Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακουσα χθες οτι για να φυγεις απο επαγγελματικο χωρο πρεπει να το δηλωσεις στον ιδιοκτητη 6 μηνες πριν αλλιως εισαι υποχρεωμενος να πληρωνεις το ενοικιο για αυτο το διαστημα.Ισχυει?

Δημοσ.

Εγώ έχω ακούσει ότι πρέπει να έχεις κλείσει ένα χρόνο και να το δηλώσεις 3 μήνες πριν.

Έχει αλλάξει ο νόμος πρόσφατα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ακουσα χθες οτι για να φυγεις απο επαγγελματικο χωρο πρεπει να το δηλωσεις στον ιδιοκτητη 6 μηνες πριν αλλιως εισαι υποχρεωμενος να πληρωνεις το ενοικιο για αυτο το διαστημα.Ισχυει?

Εγώ έχω ακούσει ότι πρέπει να έχεις κλείσει ένα χρόνο και να το δηλώσεις 3 μήνες πριν.

Έχει αλλάξει ο νόμος πρόσφατα.

Όντως, το 2010 άλλαξε ο νόμος και πλέον πρέπει α) να έχεις κλείσει έναν χρόνο μίσθωσης (αντί των 2 που ήταν πριν), β) να ειδοποιήσεις τον ιδιοκτήτη τρεις μήνες πριν (αντί των 6 που ήταν πριν) και γ) να καταβάλεις ως αποζημίωση ένα ενοίκιο (αντί των 3 που ήταν πριν).

Οπότε, αν υποθέσουμε ότι θες να αποχωρήσεις άμεσα και θες να φύγεις αύριο το πρωί, θα καταβάλεις στον ιδιοκτήτη 4 ενοίκια (τα τρία ενοίκια της ειδοποίησης + το ένα της αποζημίωσης).

(άρθρο 43 του Π.Δ. 34/1995 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 17 του ν. 3853/2010)

Δημοσ.

Ευχαριστω!Μου φανηκε περιεργο με τετοια κριση να πρεπει καποιοι να πληρωνουν και 6 ενοικια αποζημιωση...

Δημοσ.

υποθετω οτι και στα σπιτια.τα βρισκεις με τον ιδιοκτητη ή απλα περιμενεις αν θα σου κανει δικαστηριο.

εδω βεβαια ειναι πιο σιγουρο να κανει δικαστηριο γιατι τα λεφτα ειναι πιο πολλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...