Προς το περιεχόμενο

211 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

• Οι Έλληνες πολίτες.
    • Οι Έλληνες πολιτικοί.
    • Οι ισχυρές χώρες της ΕΕ.
    • Οι τράπεζες.
    • Το καπιταλιστικό σύστημα εν γένει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν γίνει το πρώτο βήμα και καταφέρουμε να αποκτήσουμε πραγματική δημοκρατία

Τοτε ειναι που δεν θα μεινει τιποτε ορθιο (οσον αφορα την ελλαδα παντα.)

Δημοσ.

Το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί .

Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

αυτό ρωτάει..

ε..λοιπόν

για την κρίση στην Ελλάδα αυτοί ευθύνονται!!η νοοτροπία τέλος πάντων του Δ.Υ.!

τώρα αν βγούμε εκτός συνόρων και το γενικεύσουμε αλλάζει το θέμα!

Δημοσ.

Ποιος νομίζετε πως ευθύνεται περισσότερο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

αυτό ρωτάει..

ε..λοιπόν

για την κρίση στην Ελλάδα αυτοί ευθύνονται!!η νοοτροπία τέλος πάντων του Δ.Υ.!

τώρα αν βγούμε εκτός συνόρων και το γενικεύσουμε αλλάζει το θέμα!

Ξέρεις πως πολλαπλασιάστηκαν και πότε οι ΔΥ ? Με ποιο όφελος ? Δυστυχώς το χρήμα είναι υπεράνω συνειδήσεων και αποσκοπεί σε κάποια ανταλλάγματα .

Όσο για αυτό που μου έβαλες με χρωματάκι , να σου βάλω και εγώ αυτό περισσότερο .Κρεμάλα στους ΔΥ και σωθήκαμε ...

Δημοσ.

Ξέρεις πως πολλαπλασιάστηκαν και πότε οι ΔΥ ? Με ποιο όφελος ? Δυστυχώς το χρήμα είναι υπεράνω συνειδήσεων και αποσκοπεί σε κάποια ανταλλάγματα .

Όσο για αυτό που μου έβαλες με χρωματάκι , να σου βάλω και εγώ αυτό περισσότερο

Θέλεις να μου πεις ότι το φταίξιμο πέφτει στους πολιτικούς?

edit

το χρώμα δεν υπονοεί τιποτας..άπλα ήθελα να το κάνω ίδιο με το πολ.μη λεμε κ μπουρδες

Δημοσ.

Θέλεις να μου πεις ότι το φταίξιμο πέφτει στους πολιτικούς?

Στην προηγούμενη ακριβώς σελίδα είπα την άποψη μου . Δεν αναφέρομαι για ΔΥ θεωρώ τη "δράση" τους αμελητέα μπροστά στα υπόλοιπα . Βγήκαν αυτοί που τους διορίσαν να μας πουν ότι το φταίξιμο είναι δικό τους και εμείς έτσι αψήφιστα το πιστέψαμε . Να μας στρέψουν αλλού θέλουν .

Δημοσ.

Σαφώς λοιπόν και ευθυνόμαστε όλοι μας που φτάσαμε στο 2009. Αλλά απο το 2009 έως σήμερα σαφως και φταίει η Ε.Ε. με την πολιτική λιτότητας για την οποία όλος ο πλανήτης φωνάζει ότι είναι η λάθος συνταγή

Η ερώτηση δεν είναι ποιος φταίει για τη μη επίλυση/καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Δημοσ.

Στην προηγούμενη ακριβώς σελίδα είπα την άποψη μου . Δεν αναφέρομαι για ΔΥ θεωρώ τη "δράση" τους αμελητέα μπροστά στα υπόλοιπα . Βγήκαν αυτοί που τους διορίσαν να μας πουν ότι το φταίξιμο είναι δικό τους και εμείς έτσι αψήφιστα το πιστέψαμε . Να μας στρέψουν αλλού θέλουν .

Αρα φιλε μου συμφωνουμε!

οι περισσοτεροι πολιτικοι Δ.Υ. ειναι

Δημοσ.
και βάλουμε τα γυαλιά στον κοσμο όπως η πρόγονοι μας στην αθηνα η οι γάλλοι στην δικη τους επανάσταση

αχεμ,οι γαλλοι ειχαν δικτατορια μετα την γαλλικη επανασταση,δεν βαλανε τα γυαλια σε κανεναν.

τουλαχιστον ετσι μου πανε μερικοι εδω μεσα σε παλιοτερο θεμα,οταν μιλησα για λαικη εξεγερση,οτι ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο πως οι λαικες επαναστασεις οδηγουν παντα σε πολιτικες χουντες.

τι να σου πω,ετσι μου πανε.

Δημοσ.

Η ερώτηση δεν είναι ποιος φταίει για την μη επίλυση/καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Η κρίση δεν είναι αποκλειστικά Ελληνική, η κρίση είναι πρωτίστως Ευρωπαϊκή και οφείλεται στις εν γένει παιδικές ασθένειες του Ευρώ.

Τα αποτελέσματα βέβαια φάνηκαν πρώτα στον πιο αδύναμο κρίκο - την Ελλάδα. Έτσι γίναμε αναπόφευφκτα το πειραματόζωο για την αντιμετώπιση της συνολικής κρίσης.

Όπως είπα και πρίν, χώρες του Ευρώ με ισχυρές οικονομίες όπως Ιταλία και Ισπανία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και στο τσακ έχουν γλιτώσει τον μηχανισμό στήριξης. Εδώ η Γαλλία - ο πυρήνας της Ευρωζώνης αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.

Όπως και να έχει, το 2009 η Ελλάδα βρισκόταν σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση απο ότι σήμερα και τα 2 τελευταία χρόνια κάνουμε ακριβώς ότι μας λέει η Ε.Ε. Η πλήρης κατάρρευση την οποία βιώνουμε πλέον οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε πολιτικές της Ε.Ε. Εμείς μόνοι μας φτάσαμε στο 2009...αυτοί μας έφτασαν στο 2012...

• Super Moderators
Δημοσ.

E, όχι και κάνουμε ακριβώς ό,τι μας λέει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε., λ.χ., κάτι έλεγε για ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις Δ.Υ., απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και τίποτε από αυτά δεν έγινε. Αν αυτά είχαν γίνει εγκαίρως (αντί να τους δουλεύουμε σε σημείο που σιχτίριζαν κανονικά τους εκπροσώπους μας στις συνόδους) θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε.

Το παραπάνω δε σημαίνει πως η Ε.Ε. είναι άμοιρη ευθυνών.

Δημοσ.

Ψήφισα το σύστημα, αν και δε θα το περιόριζα μόνο στον όρο του καπιταλισμού, αλλά γενικότερα στο τρόπο που λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η παγκόσμια οικονομία, καθώς αποτελεί τη βασική αιτία για τη διαμόρφωση των αναγκών, των αξιών και των τρόπων συμπεριφοράς της εποχής μας, που οδήγησαν μεταξύ άλλων και σε αυτή τη κρίση.

Το οποίο σύστημα βέβαια δεν είναι ουρανοκατέβατο και εν τέλει είναι δική μας ευθύνη που το στηρίζουμε. Το πρόβλημα είναι ότι γεννιόμαστε μέσα σε αυτό και το αποδεχόμαστε δογματικά, με παρόμοιο τρόπο που οι θρησκευτικοί φανατικοί αποδέχονται τη θρησκευτική προπαγάνδα.

Δημοσ.
Η πλήρης κατάρρευση την οποία βιώνουμε πλέον οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε πολιτικές της Ε.Ε.

για τις οποιες ευρωπαικες πολιτικες,τα δικα μας πολιτικα λαμογια δεν υπεδειξαν το παραμικρο ιχνος αντιστασης.εδω εχουν το θρασος και λενε οτι δεν διαβασανε καν τα μνημονια,με κατεβασμενο το κεφαλι

συμφωνησανε με οτι τους υπεβαλλε η ΕΕ υπο τον φοβο της καταρευσης του status quo στην ελλαδα,στο οποιο διαφεντευουν εδω και 30 χρονια.

Βεβαια εκει που εχουν δειξει σθεναρη αντισταση εδω και δυο χρονια στις υποδειξεις της ΕΕ,ειναι ,surprise, surprise, στις απολυσεις των

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

tumblr_lad40bW1Sp1qboubo_thumb.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...