καλύτερα ή το ίδιο σε σχέση με μια φυσιολογική διατροφή που περιέχει κρέας, απλά λέει βλακείες.

Οι φυτικές πρωτείνες είναι υποδεέστερες τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα (λόγω της διαφορετικής περιεκτικότητας σε αμινοξέα) από τις ζωικές. Επίσης, σχεδόν σε όλα τα φυτικά τρόφιμα (εξαιρείται η σόγια νομίζω) λείπει τουλάχιστον ένα βασικό αμινοξύ από τα 9, και επειδή η έλλειψή τους προκαλεί σοβαρά προβλήματα κάποιος που είναι vegan πρέπει να κάνει τους απαραίτητους συνδυασμούς λαχανικών συνέχεια για να μην έχει προβλήματα υγείας.

Όλα τα παραπάνω είναι βασικές γνώσεις βιολογίας/χημειας τροφίμων και μπορείτε εύκολα να τα διασταυρώσετε ακόμα και στο wikipedia.

Εκεί που καράφλιασα όμως ήταν με το τρομερό επιχείρημα "Πως ξέρετε πόση πρωτεΐνη χρειάζεστε στα τρόφιμα?-Εύκολο, σίγουρα λιγότερη από όσο υπάρχει στο μητρικό γάλα, που σας έκανε να μεγαλώσετε τόσο γρήγορα!!"

Η επιστημονάρα λοιπόν συγκρίνει τις διατροφικές ανάγκες ενός βρέφους που αναπτύσσει ακόμα τα βασικά του όργανα με αυτές ενός ενήλικα! :o Δύο τραγικά διαφορετικές καταστάσεις δηλαδή! Χωρίς να υπολογίζει το πιο απλό, ότι τα νεφρά του βρέφους είναι ακόμα υπό σχηματισμό και δεν μπορούν να υποστηρίξουν εκτεταμένη πρωτεινοσύνθεση!

Εκτός από αυτό το λογικό άλμα (για να μην πω εκτόξευση..) μετράει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος σαν ποσοστό επί των συνολικών θερμίδων, πράγμα τελείως αδιάφορο αφού δε μας νοιάζει το ενεργειακό περιεχόμενο των πρωτεϊνών, οι πρωτεΐνες στο σώμα μας χρησιμοποιούνται κατά πρώτο λόγο σαν δομικά υλικά και κατά δεύτερο η τρίτο σαν πηγή ενέργειας (γι αυτό χρησιμοποιούνται οι πολύ πιο αποδοτικοί υδατάνθρακες ή τα λιπαρά).

Βέβαια, μπροστά στα άλλα που λέει αυτά είναι λεπτομέρειες, αλλά από τις λεπτομέρειες φαίνονται συνήθως οι προθέσεις.

Μην ψαρώνετε. Τρώτε ισορροπημένα ή άμα θέλετε vegan να ξέρετε τι κερδίζετε, τι χάνετε και τι πρέπει να προσέχετε.

http://www.youtube.com/watch?v=37GRXaIgVwY ενα βιντεο που ολοι πρεπει να δειτε!

Δημοσ.

Ρε παιδιά η D δεν παράγεται από τον οργανισμό όταν τον βαράει ο ήλιος; Τι σχέση έχει με τα χόρτα ή το κρέας;

Δημοσ.

Ούτε μια σπιθαμή κοινού εδάφους στα γούστα μας όμως.

Μην βιαζεσαι να το πεις γιατι μου αρεσουν πολυ τυποι γυναικων με εξαιρεση τις λαικουρες.

Ρε παιδιά η D δεν παράγεται από τον οργανισμό όταν τον βαράει ο ήλιος; Τι σχέση έχει με τα χόρτα ή το κρέας;

Ναι σωστος εισαι αλλα υπαρχει μικρο προβλημα αν εισαι Σουηδος και εχεις λιγη ηλιοφανεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...