Προς το περιεχόμενο

211 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

• Οι Έλληνες πολίτες.
    • Οι Έλληνες πολιτικοί.
    • Οι ισχυρές χώρες της ΕΕ.
    • Οι τράπεζες.
    • Το καπιταλιστικό σύστημα εν γένει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Βάλε στο ανάλογο νήμα φωτό

Δε θα αντέξει την ομορφιά μου το forum. Θα καταρρεύσει.

2. Εμείς είμαστε οι άλλοι που δεν τα φάγαμε μαζί. Εσείς που θεωρείτε ότι φταίτε, να μας πείτε καμιά διεύθυνση να σας στείλουμε το λογαριασμό, εφόσον μαζί τα φάγατε. Δεν σας αποδίδω εγώ καμία ευθύνη, μόνοι σας τις αποδίδετε στον εαυτό σας με την ψήφο στην παρούσα ψηφοφορία, εκτός κι αν εννοείτε κλασικά όλους τους άλλους εκτός από την παρτάρα σας.

Προφανώς και εννοώ τους άλλους και όχι την πάρτη μου. Γιατί όχι; Προσωπικά, δεν ψήφισα ποτέ, κανέναν από τους δύο που κυβερνούν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οπότε στον εαυτό μου δεν αποδίδω καμία ευθύνη. Αιτιολόγησα το γιατί επέλεξα «οι Έλληνες πολίτες». Απ' όσα έγραψα, πως κατάφερες να καταλάβεις ότι είμαι ένα από τα πρόβατα που κατηγορώ;

3. Από πολίτες θα ψηφιστεί η νέα διακυβέρνηση παλλήκαρε. Από πολίτες που θα ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και όχι να τσουβαλιάζουν τους πάντες στο ίδιο σακί, επειδή είναι τσάμπα.

Ακόμα κι όταν έχει κόστος, εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Έχω χάσει δουλειές, έχω ξεκόψει από παρέες, έχω «διαγράψει» μέλη της οικογένειάς μου, εξ' αιτίας της επιλογής μου αυτής, αλλά ούτε κρύο μου έκανε, ούτε ζέστη. Που το βλέπεις το «τσουβάλιασμα»; Στους «Έλληνες πολίτες» δε συγκαταλέγονται και όλοι αυτοί που ψηφίζουν τους κλέφτες, όλα αυτά τα χρόνια; Αν υπήρχε και πιο συγκεκριμένη επιλογή στο poll - π.χ. «οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν την Ελλάδα» - προφανώς και θα την επέλεγα.

Α, btw Δημήτρης. Τα επιχειρήματα τα έχεις, αλλά δεν θέλω κανένα επώνυμο. Να πας να καταθέσεις μερικά ευρουλάκια στον ειδικο λογαριασμό για τη μείωση του χρέους θέλω, μιας και αποδέχεσαι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας.

Επιχείρημα δεν είδα κανένα ακόμα - σοβαρά μιλάω, κανένα... - αλλά ίσως και να μην έχει σημασία, αφού απ' ότι φαίνεται και από τα προηγούμενα, μάλλον δεν κατάλαβες τι είχα πει. Τέλος πάντων, ελπίζω ότι έγινε πλέον σαφές το ότι ανήκω κι εγώ στους «άλλους», οι οποίοι δεν «τα φάγανε μαζί», συνεπώς δεν «αποδέχομαι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας», οπότε φαντάζομαι ότι οι επιθυμία «Να πας να καταθέσεις μερικά ευρουλάκια στον ειδικο λογαριασμό για τη μείωση του χρέους» προς εμένα τουλάχιστον, παύει να υφίσταται...

Δεν φταίω ρε φιλαράκι εγώ. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Και δεν φταίει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Αν τους ψήφισες - και μάλιστα κατ' επανάληψη - φταις «ρε φιλαράκι»! Πως να το κάνουμε δηλαδή; Αν δεν τους ψήφισες, όλα μέλι γάλα! Όσο για τη «συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών» - «των ψηφοφόρων» θα ήταν το πιο σωστό, αλλά το poll δεν είχε τέτοια επιλογή - φταίει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο! Δε θα γινόταν να έχει περισσότερο χεσμένη τη φωλιά της, απ' όσο την έχει μέχρι σήμερα...

Δημοσ.

Πολύ πιθανό σενάριο όταν η ολιγαρχία του ενός εκατομυρίου από το 81 και μετά έχει πάντα 1000 δικαιώματα παραπάνω μετρημένα από τους υπόλοιπους και τώρα απλά αφήνει τους υπόλοιπους να λοιμοκτονήσουν εμποδίζοντας ακόμα και σήμερα τις επενδύσεις.

Ισως να είναι και η χειρότερη ολιγαρχία στην παγκόσμια ιστορία , καθώς για να είσαι κομμάτι της πρέπει να είσαι τεμπέλης οπωσδήποτε.

Η υποβοσκουσα νοοτροπια στο παραπανω κειμενο σου ειναι ο φασισμος!!

Προτεινεις οτι υπαρχει ολιγαρχια καποιων απο το 1981 και μετα και αφηνεις προφανεις αρνητικες αιχμες για αυτο.

Μα η κατασταση αυτη εγινε με δημοκρατικες διαδικασιες. Ο περισσοτερος κοσμος που ψηφισε συντηρησε αυτο το συστημα.

Δεν ειναι ολιγαρχια. Ειναι δημοκρατια.

Το να λες οτι αυτο δεν ειναι καλο και ειναι ολιγαρχια ειναι ισοδυναμο με το να λες οτι η προσωπικη σου γνωμη ειναι αυτη που μετραει περισσοτερο απο την πλειψηφεια(τους περισσοτερους που ψηφιζαν και συντηρουσαν αυτη την κατασταση) του κοσμου και αυτο εχει φασιστικες ριζες.

Απο την αλλη τα επι μερους γεγονοτα που αναφερεις, πιο συγκεκριμενα περι καποιας μεγαλης, πολυ μεγαλης μεριδας πολιτων που εχουν βολευτει και εχουν και ειχαν 1000 δικαιωματα παραπανω κλπ κλπ, εχεις προφανως δικιο αλλά το χανεις οταν μιλας για ολιγαρχια.

Δημοκρατια εχουμε. Που οδηγησε, επειδη ενα τεραστιο μερος των πολιτων ειναι ηλιθιοι, σε αυτη την σαθρη κατασταση.

Αυτο δεν σημαινει ομως οτι πρεπει να καταργησουμε την δημοκρατια επειδη ενα μεγαλος μερος των πολιτων ειναι ανοητοι.

Δημοσ.

rabesatratana : Θα αστειεύεσαι φυσικά.Είναι σα να λες ότι οι κομμουνιστικές λαϊκές δημοκρατίες (που είναι και το πρότυπο μάλλον των περισσότερων Ελλήνων, μιας και απεχθάνονται τη δύση και τη βρίζουν σε κάθε ευκαιρία) είναι κανονικές δημοκρατίες.

Αυτός ο skiabox μάλλον κόπηκε σε έναν από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και του έχει μείνει κουσούρι.

Τέτοια ρίσκα (να έχουν δηλαδή αφεντικό τον χειρότερο manager του κόσμου , με προφανές το τέλος της ιστορίας) παίρνουν μόνο άνθρωποι με πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης (τυχοδιώκτες ουσιαστικά που δεν έχουν τα προσόντα να παράξουν τίποτα).

Δυστυχώς για αυτούς επιβεβαιώνομαι ανά εξάμηνο πλέον.

Δημοσ.

Ζητώ τώρα να γίνει δεύτερο poll και σε αυτό να να τεθεί το ερώτημα "εσύ που ψήφισες ότι δεν φταίνε οι πολίτες, ψήφισες ποτέ ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα;".

Γιατί αυτά τα "εσύ τους ψηφίσατε, λουστείτε τα τώρα", είναι ελεεινά ψέματα.

Δεν φταίω ρε φιλαράκι εγώ. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Και δεν φταίει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Συνεχίστε να μιλάτε για εκλογές λες και οι εκλογές αλλάζουν σάπιες καταστάσεις. Σε λίγο που δεν θα έχετε και εσείς να φάτε, να επιμείνετε να λέτε στον εαυτό σας ότι έσεις φταίτε για την πείνα σας. Μπόρει ακόμα και τότε να συνεχίσετε να το πιστεύετε.

Ναι μακάρι να'μασταν σαν τους Αμερικανούς. Από τις ταινίες που βλέπω πρέπει να ζούνε ευτυχισμένα εκεί. Πολύ μπροστά οι άνθρωποι.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Εγγεγραμμένοι 9,929,065

Ψήφισαν 70.95 %

Ακυρα/Λευκά 2.64 %

Πασοκ --- 3,012,542 --- 43.92 %

ΝΔ --- 2,295,719 --- 33.47 %

Αρα, απο τα 9.929.065 οι 5.308.261 ψηφισαν τα δυο μεγαλα κομματα, ητοι το 53,46%, οχι απο αυτους που ψηφισαν, απο το συνολο των εγγεγραμενων.

Σκεψου τωρα οτι απο το 71% (7.049.000) που πηγαν και ψηφισαν οι 5.300.000 εδωσαν στα 2 κομματα, ποσοστο 76%

Ουτε καν απλη πλειοψηφια, οχι συντριπτικη.

Δημοσ.

Αν τους ψήφισες - και μάλιστα κατ' επανάληψη - φταις «ρε φιλαράκι»! Πως να το κάνουμε δηλαδή; Αν δεν τους ψήφισες, όλα μέλι γάλα! Όσο για τη «συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών» - «των ψηφοφόρων» θα ήταν το πιο σωστό, αλλά το poll δεν είχε τέτοια επιλογή - φταίει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο! Δε θα γινόταν να έχει περισσότερο χεσμένη τη φωλιά της, απ' όσο την έχει μέχρι σήμερα...

Ειλικρινά συμφωνώ μαζί σου. Αν όντως έχεις πράξει όπως λες ότι έχεις πράξει, έχεις πραγματικά λόγο να τσατίζεσαι. Όμως καταλαβαίνεις ότι σε κάθε "δημοκρατική" χώρα η μειοψηφία ή, στην περίπτωση μας, όσοι δεν ψήφισαν τις "αλλαγές βάρδιας" που είχαμε στην Ελλάδα, "λούζεται-ονται" τις συνέπειες των αποφάσεων τις πλειοψηφίας....Είναι η άδικη πλευρά του πολιτεύματος. Δεν το λέω μοιρολατρικά, αλλά ψάχνοντας για εναλλακτικές βρίσκω μόνο ημίμετρα...

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω ότι είπα και προηγουμένως.

Η ευθύνη μιας καλής η κακής πορείας ενός κράτους, επιχείρησης, νοικοκυριού... βαρύνει αυτόν που έχει την εξουσία να τα διαχειρίζεται.

Οι κυβερνήσεις είχαν στα χέρια τους χρήματα, υλικούς και άυλους πόρους, ανθρώπους να εργάζονται για αυτούς, συμμαχίες, αστυνομία, εφορία, παιδεία, ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Συνεπώς ήταν στο χέρι των κυβερνήσεων μέσα από σωστή διαχείριση όλων των παραπάνω να καταστήσουν ασύμφορο προς τον πολίτη να κλέβει, να λαδώνει και να ζητάει ρουσφέτια. Ασύμφορο με την έννοια ότι οι πιθανότητες να πιαστείς σε συνδυασμό με την ποινή που θα είχες αν σε έπιαναν θα καθιστούσε μη επιθυμητό το ρίσκο του να κλέψεις.

Κάποιοι μιλάνε για το "λαμόγιο τον Έλληνα" λες και έχει κατασκευαστεί από άλλα υλικά σε σχέση με άλλους ευρωπαίους, λες και έχει άλλο dna, είναι το είδος σωστός άνθρωπος και το είδος λαμόγιο άνθρωπος. Δεν είναι έτσι. Οποιοσδήποτε Γερμανός, Γάλλος, Ιταλός, Σουηδός και αν είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, με τη νομοθεσία, τον ελεγκτικό μηχανισμό, τη διαφθορά που υπάρχει στην Ελλάδα θα συμπεριφερόταν ακριβώς όπως συμπεριφέρεται ο Έλληνας.

Δεν έχει νόημα να κατηγορούμε τους Έλληνες γενικά και αόριστα, αλλά το κρατικό μηχανισμό που δεν δούλεψε ώστε σιγά σιγά η αδυναμία της παρανομίας να μετεξελιχθεί σε νοοτροπία τήρησης των νόμων.

Δυστυχώς το ελληνικό κράτος και αυτοί που το διαχειρίστηκαν απέτυχαν, είτε σκόπιμα (για δικό τους όφελος) είτε επειδή ήταν ανίκανοι.

Δημοσ.

Η ευθύνη μιας καλής η κακής πορείας ενός κράτους, επιχείρησης, νοικοκυριού... βαρύνει αυτόν που έχει την εξουσία να τα διαχειρίζεται.

Οι κυβερνήσεις είχαν στα χέρια τους χρήματα, υλικούς και άυλους πόρους, ανθρώπους να εργάζονται για αυτούς, συμμαχίες, αστυνομία, εφορία, παιδεία, ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Συνεπώς ήταν στο χέρι των κυβερνήσεων μέσα από σωστή διαχείριση όλων των παραπάνω να καταστήσουν ασύμφορο προς τον πολίτη να κλέβει, να λαδώνει και να ζητάει ρουσφέτια. Ασύμφορο με την έννοια ότι οι πιθανότητες να πιαστείς σε συνδυασμό με την ποινή που θα είχες αν σε έπιαναν θα καθιστούσε μη επιθυμητό το ρίσκο του να κλέψεις.

Κάποιοι μιλάνε για το "λαμόγιο τον Έλληνα" λες και έχει κατασκευαστεί από άλλα υλικά σε σχέση με άλλους ευρωπαίους, λες και έχει άλλο dna, είναι το είδος σωστός άνθρωπος και το είδος λαμόγιο άνθρωπος. Δεν είναι έτσι. Οποιοσδήποτε Γερμανός, Γάλλος, Ιταλός, Σουηδός και αν είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, με τη νομοθεσία, τον ελεγκτικό μηχανισμό, τη διαφθορά που υπάρχει στην Ελλάδα θα συμπεριφερόταν ακριβώς όπως συμπεριφέρεται ο Έλληνας.

Δεν έχει νόημα να κατηγορούμε τους Έλληνες γενικά και αόριστα, αλλά το κρατικό μηχανισμό που δεν δούλεψε ώστε σιγά σιγά η αδυναμία της παρανομίας να μετεξελιχθεί σε νοοτροπία τήρησης των νόμων.

Δυστυχώς το ελληνικό κράτος και αυτοί που το διαχειρίστηκαν απέτυχαν, είτε σκόπιμα (για δικό τους όφελος) είτε επειδή ήταν ανίκανοι.

οπως εχω γραψει ποιο πριν αν θελουν οι κυβερνωντες μπορουν σε μεγαλο βαθμο να απαλλαγουν απο την εξαρτηση τους απο τους πολιτες καταργωντας τον σταυρο προτιμησης στις εκλογες και επομενως την πελατειακη σχεση βουλευτη και ψηφοφορου,ετσι γινεται σε ολα τα κρατη,ο αρχηγος καθε κομματος κατεβαζει λιστα βουλευτων οι οποιοι εκλεγονται με βαση την σειρα καταταξης στην λιστα,δεν το κανουν και ειναι ξεκαθαρο γιατι

εχουν θεσει το πλαισιο που οδηγει αναποφευκτα στην συνδιαλλαγη με τον πολιτη ψηφοφορο ωστε να μπορουν οι ιδιοι μετα να τρωνε χοντρα και να εξυπηρετουν τα συμφεροντα που θελουν μεσα σε κλιμα συνενοχης και εξισωσης ευθυνων με τους πολιτες

Δημοσ.

Παιδια, σε μια πολυκατοικια δεν βγαζουμε διαχειρηστη αυτον που ξερουμε οτι κλεβει επειδη καποτε μας εκανε εκπτωση στα κοινοχρηστα. Τωρα δεν εχουμε να παρουμε πετρελαιο και οι δοσαδες απο τα κοινοχρηστα χτυπανε την πορτα.

Δημοσ.

Παιδια, σε μια πολυκατοικια δεν βγαζουμε διαχειρηστη αυτον που ξερουμε οτι κλεβει επειδη καποτε μας εκανε εκπτωση στα κοινοχρηστα. Τωρα δεν εχουμε να παρουμε πετρελαιο και οι δοσαδες απο τα κοινοχρηστα χτυπανε την πορτα.

Μια χαρά τον βγάζουμε, αν από τα 10 διαμερίσματα τα 5 χρεώνουν το πετρέλαιο στους άλλους 5.

Το θέμα είναι ότι αν οι άλλοι πέντε πάνε και το καταγγείλουν στην αστυνομία της πολυκατοικίας, το πολύ, πολύ να τους ψεκάσει στα μούτρα.

Δημοσ.

οπως εχω γραψει ποιο πριν αν θελουν οι κυβερνωντες μπορουν σε μεγαλο βαθμο να απαλλαγουν απο την εξαρτηση τους απο τους πολιτες καταργωντας τον σταυρο προτιμησης στις εκλογες και επομενως την πελατειακη σχεση βουλευτη και ψηφοφορου,ετσι γινεται σε ολα τα κρατη,ο αρχηγος καθε κομματος κατεβαζει λιστα βουλευτων οι οποιοι εκλεγονται με βαση την σειρα καταταξης στην λιστα,δεν το κανουν και ειναι ξεκαθαρο γιατι

εχουν θεσει το πλαισιο που οδηγει αναποφευκτα στην συνδιαλλαγη με τον πολιτη ψηφοφορο ωστε να μπορουν οι ιδιοι μετα να τρωνε χοντρα και να εξυπηρετουν τα συμφεροντα που θελουν μεσα σε κλιμα συνενοχης και εξισωσης ευθυνων με τους πολιτες

Προφανώς! Γιατί αυτή η συνδιαλλαγή είναι προς όφελος τους και μόνο. Ο λαός στο σύνολο του (εκτός από τους συνδιαλλασσόμενους) ζημιώνεται.

Υπάρχουν τόσα πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν για να αποφευχθεί η κατάσταση της Ελλάδας τόσα χρόνια αλλά δεν το έκαναν και τώρα μέσα από την παραπλανητική προπαγάνδα του στυλ μαζί τα φάγαμε προσπαθούν να διώξουν τις ευθύνες από τη ρίζα του προβλήματος.

Προφανώς σκεφτόμαστε σε άλλα μήκη κύματος. Δεν είναι κακό..Γιαυτό γίνεται ο διάλογος.

Μια μόνο παρατήρηση: Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είναι άκυρο παράδειγμα. Μάλλον τσίμπησες από τη λέξη "διαχειρίζονται -> διαχειριστής ->διαχειριστής πολυκατοικίας" αλλά δεν έχει καμία σχέση. Κάνεις απλούστευση. Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας διαχειρίζεται μόνο τους λογαριασμούς, όχι τα χρήματα σου, τις επιλογές σου, την παιδεία σου, την εφορία, τη ΔΕΗ, την αστυνομία...

Οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται τα πάντα και άρα έχουν την ευθύνη της συνολικής κατάστασης. Οικονομία, νοοτροπία, παιδεία, υγεία, τήρηση νόμων.

Δημοσ.

rabesatratana : Θα αστειεύεσαι φυσικά.Είναι σα να λες ότι οι κομμουνιστικές λαϊκές δημοκρατίες (που είναι και το πρότυπο μάλλον των περισσότερων Ελλήνων, μιας και απεχθάνονται τη δύση και τη βρίζουν σε κάθε ευκαιρία) είναι κανονικές δημοκρατίες.

Δεν αστειευομαι και δεν ειπα κατι για τις κομμουνιστικες δημοκρατιες.....

Δημοσ.

Συμφωνω, αλλα δε βλεπω ποιο ειναι το επομενο βημα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...