Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Σκέφτομαι να μεταβώ από το Blackberry σε ένα άλλο κινητό.

Ο λόγος ότι σιγά-σιγά το Blackberry δεν υποστηρίζεται από διάφορους devs και οι εφαρμογές βγαίνουν ή για I-phone ή για Android.

Με δεδομένο ότι είναι πολύ σημαντικό να έχω συνεχή πρόσβαση στα email μου (το εταιρικό μεταξύ άλλων), τί θα προτείνατε;

Σημειωτέον ότι το Android με τρομάζει με τις διάφορες εκδόσεις του και δεν θα ήθελα να σπαταλήσω ώρες ψάχνοντας τί κάνει και τί δεν κάνει στην κάθε συσκευή.

Τί θα προτείνατε και γιατί λοιπόν;

Ευχαριστώ,

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται πανικός για τα Android.

Εντελώς πρόχειρα σου αναφέρω πως συσκευές >=200€ κάνουν τα πάντα από άποψη λειτουργιών του λογισμικού.

Από εκεί και πέρα το θέμα είναι:

1. Τι ακριβώς ψάχνεις;

2. Πόσα χρήματα διαθέτεις;

Πάντως την συνολική εμπειρία e-mail που έχεις με το ΒΒ, δεν θα την βρεις πουθενά.

Έκτος και αν θες μια αλλαγή ούτως ή άλλως.

Sent from my Galaxy S

Δημοσ.

«Πάντως την συνολική εμπειρία e-mail που έχεις με το ΒΒ, δεν θα την βρεις πουθενά.»

Όπα, αυτό είναι σοβαρό!

Τί θα χάσω; (πέραν του πληκτρολογίου όπου η Blackberry έχει εφαρμόσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία που ονομάζεται ΚΟΥΜΠΙ :mrgreen: )

Σχετικά με το Android, αν πάρω μια συσκευή θα πρέπει μετά να ασχολούμαι με συμβατότητες applications;

Θα τρέχουν όλες ή θα πρέπει να βλέπω ότι το Χ-app τρέχει στην v.18726478264.89723652 του Android και θα πρέπει να κάνω update το οποίο παίρνει μόνο 44 ώρες και τέσσερα πανεπιστημιακά διπλώματα στην επιστήμη των υπολογιστών;

Έχω βαρεθεί να προσθέτω προβλήματα στην ζωή μου και θέλω ένα κινητό που να είναι απλό :-)

Όσον αφορά στο κόστος, κάπου στο κόστος ενός I-phone (που είναι ήδη πανάκριβο, δεν είναι; ) ας πούμε ότι το μπορώ.

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω αναλυτικά το βράδυ.

Η αλήθεια είναι πως αναφέρομαι σε ΒΒ με physical keyboard.

Απλό , στα όρια του "ελλιπούς", είναι το iPhone.

Δεν νομίζω πως αυτό κάνει τις συσκευές με Android OS πολύπλοκες.

Επίσης υπάρχουν και τα Windows Phones , αλλά στο κομμάτι των email δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία.

Ένα εύκολο που μπορείς να κάνεις με Android OS άλλα όχι με iOS.

Έχεις λάβει ένα mail με διαφορα επισυναπτόμενα [doc, PDF , avi, exe, zip etc].

Με ένα κινητό Android μπορείς να τα σώσεις στην μνήμη του τηλεφώνου (ή στην κάρτα μνήμης) και να τα μεταφέρεις σε υπολογιστή/tablet σαν να είχες USB flash disk.

Πάντως για τα email δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με καμία από τις 3 δημοφιλείς πλατφόρμες.

Sent from my Galaxy S

Δημοσ.

Πάρε μια συσκευή με Android 2.3 και άνω και είσαι καλυμμένος.

Θα σου πρότεινα τις Nexus συσκευές και θα απέκλεια όλα τα Sony.

Δημοσ.

Πριν κάνεις την μετάβαση, έλεγξε κατά πόσον σε βολεύει η οθόνη αφής για συγγραφή emails/texts...

ακόμα και η καλύτερη οθόνη αφής δεν μπορεί να συγκριθεί με physical keyboard

Δημοσ.

Το καλύτερο integration σε e-mail έχει το iPhone.

Γενικά είναι πολύ απλό στην χρήση και δεν αφήνει πολλές επιλογές στον χρήστη.

Αυτό είναι καλό γιατί προστατεύει το OS από παρατράγουδα αλλά και κακό για προφανείς λόγους.

Αν σου πέφτει ακριβό , πας σε Android ή ακόμα και Windows Phone.

Δημοσ.

Πάρε μια συσκευή με Android 2.3 και άνω και είσαι καλυμμένος.

Θα σου πρότεινα τις Nexus συσκευές και θα απέκλεια όλα τα Sony.

Συμφωνώ. Αν δεν έχει πρόβλημα με το μέγεθος πήγαινε εδώ. Διαφορετικά πάρε το Galaxy Nexus με κλειστά τα μάτια. Μοναδική του αδυναμία τα 16GΒ μη επεκτάσιμης μνήμης. Το pure Android σκοτώνει...

Δημοσ.

Το καλύτερο integration σε e-mail έχει το iPhone.

Γενικά είναι πολύ απλό στην χρήση και δεν αφήνει πολλές επιλογές στον χρήστη.

Αυτό είναι καλό γιατί προστατεύει το OS από παρατράγουδα αλλά και κακό για προφανείς λόγους.

Αν σου πέφτει ακριβό , πας σε Android ή ακόμα και Windows Phone.

Διαφωνώ για το integration αλλά οκ.

Όσο για τα BB,

physical keyboards έχουν και άλλα κινητά, όμως να φτάσεις στο σημείο να πληκτρολογείς με κλειστά μάτια

μόνο σε BB το έχω δει! :)

Όσον αφορά τα mail και την διαχείρισή τους με σειρά προτίμησης

1. Blackberry

2..Android

3. iPhone

Από εκεί και πέρα θέμα γούστου. πχ η σειριακή ως επι τω πλείστω δομή του iOS που θυμίζει Ericsson με οθόνη μιας γραμμής και τα βελάκια δεξιά αριστερά,

με ενοχλεί και με κουράζει.

Το παρατεταμένο tap των Android(κάτι αντίστοιχο με το ΒΒ button) το θεωρώ μέγιστη ευκολία. Σου δίνει ένα σωρό επιλογές ενεργειών/shortcuts.

Όπως και να έχει, για να σχηματίσεις γνώμη θα πρέπει να τα δεις και να τα δουλέψεις.

Δεν έδινα 200+€ απλά και μόνο διαβάζοντας γνώμες σε φόρουμ για κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Αν λυθεί ένα πρόβλημα που έχω με το Blackberry, μάλλον θα παραμείνω για λίγο καιρό ακόμα.

Επειδή όντως το email είναι προτεραιότητα για μένα και επειδή δοκίμασα πληκτρολόγηση στο iphone και πάταγα στον γάμο του καραγκιόζη lol παραμένω στο Blackberry και στο τέλειο πληκτρολόγιό του.

Αλλά όντως, το δίλημμα είναι μεγάλο όταν βλέπεις ότι όλα υπερέχουν σε συγκεκριμένα σημεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...