Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

5. Στο ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου δεν υπόκεινται τα ακίνητα που ανήκουν:

α) στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α. και τις δημοτικές επιχειρήσεις,

β) στα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα της περίπτωσης ιγ’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν.3842/2010 (Α’ 58) αποκλειστικά για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και κοινωφελές έργο τους,

γ) στα νομικά πρόσωπα της περίπτωσης ε’ της παρ. 7 του άρθρου 24 του ν.2130/1993 για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση των θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή κοινωφελών σκοπών τους,

δ) στα νομικά πρόσωπα της περίπτωσης στ’ της παρ. 7 του άρθρου 24 του ν.2130/1993 για τα ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών και

ε) τα ακίνητα ξένων κρατών, όταν αυτά χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων υπό τον όρο της αμοιβαιότητας. Επίσης απαλλάσσονται από το έκτακτο ειδικό τέλος:

α) Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

β) Τα ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί:

- ως διατηρητέα, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, και δεν ιδιοχρησιμοποιούνται ή δεν αποφέρουν εισόδημα,

- ως χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων και

γ) Τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση.

http://www.forologoumenos.gr/index.php?news=11300

Από ότι φαίνεται ΔΕΝ πάει σε όλους το χαράτσι όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.forologoumenos.gr/index.php?news=11300

Από ότι φαίνεται ΔΕΝ πάει σε όλους το χαράτσι όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Ο φιλος μου ουτε σε γηπεδο μενει, ουτε σε εκκλησια, ουτε σε αρχαιολογικο κτιριο! Ειναι ενα δυοροφο κτιριο, απο το οποιο μονο ο πρωτος οροφος ειναι ολοκληρωτικα κατασκευασμενος, ενω ο δευτερος ειναι στους σοβαδες.

Σε μια κουβεντα με ενα φιλο μου, τονν ρωτησα ποσο πληρωνει χαρατσι και μου απαντησε πως δεν πληρωνει. Δεν τον πιστεψα και του ειπα οτι τον εχει πιασει κοτσο ο ιδιοκτητης του διαμερισματος που νοικιαζει και τα πληρωνει αυτος. Σημερα πηγα σπιτι του και μου εφερε τον λογαριασμο.....και τι να δω? ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΟΚ! ΚΕΝΟ!

Πως γινεται αυτο????????????? 

Επεξ/σία από turismi
Δημοσ.

Ο φιλος μου ουτε σε γηπεδο μενει, ουτε σε εκκλησια, ουτε σε αρχαιολογικο κτιριο! Ειναι ενα δυοροφο κτιριο, απο το οποιο μονο ο πρωτος οροφος ειναι ολοκληρωτικα κατασκευασμενος, ενω ο δευτερος ειναι στους σουβαδες.

Αδιάφορα όλα αυτά που γράφεις. Η ΔΕΗ δεν έκανε αυτοψία για να δει αν ο φίλος σου μένει σε γήπεδο ή σε εκκλησία. Η ΔΕΗ δεν έβαλε(αν όντως δεν έβαλε) χαράτσι επειδή πιθανότατα το τιμολόγιο ρεύματος του έχει χαρακτηριστεί για κάποιο λόγο βιοτεχνικό/βιομηχανικό/αγροτικό/κοινόχρηστο. Ίσως να μην έβαλε χαράτσι από λάθος(ναι, κάνει και η ΔΕΗ λάθη). Ίσως να έχει εργοταξιακό ρεύμα ακόμα.
Δημοσ.

Αδιάφορα όλα αυτά που γράφεις. Η ΔΕΗ δεν έκανε αυτοψία για να δει αν ο φίλος σου μένει σε γήπεδο ή σε εκκλησία. Η ΔΕΗ δεν έβαλε(αν όντως δεν έβαλε) χαράτσι επειδή πιθανότατα το τιμολόγιο ρεύματος του έχει χαρακτηριστεί για κάποιο λόγο βιοτεχνικό/βιομηχανικό/αγροτικό/κοινόχρηστο. Ίσως να μην έβαλε χαράτσι από λάθος(ναι, κάνει και η ΔΕΗ λάθη). Ίσως να έχει εργοταξιακό ρεύμα ακόμα.

Εγω απλα ρωταω φιλε, γιατι μου εκανε τεραστια εντυπωση! Γ1 ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ εγραφε παντως το τιμολογιο!

Παντως τον ιδιοκτητη  μονο φτωχαδακι δεν το λες, εχει αλλα δυο τετοια σπιτια! Οποτε να εχει παρει απαλλαγη μαλλον δεν παιζει!

Δημοσ.

Εγω απλα ρωταω φιλε, γιατι μου εκανε τεραστια εντυπωση! Γ1 ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ εγραφε παντως το τιμολογιο!

Παντως τον ιδιοκτητη  μονο φτωχαδακι δεν το λες, εχει αλλα δυο τετοια σπιτια! Οποτε να εχει παρει απαλλαγη μαλλον δεν παιζει!

Απαλλαγή δεν παίρνουν τα "φτωχαδάκια", αλλά μόνο όσοι πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Και αν θυμάμαι καλά, μία από αυτές είναι η ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνάει τις 100.000€. Αν όντως ισχύει αυτό, και 3 σπίτια μπορεί να έχει κάποιος αλλά παρόλα αυτά να δικαιούται απαλλαγή.

Επίσης θυμήθηκα μια περίπτωση που ήρθε σε κάποιον για τρίτη συνεχόμενη φορά λογαριασμός ΔΕΗ έναντι. Έκανε παράπονα στη ΔΕΗ και του είπαν πως θα του στείλουν στο καπάκι εκκαθαριστικό, με τη μόνη διαφορά ότι θα έχει και το ΕΕΤΗΔΕ του επόμενο διμήνου μέσα. Σε 15 ημέρες του ήρθε με διπλό χαράτσι μέσα, το πλήρωσε, και ο επόμενος λογαριασμός δεν είχε χαράτσι μέσα.

Τώρα τι ακριβώς έχει γίνει με το φίλο σου, κανείς μας δεν είναι σε θέση να σου απαντήσει στα σίγουρα.

Δημοσ.

Απαλλαγή δεν παίρνουν τα "φτωχαδάκια", αλλά μόνο όσοι πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Και αν θυμάμαι καλά, μία από αυτές είναι η ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνάει τις 100.000€. Αν όντως ισχύει αυτό, και 3 σπίτια μπορεί να έχει κάποιος αλλά παρόλα αυτά να δικαιούται απαλλαγή.

Επίσης θυμήθηκα μια περίπτωση που ήρθε σε κάποιον για τρίτη συνεχόμενη φορά λογαριασμός ΔΕΗ έναντι. Έκανε παράπονα στη ΔΕΗ και του είπαν πως θα του στείλουν στο καπάκι εκκαθαριστικό, με τη μόνη διαφορά ότι θα έχει και το ΕΕΤΗΔΕ του επόμενο διμήνου μέσα. Σε 15 ημέρες του ήρθε με διπλό χαράτσι μέσα, το πλήρωσε, και ο επόμενος λογαριασμός δεν είχε χαράτσι μέσα.

Τώρα τι ακριβώς έχει γίνει με το φίλο σου, κανείς μας δεν είναι σε θέση να σου απαντήσει στα σίγουρα.

Μα εγω δεν ειπα οτι θα βρω απαντηση, τον ιδιο δεν τον νοιαζει καθολου! Ο ιδιος ειναι 3 χρονια σε εκεινο το σπιτι και δεν εχει πληρωσει ποτε χαρατσι! Τωρα αυτο με τις 100.000 που ειπες δεν νομιζω να ισχυει. Εγω νοικιαζω σαν φοιτητης γκαρσονιερα 45 τμ, 30+ ετων και εχει χαρατσι. Το δικο του ειναι 70τμ και νεοδμητο! 

Δημοσ.

Μπα, δεν ισχυει. Εχω ακινητη περιουσια πετρινο 50ετιας αντικειμενικης αξιας 30 χιλ ευρω, και μια χαρα μου ερχεται 400 ευρω το χρονο... και χρατς...

Δημοσ.

Μπα, δεν ισχυει. Εχω ακινητη περιουσια πετρινο 50ετιας αντικειμενικης αξιας 30 χιλ ευρω, και μια χαρα μου ερχεται 400 ευρω το χρονο... και χρατς...

Δεν πρόσεξες μάλλον τι έγραψα. Έγραψα πως απαλλαγή δικαιούνται όσοι πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, και μία από αυτές είναι η ακίνητη περιουσία έως 100k. Δεν έγραψα πως είναι η μοναδική προϋπόθεση αυτή. Πχ κάποιος μακροχρόνια άνεργος δικαιούται απαλλαγή από το χαράτσι αν έχει κάποιες προϋποθέσεις, και μία από αυτές είναι να μην έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία.

η ακίνητη περιουσία του για το έτος

2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο

πηγή: http://tomakrypodari.gr/wp-content/uploads/2012/08/dikaiologitika-apallagis-eethde.pdf

Και όντως, άδικο είχα, το νούμερο είναι 150k.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...