Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα μου καρφώθηκε η ιδέα να αγαορασο ένα η δυο παπαγαλάκια αλλα δεν γνωρίζω από ράτσες μου προτείνεται καμια ?θα δώσω μέχρι 100 ευρώ για παπαγάλο τροφή κλουβί και κάνα παιχνιδάκι και αν ξέρετε για τιμές παπαγάλων καλο θα είναι

Δημοσ.

Καλά κάνεις και ρωτάς πρώτα γιατι το να πάρεις ένα ζωάκι σπίτι δεν είναι θέμα του μου ¨καρφώθηκε η ιδέα". Μπορεί να νομίζεις ότι ένα πουλάκι, παπαγαλάκι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εύκολη υπόθεση, αλλά το κάθε ζωντανό έχει τις ιδιοτροπίες του και τις ανάγκες του. Πρώτα απ'όλα, πρέπει να γνωρίζεις τις δικές σου ανάγκες και τον ελεύθερο χρόνο που έχεις να διαθέσεις στο πουλί, γιατί τον χρόνο του τον θέλει. Όπως να μιλήσεις και με άτομα που μένουν μαζί σου αν το θέλουν, γιατί πουλί είναι, και θα σου τραγουδήσει και θα τσιρίξει. Τέλος πάντων, να μην πολυλογώ.

Μεγάλη πείρα δεν έχω από πτηνά, από πέρσυ τον Ιούλιο έχω ένα παπαγαλάκι, cockatiel συγκεκριμένα, το οποίο με διάλεξε, δεν το διάλεξα. Στον 5ο όροφο που μένω, ήρθε μέσα στο σπίτι μου όταν άνοιξα την μπαλκονόπορτα. Θέλει την καθημερινή του φροντίδα, καθάρισμα, ήταν ήμερος οπότε τον περισσότερο χρόνο τον περνάει εκτός κλουβιού, δεν τρώει μονάχα σπόρους αλλά φρούτα και λαχανικά, για να καταλάβεις αγοράζω την έτοιμη κομμένη σαλατα την οποία την καταβροχθίζει σε 4-5 μέρες, χώρια τα φρουτάκια του, αυγοτροφές, διάφορα treats που του αγοράζεις ή ετοιμάζεις μόνος σου αν είσαι καπάτσος, κεχρί, κτλ.

Κελαηδάει κανονικά και κάθε μέρα, αλλά υπάρχουν ώρες που ειλικρινά αρχίζει τις τσιρίδες και μου σπάει τα νεύρα. Από όσα παπαγαλάκια έχω δει, προτιμάω τη ράτσα του, δεν είναι από τα πολύ μικρά αλλά δεν τον λες μεγάλο, και ναι, ένα πουλί μπορεί να σου κάνει συντροφιά και παρέα. Για υπόλοιπες ράτσες δεν γνωρίζω πολλά, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα δεν ξέρω τους κανόνες του φόρουμ αν επιτρέπεται, οπότε θα σου στείλω πμ με φόρουμ που ειδικεύεται στα πουλιά και ιδίως στους παπαγάλους, όσα έμαθα από εκεί τα διάβασα.

Δημοσ.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Επειδή τα αφήνεις ελεύθερα εκτός κλουβιού, μπορείς εύκολα να την πατήσεις και να το χάσεις και να το ψάχνεις μετά. Κι εγώ βασικά έτσι μου ήρθε, κάποιος το έχασε γιατί ήταν τελείως ήμερο και από την πρώτη μέρα μ'ακολουθούσε στο σπίτι. Προσωπικά ρώτησα, μέχρι και τον κτηνίατρο της γειτονιάς και το pet shop κοντά μου, ποιος ξέρει από πόσο μακρυά μου ήρθε, τι να πω.

Πριν κανά δυο βδομάδες είχε πολύ ζέστη και κοιμήθηκα με το παράθυρο ανοιχτό, για να ξυπνήσω το πρωί με θορύβους, τι έπαθε το παπαγαλάκι και τσιρίζει, τι είχε γίνει. Η γάτα από μπαλκόνι στον ίδιο όροφο μ'εμένα ήρθε μέσα στο σπίτι μου, προφανώς πήρε χαμπάρι το πουλί γιατί ποτέ της δεν έρχεται μέσα ούτε καν με πλησιάζει φοβάται, και πήγε κατευθείαν στο κλουβί. Ευτυχώς που του είχα κλειστή την πορτούλα, γιατί άνετα χωρούσε να μπει μέσα η γάτα και σιγά μην την προλάβαινα...

• Moderators
Δημοσ.

Εγω θα προτεινα να πας σε ενα pet shop και να δεις ποιο σου αρεσει. Μετα να ψαξεις στο ιντερνετ για τις αναγκες της συγκεκριμενης ρατσας και να δεις αν μπορεις να το εχεις.

Πχ τα budgies (κλασικα πρασινα μικρα) δεν εχουν πολλες απαιτησεις και δεν ειναι και ιδιαιτερα φωνακλαδικα. Tα parrotlet ειναι λιγο πιο δυσκολα πχ.

Δες κι εδω

http://petbirds.gr/forum/t7745/

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αν θες παπαγαλάκια ή μεσαίο-μεγάλο παπαγάλο... ψάξε στο ιντερνετ, υπάρχουν δυο φάρμες-εκτροφείς παπαγάλων σε αθήνα και ρόδο. έχουν σχεδόν όλες τις ράτσες, με τιμές προσεγμένα πουλιά. όχι σαν τα χάλια και τις τιμές των pet shops!

• Moderators
Δημοσ.

Συνονόματε petrostr αν εχεις.προχειρα λινκ δωστα μια γιατι ψαχνω εδω και κανα χρονο να βρω εκτροφεα parrotlet αλλα ματαια.

Δημοσ.

καλησπέρα μου καρφώθηκε η ιδέα να αγαορασο ένα η δυο παπαγαλάκια αλλα δεν γνωρίζω από ράτσες μου προτείνεται καμια ?θα δώσω μέχρι 100 ευρώ για παπαγάλο τροφή κλουβί και κάνα παιχνιδάκι και αν ξέρετε για τιμές παπαγάλων καλο θα είναι

Χμ, είχα lovebird, όλα τα € σου λέω, είναι κοινωνικά παπαγαλάκια, παιχνιδιάρικα μέχρις αηδίας.

Αλλά, ΑΛΛΑ, αν πάρεις 2, αρσενικό θηλυκό, ΔΕΝ πρέπει να τα χωρίσεις για πολύ καιρό γιατί πέφτουν σε κατάθλιψη.

• 8 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...