Προς το περιεχόμενο

211 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

• Οι Έλληνες πολίτες.
    • Οι Έλληνες πολιτικοί.
    • Οι ισχυρές χώρες της ΕΕ.
    • Οι τράπεζες.
    • Το καπιταλιστικό σύστημα εν γένει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλο να περασεις ψευδη στοιχεια σε ενα τοπικο υπολογιστη, η τοπικο δικτυακι για την παρτη σου, που θα το βλεπεις μονο εσυ, κι αλλο να περνας στοιχεια σε online πανελληνιο συστημα. Δεν ειναι καθολου ευκολο εκει να κανεις οτι γουσταρεις.

Ποσο μαλλον τωρα που θα μπουνε μεσα και στοιχεια απο ολες τις αλλες δημοσιες - ιδιωτικες - δεκο κλπ, και θα πεφτει real time διασταυρωση.

Ισως και τοτε να μπορει να γινει νοθεια, αλλα θα θελει μεγαλη μαγκια για να το καταφερεις.

Real time διασταύρωση από ποιον σε τι στοιχεία; Μήπως έχεις την εντύπωση ότι θα ασχοληθεί ο κάθε πολιτικός - υπεύθηνος προσωπικά για το αν τα στοιχεία που του εμφανίζουν είναι πραγματικά ή όχι;

Το να υπάρχουν έλεγχοι σε ένα μηχανογραφημένο σύστημα είναι λογικό και αναμενόμενο ότι και να κάνεις εσύ όμως εάν συνεχιστεί το παραμύθι κοίτα σου κόβω απόδηξη για 10 και πληρώνεις 50 (όπως κάνουν κάποιες εισαγωγικές στην ελλάδα για να μιώσουν τα έξοδα τελωνίου πχ) έλα μετά και πες μου εσυ τι θα δίχνει αυτό το σύστημα και τι θα δείχνουν οι έλεγχοι.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα για να δείξω μια από της τρύπες του συστήματος, το πρόβλημα λοιπον ξεκινάει από την νοοτροποία του καθένα από εμάς που επιτρέπει στα λαμόγια να σφετερίζοντε (μεγαλήτερο ή μη) κομμάτι της πίττας.

και εδώ συμφωνω με τον alex-cmr πρώτα αλλάζουμε τον εαυτό μας μετά απαιτούμε απο τους άλλους τους ίδια που προσφέρουμε και μετά γίνεται κομάτι της κοινής λογικής.

ΥΓ

από ορθογραφεία γίνεται τις πόπης δεν προσπαθώ καν....

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αν είναι δυνατόν να νομίζουμε ότι οι Έλληνες πολίτες ή οι Έλληνες πολιτικοί έχουν την δύναμη να δημιουργήσουν τέτοιο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη.

Μα ναι δε το ήξερες?

Ειμαστε τεμπέληδες, κλέφτες, λαμογια, ρατσιστές, άχρηστοι αλλά παρόλαυτα δημιουργήσαμε τέτοιο πρόβλημα...Φαντάσου.Ολος ο κόσμος κρεμμόταν απ την Ελλάδα και εμεις δε το γνωρίζαμε...

Υ.Γ-Γελάει ο κόσμος φυσικά και όσοι υιοθετουν τέτοιες απόψεις ειναι τουλάχιστον εκτος πραγματικότητας(ζουν ισως σε ένα φανταστικό κόσμο τύπου Σιλμαρίλιον, όπου τα χόμπιτ έχουν τη δύναμη να πατάξουν το κακό :-P :-P )

Μια μικρή χώρα ειμαστε 10 εκκ κατοίκων.

Οκ έγιναν λαμογιές, φαγώθηκαν χρηματα, τιποτε δε λειτουργούσε σωστά. Ομως υπήρξε και κόσμος που δεν έφαγε τιποτε, που προσπαθούσε απλά να ζησει, που ηταν δικαιος.

Στην Ισπανία τι έγινε?Στην Ιταλία?Τη Πορτογαλλία?

Η Γερμανοί γιατι δε λένε πόσα χρωστάνε?

Τυχαιο πως οι Βορειες χωρες τα χουν βάλει με τις Νοτιες?Τι έχουν οι Νοτιες που δεν εχουν οι Βόρειες?Μαντέψτε...

Οπως ειπε και μια ψυχή κάποτε...

Η" κριση θα τελειώσει όταν θα σταματησει να υπάρξει συνδικαλισμός.

Οταν η Ελλάδα γινει μια αναδιομενη αγορά με φθηνά εργατικά χέρια χωρις συνδικαλισμό.

Θα φυγουν οι οικονομικοι μετανάστες αλλά θα έρθουν άλλοι να επενδυσουν σε αυτη τη φθηνη εργατική χωρα...."

Δημοσ.

"Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;" είναι ο τίτλος. Όχι στην Ευρώπη ούτε στο Τιμπουκτού.

Δημοσ.

Για την κρίση στην Ελλάδα φταίνε οι Νεφελίμ

Το 2012(τέλη) θα ξυπνήσει η ΙΧΩΡ (μια γαμάτη ουσία) που έχει μέσα του κάθε Έλληνας και θα έρθει η 3η? Ελληνική Παντοκρατορία,για αυτό μας χτυπάνει,ξυπνάτε συν-ελληνες,ατζέντα 21 και Τακλαμακάν όλοι εναντίον μας αλλά δεν μασάμε.

Με το που τσακ θα ξυπνήσει η ΙΧΩΡ θα πάρουμε πίσω την πρωτεύουσα απο τους αλλόθρησκους,δλδ την Αθήνα

Δημοσ.

"Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;" είναι ο τίτλος. Όχι στην Ευρώπη ούτε στο Τιμπουκτού.

Α, δηλαδή αν η ερώτηση ήταν ποιος ευθύνεται περισσότερο στην Ελλάδα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τι θα κάναμε; Μήπως να ρωτήσουμε και ποιος από τους χρήστες του insomnia ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση; Γιατί το ίδιο είναι.

Δημοσ.

Αν βγει αύριο ένα poll με ερώτηση: "Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη;" και έχει ως επιλογή: "Οι Έλληνες πολίτες" οι ίδιοι που την επιλέξατε στο παρόν poll, θα την ξαναεπιλέξετε.

Εσύ μάλιστα θα ψηφίσεις και πρώτος. ;)

Δημοσ.

Αν βγει αύριο ένα poll με ερώτηση: "Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη;" και έχει ως επιλογή: "Οι Έλληνες πολίτες" οι ίδιοι που την επιλέξατε στο παρόν poll, θα την ξαναεπιλέξετε.

Εσύ μάλιστα θα ψηφίσεις και πρώτος. ;)

Διαβάζεις και το αυγό ή μόνο τον καφέ? :rolleyes:

Δημοσ.

Α! Εσύ δηλαδή θα ψηφίσεις σε εκείνο το poll οτι φταίνε οι Έλληνες πολιτικοί?

Φυσικά. Μαζί με τα φιλαράκια τους τους Ευρωπαίους και τις πολιτικές που ακολουθούν χρόνια τώρα, για μία ντεμέκ ενωμένη Ευρώπη (για του λόγου το αληθές ο άλλος δήλωσε χθες ότι επειδή οι Έλληνες ζούνε περισσότερο, θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται σε μεγαλύτερη ηλικία από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους... Αυτό θα πει ενωμένη Ευρώπη ναουμ)

Δημοσ.

Αχ τι ωραια,λουστηκα σημερα και το πρωτο προσωπικο βρισιδι απο Γερμανους,επειδη απλα ειχα την ατυχια να ειμαι Ελληνας.

Ευχαριστω τους ελληνες συμπατριωτες μου που καταφερανε να καταστρεψουν την αγαπημενη μου πατριδα και να με κανουν να νοιωθω αντι για υπερηφανεια,ντροπη για την φυλη μου.

ευγε μαγκες.και εις ανωτερα.

Δημοσ.

Το να αισθάνεσαι ντροπή για τη φυλή σου ειναι προσωπικό θέμα.

Εγω αισθάνομαι μια χαρά.

Είμαι πολύ ανώτερος άνθρωπος από κάποιον που υποστηρίζει πως ο Β παγκόσμιος πόλεμος ηταν μια καλή ιδέα που οδήγησε εν τέλη τη Γερμανία να δίνει δάνεια. :mrgreen:

Στο φινάλε η Γερμανία δε μας βοηθάει για τη καλη της τη ψυχή...Με τεράστιο επιτόκιο δανείζει...Την επομενη φορα που θα σε βρισει Γερμανος πες του για το επιτόκιο δανεισμου...Οι δικοί μου συνάδελφοι εκ Γερμανίας συνήθως το βουλώνουν....:-)

Kαι για να ειμαστε και εντος θέματος..

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΤΑΙΝΕ. :devil:

Δημοσ.

Αχ τι ωραια,λουστηκα σημερα και το πρωτο προσωπικο βρισιδι απο Γερμανους,επειδη απλα ειχα την ατυχια να ειμαι Ελληνας.

Ευχαριστω τους ελληνες συμπατριωτες μου που καταφερανε να καταστρεψουν την αγαπημενη μου πατριδα και να με κανουν να νοιωθω αντι για υπερηφανεια,ντροπη για την φυλη μου.

ευγε μαγκες.και εις ανωτερα.

Για πες μας το σκηνικο.

Αν και μαλακες ειναι κ οι γερμανοι σε τετοιες φασεις

Δημοσ.

Αυτό πάντως το τσουβάλιασμα και οι συγκρίσεις ευθυνών (πολίτες vs πολιτικοί vs τραπεζίτες κλπ) δε ξέρω αν μπορεί να οδηγήσει κάπου. Λες και γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους του οικονομικού συστήματος και την επίδραση που ασκεί ο καθένας μας σε αυτό. Λες και η ευθύνη είναι κάτι που μπορεί να μετρηθεί...

Εν τέλει όλοι μας το ίδιο οικονομικό παιχνίδι παίζουμε, απλά από διαφορετική θέση. Κάποιοι παίζουν τίμια, κάποιοι άλλοι κάνουν ζαβολιές, άλλοι ευνοούνται περισσότερο από εξωτερικούς παράγοντες, άλλοι είναι απλά άτυχοι ή λιγότερο ικανοί...

Αυτό που κάνουμε σε αυτό το topic - και που κάνουν και οι πολιτικοί στη βουλή και στα μμε - είναι να απομονώνουμε, με αυθαίρετο τρόπο, ορισμένες παρεκκλίνουσες συμπεριφορές, συμπεραίνοντας ότι αυτές είναι η βασική αιτία της κρίσης. Πως ακριβώς βγάλαμε αυτό το συμπέρασμα; Μπορεί να είναι παράνομες, ανήθικες, μη βιώσιμες. Αλλά γνωρίζουμε τόσο καλά το σύστημα ώστε να μπορούμε να διαπιστώνουμε την επίδραση κάθε συμπεριφοράς;

Δηλαδή αν ξαφνικά παίζαμε όλοι το παιχνίδι σύμφωνα με τους κανόνες, κάτι το οποίο σαφώς και θα ήταν θετικό από πολλές απόψεις, σε τι κατάσταση θα βρισκόταν η οικονομία μας; Θα παρήγαγε όσα καταναλώνει; Δε θα υπήρχε ανάγκη για δάνεια; Δε θα υπήρχε ανεργία;

Μου φαίνεται, αντί να αναζητούμε τα βαθύτερα αίτια της κρίσης που εντοπίζονται στην ίδια τη δομή του συστήματος, ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα... Αν μπορούσα να ξεχωρίσω μια αιτία, θα ήταν η δογματική νοοτροπία και η έλλειψη επιστημονικής σκέψης για την επίλυση κοινωνικο-οικονομικών προβλημάτων, κάτι το οποίο δεν είναι απλά αποκλειστικότητα συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων.

51_Neil-deGrasse-Tyson-675x450.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...