Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξανθοπουλος φαση το κειμενο. Δεν εξεταζω το περιεχόμενο του που δεν θα μου προκαλουσε καμια εντυπωση αν ηταν περα ως πέρα αληθινο, το μονο που εχω να πω ειναι πως η κοντρα μπατσοι, αναρχικοι, μου πεταξε μολοτοφ, με χτυπησε με το γκλομπ, μου εκαναν ελεγχο, με εβρισαν, τους εβρισα γινεται μονο για να καλύψουν την ανυπαρξια και των 2 πλευρων.

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σοβαρευτειτε ρε.

Οταν διαβαζετε περιγραφικες ιστοριες συνευρεσης αντρων και γυναικων σε αντιστοιχου περιοχομενου περιοδικα η σαιτ, πιστευετε οτι ειναι πραγματικες?

Πιστεψατε δηλαδη οτι ο "επωνυμα γραφων" στο indymedia ειναι καποιος αλλος απο τη γνωστη-αγνωστη παρεα που αρθογραφει εδω και καμια 2-3 χρονια στο συγκεκριμενο portal αναρχικων? Γραψανε μια ακομα ιστορια υπογραφοντας αυτη τη φορα ως "Διονυσης ο βιοπαλαιστης που υπηρετησε το στρατο" :mrgreen:

Οι οικογενειακες ιστοριες στον Alpha ειναι πιο ρεαλιστικες απο τα αρθρα του ιndymedia να πουμε

Κατάχρηση εξουσίας. Χαχ, σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ένα πράμα!

Δημοσ.

Κατάχρηση εξουσίας. Χαχ, σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ένα πράμα!

Η απαντηση σε αυτο βρισκεται στην τελευταια παραγραφο του προηγουμενου ποστ μου.

Δημοσ.

Ναι MiDi, άμα το λέει στο indy ψέματα θα είναι. Αλήθεια είναι μόνο ότι λέει το mega.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Ελληνική αστυνομία (και ειδικά η ομάδα αηΔΙΑΣ) είναι ευγενέστατη απέναντι στους μετανάστες και τους "εσωτερικούς εχθρούς".

Να κι ένα βίντεο που το αποδεικνύει. Αν ακούσεις πολύ πολύ προσεκτικά θα παρατηρήσεις ότι κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του μιλάνε στον πλυθυντικό.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RG4Cf1T8bR4

Δημοσ.

Αντιγράφω απο το κείμενο:

Για την σύνταξη και την επιμέλεια του κειμένου βοηθησε τρομερά ένας καλός φίλος συγγραφέας αλλά βέβαια για τυχόντα λάθη και παραλείψεις του ευθύνομαι αποκλειστικά ο ίδιος.

Κορυφαία ατάκα-περιγραφή που επιβεβαίωσε τις σκέψεις μου:

Από τους μπάτσους που ήταν στον διάδρομο και πανηγύριζαν φωναχτά 'που ψόφησε επιτέλους αυτό το κομμούνι ο Μητροπάνος!'
Δημοσ.

Μολις ανοιχτει σοβαρο τοπικ με υπαρκτα γεγονοτα και πηγες, ελευθερα να προβληματιστουμε οσο θελετε. Σε φανταστικες ιστοριες και ψευδη δεν γινεται να απανταμε με επιχειρηματα, ειμαστε χαμενοι εκ των προτερων.

Πρέπει να το δεις σε κάποιο ενημερωτικό blog για να το πιστέψεις έτσι; Απ'αυτά που έτσι και googlάρεις το τίτλο του άρθρου θα σου βγει το ίδιο κείμενο copy paste από καμιά δεκαπενταριά σελίδες.

Δημοσ.

Γεια σου dee,

καταρχην θενκς που μπηκες στον κοπο να απαντησεις σοβαρα αντι να ποσταρεις χαζοχαρουμενα ιντερνετικα memes :)

Παμε τωρα

Οδηγουσε μεθυσμενος και δεν ειχε χαρτια ,μαζι σου, το προβλεπομενο ποιο ειναι σε τετοια περιπτωση? Να δικαστει κλπ ετσι?

Αντιθετως,τον περνανε για ... Αλβανο, και τον πανε στην Πετρου Ραλλη. Απο που να αρχισεις κ που να τελειωσεις? Με μια απλη εξακριβωση στο τμημα βρισκανε και το ονομα του και τα παντα και θα κυλαγε η διαδικασια κατα τα προβλεπομενα.

Μεχρι στιγμης φανταζομαι ηδη εντοπιζεις καποιο προβλημα... Και δεν ειναι μονο αυτο, απο που να αρχισεις και απο που να τελειωσεις...

Συνεχιζουμε,αθλιες συνθηκες κρατησης μεταναστων κλπ. Ξυλο σε βαθμο βασανιστηριων και με λογικη βασανιστηριων. Βρωμια.Αντιμετωπιση τους σαν ζωα. Αν δεν προκαλει αηδια σε καποιον κατι τετοιο (ασχετως πολιτικων πεποιθησεων) τουλαχιστον θα πρεπε να τον αγγιξει λιγο.

Δηλαδη η φωτια στα μπατζακια μας να μην ειναι , και ας καιγεται ο παραδιπλα?

Λιγο ενσυναισθηση ρε γαμωτο

Γεια σου κι εσένα nick!

Το προβλεπόμενο, από τη στιγμή που δεν έχεις χαρτιά τη στιγμή που οδηγείς - ακόμα κι αν αυτό διαπιστωθεί από συμπτωματικό έλεγχο, χωρίς να έχει προκληθεί ατύχημα - είναι να σε πάνε «παρέα» στο τμήμα. Μόνο και μόνο το ότι οδηγούσες χωρίς δίπλωμα επάνω σου, είναι αρκετό για να θεωρήσουν ακόμη και το ότι δεν έχεις καθόλου. Πόσο μάλλον όταν είσαι και μεθυσμένος από πάνω και προξενείς και ατύχημα.Ούτε να έρθουν μαζί σου, εκεί που τους λες ότι έχεις τα χαρτιά σου, είναι υποχρεωμένοι, ούτε να ασχοληθούν με το αν είσαι Έλληνας ή αλλοδαπός.

Περί «εξακρίβωσης» τώρα: Από τη στιγμή που δεν έχεις επάνω σου κανένα κρατικό έγγραφο - ταυτότητα, διαβατήριο , ή κάτι ανάλογο - με το οποίο μπορεί να πιστοποιηθεί το αν είσαι αυτός που λες, η εξακρίβωση είναι χρονοβόρος διαδικασία, οπότε η παραμονή σου υπό κράτηση για κάποιο διάστημα, είναι δεδομένη.

Τέλος, περί του «αθλιες συνθηκες κρατησης μεταναστων κλπ. Ξυλο σε βαθμο βασανιστηριων και με λογικη βασανιστηριων. Βρωμια.Αντιμετωπιση τους σαν ζωα»: Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα και εφόσον ισχύουν αυτά που λέει, είναι αναμφίβολα κατακριτέο. Η καταγγελία όμως του συγκεκριμένου ατόμου, είχε να κάνει με την προσωπική του «ταλαιπωρία», ή με τα όσα διαπίστωσε όσο έμεινε κρατούμενος, σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών;

Αν ισχύει το πρώτο - περί προσωπικής ταλαιπωρίας - κατά τη γνώμη μου ο άνθρωπος δεν έχει δίκιο. Ήταν παράτυπος από χίλιες μεριές.

Αν ισχύει το δεύτερο - αν χρησιμοποίησε δηλαδή την προσωπική του ταλαιπωρία, ως αφορμή για να αναφερθεί στο θέμα των συνθηκών κράτησης και τα σχετικά - τότε αφενός το πήγε πολύ «πλαγίως», πράγμα το οποίο δεν τον τιμά καθόλου, αφετέρου θα έπρεπε να δημιουργηθεί άλλο topic από πλευράς σου, το οποίο θα εστιάζει στο συγκεκριμένο πρόβλημα/φαινόμενο. Όχι για κανένα άλλο λόγο, απλώς διότι το link που παραθέτεις, τα κάνει όλα αχταρμά: Ξεκινάει από το «παιδί της βιοπάλης» που άδικα ( ; ) «ταλαιπωρήθηκε», συνεχίζει με τον ...Κούρδο που τις έφαγε επειδή φώναζε «κωλόμπατσοι» - τι περίμενε, αλήθεια; να τον πάρουν με το μαλακό; - και φτάνει στο γενικό πρόβλημα των συνθηκών κράτησης. Κοινώς...μπάχαλο!

Δημοσ.

Πρέπει να το δεις σε κάποιο ενημερωτικό blog για να το πιστέψεις έτσι; Απ'αυτά που έτσι και googlάρεις το τίτλο του άρθρου θα σου βγει το ίδιο κείμενο copy paste από καμιά δεκαπενταριά σελίδες.

Μην επαναλαμβανεσαι με ευφυολογηματα οταν ηδη εχω απαντησει και σε αυτο:

Ποτε δεν αρκουμαι σε μια μοναδικη πηγη για να πιστεψω αν ισχυει η οχι κατι.

Αν λοιπον αυτο που γραψεις εσυ το γραψεις ΜΟΝΟΝ εσυ χωρις περαιτερω τεκμηρια, θα εχω τις αμφιβολιες μου χωρις να σε αμφισβτησηω ευθεως.

Οταν αυτη η μοναδικη πηγη ειναι το indymedia και τα τεκμηρια ειναι μηδενικα, τοτε το θεμα αμφισβειτειται ευθεως για ευνοητους λογους.

Δεν μιλησα καπου για μεγκα και μπλογκ. Μιλησα για τεκμηρια που προτιμω να διασταυρωνω απο δυο διαφορετικες πηγες και προφανως, οχι "πηγες" που αναπαραγουν με copy paste το ιδιο πραγμα.

Οσο για εσενα/εσας δικαιωμα σας να πιστευετε σε ατεκμηριωτα κειμενα προερχομενα απο σαιτ συγκεκριμενων, γνωστων και δηλωμενων σκοπιμοτητων και ιδεολογιων. Βεβαια το αποριας αξιο εδω, ειναι πως γινεται αυτος που θεωρει a priori εγκυρα αυτα που γραφει το indymedia , να αμφισβητει την εγκυροτητα αλλων blog η καναλιων...Αποριας αξιο το τι κωλοτουμπες κανει η κριτικη ικανοτητα...

Τελος, αν σας φανταζει δυσκολη η διακριση ενος καταγγελτικου κειμενου γραμενου απο συμπολιτη σας με ενα κειμενο σαν αυτο που παρεθεσε ο ts τοτε καπου υπαρχει προβλημα. Ο isay σας βοηθα παντως ακομα και σε αυτο, με το ποστ του, αν και υπαρχουν πολλα ακομα αξιοσημειωτα στοιχεια.

Καλη συνεχεια, δε θα κατσω να συζητω τα αυτονοητα με αφορμη προπαγανδιστικες φανταστικες ιστοριες ακροαριστερων. (Χωρις να αμφισβητω ουτε την καταχρηση εξουσιας, ουτε την απροκλητη χρηση βιας γενικοτερα, αλλα αυτα οπως ειπα θα προτιμησω να τα συζητησω σοβαρα, σε ενα τοπικ που θα ανοιξει με την παρουσιαση πραγματικων γεγονοτων και κατα προτιμηση απο διαφορετικο ts απο εναν που εχει μπει σε μια λουπα ανοιγματος τοπικ ιδιας θεματολογιας καθε λιγο: ως συνεπεια δεν μπορω να πειστω για τους αγνους του προβληματισμους τοσο ευκολα οσο αν το τοπικ το ανοιγες εσυ για παραδειγμα).

Δημοσ.

Εγώ γιατί βλέπω ενα κατευθυνόμενο κείμενο, επιμελημένο από συγγραφέα μάλιστα, γεμάτο λαϊκισμούς, προκαταλήψεις, ατάκες και χαρακτηρισμούς που συναντάμε κατα κόρον στο indymedia και σε δυο-τρία παρόμοια ιστολόγια;

Η "βιοπάλη και το μεροκάματο" (άριστος τρόπος να σπρώξεις σον αναγνώστη την ιδέα του "βαλε εσένα στη θέση μου"), η "ντροπή που δεν είμασταν εμείς εκεί στις 12 Φλεβάρη", (ε θα έπρεπε να ντρέπονται!) οι "καράφλες χρυσαυγιτόφατσες", (γιατί έχουν άρια χαρακτηριστικά και τους ξεχωρίζεις από χιλιόμετρα) το "είμαι άνθρωπος της βιοπάλης και έχω δει πολλά" (γιατί πάλι, ο μόνος βιοπαλαιστής είναι και μας διδάσκει), οι μπάτσοι που χαιρόντουσαν για "το κομμούνι τον Μητροπάνο", (ΧΑ) και λοιπά.

Συνοδευόμενο όλως τυχαίως από το απαραίτητους επαίνους για το ιστολόγιο, αυτά περι "αδιαμεσολάβητα και χωρίς πατρώνες". Ναι αμέ. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Δεν αμφιβάλλω οτι τέτοια σκηνικά συμβαίνουν, ίσως όχι όσο συχνά θα θέλανε στο indymedia αλλά συμβαίνουν. Προσωπικά κατακρίνω τόσο την γελοία διαδικασία της εξακρίβωσης όσο και τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών (άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι με την κράτησή τους) και την βια που τις συνοδεύει.

Αλλά το συγκεκριμένο σκηνικό μυρίζει προπαγάνδα από χιλιόμετρα.

Δημοσ.

True story no1 :

Πρέπει να φέρεις χαρτιά πάνω σου που να πιστοποιούν την ταυτότητα σου ειδάλως οι αρχές οφείλουν να σε τρέχουν για ταυτοποίηση.

True story no2 :

Οι λαθρομετανάστες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται σε αυτήν την χώρα. Σύλληψη αμέσως λοιπόν, προσωρινή κράτηση σε κάποιον χώρο εν προκειμένω εκεί που αναφέρει η...."είδηση" και απέλαση με την πρώτη ευκαιρία.

Indimedia's story :

Στην χώρα μου μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς χαρτιά, να οδηγώ μεθυσμένος, να προκαλώ ατυχήματα και να διαμαρτύρομαι για το σύστημα ακόμα και όταν αυτό λειτουργεί σωστά και οι λαθρομετανάστες είναι teddy bears οπότε ανοιχτές αγκαλιές για γούτσου γούτσου......

Δημοσ.

Δεν λεω πως το αρθρο ειναι γραμμενο χαλια, αλλα οχι πως κατω απο την κλαψα δεν εχει καποιες αληθειες. Ποσες φορες οι αστυνομικοι το παιζουν και εκτελεστικα οργανα του νομου? Ποσες φορες δεν το παιζουν δικαστες και δημιοι?

True story no1 :

Πρέπει να φέρεις χαρτιά πάνω σου που να πιστοποιούν την ταυτότητα σου ειδάλως οι αρχές οφείλουν να σε τρέχουν για πιστοποίηση.

True story no2 :

Οι λαθρομετανάστες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται σε αυτήν την χώρα. Σύλληψη αμέσως λοιπόν, προσωρινή κράτηση σε κάποιον χώρο εν προκειμένω εκεί που αναφέρει η...."είδηση" και απέλαση με την πρώτη ευκαιρία.

Indimedia's story :

Στην χώρα μου μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς χαρτιά, να οδηγώ μεθυσμένος, να προκαλώ ατυχήματα και να διαμαρτύρομαι για το σύστημα ακόμα και όταν αυτό λειτουργεί σωστά.

Οποιος δεν εχει χαρτια δεν ειναι αυτοματα λαθρομεταναστης. Οποιος εχει ξενη προφορα δεν ειναι αυτοματα λαθρομεταναστης.

Δημοσ.

Οδηγουσε μεθυσμενος και δεν ειχε χαρτια ,μαζι σου, το προβλεπομενο ποιο ειναι σε τετοια περιπτωση? Να δικαστει κλπ ετσι?

Μονο σε αυτο θα απαντησω, δε εχουν νοημα τα αλλα. Το "κλπ" τα λεει ολα απο μονο του. Εφοσον δικαστει, μπορει και μετα απο χρονια, θα αφεθει ελευθερος. Απο την στιγμη που δε λειτουργει καλα η δικαστικη εξουσια και οι φυλακες, ας λειτουργησει τουλαχιστον η εκτελεστικη εξουσια.
Δημοσ.

Διάβασα το κείμενο του indy, δε ξέρω κατά πόσο αληθές μπορεί να είναι. Ειδικά εκεί που έλεγε στους αστυνομικούς οτι είμαι ο τάδε υπηρέτησα εκεί στρατό κτλπ.... το μόνο που ενδιαφέρει τον αστυνομικό είναι να εχει ταυτότητα ο άλλος διαφορετικά θα πρέπει να πάει στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Χέστηκε ο αστυνομικός αν υπηρέτησε ο άλλος και που υπηρέτησε λες και τους έπαιζε θέατρο. Πάντως αν έγιναν όλα αυτά τα περιστατικά με το ξύλο και τους τσαμπουκάδες από μένα είναι κατακριτέα.

Δημοσ.

Μονο σε αυτο θα απαντησω, δε εχουν νοημα τα αλλα. Το "κλπ" τα λεει ολα απο μονο του. Εφοσον δικαστει, μπορει και μετα απο χρονια, θα αφεθει ελευθερος. Απο την στιγμη που δε λειτουργει καλα η δικαστικη εξουσια και οι φυλακες, ας λειτουργησει τουλαχιστον η εκτελεστικη εξουσια.

E ναι επειδη ο αστυνομικος εχει εκπαιδευθει και στην νομικη οπως ειναι γνωστο. Δηλαδη αμα καποιος λιστεψει τραπεζα, να του φυτευουμε μια σφαιρα στο κεφαλι επειδη θα βγει καποια στιγμη ελευθερος?

Δημοσ.

True story no1 :

Πρέπει να φέρεις χαρτιά πάνω σου που να πιστοποιούν την ταυτότητα σου ειδάλως οι αρχές οφείλουν να σε τρέχουν για πιστοποίηση.

Με τη διαφορά πως αυτό γίνεται σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα (και όχι σε φυλακές) και βεβαίως, θα έπρεπε να γίνεται on-site με την χρήση ασυρμάτου/βάσης δεδομένων η δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Indimedia's story :

Στην χώρα μου μπορώ να διαμαρτύρομαι για το σύστημα ακόμα και όταν αυτό λειτουργεί σωστά και δεν με βολεύει.

Fixed. Όχι για το παρόν άρθρο, πιο γενικά ^_^

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...