DrLo Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Είμαι απόφοιτος ΕΜΠ. Στη κλασσική αναλυτική βαθμολογία που έχω απλά φαίνεται ο βαθμός σε κάθε μάθημα. Υπάρχει άλλο έντυπο που φαίνεται πόσες ECTS αντιστοιχούν στο καθένα ?
xpapias Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μάλλον έχει να κάνει με τις ώρες διδασκαλίας που φαίνονται στον οδηγό σπουδών.
Traumatias Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Νομίζω ότι οι απόφοιτοι πολυτεχνείου έχουν 300 ECTS στο πτυχίο τους. Τώρα αν έχεις κάνει επιπλέον μαθήματα είτε μέσω Erasmus είτε στη σχολή σου (έκανες πολλά από τα επιλογής ας πούμε) μπορείς να πάρεις ένα χαρτί από τη σχολή ότι τα παρακολούθησες, να πας στο ΙΚΥ και να προστεθούν ECTS στο παράρτημα πτυχίου. Νομίζω όμως ότι επειδή είστε 5ετούς φοίτησης έχετε 300 ενώ οι υπόλοιποι 280 (bachelor's degree) γι αυτό και το πτυχίο του πολυτεχνείου θεωρείται μάστερ. Αυτά ξέρω τουλάχιστον, υποθέτω κάποιος άλλος απόφοιτος της σχολής σου θα μπορέσει να σε διαφωτίσει καλύτερα.
DrLo Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Νομίζω ότι οι απόφοιτοι πολυτεχνείου έχουν 300 ECTS στο πτυχίο τους. Τώρα αν έχεις κάνει επιπλέον μαθήματα είτε μέσω Erasmus είτε στη σχολή σου (έκανες πολλά από τα επιλογής ας πούμε) μπορείς να πάρεις ένα χαρτί από τη σχολή ότι τα παρακολούθησες, να πας στο ΙΚΥ και να προστεθούν ECTS στο παράρτημα πτυχίου. Νομίζω όμως ότι επειδή είστε 5ετούς φοίτησης έχετε 300 ενώ οι υπόλοιποι 280 (bachelor's degree) γι αυτό και το πτυχίο του πολυτεχνείου θεωρείται μάστερ. Αυτά ξέρω τουλάχιστον, υποθέτω κάποιος άλλος απόφοιτος της σχολής σου θα μπορέσει να σε διαφωτίσει καλύτερα. Δεν ενδιαφέρομαι για το σύνολο αλλά για τον καταμερισμό τον διδακτικών μονάδων ανά μάθημα.
paylidis Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δεν ενδιαφέρομαι για το σύνολο αλλά για τον καταμερισμό τον διδακτικών μονάδων ανά μάθημα. στη σελίδα καθε μαθηματος δε λεει τις διδακτικές μονάδες; Εμενα στο προπτυχιακο τα εγραφε στην αναλυτική αλλα γενικά ξέρω πως εχει σχέση με τις ωρες που γινεται το μάθημα ανα εβδομάδα (π.χ. ενα μάθημα που ειναι 3 διδακτικές ωρες εχει 3ects, αντιστοιχα το 4-4 κλπ...).
andreapaog328 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 σε μας πατρα, 1ΔΜ = 1ΕCTS για τα περισσοτερα μαθήματα. εχουμε και μαθήματα που πχ ισχύει 3ΔΜ - 2ECTS οπότε προσοχή.
Anubis13 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 300 ECTS εχεις σαν αποφοιτος πολυτεχνειου. Tωρα ο καταμερισμος δεν υπαρχει καπου ανα μαθημα.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Στο ΤΕΙ μου κάθε διδακτική ώρα που ανέφερε το πρόγραμμα σπουδών για κάθε μάθημα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα(ανεξαρτήτως των πραγματικών ωρών που γινοταν το μάθημα) ήτανε μια διδακτική μονάδα, δηλαδή αν ένα μάθημα είχε 3ώρες θεωρία και 2 εργαστήριο στην εβδομάδα ήτανε συνολικά 5ώρες άρα 5ΔΜ. Σε κάθε εξάμηνο είχαμε 30ΔΜ δηλαδή 30 διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα, έτσι συνολικά στα 8 εξάμηνα υπήρχαν 240ECTS, στο τελευταίο εξάμηνο η πτυχιακή μετρούσε για 20ΔΜ και η πρακτική εντελώς θεωρητικά 10ΔΜ καθώς δεν υπήρχε βαθμός. Στο πολυτεχνείο με 10 εξάμηνα είναι 300 ECTS αφού γενικά σε όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ 1 εξάμηνο πρέπει να είναι 30ΔΜ. Τώρα για να βρείς πόσο είχατε σε κάθε μάθημα, απλά δές τις συνολικές ώρες διδασκαλίας (θεωρία+εργαστήρια) ανά εβδομάδα. Ελπίζω να το γράφει στο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας αυτό, αλλιώς θα πρέπει να ψάξεις το πρόγραμμα σπουδών ή οδηγούς σπουδών που είχες από το 1ο έτος που πέρασες. Και να ξέρεις άμα έχουν υπάρξει αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών αργότερα και στις ώρες διδασκαλίας αλλά εσύ όταν πέρασες διάφορα μαθήματα τα πέρασες με άλλες ώρες από το παλιότερο πρόγραμμα, μετράνε οι ώρες του προγράμματος όταν πέρασες και όχι αυτές μετά τις αλλαγές.
mobile_32 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Είμαι απόφοιτος ΤΕΙ (το 2001) όπου δεν υπήρχαν οι Διδακτικές Μονάδες. Ξέρει κανείς αν μπορώ να πάρω κάποια βεβαίωση για το σε πόσες διδακτικές μονάδες αντίστοιχή το πτυχίο μου? Θέλω να το καταθέσω στο εξωτερικό. Επίσης έχω και μεταπτυχιακό από Ελλάδα, μονοετούς φοιτήσεως......όπου λογικά και εκεί θα πρέπει να πάρω αντιστοιχία σε μονάδες.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα