Προς το περιεχόμενο

211 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

• Οι Έλληνες πολίτες.
    • Οι Έλληνες πολιτικοί.
    • Οι ισχυρές χώρες της ΕΕ.
    • Οι τράπεζες.
    • Το καπιταλιστικό σύστημα εν γένει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω επελεξα τους ελληνες πολιτες,μονο και μονο γιατι δεν ειχαν λιτσαρει τους ελληνες πολιτικους,το καιρο που επρεπε!

Too late now!!!

Το πουλι πεταξε,μαζι με τα δισεκατομυρια,προς Ελβετια μερια!!! :devil:

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ θέλω να περιμένω τις εκλογές πριν βγάλω τελικό συμπέρασμα. Γιατί ναι μεν πιστεύω ότι οι πολιτικοί φταίνε περισσότερο ως κυβερνώντες και έχοντες την εξουσία αλλά θέλω να δω τι θα γίνει στις εκλογές. Γιατί αν πάρουν τα δυο μεγάλα κόμματα τα ποσοστά που βλέπω στις δημοσκοπήσεις ε πλέον οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Όταν όλοι πλέον γνωρίζουν τι έγινε τα τελευταία 30 χρόνια και ποιος τα προκάλεσε δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να κάνουν το ίδιο λάθος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μετά από όλα αυτά που έγιναν από το 2008 και μετά θα βγάλουμε πάλι τους ίδιους και τους ίδιους.

Και όποιος λέει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές κάνει μέγιστο λάθος. Όλοι ασχολούμαστε με το ιντερνετ, μην περιμένετε να δείτε τις εναλλακτικές από την τηλεόραση. Όποιος θέλει να ψάξει εναλλακτικές, βρίσκει. Ούτε δέχομαι το 'δεν ψηφίζω'. Μα τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για να ψηφίσουμε!

Ο καθένας είναι υπεύθυνος πλέον.

Δημοσ.

Εγώ θέλω να περιμένω τις εκλογές πριν βγάλω τελικό συμπέρασμα...θέλω να δω τι θα γίνει στις εκλογές...Όταν όλοι πλέον γνωρίζουν τι έγινε τα τελευταία 30 χρόνια και ποιος τα προκάλεσε δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να κάνουν το ίδιο λάθος...μετά από όλα αυτά που έγιναν από το 2008...

Γιατί περιμένεις τις συγκεκριμένες εκλογές, για να βγάλεις συμπέρασμα; Εσύ ο ίδιος λες: «όλοι πλέον γνωρίζουν τι έγινε τα τελευταία 30 χρόνια και ποιος τα προκάλεσε». Τώρα μόνο δε θα υπάρχει δικαιολογία; Όλα αυτά τα - τριάντα - χρόνια, ποια δικαιολογία υπήρχε; Ότι οι φωστήρες του έθνους διένυαν ...περίοδο προσαρμογής; Επίσης, τι το ιδιαίτερα στραβό - σε σύγκριση με όλα όσα γίνονταν κατ' επανάληψη πριν - συνέβη από το 2008 και μετά; Τα ίδια χάλια πριν, τα ίδια χάλια και τώρα...

Δημοσ.

Γιατί περιμένεις τις συγκεκριμένες εκλογές, για να βγάλεις συμπέρασμα; Εσύ ο ίδιος λες: «όλοι πλέον γνωρίζουν τι έγινε τα τελευταία 30 χρόνια και ποιος τα προκάλεσε». Τώρα μόνο δε θα υπάρχει δικαιολογία; Όλα αυτά τα - τριάντα - χρόνια, ποια δικαιολογία υπήρχε; Ότι οι φωστήρες του έθνους διένυαν ...περίοδο προσαρμογής; Επίσης, τι το ιδιαίτερα στραβό - σε σύγκριση με όλα όσα γίνονταν κατ' επανάληψη πριν - συνέβη από το 2008 και μετά; Τα ίδια χάλια πριν, τα ίδια χάλια και τώρα...

Γιατί φίλε το χρήμα πριν το 2008 έρεε άφθονο. Υπήρχε ακόμα το όνειρο του δημοσίου, υπήρχαν ακόμα τα δανεικά και οι μεγάλες υποσχέσεις. Υπήρχε η δικαιολογία του 'εγώ δεν ήξερα τι έπαιζε, ήθελα να βολευτώ όπως όλος ο κόσμος'. Μπορείς να τους προσάψεις στρουθοκαμηλισμό, άγνοια, βλακεία, αδιαφορία ότι θέλεις και θα είχες αν μέρει δίκιο.

Τώρα όλα αυτά κόπηκαν. Ακόμα και οι ίδιοι οι κυβερνώντες το έχουν παραδεχθεί πολλάκις ότι τα κάναν σκ@τ@. Όλοι γνωρίζουν τι παίχτηκε.

Αν μετά από όλα αυτά που έγιναν πάνε και μου ψηφίσουν όλα τα πολιτικά απολιθωματα ε τι να κάνουμε δεν υπάρχει πλεον δικαιολογία

Δημοσ.

Γιατί φίλε το χρήμα πριν το 2008 έρεε άφθονο.

Αυτό. Τις προηγούμενες δεκαετίες, ο κόσμος ήταν λίγο πολύ βολεμένος και υπήρχε και μια κάποια ανάπτυξη. Δε γνώριζε, κακώς, ότι ολόκληρη η οικονομία ήταν μια φούσκα, η οποία κάποια στιγμή θα έσκαγε...

Και πάλι όμως, δε θεωρώ ότι η αφέλεια αποτελεί δικαιολογία.

Δημοσ.

Εγώ θέλω να περιμένω τις εκλογές πριν βγάλω τελικό συμπέρασμα. Γιατί ναι μεν πιστεύω ότι οι πολιτικοί φταίνε περισσότερο ως κυβερνώντες και έχοντες την εξουσία αλλά θέλω να δω τι θα γίνει στις εκλογές. Γιατί αν πάρουν τα δυο μεγάλα κόμματα τα ποσοστά που βλέπω στις δημοσκοπήσεις ε πλέον οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Ποια ειναι αυτά τα ποσοστά?Το 15% (αντε 20%) της ΝΔ και το 10-15% του ΠΑΣΟΚ ειναι μεγάλο ποσοστό?

Μιλάμε για ένα 30-40% ΤΟ ΠΟΛΥ, στη καλύτερη να έχουν και οι 2.

Το 1/3 είναι μεγάλο ποσοστό?Αν ειναι έτσι να επαναφέρουμε τον Βασιλιά. Το 31,κατι% τον ήθελε πίσω!!! :eek: :mrgreen:

Λογικό ειναι τα 2 αυτά κομματα να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό απ τους άλλους. Πολλοί βολεύτηκαν εξαιτίας τους και ακόμα περισσότεροι (παππούδες), έμαθαν να τους ψηφίζουν και θα αλλάξουν στα 70 τους..

Και όποιος λέει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές κάνει μέγιστο λάθος. Όλοι ασχολούμαστε με το ιντερνετ, μην περιμένετε να δείτε τις εναλλακτικές από την τηλεόραση. Όποιος θέλει να ψάξει εναλλακτικές, βρίσκει. Ούτε δέχομαι το 'δεν ψηφίζω'. Μα τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για να ψηφίσουμε!

Ο καθένας είναι υπεύθυνος πλέον.

Ωραία ποιές ειναι αυτές οι εναλλακτικές?

Η αριστερά? Αν ήθελαν να κυβερνήσουν θα ειχαν αρπάξει την ευκαιρία. Θα είχαν ενωθεί κατ αρχην. :rolleyes:

Η ακροδεξιά?Τρέμω στην ιδέα. :fear:

Το άκυρο?Το λευκό?Λειτουργούν υπερ του πρώτου.

Αν δε ψηφίσω ειπαμε. Το ποιημα ειναι γνωστό. Δεν μπορεις να έχεις μετά άποψη.

Αν ψηφίσεις μικρό κόμμα ξέρεις βαθιά μεσα σου πως ΔΕΝ έχει τη δύναμη να κυβερνήση??

So?Tι κάνεις??

Νομίζω οτι ο κόσμος έχει μπερδευτεί.

Πετάμε ένα "δημοκρατια" και θεωρούμε πως είναι ο ορισμός.

Έχουμε ένα είδος δημοκρατίας. Αν είχαμε πραγματική δημοκρατία, ο κάθε πολίτης που θα ήθελε να πολιτευτεί θα είχε ισες ευκαιρίες με έναν πάμπλουτο συμπολίτη του.

Τα ΜΜΕ θα έδιναν το ιδιο βάρος σε όλους όσους θα ήθελαν να κάνουν κάτι για το τόπο τους.

Λέτε πως φταίει ο λαός. Μα οι πολιτικοί δεν άνηκαν ούτε θα ανήκουν ποτέ στον μικρομεσαίο πολίτη. Πάμπλουτοι ήταν είναι και θα είναι ή αλλιώς πολύ γνωστοί λόγω της εργασίας τους που δέχτηκαν να πάνε σε ένα διεφθαρμένο κόμα για να βγαλουν περισσότερα.

Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει κόσμος που ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να ψηφισει κάποιον, όχι επειδή τον γουστάρει αλλά για να μην επικρατήσει αναρχία.

Ολοι όσοι τα βάζουν με τον κόσμο που ψηφίζει έχουν σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν έβγαινε πχ η Τζούλια πρωθυπουργός?

Πριν κρίνουμε θα έλεγα πως θα πρεπε να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους που φρόντισαν σιγά σιγά, κάτω από τα μάτια και τα αυτιά του λαού, να αλλάξουν νόμους, να βγάλουν νέα παραθυράκια. Πράγματα τα οποία ΤΩΡΑ βγαίνουν στη φόρα.

Και ακόμα και τωρα προσπαθούν να τα κρύψουν.

Ο λαός δε θα φταίει ποτέ που ψήφισε. Θα φταίει αν ξαναψηφίσει τώρα που γνωρίζει...

Γνωρίζει???Χμ...

Πόσοι άραγε παρακολουθησαν προχθές τον προεδρο του πράσινου κόμματος να διασύρεται από γνωστό δημοσιογράφο και τον κόσμο που ερωτούσε δίπλα τους.

Παρακολούθησε ο παππους και η γιαγιά?

Οι άνω των 40 δεν ειχαν ιδέα.

Και φυσικά ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΜΕ δεν έκανε αναφορά σε αυτό.

Γιατι άραγε??

Υ.Γ-Προσπαθω να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος μπορω με τα κομματα...έλα που δε μπορω...Δε γίνεται..

Δημοσ.

Ποια ειναι αυτά τα ποσοστά?Το 15% (αντε 20%) της ΝΔ και το 10-15% του ΠΑΣΟΚ ειναι μεγάλο ποσοστό?

Το 1/3 είναι μεγάλο ποσοστό?Αν ειναι έτσι να επαναφέρουμε τον Βασιλιά. Το 31,κατι% τον ήθελε πίσω!!! :eek: :mrgreen:

Λογικό ειναι τα 2 αυτά κομματα να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό απ τους άλλους. Πολλοί βολεύτηκαν εξαιτίας τους και ακόμα περισσότεροι (παππούδες), έμαθαν να τους ψηφίζουν και θα αλλάξουν στα 70 τους..

Η αριστερά? Αν ήθελαν να κυβερνήσουν θα ειχαν αρπάξει την ευκαιρία. Θα είχαν ενωθεί κατ αρχην. :rolleyes:

Αν ψηφίσεις μικρό κόμμα ξέρεις βαθιά μεσα σου πως ΔΕΝ έχει τη δύναμη να κυβερνήση??

So?Tι κάνεις??

Έχουμε ένα είδος δημοκρατίας. Αν είχαμε πραγματική δημοκρατία, ο κάθε πολίτης που θα ήθελε να πολιτευτεί θα είχε ισες ευκαιρίες με έναν πάμπλουτο συμπολίτη του.

Τα ΜΜΕ θα έδιναν το ιδιο βάρος σε όλους όσους θα ήθελαν να κάνουν κάτι για το τόπο τους.

Λέτε πως φταίει ο λαός. Μα οι πολιτικοί δεν άνηκαν ούτε θα ανήκουν ποτέ στον μικρομεσαίο πολίτη. Πάμπλουτοι ήταν είναι και θα είναι ή αλλιώς πολύ γνωστοί λόγω της εργασίας τους που δέχτηκαν να πάνε σε ένα διεφθαρμένο κόμα για να βγαλουν περισσότερα.

Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει κόσμος που ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να ψηφισει κάποιον, όχι επειδή τον γουστάρει αλλά για να μην επικρατήσει αναρχία.

Ολοι όσοι τα βάζουν με τον κόσμο που ψηφίζει έχουν σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν έβγαινε πχ η Τζούλια πρωθυπουργός?

Πριν κρίνουμε θα έλεγα πως θα πρεπε να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους που φρόντισαν σιγά σιγά, κάτω από τα μάτια και τα αυτιά του λαού, να αλλάξουν νόμους, να βγάλουν νέα παραθυράκια. Πράγματα τα οποία ΤΩΡΑ βγαίνουν στη φόρα.

Ο λαός δε θα φταίει ποτέ που ψήφισε. Θα φταίει αν ξαναψηφίσει τώρα που γνωρίζει...

Γνωρίζει???Χμ...

Πόσοι άραγε παρακολουθησαν προχθές τον προεδρο του πράσινου κόμματος να διασύρεται από γνωστό δημοσιογράφο και τον κόσμο που ερωτούσε δίπλα τους.

Γιατι άραγε??

Υ.Γ-Προσπαθω να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος μπορω με τα κομματα...έλα που δε μπορω...Δε γίνεται..

Εχει τεραστια διαφορα το 30-35% στην απλη αναλογικη (οπως δημοψηφισμα), με την ενισχυμενη των εκλογων, που ανετα με μια συνεργασια μεταξυ τους βγαζουν μια πολυ ωραια κυβερνηση και μας πηδανε για αλλα τεσσερα χρονια. Εκτος κι αν πιστευουμε οτι δε θα συνεργαστουν μεταξυ τους, μακαρι, αλλα το κοβω χλωμο, ισως οχι στις πρωτες αν δε βγει αυτοδυναμια, αλλα στις επομενες να ειστε ετοιμοι για πρασινομπλε κυβερνηση που θα τριζουν τα κοκκαλα του αντρεα και του φρυδα.

Τωρα για τι εναλλακτικες, εχεις ενα δικιο, αλλα και παλι, καλυτερα να πας για ενα μικρο κομμα, ωστε να εχεις πιο πολλα στη βουλη.

Δημοσ.

Συμφωνώ με το σκεπτικό σου.

Βασικά έτσι λειτουργώ εδώ και χρόνια, πράγμα το οποίο όμως με κάνει να διαφωνω με τη θεωρία μου πως "μικρο κομμα= αδύναμο να κυβερνήσει", άρα το ψηφίζω μονο και μόνο για να υπάρχει μια αντίδραση.

Μα ομως ειναι σωστό αυτό?

Ψηφίζουμε δηλαδή κάποιους που ξέρουμε οτι δε μπορούν να κυβερνήσουν αλλά μονο να φωνάζουν μπας και επιρρεάσουν λιγο τη κατάσταση?

Σκοπός ειναι να ψηφίζουμε κάποιον που θα ξέρουμε πως ειναι και καλός και δυνατός...

Μάλλον αυτά τα 2 δε ταιριάζουν σωστά?

Κατα τα άλλα...ο λαός φταίει :-P :-):-)

Δημοσ.

Κοίτα, μπορεί όντως τα ποσοστά τους να είναι χαμηλά σε σύγκριση με το προ-2008 αλλά δεδομένου της απίστευτης πολιτικής ανεπάρκειας και της πολιτικής ανωριμότητας που επέδειξαν εμένα μου φαίνεται πολύ καλό το 30%. Αυτά δεν παύουν να είναι δημοσκοπήσεις και μακάρι να είναι και μικρότερο.

So?Tι κάνεις??

Τώρα δεν ξέρω πόσο πολιτική γίνεται η συζήτηση αλλά τέλοσπάντων θα πω τη γνώμη μου και αν δεν επιτρέπεται ας διαγραφεί.

Τα παραπάνω κόμματα που παρέθεσες είναι κατα τη γνώμη μου για τα μπάζα (μη σου πω και χειρότερα). Καταρχήν όλα αυτά τα 30 χρόνια η αριστερά εκπροσωπείται στη βουλή και με το παραπάνω. Όχι μόνο δεν έχει δώσει κανένα δείγμα ότι μπορεί να κάνει κάτι αλλά πιστεύω ότι παίζει και να μας πάει και πιο βαθιά στα σκ@τ@. Για τα άκρα ούτε συζήτηση.

Δε θέλω να το πάω πιο συγκεκριμένα ούτε να σου πω τι να ψηφίσεις αλλά έχεις παραλείψει και άλλα κόμματα και ρεύματα. Ψάχνοντας στο ιντερνετ κυρίως, έχω βρει αξιόλογες προτάσεις και ανθρώπους. Τέσπα δεν έχω κανένα προβλημα να το πάω πιο συγκεκριμένα αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται οπότε σταματάω εδώ.

Εδώ πάλι νομίζω ότι γενικεύεις. Εντάξει καταλαβαίνω το θυμό σου, και εγώ τα έχω πάρει πραγματικά στο κρανίο με αυτά που βλέπω και ακούω αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλοι είναι για τα μπάζα. Εγώ σου λέω ότι υπάρχουν αξιόλογα άτομα που τα παρακολουθούσα καιρό και στα δυο μεγάλα κόμματα στην περιφέρεια που ψηφίζω. Αλλά δεν πρόκειται να τους ψηφίσω γιατί κατά τη γνώμη μου τα κόμματα αυτα είναι τόσο μέσα στη διαπλοκή που είναι ανίκανα να αυτοκαθαρθούν. Σκέψου και το άλλο. Αν από την τσατίλα σου και την αγανάκτισή σου έλεγες να κατέβεις με κανέναν κομματικό σχηματισμό στις εκλογές, μπας και καταφέρεις να αλλάξεις κάτι και άκουγες αυτά που λες ότι όλοι είναι για τα μπάζα διεφθαρμένοι άχρηστοι κτλ κτλ θα σου άρεζε ; Αποκλείεις να υπάρχουν και κάποιοι τέτοιοι εκεί έξω; Δεν μπορώ να σου πω ποιοι είναι αν δεν τους ψάξεις να τους βρεις.

Γνωρίζει???Χμ...

Γιατι άραγε??

Εντάξει δεν μπορώ να πιστεψω ότι η πλειοψηφία του κόσμου δε γνωρίζει πλέον. Και αν δεν γνωρίζει είναι υπέθυνος ο ίδιος ο κόσμος. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι θέλει και μια προσπάθεια από πλευράς ψηφοφόρου να ενημερωθεί, μην περιμένουμε να μας σερβίρουν την πληροφορία στο πιάτο.

Δημοσ.

Εχεις δίκιο πως γενικευω σε οτι αφορά τους πολιτικους (δειγμα του οτι παρασύρομαι απο το θυμό μου, οπως σωστά πρόσεξες στο γραπτό μου.)

Δε θα αναφερθώ σε ονόματα αλλά και εγω συμπαθω 2-3 που έχω δει πως έχουν προσπαθήσει να λειτουργήσουν διαφορετικά.

Απλά θεωρώ πως είναι μικροί για να αντιδράσουν.

Σίγουρα δε μπορουμε να συνεχίσουμε τη κουβέντα αυτή γιατι θα αναφερθούμε σε ονόματα αλλά θα έχεις προσωπικο μνμ στη συνέχεια.. :mrgreen:

Εντάξει δεν μπορώ να πιστεψω ότι η πλειοψηφία του κόσμου δε γνωρίζει πλέον. Και αν δεν γνωρίζει είναι υπέθυνος ο ίδιος ο κόσμος. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι θέλει και μια προσπάθεια από πλευράς ψηφοφόρου να ενημερωθεί, μην περιμένουμε να μας σερβίρουν την πληροφορία στο πιάτο.

Χμ...Αν ρωτήσεις εδω σε ένα τεχνολογικο σάιτ, ποσοι ηξεραν πως ο Χατζηνικολάου θα ειχες εχθές τον Βενιζέλο σε διαδυκτιακη κάλυψη, πιστευω πως ούτε οι μισοι δε θα το γνωριζαν.

Γιατι? Διότι τα πάντα τα μαθαίνουμε απ τα ΜΜΕ.

Και όταν ένας γνωστος δημοσιογραφος έχει εναν πολιτικο με τεράστιο μεριδιο για τη κατάσταση που επικρατεί, να απαντάει σε ερωτήματα του κόσμου, αλλά τα ΜΜΕ δεν ασχολούντε καν (και τα διαδυκτιακά), μπορουμε να αντιληφθουμε πως ο κόσμος πρέπει να ειναι τρομερά ψαγμένος για να γνωρίζει 5 πράμματα παραπάνω. Πόσο μάλλον οι άνω των 40-50 που δεν έχουν και ιδιαίτερες σχέσεις με τη τεχνολογία και διαβάζουν μονο εφημερίδες ή βλέπουν tv αφού αυτά γνωρίζουν καλυτερα.

Οπως βλέπεις ειναι και το τι θέλουν να μας πλασάρουν..

Δημοσ.

Μιας και βλέπω συχνά τη λέξη άκρα, να υπενθυμίσω ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αποτελούν πλέον τα ηθικά άκρα.

Δημοσ.

Εχεις δίκιο πως γενικευω σε οτι αφορά τους πολιτικους (δειγμα του οτι παρασύρομαι απο το θυμό μου, οπως σωστά πρόσεξες στο γραπτό μου.)

Δε θα αναφερθώ σε ονόματα αλλά και εγω συμπαθω 2-3 που έχω δει πως έχουν προσπαθήσει να λειτουργήσουν διαφορετικά.

Απλά θεωρώ πως είναι μικροί για να αντιδράσουν.

Σίγουρα δε μπορουμε να συνεχίσουμε τη κουβέντα αυτή γιατι θα αναφερθούμε σε ονόματα αλλά θα έχεις προσωπικο μνμ στη συνέχεια.. :mrgreen:

Δεν ξέρω αν αναφερόμαστε στα ίδια γιατί και εγώ τον ίδιο προβληματισμό έχω (και δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά γιατί έχουν τόσο λίγο). Το χειρότερο που βρίσκω είναι ότι αν δεν μπουν στη βουλή οι ψήφοι πάνε στο πρώτο κόμμα (ή κάτι τέτοιο δεν είμαι σίγουρος να πω την αλήθεια). Αλλά από την άλλη αν όλοι σκέφτονται έτσι δεν πρόκειται να γίνει δουλειά. Με τους ίδιους και τους ίδιους θα είμαστε.

Μιας και βλέπω συχνά τη λέξη άκρα, να υπενθυμίσω ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αποτελούν πλέον τα ηθικά άκρα.

Συμφωνώ και επαυξάνω.

ΥΣ Και γαμώ τα videakia το αποπάνω! χαχαχα

Δημοσ.

Συμφωνώ με το σκεπτικό σου.

Βασικά έτσι λειτουργώ εδώ και χρόνια, πράγμα το οποίο όμως με κάνει να διαφωνω με τη θεωρία μου πως "μικρο κομμα= αδύναμο να κυβερνήσει", άρα το ψηφίζω μονο και μόνο για να υπάρχει μια αντίδραση.

Μα ομως ειναι σωστό αυτό?

Ψηφίζουμε δηλαδή κάποιους που ξέρουμε οτι δε μπορούν να κυβερνήσουν αλλά μονο να φωνάζουν μπας και επιρρεάσουν λιγο τη κατάσταση?

Σκοπός ειναι να ψηφίζουμε κάποιον που θα ξέρουμε πως ειναι και καλός και δυνατός...

Μάλλον αυτά τα 2 δε ταιριάζουν σωστά?

Κατα τα άλλα...ο λαός φταίει :-P :-):-)

Καλος δυνατος και πολιτιτκος απλα δεν υπαρχει.

Στην ελλαδα ψηφιζουμε τον επωνυμο και δηθεν καλο...οχι τον αξιο.

Δυστυχως ετσι μας εκαναν αλλα αυτο πλεον μπορει να αλλαξει εκτος και αν κοιμομαστε ακομα..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...