lahsmi Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Γεια σας φιλοι μου.Ηθελα παρακαλω να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα linux.Θελω να τα περασω στο pc μου και αναρωτιέμαι για να το κανω αυτο πρεπει να κρατησω και τα windows παραληλα σε καποιο αλο partition? Θελω να κρατησω μονο τα linux αποκλειστηκα ,αν και εχω καποια εμπειρια με τους υπολογιστες σε αυτο το θεμα ειμαι λιγο εκτος .Ευχαριστω εκ των προτέρων για οποια βοήθεια
Ypnovatis Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Μα αν δε θέλεις καθόλου παράθυρα απλά κάνε φορμάτ και περνα λίνουξ και μόνο. Αν η ερώτηση σου είναι αν είναι αυτόνομα, ναι είναι. Είναι ένα κανονικό λειτουργικό. Αν έχεις αρχεία που θέλεις να σώσεις τότε πρώτα κάνε backup και μετά καθαρή εγκατάσταση.
sargio01 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Η μόνη περίπτωση να είναι απαραίτητα τα windows για την εγκατάσταση linux, είναι να θέλεις dual boot και να το κάνεις μέσω wubi. Τα λειτουργικά linux, είναι ακριβώς αυτό: Λειτουργικά συστήματα. Δεν χρειάζονται δηλαδή άλλο λειτουργικό για υποστήριξη... Εφόσον θέλεις να καταργήσεις τα windows, προχώρα σε clean install πάνω στο partition των windows (αφού πρώτα έχεις φροντίσει για back up των αρχείων σου ). Ωπ! Με πρόλαβε άλλος :lol:
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Aν το pc το χρησιμοποιείς για δουλειές που πρέπει να γίνουν (σχολή, επάγγελμα) κράτα τα win σε dual boοt. Σύντομα θα ανακαλύψεις ότι το linux δεν είναι εναλλακτικά windows. Και για το πιο απλό πράγμα θα χρειαστεί να διαβάσεις. Δεν είναι windows με λίγο διαφορετικό γραφικό περιβάλλον. Αν μάλιστα παίζεις και παιχνίδια, τότε θα χρειαστείς οπωσδήποτε και τα windows.
mask2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Ρίξε μία ματιά σε αυτό http://www.insomnia.gr/topic/390784-info-οδηγιες-προς-νεοεισερχομενους-στο-gnulinux/ Μακριά από το wubi. Δημιουργεί προβλήματα. Αν θες να δοκιμάσεις χωρίς να βγάλεις τα windows μπορείς να το κάνεις με κάποιο virtual box. To δοκιμάζεις και αν δεν σου αρέσει απλά απεγκαθιστάς το πρόγραμμα. Αν σου αρέσει προχωράς σε κανονική εγκατάσταση που και πάλι μπορείς να έχεις και τα windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα