Luxx Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Ισχυει οτι απο την αιμομιξια υπαρχει πιθανοτητα τα παιδια να παρουσιασουν διαφορα ειδη αναπηριας; Και εαν ναι, γιατι; Αφορμη για την ερωτηση, αυτο το λινκ : http://tablet.ethnos.gr/article.asp?catid=24135&subid=2&pubid=63643742 Βεβαια το εχω ακουσει και παλαιοτερα.
SpirtouLisS Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Ισχυει οτι απο την αιμομιξια υπαρχει πιθανοτητα τα παιδια να παρουσιασουν διαφορα ειδη αναπηριας; Και εαν ναι, γιατι; Αφορμη για την ερωτηση, αυτο το λινκ : http://tablet.ethnos.gr/article.asp?catid=24135&subid=2&pubid=63643742 Βεβαια το εχω ακουσει και παλαιοτερα. δεν ειμαι βιολογος ή γιατρος. αλλα σε γενικες γραμμες οι χρωμοσωμικες γενετικες συναφειες που εχουν τα αδερφια (και οχι μονο γενικοτερα οι κοντινες εξ αιματος συγγενειες οπως ξαδερφια πχ) επιφερουν με μεγαλη πιθανοτητα σημαντικες γενετικες ανωμαλιες στο παιδι. απο οτι θυμαμαι στην ανθρωπολογια ειναι συχνο στα παιδια μεσω αιμομιξιας η μειωμενη νοητικη ικανοτητα καθως και αλλες πολλες φορες πολυ σημαντικοτερες γενετικες ανωμαλιες. σαν να εχει βαλει η ιδια η φυση ενα βιολογικο φραγμο (εκτος τον ηθικο) που αποτρεπει την αιμομιξια. αυτα. για ειδικοτερη αναλυση ας μιλησει καποιος ειδημων.
Lucifer Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Ισχυει οτι απο την αιμομιξια υπαρχει πιθανοτητα τα παιδια να παρουσιασουν διαφορα ειδη αναπηριας; Και εαν ναι, γιατι; http://en.wikipedia.org/wiki/Incest#Inbreeding Θεωρητικά 2 ομόφυλα αδέρφια μπορούν να βγάζουν τα μάτια τους όσο θέλουν.
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 ειναι πανω κατω οπως τα ειπε ο φιλος.οτι επειδη υπαρχουν κοινα πραγματα στο dna στα αδερφια ισως να υπαρχουν και κοινα προβληματα (αδυναμιες) οποτε στην γεννηση του παιδιου υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να γεννηθει το παιδι με διαφορα προβληματα. περισσοτερα εχει και εδω. http://el.wikipedia....%BE%CE%AF%CE%B1 Βιολογία [Επεξεργασία] Τα πιο συνήθη προβλήματα αιμομιξίας στους απογόνους είναι ιχθύαση, πολυδακτυλία, επιληψία και αιμορροφιλία
krot Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Τα χρωμοσώματα είναι σε ζευγάρια (ένα από τον πατέρα και ένα από την μητέρα). Όλα τα χρωμοσώματα έχουν ατέλειες όμως οι ατέλειες του ενός καλύπτονται από το άλλο (το ζευγάρι του) .Αν είναι ίδια όμως θα έχουν τις ίδιες ατέλειες.Οι οποίες δεν θα καλύπτονται. Έτσι αν οι γονείες είναι συγγενείες τα παιδιά θα έχουν πολλά ίδια χρωμοσώματα άρα θα έχουν περισσότερα λάθη στο DNA τους (χονδρικά η εξήγηση που μου είχε δώση ένας γιατρός)
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Τα χρωμοσώματα είναι σε ζευγάρια (ένα από τον πατέρα και ένα από την μητέρα). Όλα τα χρωμοσώματα έχουν ατέλειες όμως οι ατέλειες του ενός καλύπτονται από το άλλο (το ζευγάρι του) .Αν είναι ίδια όμως θα έχουν τις ίδιες ατέλειες.Οι οποίες δεν θα καλύπτονται. Έτσι αν οι γονείες είναι συγγενείες τα παιδιά θα έχουν πολλά ίδια χρωμοσώματα άρα θα έχουν περισσότερα λάθη στο DNA τους (χονδρικά η εξήγηση που μου είχε δώση ένας γιατρός) μια χαρα ειναι η απαντηση.δεν εχει νοημα πιο ιατρικη εξηγηση γιατι μετα δεν θα καταλαβουμε τιποτα.
*nenya* Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Και ένα ανάγνωσμα για τους fans της αιμομιξίας
GoLdMaNn Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Επομενως παντα προφυλακτικο παιδια Xαχαχα.Μαλλον καλυτερα να το αποφυγετε εν γενη.Με προφυλακτικο η και χωρις.(Δν το λεω για το ηθικο του θεματος τοσο οσο για το ιατρικο)
Tenshi Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Σε πολύ κλειστές κοινωνίες (πχ κάποιες φυλές ιθαγενών) παρατηρείται μερικές φορές αυτό το φαινόμενο.Ουσιαστικά όλοι ανεξαιρέτως έχουν κάποια μορφή συγγένειας,οπότε μοιράζονται τα ίδια μεταλλαγμένα γονίδια. Δέν θυμάμαι σε ποιο επιστημονικό άρθρο το είχα διαβάσει,προκειμένου έναν πληθυσμός να είναι βιώσιμος σε βάθος χρόνου,θα πρέπει να υπάρχει ένας minimum αριθμός ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί η ποικιλομορφία στο DNA.
*nenya* Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Γιατί στα μικρά ελληνικά χωριά που σχεδόν όλοι είναι συγγενείς δεν θα έχουν γίνει και αιμομιξίες τόσα χρόνια;
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Η αιμομιξία είναι παράνομη ακόμα κι αν δεν οδηγεί σε απογόνους; Με τη λογική του νόμου που λέει ότι η αιμομιξία απαγορεύεται επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες οι γόνοι να προκύψουν ασθενείς, γιατί: 1 - Δεν στειρώνονται οι φορείς του AIDS; 2- Γιατί δεν είναι παράνομο να τεκνοποιεί ένα ζευγάρι όπου και οι δύο είναι φορείς του στίγματος της μεσογειακής αναιμίας; Στα πιο πάνω παραδείγματα αλλάξτε όσο θέλετε τις ασθένειες
Apoll Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Γιατί στα μικρά ελληνικά χωριά που σχεδόν όλοι είναι συγγενείς δεν θα έχουν γίνει και αιμομιξίες τόσα χρόνια; Γιατί κανείς δεν παντρεύτηκε μέχρι δεύτερη ξάδελφη. Από τρίτη και πάνω. Και τις εποχές που οι κοινωνίες ήταν κλειστές, τα παιδιά έρχονταν μετά το γάμο. Που για να γίνει αυτός, επέρχετο ο παραπάνω κανόνας λόγω Εκκλησίας. Από εκεί και μετά ανάλογα τις εποχές. Η οικογένεια των Βουρβώνων, ιδίως στην Ισπανία, είχε τρομερα προβλήματα. Μιας και όλοι παντρεύοντας σε κλειστό οικογενειακό κύκλο ώστε να μην βγει παραέξω εξουσία. Με αποτέλεσμα πολλοί Ισπανοί μονάρχες να βγαίνουν τρελοί, ή με σοβαρά προβλήματα. Και να υπάρχουν όμοιοι στην εμφάνιση βασιλείς με διαφορά αιώνων.
KilliK Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Σε πολύ κλειστές κοινωνίες (πχ κάποιες φυλές ιθαγενών) παρατηρείται μερικές φορές αυτό το φαινόμενο.Ουσιαστικά όλοι ανεξαιρέτως έχουν κάποια μορφή συγγένειας,οπότε μοιράζονται τα ίδια μεταλλαγμένα γονίδια. Δέν θυμάμαι σε ποιο επιστημονικό άρθρο το είχα διαβάσει,προκειμένου έναν πληθυσμός να είναι βιώσιμος σε βάθος χρόνου,θα πρέπει να υπάρχει ένας minimum αριθμός ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί η ποικιλομορφία στο DNA. 10.000 νομιζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα