Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ζήτημα των πρωτεινών στην χορτοφαγική διατροφή είναι ένα "βαρετό" θέμα.

Δεν είναι και τόσο απλό να πάρεις σημαντική ποσότητα πρωτείνης απο χορτοφαγικές τροφές.

Ένα βασικό μειονέκτημα είναι οτι πρέπει να πάρεις μαζί με την πρωτείνη και υδατάνθρακες ή λίπη.Γιατί στις φυτικές τροφές δεν υπάρχει απομονωμένη πρωτείνη.

Ενώ τρως αυγά ή κοτόπουλο και παίρνεις μόνο πρωτείνη στη χορτοφαγία δε μπορείς να το κάνεις.

Άλλο πρόβλημα είναι οτι οι βασικές φυτικές τροφές υψηλές σε πρωτείνη είναι και δύσπεπτες.Πόσα φασόλια ή φακές να φάς ή σόγια;

Άλλο θέμα είναι η ποιότητα της πρωτείνης..Πρέπει να κάνεις συνδυασμούς τροφών για να πετύχεις τη σωστή αναλογία αμινοξέων.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις σκόνες πρωτείνης σόγιας ή ρυζιού κτλ...

Η σπιρουλίνα είναι μια καλή λύση αλλά εκτός απο έναν τρελό αμερικάνο που έπαιρνε 200 γραμμάρια τη μέρα δεν ξέρω κανέναν άλλο να τρώει μεγάλες ποσότητες.Είναι και πανάκριβη.

Αν παίρνεις 50 γραμμάρια τη μέρα θα θες 150ευρώ το μήνα μόνο για σπιρουλίνα.

Οπότε μη λες οτι είναι απλό θέμα η πρωτεινη στο veganism.

Για να μην παρεξηγηθώ οτι έχω πρόβλημα με τους vegan,εγώ είμαι σχεδόν vegetarian(τρώω μια φορά το μήνα κοτόπουλο) και υπήρξα vegan για περίπου 6 μήνες,αλλά τα παραπάνω προβλήματα της λήψης πρωτείνης είναι υπαρκτά και θεωρώ το veganism δύσκολο εκτός και αν δεν σε πειράζει να είσαι σαν χωρίατης αδύνατος κινέζος.Δε λεώ οτι δε γίνεται να πάρεις επαρκή πρωτείνη(με τα σωστά αμινοξέα),απλά είναι τόσο δύσκολο που οι περισσότεροι κυρίως λόγω άγνοιας την πατάνε.

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ειναι αυτο το βαρος του αρθρου του λινκ.Το βαρος ειναι αυτο που αναφερουν ο ΟΗΕ και οι αλλοι οργανισμοι οτι η κρεατοφαγια καταστρεφει τον πλανητη και εξηγει με παραδειγματα απλα για να γινουν κατανοητα γιατι γινεται αυτο.

Ο ΟΗΕ καλυτερα να πει στον κοσμο να μην αφηνει σκουπιδια πισω (παιδια) ενω υπαρχουν τοσα ορφανα (stanhope)

Δημοσ.

Δεν ειναι αυτο το βαρος του αρθρου του λινκ.Το βαρος ειναι αυτο που αναφερουν ο ΟΗΕ και οι αλλοι οργανισμοι οτι η κρεατοφαγια καταστρεφει τον πλανητη και εξηγει με παραδειγματα απλα για να γινουν κατανοητα γιατι γινεται αυτο.

Μπαρδόν, αλλά η κρεατοφαγία ευθύνεται για την φύση καταστροφής του ανθρώπου; Άτοπον κύριοι, άτοπον.;ρ

Δημοσ.

Σεβασμός στην φυσή εννοείς κάτι σαν αυτό;

slaughter1404.jpg

Φαντάζομαι σπηλαιάνθρωπους με "σεβασμό" και γελάω.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σεβασμός και φόβος ταυτόχρονα. Αν κάποιος αισθάνεται σεβασμό για κάτι που τον φοβίζει (και άρα το θεωρεί απειλή) τότε μιλάμε πολύ απλά για reaction formation κατά τον Freud.

Κατά τα άλλα, εννοούσα πως αν κάποιος πρωτόγονος σεβόταν τη φύση με Fidelian κριτήρια, δε διαιώνισε ποτέ το γενετικό του υλικό και μάλλον τον έφαγαν τα ασεβή αγριογούρουνα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όινκ.

Ερώτηση, αν ξέρει κάποιος να απαντήσει: θεωρητικά, βλέπουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι το φως και αρχίζουν να τρέφονται ως vegan. Είναι βέβαιο ότι θα μπορούμε να τους θρέψουμε όλους με αυτό τον τρόπο; Δε μιλάω για συμπληρώματα διατροφής, που από ό,τι έχω διαβάσει είναι απαραίτητα για κάποιες βιταμίνες κτλ., απλά εκτάσεις γης για τόσα όσπρια, μπανάνες κτλ. ώστε να καλυφθούν οι διατροφικές τους ανάγκες. Μελέτες τέτοιου είδους υπάρχουν;

(Και πάντα με την ελπίδα να μην καταρρεύσει ο πολιτισμός και η οικονομία μας, γιατί δε νομίζω σε χώρες με 500 ευρώ μισθό να περισσεύουν κανενός για συμπληρώματα.)

Δημοσ.

Ρε συ benign , εχουμε κανένα vegan powerlifter? ¨Οχι πολλά , απλά να κάνει 200 κιλά squat. Χωρίς αναβολικά εννοείτε

Δεν εχω υποψη μου αλλα απο οτι εχω δει μερικους μη vegan powerlifter ειναι κατι παχυσαρκα αντιαισθητικα γουρουνια.Εξαλλου δεν νομιζω οτι το μετρο του ομορφου,δυνατου,υγιη αντρα ειναι ο powerlifter,ουτε τετοιου ειδους γυμναστικη εξυπηρετει τις αναγκες της πραγματικης μας ζωης.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σεβασμός και φόβος ταυτόχρονα. Αν κάποιος αισθάνεται σεβασμό για κάτι που τον φοβίζει (και άρα το θεωρεί απειλή) τότε μιλάμε πολύ απλά για reaction formation κατά τον Freud.

Κατά τα άλλα, εννοούσα πως αν κάποιος πρωτόγονος σεβόταν τη φύση με Fidelian κριτήρια, δε διαιώνισε ποτέ το γενετικό του υλικό και μάλλον τον έφαγαν τα ασεβή αγριογούρουνα.

Πιθανολογώ οτι ο ανθρωπος των σπηλαιων φοβόταν αυτό που θα είχε να αντιμετωπίσει εξω γιατί πέρα από θηρευτής ήταν και θήραμα, γι' αυτό και οι πρώτες λιθογραφίες εχουν να κανουν με τις επιτυχίες του στο κυνήγι αλλά ταυτόχρονα με το σεβασμό που του δημιουργούσε ο δυνατότερος αντίπαλος που είχε να αντιμετωπίσει και το αγνωστο, πολλά ζωα αλλωστε θεοποιήθηκαν σε πολλές θρησκείες. Καλό ειναι να υπάρχει κάποιος φόβος για τη φύση γιατί από τότε που ο ανθρωπος έγινε το κυρίαρχο ον στον πλανήτη και ανεπτυξε τετοια τεχνολογία ωστε να μπορεί να καταστρέψει τα παντα αρχισε να δρα ανεξελεγκτα χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες των πράξεων του φτάνοντας στην σημερινη εξαθλίωση. Πλεον έχουμε όλα τα μέσα για μια ποιοτική ζωή και ζούμε μέσα σε αρρώστιες, μολυσμένο περιβάλλον και υπερβολές κάθε ειδους.

Πανω στο θέμα της χορτοφαγίας τώρα ακολουθώντας μια χορτοφαγική διατροφή για αρκετους μηνες τώρα μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πολύ καλύτερα και με το σώμα μου και κυρίως μια μεγαλύτερη ευεξία, δεν προκειται να επιχειρηματολογήσω πάνω στην απόφαση μου να ακολουθήσω αυτό το δρόμο ουτε εναντίον των μη χορτοφάγων, παντα ήμουν υπέρ μιας μέσης ισορροπημένης λύσης στην διατροφή που πιστεύω ότι αντανακλά και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής μας.

Δημοσ.

Όινκ.

Ερώτηση, αν ξέρει κάποιος να απαντήσει: θεωρητικά, βλέπουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι το φως και αρχίζουν να τρέφονται ως vegan. Είναι βέβαιο ότι θα μπορούμε να τους θρέψουμε όλους με αυτό τον τρόπο; Δε μιλάω για συμπληρώματα διατροφής, που από ό,τι έχω διαβάσει είναι απαραίτητα για κάποιες βιταμίνες κτλ., απλά εκτάσεις γης για τόσα όσπρια, μπανάνες κτλ. ώστε να καλυφθούν οι διατροφικές τους ανάγκες. Μελέτες τέτοιου είδους υπάρχουν;

(Και πάντα με την ελπίδα να μην καταρρεύσει ο πολιτισμός και η οικονομία μας, γιατί δε νομίζω σε χώρες με 500 ευρώ μισθό να περισσεύουν κανενός για συμπληρώματα.)

Εδω ειναι πολλες απαντησεις και σε αυτο που ρωτησες.

Ειδικα αυτο το κομματι:

Meat is not a cost effective food option. It requires so many crops and water to raise farmed animals that it does not make logical sense. For example, 1 pound of animal meat requires 16 pounds of grain. That 16 pounds would go much further if it was fed to the hungry. By going vegan, you are saving the animals and helping feed the hungry.
.

O ανθρωπος των σπηλαιων ηταν ενα νομαδικο ζωο σε κτηνωδη κατασταση και ακριβως επειδη ετρωγε πτωματα πεθαινε απο εκφυλιστικες ασθενειες το πολυ μεχρι τα 25 χρονια του,και χωρις δοντια.

Μολις αρχισαν οι καλλιεργειες των σπαρτων,φρουτων,οσπριων κ.τ.λ. φτιαχτηκαν τα πρωτα χωρια,πολεις και σιγα σιγα πολιτισμος.Ο ανθρωπος δεν χρειαζοταν να κυνηγαει για να τρεφεται και βρηκε χρονο να στοχαστει.

Δημοσ.

Εδω ειναι πολλες απαντησεις και σε αυτο που ρωτησες.

Ειδικα αυτο το κομματι:

.

Myth busted ομως. Το μοσχαρι κανονικα δεν τρωει δημητριακα, τρωει χορταρι. Το ταιζουν δημητριακα για να παχυνει. Αποτελεσμα της mass produced εκτροφης.

Δημοσ.

Πιθανολογώ οτι ο ανθρωπος των σπηλαιων φοβόταν αυτό που θα είχε να αντιμετωπίσει εξω γιατί πέρα από θηρευτής ήταν και θήραμα, γι' αυτό και οι πρώτες λιθογραφίες εχουν να κανουν με τις επιτυχίες του στο κυνήγι αλλά ταυτόχρονα με το σεβασμό που του δημιουργούσε ο δυνατότερος αντίπαλος που είχε να αντιμετωπίσει και το αγνωστο, πολλά ζωα αλλωστε θεοποιήθηκαν σε πολλές θρησκείες.

Δε διαφωνώ στα περί σεβασμού, αλλά η θεοποίηση μιας αγελάδας (γενικά η "θεοποίηση" αλλά ειδικά μιας κωλοφάκην αγελάδας) δε νομίζω πως αποτελεί κυρίως τεκμήριο σεβασμού απέναντι στη φύση. Ή γενικά, το να μην σφάζεις ένα ζώο που μεγάλωνες γι' αυτό το σκοπό και που δε θα είχε καν γεννηθεί αν δεν είχες φτιάξει στάνες, το τάιζες και το φυλούσες, δεν είναι σεβασμός στη φύση, είναι αλαζονεία. Πρώτον γιατί παραβλέπεις την παρέμβαση που έκανες για να εξασφαλίσεις την επιβίωση του ζώου και δεύτερον γιατί με το να αρνείσαι να το δεις ως βορά και θήραμα, αυτόματα εξαιρείς τον εαυτό σου από τα πλαίσια του κυνηγού -μια θέση που όρισε η φύση για την πάρτη σου.

Γενικά, δε δίνω μία τι τρώει κανείς και τι όχι, εγώ τρώω κυριολεκτικά κάθε μέρα κρέας, άλλος τρώει μπρόκολο, η άλλη τρώει σοκολάτες και έχω μια πρώην που της αρέσουν τα ζεστά αμαγείρευτα, αλλά όταν η ηθική υπεράσπιση των επιλογών κάποιου γίνεται passive-aggressive, ε, σιχτίρ. Άλλο το "λυπάμαι το κακόμοιρο το προβατάκι" και άλλο "είναι ύβρις προς την φύση".

O ανθρωπος των σπηλαιων ηταν ενα νομαδικο ζωο σε κτηνωση κατασταση και ακριβως επειδη ετρωγε πτωματα πεθαινε απο εκφυλιστικες ασθενειες το πολυ μεχρι τα 25 χρονια του,και χωρις δοντια.

Μολις αρχισαν οι καλλιεργειες των σπαρτων,φρουτων,οσπριων κ.τ.λ. φτιαχτηκαν τα πρωτα χωρια,πολεις και σιγα σιγα πολιτισμος.Ο ανθρωπος δεν χρειζοταν να κυνηγαει για να τρεφεται και βρηκε χρονο να στοχαστει.

benign, ο ουγκαμπούγκης δεν σταμάτησε να πεθαίνει επειδή άρχισε να τρώει αρακά, σταμάτησε να πεθαίνει γιατί ανακάλυψε την φωτιά και έψηνε τα πτώματα.

Δημοσ.

Αν λυπαστε τα ζωακια, φατε καρδιες συκωτια κλπ. Οχι μονο φιλετακια. Εκει ειναι η υβρις.

Σημερα φτιαχνω αρνισια καρδια γεμιστη με horseradish for the record. Μακαρι να ειχα και εντερα να γινει super η μερα.

benign, ο ουγκαμπούγκης δεν σταμάτησε να πεθαίνει επειδή άρχισε να τρώει αρακά, σταμάτησε να πεθαίνει γιατί ανακάλυψε την φωτιά και έψηνε τα πτώματα.

Μαθανε την φωτια οι οπαδοι του ποδοσφαιρου????

Δημοσ.

Καρδιες και γλωσσες > συκωτι.

Η καρδια ειναι σαν μπριζολα, καντην medium rare στα καρβουνα και θα δεις τι εννοοω.

Οι γλωσσες θελουν λιγη δουλεια, αλλα αξιζει το αποτελεσμα οταν γινει σωστα.

Δεν τρελαινομε τοσο για το συκωτι, αλλα ενα πατε το τρωω ανετα, και ειναι και ευκολο.

Γενικα ειναι δυσκολα οργανα ολα γιατι θελουν λιγη δουλεια πιο πριν αλλα αξιζει τον κοπο.

Οτι θες εδω ειμαι μιας και δεν εχουμε πλεον thread με τους αλλους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...