Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παίδες σκεφτόμαστε στην οικογένεια να πάρουμε σε λίγους μήνες κάποιον σκύλο.το θέμα είναι ποτέ δεν είχαμε κ δεν ξέρουμε τι ράτσα να είναι το νέο μέλος.μένω σε εξοχή κ έτσι υπάρχει χώρος να παίζει,να είναι μεγάλο(όχι τεράστιος) κ φιλικός παιχνιδιάρης.μαζί με όλα αυτά φύλακας αν κ δύσκολο να βρείς κάποιο να τα κάνει όλα αυτά,για αυτό μ μπαίνουν ιδέες για λυκόσκυλο τύπου χάσκι η γερμανικό ποιμενικό.παρόλα αυτά τρελαίνομαι που βλέπω λαμπραντόρ κ μπίγκλ στο ίντερνετ,έμαθα κ τελευταία περισσότερα για το ακίτα κ κόλει που είναι πολύ όμορφα.

καμιά ιδέα παιδιά?

Δημοσ.

Ολες οι ρατσες που ανεφερες να ξερεις πως χρειαζονται πολυ εκτονωση. Δηλαδη πρεπει να αφιερωνετε κανα διωρο και βαλε καθε μερα για βολτα και παιχνιδι. Το χασκι δεν θα στο προτεινα για πρωτο σκυλο γιατι απο οσο ξερω ειναι αρκετα ανεξαρτητο οποτε πρεπει να ασχοληθεις πολυ με την εκπαιδευση του, το ιδιο ισχυει και για το ακιτα. Ο γερμανικος ποιμενικος και το λαμπραντορ ειναι ιδανικες ρατσες για οικογενεια και ευκολα εκπαιδευσιμες αν ασχοληθεις σοβαρα. Τα μπιγκλ ειναι κυνηγετικα σκυλια οποτε εχουν απειρη ενεργεια και θελουν πολυ τρεξιμο και παιχνιδι για να τα πατε καλα.

Μην βιαστεις να παρεις κατι. Κατσε διαβασε για τις φυλες που σε ενδιαφερουν, μιλα και με κανεναν εκτροφεα ή ιδιοκτητη και μετα αποφασιζεις.

Δημοσ.

Δεν διευκρινιζεις αν σας ενδιαφερουν ΜΟΝΟ σκυλια ρατσας, έχετε σκεφτει να "υθοθετησετε" καποιο αδεσποτο?

Δημοσ.

Δεν διευκρινιζεις αν σας ενδιαφερουν ΜΟΝΟ σκυλια ρατσας, έχετε σκεφτει να "υθοθετησετε" καποιο αδεσποτο?

Αυτό ακριβώς υπάρχουν σκυλιά τα οποία πραγματικά χρειάζονται και θέλουν οικογένεια και εσύ κοιτάς να αγοράσεις;;

Τον σκύλο τον θες για συντροφιά,παιχνίδι όχι για αξεσουάρ και να λες έχω χάσκι λυκόσκυλο ή δεν ξέρω και εγώ τι..(δεν είμαι κατά τον σκύλων που ανέφερα)

Έχω δύο σκυλία ιμίαιμα που θα ήταν στον δρόμο ή δεν θα ζούσαν καν αν δεν τα έπερνα και δεν έχω μετανιώσει ούτε λεπτό!!

Το θέμα είναι κίολας να τον θες πραγματικά τον σκύλο και όχι να τον πάρεις για να κάνεις το κέφι σου και μετά απο λίγο καιρό στον δρόμο επειδή το βαρέθηκες!!

Δημοσ.

Με την αγορά απο εκτροφείς ή ακομα χειρότερα από pet shops στην ουσία συντηρείται ο άθλιος μηχανισμός εκμετάλευσης των σκυλιών αυτών, όπου τα θυληκα τους "ξεζουμίζονται" στην γέννα μέσα σε ασχημες συνθήκες με μοναδικό στόχο το κέρδος. Στην ουσία οι ράτσες σκυλιών είναι "κατασκευασμένες" από το άνθρωπο προκαλώντας προσμήξεις φυλών και είναι ένα ακόμα δείγμα της διαστροφής του σε οτι αφορά την συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και όλο αυτό μόνο και μόνο για την δημιουργία ενός ακόμα ..αξεσουαρ που δείχνει στους υπόλοιπους ένα δηθεν κοινωνικό status.

Ολοι οι σκυλοι λίγο πολυ έχουν τα χαρακτηριστικά που θέλεις ,γιατί όλοι τελικά κατάγονται από τον λύκο. Ολα τα σκυλιά μπορούν να είναι και σύντροφοι και λίγο φύλακες μιας και έχουν μέσα τους το ένστικτο να λειτουργούν ως μέλη μια αγέλης που θέλουν να προστατευουν και να αγαπουν.

Μην αγοράσεις σκύλο, μην κοιτάς να προμηθευτείς ντε και καλά "ράτσα". Κοιτα σε φιλοζωικές ή σε καταφύγια σκύλων , είναι σίγουρο οτι θα βρεις ένα σκύλο που θα σου κάνει κλικ ωστε να τον υιοθετήσεις.

Δημοσ.

Κοίτα να δεις, το σκυλί που τα κάνει όλα και συμφέρει , είναι το λυκόσκυλο και το λαμπραντόρ. Και το ροτβάιλερ αλλά θέλουν πιο έμπειρους κατόχους. Οπότε σου συστήνω και εγώ λυκόσκυλο και λαμπραντόρ από εκτροφέα , όχι πετσοπ. Όταν θα πας να το πάρεις (και ακριβά μάλιστα) θα απαιτήσεις τα χαρτιά του. Χωρίς χαρτιά δεν θα πάρεις τίποτα.

Αν θες να υιοθετήσεις αδέσποτο, καλώς, δε θα κοστίσει τίποτα .

Επίσης να ξέρεις πως τα σκυλιά είναι μια δεκάχρονη δέσμευση. Δέκα χρόνια δε θα μπορείς να το αποχωριστείς. Και έχει έξοδα. Είναι σαν μεγαλόσωμο 3χρονο παιδί. Αν είναι έτοιμη η οικογένειά σου για την δέσμευση να το πάρεις και καλά να περάσεις. Πρέπει όμως να του αφιερώνετε 2 περίπου ώρες την ημέρα αν είναι μεγαλόσωμο σκυλάκι.

Δημοσ.

Το λαμπραντορ ειναι και γαμω,αλλα θελει πολυ παιχνιδι και εκτονωση, γενικως ειναι "τρελα" σκυλια, δωστους παιχνιδι και βολτες και δε θελουν τιποτε αλλο(οκ, φαι και νερο :P).

Για φυλακας τωρα, αμφιβαλλω οτι κανει. Τουλαχιστον ενος φιλου μου, το εχω ικανο να αρχισει να παιζει με τον ληστη, τοσο χαρουμενο και παιχνιδιαρικο ειναι.

Δημοσ.

Ας γαυγίζει τους απέξω περαστικούς και μια χαρά κάνει. Τα επιθετικά σκυλιά δεν είναι μόνο στους ληστές επιθετικά. Θέλουν έμπειρο χέρι. Αλλιώς ένα παιδάκι που έσπρωξε το παιδί σου μπορεί να βρεθεί με μασημένο χέρι. Δεν το θέλει κανείς αυτό. Ο δικός μου είναι χαλί για τις γυναίκες (δεν έχω δει τόσο χαδιάρικο λυκόσκυλο με τις γυναίκες ακόμα και με κορίτσια που φοβόντουσαν τα μεγαλόσωμα) και με τα παιδιά. Έτσι τον θέλουμε. ΤΟυ γείτονα που ήταν φύλακας και δεν τον πλησίαζε κανείς ( το σκυλί ήταν απομονωμένο τον περισσότερο καιρό) έστειλε ένα παιδί νοσοκομείο.

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι τα σκυλιά ράτσας έχουν εκ γενετής γενετικά ελαττώματα και αδυναμίες,

εξαιτίας της "κλειστής" αναπαραγωγής με άτομα της ίδιας φυλής,

μέσω της οποίας γίνεται αναπαραγωγή και των ελαττωματικών γονιδίων και δεν λειτουργεί η φυσική εξέλιξη.

έτσι , πολλές φυλές δεν έχουν άμυνες απέναντι σε συνηθισμένα μικρόβια-παράσιτα και ιούς των σκυλιών (κλασσικό παράδειγμα το καλαζάρ),

στους οποίους τα περισσότερα ημίαιμα έχουν ανοσία,

ακριβώς επειδή η φυσική εξέλιξη (διασταύρωση μεταξύ αυτών που επιβιώνουν-των καλύτερων γονιδιακά)

οδήγησε σε δημιουργία αμυνών απέναντι σε τέτοιες ασθένειες.

Άλλες συνήθεις περιπτώσεις είναι τα μυοσκελετικά προβλήματα και ασθένειες που πλήττουν τις περισσότερες ράτσες (από δυσπλασίες μέχρι καρδιακά προβλήματα, συστροφές στομάχου και ένα κάρο άλλες απίστευτες παθήσεις),

που μάλλον δεν θα συναντήσεις σε ημίαιμα..

Όχι ότι δεν αρρωσταίνουν και τα ημίαιμα, αλλά καμία σχέση με τα σκυλιά ράτσας.

Και όταν δεθείς με ένα ζώο στεναχωριέσαι και τσαντίζεσαι τρελά, όταν πχ. στο τσίμπησε ένα γαμωκουνούπι και πέθανε !!!!

Άσε τα λεφτά που έχεις δώσει για να το αγοράσεις και να το φροντίσεις....

Και για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους , ένα σκυλί ράτσας θέλει περισσότερη προσοχή από ένα ημίαιμο..

Πχ. αντικουνουπικά το καλοκαίρι , ή ακόμα και κλείσιμο μέσα στο σπίτι με σίτες για να μη στο τσιμπήσει κανένα κουνούπι..

Ή ότι πρέπει το νερό και η τροφή στα μαστίφ να είναι πιο ψηλά από το έδαφος καμία 20αριά πόντους για να μην πάθουν συστροφή στομάχου όταν τρώνε-πίνουν,

ειδικές τροφές για να μην πάθουν τα έντερα τους, κλπ.κλπ.

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κ....:-)

Δημοσ.

Καλά μην τρελαίνεσαι, δεν έχουν περάσει και καμμιά 10αριά γενιές τα αδέσποτα για να αναπτύξουν αντοχές. 2-3 γενιές είναι το πιθανότερο. Η συστροφή στομάχου πχ, έρχεται αν έχεις σκύλο αθλητικό ο οποίος μετά το φαγητό ή το νερό αρχίσει να τρέχει και να παίζει. Οϋτε τα ημίαιμα τρώνε ότι ναναι

Δημοσ.

πολύ καλά τα λέτε,το σωστό είναι να παίρνουμε αδέσποτα που το έχουν μεγάλη ανάγκη απλά δεν θα συμφωνήσουν στο σπίτι με την ιδέα αυτήν κ το θέλουμε κουτάβι.αυτό βέβαια δεν αλλάζει ότι αν βρώ ένα δεν θα το κρατήσω μέχρι να βρεί κάποιον που να το αγαπάει.για τα πετ σοπ έχω ακούσει διάφορα κ έχω δεί κ τις συνθήκες που πάνω κάτω επικρατούν,μα πόσο χάλια πια..εκτροφείς πώς θα βρώ?

το πρώτο μ σκυλί θα είναι ράτσα κ βλέπουμε στην συνέχεια,θα το συζητήσουμε κ ανάλογα τι θέλουμε.κάποιες ιδέες απο εσάς θα ήθελα τι θα διαλέγατε η τι ταιριάζει με αυτά που έγραψα αλλά οχι να φάω επίθεση μικρού βαθμού γτ δεν παίρνεις αδέσποτο η μπορεί να το βαρεθείς λέει ένας κ να το αφήσεις(δεν είμαστε όλοι ίδιοι φίλε μ).

Δημοσ.

πολύ καλά τα λέτε,το σωστό είναι να παίρνουμε αδέσποτα που το έχουν μεγάλη ανάγκη απλά δεν θα συμφωνήσουν στο σπίτι με την ιδέα αυτήν κ το θέλουμε κουτάβι.αυτό βέβαια δεν αλλάζει ότι αν βρώ ένα δεν θα το κρατήσω μέχρι να βρεί κάποιον που να το αγαπάει.για τα πετ σοπ έχω ακούσει διάφορα κ έχω δεί κ τις συνθήκες που πάνω κάτω επικρατούν,μα πόσο χάλια πια..εκτροφείς πώς θα βρώ?

το πρώτο μ σκυλί θα είναι ράτσα κ βλέπουμε στην συνέχεια,θα το συζητήσουμε κ ανάλογα τι θέλουμε.κάποιες ιδέες απο εσάς θα ήθελα τι θα διαλέγατε η τι ταιριάζει με αυτά που έγραψα αλλά οχι να φάω επίθεση μικρού βαθμού γτ δεν παίρνεις αδέσποτο η μπορεί να το βαρεθείς λέει ένας κ να το αφήσεις(δεν είμαστε όλοι ίδιοι φίλε μ).

Ένας γερμανικός π. θα σου κάτσει καλά πιστεύω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...