-nick- Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 ΥΓ2. Ερωτηση προς τον τοπικ σταρτερ -nick-: Νταξει ηρθες μας παρεθεσες το κειμενο απτις γνωστες πηγες σου, εγραψες για νιοστη φορα τα 3-4 κοσμητικα επιθετα ως δικο σου σχολιασμο επι του θεματος, ολα καλα. Εισαι απο αυτους που το φαγανε αμασητο το κειμενο ως πραγματικο γεγονος η απο αυτους που ειχαν υποψιες-αμφιβολιες οτι μπορει κατι να μην παει καλα? Εγω θεωρω οτι το γεγονος ειναι πραγματικο(γιατι δεν ειναι αγνωστο ουτε τι κουμασια ειναι *αρκετοι* μπατσοι, ποσο μαλλον στα κρατητηρια, και ειδικα σε αυτο της Πετρου Ραλλη οπου -τεκμηριωμενα- ξεψυχησε μεταναστης) αλλα - μιας και ο συγγραφεας ειναι διαφορετικος του τυπου που επαθε το σκηνικο - η γραφη ειναι επιτιδευμενη. Οπως και να χει τα μαργαριταρια τα διαβασαμε απο τους Luxxηδες και chillηδες του τοπικ ....
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Εγω θεωρω οτι το γεγονος ειναι πραγματικο(γιατι δεν ειναι αγνωστο ουτε τι κουμασια ειναι *αρκετοι* μπατσοι, ποσο μαλλον στα κρατητηρια, και ειδικα σε αυτο της Πετρου Ραλλη οπου -τεκμηριωμενα- ξεψυχησε μεταναστης) αλλα - μιας και ο συγγραφεας ειναι διαφορετικος του τυπου που επαθε το σκηνικο - η γραφη ειναι επιτιδευμενη. Οπως και να χει τα μαργαριταρια τα διαβασαμε απο τους Luxxηδες και chillηδες του τοπικ .... Καταρχην δεν υπαρχει το "ο συγγραφεας ειναι διαφορετικος" απτη στιγμη που το κειμενο ειναι γραμμενο σε Α ενικο. Αν δεν ειναι συγγραφεας ο ιδιος το κειμενο γραφεται σε τριτο ενικο. Πρωτο στοιχειο της προπαγανδας λοιπον η προσπαθεια αφηγησης σε πρωτο ενικο μιας υποθετικης ιστοριας απο ενα υποθετικο προσωπο που δεν ηταν ουτε καν παρον στα υποθετικα γεγονοτα που εζησε το αλλο υποθετικο προσωπο (ναι ξερω μπερδευτηκατε, ετσι πρεπει ομως να γινεται σε τετοιες αστειες περιπτωσεις). Το οτι μας το λεει και ο "ιδιος" (οτι και καλα δεν εγραψε μονος του το κειμενο) απλα προσθετει ενα ακομη κομματακι σε ολο αυτο το αστειο παζλ. Λυπαμαι που η εμπαθεια σου για μια επαγγελματικη ομαδα και τις μ@λ@κιες που κανουν συχνα-πυκνα (μπατσοι/ματατζηδες κλπ) σε παρασυρει στο αλλο ακρο και πολυ περισσοτερο λυπαμαι που γινεσαι τοσο ευκολα "πελατης" της προπαγανδας αυτου του ακρου, ωστε να φτανεις στο σημειο οχι μονο να την πιστευεις και να την δικαιολογεις αλλα και να την αναπαραγεις. Καποια στιγμη, θα καταλαβεις οτι η απαντηση στο ακραιο συστημα δεν ειναι να τοποθετηθεις εσυ στο αλλο ακρο. Ουτε η απαντηση στις ακραιες συμπεριφορες των μπατσων ειναι να περασεις εσυ στο αντιθετο ακρο. Ουτε η απαντηση στους Χρυσαυγιτες ειναι να αποκτας μερα με τη μερα αναρχικους δογματισμους. Πολυς κοσμος μπορει και αντιτιθεται και απαντα σε ολα αυτα χωρις να εχει την αναγκη πολιτικων ακρων και προπαγανδιστικων κειμενων. Μπορεις να μιλησεις για μαλακιες της αστυνομιας χωρις να χρησιμοποιησεις τη προπαγανδα του αναρχικου χωρου, μπορεις να αναφερεις γεγονοτα πραγματικα, σε κειμενα καθολα σεβαστα και αξιοπρεπη, αλλα αποτι φαινεται αυτο που εχεις αναγκη και σε ικανοποιει ειναι το ακραιο κειμενο, οι δογματισμοι και οι ακραιες αποψεις-φρασεολογιες. Αυτα.
Cossutius. Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 ΑΝ η ιστορία ειναι πραγματική, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την ακραία συμπεριφορά της Ελληνικής αστυνομίας. (βλέπε ζαρντινιέρα και δεκάδες καταγγελίες για αστυνομική βία) Δεν τίθεται θέμα δικαιολογίας. Η αστυνομία έχει μια συγκεκριμένη δουλειά να κάνει. Να συλλάβει τον παραβάτη (ο άνθρωπος ειναι παραβάτης και το παραδέχεται άλλωστε) και να τον πάει αυτόφορο. ΟΛΑ τα άλλα, αν πράγματι έγιναν όπως τα λέει ο γράφων του άρθρου ειναι καταδικαστέα. Η αστυνομία δεν έχει κανέναν απολύτως λογο να ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ κάποιον. Η δουλειά της πάει μέχρι να τον συλλάβει. Το ότι η ιστορία παρεπιπτόντος ειναι γραμμένη σε ένα σάιτ που γράφουν κατά βάση άτομα που έχουν ακραίες πολιτικοκοινωνικά απόψεις δε μου λέει κάτι. Και εδώ υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις, τις βλέπουμε καθημερινά. ...Κουβέντα να γίνεται.. Υ.Γ- Να τονίσω πως δεν είχα ποτέ μου καποιο πρόβλημα με την ΕΛ.ΑΣ. Ολοι γνωρίζουμε όμως πως σε κάποιες περπτώσεις συμπεριφέρεται πολύ ακραία, όπως στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων, γεγονότα που καταδικάστηκαν και από το ιδιο το σωματείο της ΕΛ.ΑΣ.
-nick- Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μιντι, στα υπολοιπα που λες , με καλυπτει ο Co παραπανω Στο αλλο Καποια στιγμη, θα καταλαβεις οτι η απαντηση στο ακραιο συστημα δεν ειναι να τοποθετηθεις εσυ στο αλλο ακρο. Ουτε η απαντηση στις ακραιες συμπεριφορες των μπατσων ειναι να περασεις εσυ στο αντιθετο ακρο. Ουτε η απαντηση στους Χρυσαυγιτες ειναι να αποκτας μερα με τη μερα αναρχικους δογματισμους. Πολυς κοσμος μπορει και αντιτιθεται και απαντα σε ολα αυτα χωρις να εχει την αναγκη πολιτικων ακρων και προπαγανδιστικων κειμενων. Αν θες να συνεχισει η συζητηση μου λες ποια ειναι η (δικια σου ή και μη δικια σου που να σε ικανοποιει) απαντηση σε ολα τα παραπανω και ποιος ο τροπος που αντιτιθεσαι σε ολα τα παραπανω. Οσο για την πολιτικη, καθε πραξη της ζωης μας μπορει να ειδωθει ως πολιτικη ασχετα απο το αν ειμαστε σε καποιο κομμα ή συλλογικοτητα, υπο αυτο το πρισμα δεν υφισταται το 'απολιτικ' ως εννοια... Θεμα ορισμων ειναι ολα. Η απαντηση στους χρυσαυγιτες και καθε λογης φασιστοειδη ειναι να τους τσακιζεις τοσο σε επιπεδο δρομου-πρακτικων (αυτο καθαρα πραγματιστικα και πρακτικα για λογους επιβιωσης - οταν βγουν παγανια και βαρανε μεταναστες και αναρχικους-αριστερους, δεν χωρανε πασιφιστικες χιπιλλες παρα μονο σακατεμα) αλλα κυριως σε επιπεδο ιδελογικο και δειχνοντας στον τυχαιο Ελληνα να καταλαβει για ποιο λογο ειναι μαλακες και ανεπιθυμητοι και σιχαματα.Το τελευταιο ειναι και το πιο δυσκολο μερος, δεν ειναι ευκολο να αλλαξεις την αντιληψη του αλλου. Οσο περι προπαγανδας, ως προπαγανδα γενικα οριζεται η -συστηματικη και οργανωμενη, στον πιο αυστηρο ορισμο- διαδοση μιας ιδεας ή ενος μηνυματος,μιας αποψης. Αυτο μπορει να περιοριζεται μονο σε θεμιτα μεσα ή αθεμιτα, αλλο που η λεξη 'προπαγανδα' συνηθως φερνει αρνητικη χροια. Στα υπολοιπα που λες επειδη και εγω δεν εχω κατασταλλαξει και ειμαι στο ψαξιμο, σε ακουω αν εχεις κατι να πεις
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Οσο περι προπαγανδας, ως προπαγανδα γενικα οριζεται η -συστηματικη και οργανωμενη, στον πιο αυστηρο ορισμο- διαδοση μιας ιδεας ή ενος μηνυματος,μιας αποψης. Αυτο μπορει να περιοριζεται μονο σε θεμιτα μεσα ή αθεμιτα, αλλο που η λεξη 'προπαγανδα' συνηθως φερνει αρνητικη χροια. Επειδη ολα τα αλλα ειναι μεγαλη συζητηση και αυτο το τοπικ ειναι παντελως λαθος για να ξεκινησει, θα απαντησω μονο σε αυτο περι προπαγανδας. Αρα, απο αυτο που λες δεν βλεπεις την προπαγανδα σαν κατι απαραιτητως κακο η αρνητικο, μπορει να ειναι και θετικο σε καποιες περιπτωσεις ας πουμε. Δεν θα σταθω σε αυτο, παροτι διαφωνω. Σε ερωτω: Για ποιο λογο η προπαγανδα του indymedia πρεπει να ειναι πιο αποδεκτη απο τη προπαγανδα της Χρυσης Αυγης η της αστυνομιας? Η για να στο πω πιο απλα. Αφου δεχεσαι την προπαγανδα των μεν (indy και τα σχετικα), γιατι κατακρινεις τακτικες των δε (χρυσες αυγες, αστυνομιες κλπ) ως προπαγανδιστικες? Μονο το ενα ακρο δικαιουται να προπαγανδιζει ή πιο σωστα μονο η προπαγανδα του ενος ακρου ειναι η "ακακη"? Σε καθε περιπτωση η προπαγανδα ειναι καταπτυστη, ειτε προερχεται απο το συστημα, ειτε απο τους φασιστες, ειτε απο τους αναρχικους, ειτε απο τους κεντρωους. Κι εκει χρειαζεται η κριτικη ικανοτητα του καθενος για να μπορεσει να φιλτραρει την πλυση εγγεφαλου που δεχεται. ΥΓ. Βασικοτερα υποψηφια θυματα προπαγανδας ειναι οι μη κατασταλαγμενοι. Το οτι ψαχνεσαι ειναι καλο. Το προβλημα εντοπιζεται οτι ολο αυτο το ψαξιμο ξεκινα απο δογματισμους, εμπαθειες, εμμονες και προκαταληψεις. Να στο πω πιο απλα: Βρισκεις δικιο σε εναν αναρχικο που θα κατεβει Αθηνα να ριξει μολοτωφ στους μπατσους ή να τα κανει μπαχαλο, αλλα δε βρισκεις κανενα δικιο στον μπατσο που θα ανοιξει με γκλοπ 2-3 κεφαλια. Το θεμα ειναι οτι οι συμπεριφορες και των 2 ειναι παρομοιες και τραγικες, αλλα εσυ δικαιολογεις ΚΑΠΩΣ την μια θεωρωντας οτι εχει καλο σκοπο. ΑΠο αυτο το απλο παραδειγμα φαινεται οτι στο ψαξιμο σου δεν υπαρχει "open mind" και διαθεση να δωσεις χωρο και στην αλλη πλευρα, ωστε να ισοροπησεις κι εσυ εκει που κρινεις κι επιθυμεις.
-nick- Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Απο οτι καταλαβαινω οταν λες προπαγανδα εννοεις διαδοση ιδεων με αθεμιτα μεσα. Δηλαδη αποκρυψη πληροφοριων, σαλτσες κλπ. Σαν πρακτικη με ενοχλει εξισου γιατι ξεφευγει απο την "αληθεια" αλλα ειναι και η διαφορα περιεχομενου που μετραει. Δεν πιστευω οτι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα αλλα και το οτι τα μεσα 2 πλευρων ειναι ιδια δεν σημαινει οτι ειναι ιδιος και ο σκοπος! Αλλα κ αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα - πχ κ η στρατευμενη τεχνη προπαγανδα θεωρειται αλλα και παλι εχει σημασια το περιεχομενο κ υπερ τινος προπαγανδιζεις κ για ποιον σκοπο.
kfyros Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 το κείμενο πάντως είναι τρομερό !! σκεφτείτε να μην τον είχαν βοηθήσει και στη σύνταξη του .. Η καλύτερη ατάκα για μένα ήταν η παρακάτω : <<Οι μπάτσοι φύλακες δυο ντερέκια 120 κιλά ο καθένας καράφλες χρυσαυγιτόφατσες είπαν στην αρχή με μια μεταλική φωνή να σκάσει και να δεχτεί την θέση του.>> Η <<μεταλλική φωνή>> πως ακριβώς είναι ; Κάτι σαν την εισαγωγή του Iron Man των Black Sabbath από τον ozzy osbourne ?? Ξεπέρασαν τον εαυτό τους οι σεναριογράφοι του indymedia.. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τις καταγγελίες τις κάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες , και έπειτα αν θέλουν τις κοινοποιούν και σε forums-blogs κλπ.. Και αν έχει φάει και ξύλο ο "Διονύσης Γοργογιάννης", τότε να ζητήσει ιατροδικαστική εξέταση και να κάνει μήνυση κατά αγνώστων ή αρμοδίως κλπ. Δικηγόροι να τον συνδράμουν υπάρχουν εκατοντάδες, αρκεί να απευθυνθεί σε αυτούς (και στο indymedia λογικά θα μπορούσε να βρει).. Το όλο κείμενο μου φέρνει σε δωδεκάχρονο , ή σε παθητικό ντιντή που έφαγε 2 ψιλές, όχι σε φορτηγατζή - φορτωεκφορτωτή .. Και το αποκορύφωμα της μπούρδας : <<Την ιστορία την δημοσιοποιώ στο ιντιμίντια και είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό. Είναι από τα σάιτς που διαβάζω και υπολογίζω και όπως έχω καταλάβει είναι μια ιστοσελίδα όπου ο κάθε εργάτης, αδικημένος, βασανισμένος από το κράτος, την αστυνομία και τα αφεντικά μπορεί να δημοσιεύσει τις ιστορίες του αδιαμεσολάβητα και χωρίς πατρώνες.>> Εδώ γελάει και το πληκτρολόγιο Μόνο ποδοσφαιρικές αναφορές λείπουν από το κείμενο για να είναι πλήρες (του στυλ "πούλα φύγε" και τέτοια)..
pappous_soulis Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Που ακριβως συμπερανες οτι δε διαβασα το κειμενο? ΤΟ κειμενο το διαβασα προσεκτικα πριν καταφυγω στους σχολιασμους που εκανα σχετικα με αυτο. Φυσικα δεν κρυβω οτι ξεκινησα υποψιασμενος, μεχρι τη στιγμη που αρχισα να διαβαζω τα πρωτα indymedistika μαργαριταρια. Δεν ειναι τι θεωρω by default, εινα θεμα πραγματων που φωναζουν απο χιλιομετρο στη προκειμενη περιπτωση. Αν θες τα βλεπεις, αν δε θες συνεχιζεις να τα αμφισβητεις και συνεχιζεις να γραφεις για τα μπλογκ κλπ λες και ειπα εγω οτι τα θεωρω σοβαρες πηγες ενημερωσης. Το συμπέρασμα το έβγαλα με το που άνοιξε το thread και έριξες το πρώτο post. (το οποίο έφαγε delete μαζί με τα λοιπά "inb4 the lock")
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Το συμπέρασμα το έβγαλα με το που άνοιξε το thread και έριξες το πρώτο post. (το οποίο έφαγε delete μαζί με τα λοιπά "inb4 the lock") Πως ακριβως αυτο που εγραψα σε εκεινο το ποστ οδηγει σε συμπερασμα οτι δεν ανοιξα το κειμενο (πχ στη συνεχεια) ενας θεος ξερει...Ειδικα απτα ποστ μου που ακολουθησαν ειναι φανερο οτι παιζω τζοκερ λεγοντας στην τυχη οτι το συγκεκριμενο κειμενο μοιαζει ως φαντασια με τις ιστοριες συνευρεσης ανδρων και γυναικων η σαιτ σε περιοδικα για ενηλικες, ή με τις οικογενειακες ιστοριες του alpha... Δεν διαβασα το κειμενο, δεν ειχα ιδεα για τι μιλουσε και σε τι αναφεροταν και εγραφα αυτα τα πραγματα στην τυχη. Μπορεις να επιμενεις οτι το "συμπερασμα σου" ειναι λογικο
deesnider Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Κατα τα αλλα, αντανακλαστικα μεσα μου ευχομαι να γινουν ολο και πιο σκατα τα πραγματα σε αυτην την χωρα μπας και καποιοι ζησουν τη φρικη που ζουν οι "λαθρομεταναστες" (λες και υπαρχουν λαθραιοι ανθρωποι μονο κ μονο λογω καταγωγης , που εξαναγκαστηκαν λογο πολεμων και καταστασεων υπερανω επιλογη τους να φυγουν απο τον τοπο γεννησης τους) μπας και νιωσουν λιγο ενσυναισθηση. Κανείς δεν είπε - κι αν το είπε είναι ηλίθιος - ότι «υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι λόγω καταγωγής», ούτε υποστήριξε - κι αν το υποστήριξε είναι για τα σίδερα - ότι όσοι φεύγουν κακήν κακώς από την πατρίδα τους, το κάνουν για ...extreme τουρισμό. Από 'κει και πέρα όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται ανεκτά και να δικαιολογούνται τα πάντα. Κάθε κράτος έχει - και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου - κάποιους νόμους και κάποιους κανόνες, τους οποίους όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν. Το ότι, ως πολιτεία, αντιδράς στην τάση που έχουν κάποιοι - ακόμα και λόγω ανάγκης - να θεωρούν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν ερμηνεύεται ως αναισθησία, εκτός αν θέλεις να το ερμηνεύσεις έτσι. Αν πάμε να δικαιολογήσουμε την παράνομη είσοδο και διαμονή κάποιου σε μία χώρα, με το σκεπτικό ότι στη δική του υπάρχει πόλεμος ή ολοκληρωτικό καθεστώς, γιατί να μη δικαιολογήσουμε και τη «μπούκα» κάποιου στο ξένο σπίτι, επειδή στο δικό του οι συνθήκες δεν είναι καλές; Όταν έχεις πρόβλημα παραμονής στον τόπο σου, οφείλεις να ζητήσεις άσυλο και φιλοξενία, προκειμένου να βρεθείς σε κάποιον άλλο τόπο και, αν σου δοθεί, προχωράς. Με το να μπεις με το «έτσι θέλω», δημιουργείς πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Προσωπικά, το πρόβλημά μου με τους «λαθρομετανάστες», εντοπίζεται στο πρώτο και όχι στο δεύτερο συνθετικό της λέξης. Είμαι εναντίον του «λαθραίου» - σε οποιονδήποτε τομέα - και όχι εναντίον του μετανάστη. Δε θεωρώ τον εαυτό μου ούτε «εθνικιστή», δεν πιστεύω στο «πας μη Έλλην, βάρβαρος» και δηλώνω αντιρατσιστής σε βαθμό φανατισμού. Ενώ γενικώς γουστάρω πολύ την αντιπαράθεση και την ανταλλαγή επιχειρημάτων, άτομα με ρατσιστικές αντιλήψεις, είναι τα μόνα με τα οποία αρνούμαι οποιαδήποτε συζήτηση, διότι θεωρώ ότι δεν τους αξίζει η παραμικρή ανοχή ή εκτίμηση. Υ.Γ. : Είμαι ο ίδιος μετανάστης - όχι λόγω πολέμου στη χώρα μου, αν και η κατάσταση στην Ελλάδα δε διαφέρει και πολύ... - έχω συγγενείς μετανάστες και είμαι παντρεμένος με αλλοδαπή. για το τη είδες μέσα είναι το κεντρικό νόημα.;ρ Τι είδε μέσα λοιπόν; (Αντιγράφω από το indymedia: ) - «Ένα μεγάλο προαύλιο φυλακής με πάρα πολύ κόσμο εκεί και πάρα πολλούς μαύρους.» Μεγάλη παραβατικότητα, πολλοί οι λαθρομετανάστες, πολλές οι συλλήψεις...πολυκοσμία! Που είναι το περίεργο; Η εναλλακτική αποδεκτή λύση - η οποία θα ήταν απείρως προτιμότερη κατά τη γνώμη μου - θα ήταν το απλό και λογικό «πίσω από 'κει που ήρθαν, με συνοπτικές διαδικασίες» (το ενδεχόμενο «μη σύλληψη» δεν αποτελεί αποδεκτή λύση για 'μένα). Τότε να δεις τι διαμαρτυρίες θα έβλεπες και για πότε θα έπεφτε ο server του indymedia από τις καταγγελίες. «Μπάτσοι όλων των ειδών με πολεμικό εξοπλισμό και αλεξίσφαιρα παντού.» Μπάτσοι(!) και μάλιστα οπλισμένοι(!!!) μέσα σε κρατητήριο/φυλακή... Που ξανακούστηκε;;; «Ένας όροφος με δεκάδες μικροσκοπικά κελιά το καθένα με 6 τετραγωνικά και από 4 εώς 6 ανθρώπους στο καθένα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς νιπτήρα χωρίς τίποτα...» Το λογικό θα ήταν «οροφο-κελιά» (κατά το «οροφο-διαμερίσματα»...) ώστε να υπάρχει η σχετική άπλα. Ούτε καν μονόκλινα! Τι διάολο; Αφού τους αφήνουμε και μπαίνουν όποτε και όσοι γουστάρουν, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε «υποδομή φιλοξενίας». Ακούς εκεί ...κελιά! «Μια αποκρουστική πόρτα στο καθένα με κάγγελα.» 'ντάξει, το ξεφτίλισαν τελείως! Σα να μην ήταν αρκετό το ότι δεν έχουν design-άτες πόρτες κελιών, τους έχουν βάλει και κάγκελα! Ούτε φυλακή να ήταν... «Δημόσια τουαλέτα ορόφου...οι χέστρες ήταν οι λεγόμενες τούρκικες.» Δηλαδή...ούτε μπιντέ δεν είχε;;; «Με πέταξαν σε ένα τέτοιο κελί χωρίς πρώτα έστω να με ανακρίνουν και να εξετάσουν αν είμαι ή όχι μετανάστης.» Δεν ήσουν γι' αυτό το λόγο εκεί, ρε ...Καραμήτροοοο!!! Επειδή παραβίασες stop και έπεσες επάνω στον άλλο το φουκαρά, οδηγώντας μεθυσμένος και χωρίς χαρτιά, ήσουν εκεί. Φυσικά και θα σε ρίξουν σε κελί! Για ποια ...ανάκριση μιλάς, γ... την τρέλα μου; «Μου πήραν το κινητό και αγνόησαν επιδεικτικά τις εκκλήσεις μου να πάρουν κάποια τηλέφωνα που θα πιστοποιούσαν ότι είμαι ντόπιος, γεννημένος εδώ, έλληνας πολίτης...» Πάμε άλλη μια: 1) Στα παπάρια τους - και πολύ σωστά - το αν είσαι «ντόπιος, γεννημένος εδώ, έλληνας πολίτης»! Για άλλο λόγο συμμετέχεις στο συγκεκριμένο ...tour (βλέπε ακριβώς από πάνω) 2) Δε γίνεται έτσι η εξακρίβωση, ούτε και τόσο γρήγορα. Ακόμα κι έτσι να ήταν όμως, τι θα σήμαινε αυτό; Ότι θα έπρεπε, μετά απ' όλες τις μαλακίες που έκανες, να σε στείλουν στο καλό, ελεύθερο πουλάκι, όταν θα διαπίστωναν ότι είσαι «ντόπιος, γεννημένος εδώ, έλληνας πολίτης»; «Και έμεινα εκεί χωρίς ένας να έρθει για περίπου 6-7 ώρες.» ...room service του κώλου, λέμε! «Εκεί ήταν μαζί μου άλλοι τρεις άνθρωποι. Ο ένας ήταν Κούρδος και άλλος Ιρακινός. Ο άλλος δεν έμαθα τι εθνικότητα είχε, υπέθεσα Αλβανός. Ήταν εκεί για ψύλλου πήδημα. Δεν είχαν χαρτιά.» Άντε ρε μαλ... σοβαρά; Ήταν παράνομα στη χώρα και τα γαϊδούρια τους συνέλαβαν; Πόσο ψηλά πηδάει ο ψύλλος τελικά; «ο Κούρδος που ήταν μαζί άρχισε να τρελαίνεται... Άρχισε να φωνάζει στους μπάτσους και να τους βρίζει:"κωλόμπατσοι δεν αντέχω άλλο, άντε γαμηθείτε, θέλω την ελευθερία μου ρε καριόλησες "»... ...«Οι μπάτσοι φύλακες δυο ντερέκια 120 κιλά ο καθένας καράφλες χρυσαυγιτόφατσες είπαν στην αρχή με μια μεταλική φωνή να σκάσει και να δεχτεί την θέση του.» Μπάτσοι-ντερέκια, ε; Που έχουμε φτάσει... Μισή μερίδα άνθρωποι έπρεπε να είναι, ώστε να τους φάνε ζωντανούς στην πρώτη βάρδια. Αλλά τι περιμένεις; Καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι, ποιο είναι το κατάλληλο προσωπικό για κάθε θέση; Όσο για το ...λεξιλόγιο, τι να πει κανείς; Με το παραμικρό «κωλόμπατσοι», «άντε γαμηθείτε» και «ρε καριόληδες», σου λένε ...«σκάσε»...και μάλιστα με ...μεταλλική φωνή! Ούτε η στοιχειώδης στοργή, τρυφεράδα και ευγένεια ρε φίλε! Μοσχάρια!!! «Ξαφνικά η πόρτα του κελιού άνοιξε και μπαίνουν αυτές οι δυο ντουλάπες με ροπάλα στα χέρια και αρχίζουν να χτυπάνε ανηλεώς.» Τους άδειασε ένα κοντέϊνερ πουστριλίκια ο κρατούμενος κι αυτοί τον ...έδειραν; Όχι ρε φίλε! Αυτά ούτε στις ταινίες δε γίνονται! Αυτό ήταν το ...κεντρικό νόημα; Τι να σου πω! Φουλ στην ολοκαίνουργια πληροφορία... Δ ΕΑΝ φιλε dee snider? 16η Ε.Μ.Α. 1987-1989...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Κανείς δεν είπε - κι αν το είπε είναι ηλίθιος - ότι «υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι λόγω καταγωγής», ούτε υποστήριξε - κι αν το υποστήριξε είναι για τα σίδερα - ότι όσοι φεύγουν κακήν κακώς από την πατρίδα τους, το κάνουν για ...extreme τουρισμό. Από 'κει και πέρα όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται ανεκτά και να δικαιολογούνται τα πάντα. Κάθε κράτος έχει - και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου - κάποιους νόμους και κάποιους κανόνες, τους οποίους όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν. Το ότι, ως πολιτεία, αντιδράς στην τάση που έχουν κάποιοι - ακόμα και λόγω ανάγκης - να θεωρούν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν ερμηνεύεται ως αναισθησία, εκτός αν θέλεις να το ερμηνεύσεις έτσι. Αν πάμε να δικαιολογήσουμε την παράνομη είσοδο και διαμονή κάποιου σε μία χώρα, με το σκεπτικό ότι στη δική του υπάρχει πόλεμος ή ολοκληρωτικό καθεστώς, γιατί να μη δικαιολογήσουμε και τη «μπούκα» κάποιου στο ξένο σπίτι, επειδή στο δικό του οι συνθήκες δεν είναι καλές; Όταν έχεις πρόβλημα παραμονής στον τόπο σου, οφείλεις να ζητήσεις άσυλο και φιλοξενία, προκειμένου να βρεθείς σε κάποιον άλλο τόπο και, αν σου δοθεί, προχωράς. Με το να μπεις με το «έτσι θέλω», δημιουργείς πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Προσωπικά, το πρόβλημά μου με τους «λαθρομετανάστες», εντοπίζεται στο πρώτο και όχι στο δεύτερο συνθετικό της λέξης. Είμαι εναντίον του «λαθραίου» - σε οποιονδήποτε τομέα - και όχι εναντίον του μετανάστη. Δε θεωρώ τον εαυτό μου ούτε «εθνικιστή», δεν πιστεύω στο «πας μη Έλλην, βάρβαρος» και δηλώνω αντιρατσιστής σε βαθμό φανατισμού. Ενώ γενικώς γουστάρω πολύ την αντιπαράθεση και την ανταλλαγή επιχειρημάτων, άτομα με ρατσιστικές αντιλήψεις, είναι τα μόνα με τα οποία αρνούμαι οποιαδήποτε συζήτηση, διότι θεωρώ ότι δεν τους αξίζει η παραμικρή ανοχή ή εκτίμηση. Υ.Γ. : Είμαι ο ίδιος μετανάστης - όχι λόγω πολέμου στη χώρα μου, αν και η κατάσταση στην Ελλάδα δε διαφέρει και πολύ... - έχω συγγενείς μετανάστες και είμαι παντρεμένος με αλλοδαπή. Τι είδε μέσα λοιπόν; (Αντιγράφω από το indymedia: ) - «Ένα μεγάλο προαύλιο φυλακής με πάρα πολύ κόσμο εκεί και πάρα πολλούς μαύρους.» Μεγάλη παραβατικότητα, πολλοί οι λαθρομετανάστες, πολλές οι συλλήψεις...πολυκοσμία! Που είναι το περίεργο; Η εναλλακτική αποδεκτή λύση - η οποία θα ήταν απείρως προτιμότερη κατά τη γνώμη μου - θα ήταν το απλό και λογικό «πίσω από 'κει που ήρθαν, με συνοπτικές διαδικασίες» (το ενδεχόμενο «μη σύλληψη» δεν αποτελεί αποδεκτή λύση για 'μένα). Τότε να δεις τι διαμαρτυρίες θα έβλεπες και για πότε θα έπεφτε ο server του indymedia από τις καταγγελίες. «Μπάτσοι όλων των ειδών με πολεμικό εξοπλισμό και αλεξίσφαιρα παντού.» Μπάτσοι(!) και μάλιστα οπλισμένοι(!!!) μέσα σε κρατητήριο/φυλακή... Που ξανακούστηκε;;; «Ένας όροφος με δεκάδες μικροσκοπικά κελιά το καθένα με 6 τετραγωνικά και από 4 εώς 6 ανθρώπους στο καθένα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς νιπτήρα χωρίς τίποτα...» Το λογικό θα ήταν «οροφο-κελιά» (κατά το «οροφο-διαμερίσματα»...) ώστε να υπάρχει η σχετική άπλα. Ούτε καν μονόκλινα! Τι διάολο; Αφού τους αφήνουμε και μπαίνουν όποτε και όσοι γουστάρουν, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε «υποδομή φιλοξενίας». Ακούς εκεί ...κελιά! «Μια αποκρουστική πόρτα στο καθένα με κάγγελα.» 'ντάξει, το ξεφτίλισαν τελείως! Σα να μην ήταν αρκετό το ότι δεν έχουν design-άτες πόρτες κελιών, τους έχουν βάλει και κάγκελα! Ούτε φυλακή να ήταν... «Δημόσια τουαλέτα ορόφου...οι χέστρες ήταν οι λεγόμενες τούρκικες.» Δηλαδή...ούτε μπιντέ δεν είχε;;; «Με πέταξαν σε ένα τέτοιο κελί χωρίς πρώτα έστω να με ανακρίνουν και να εξετάσουν αν είμαι ή όχι μετανάστης.» Δεν ήσουν γι' αυτό το λόγο εκεί, ρε ...Καραμήτροοοο!!! Επειδή παραβίασες stop και έπεσες επάνω στον άλλο το φουκαρά, οδηγώντας μεθυσμένος και χωρίς χαρτιά, ήσουν εκεί. Φυσικά και θα σε ρίξουν σε κελί! Για ποια ...ανάκριση μιλάς, γ... την τρέλα μου; «Μου πήραν το κινητό και αγνόησαν επιδεικτικά τις εκκλήσεις μου να πάρουν κάποια τηλέφωνα που θα πιστοποιούσαν ότι είμαι ντόπιος, γεννημένος εδώ, έλληνας πολίτης...» Πάμε άλλη μια: 1) Στα παπάρια τους - και πολύ σωστά - το αν είσαι «ντόπιος, γεννημένος εδώ, έλληνας πολίτης»! Για άλλο λόγο συμμετέχεις στο συγκεκριμένο ...tour (βλέπε ακριβώς από πάνω) 2) Δε γίνεται έτσι η εξακρίβωση, ούτε και τόσο γρήγορα. Ακόμα κι έτσι να ήταν όμως, τι θα σήμαινε αυτό; Ότι θα έπρεπε, μετά απ' όλες τις μαλακίες που έκανες, να σε στείλουν στο καλό, ελεύθερο πουλάκι, όταν θα διαπίστωναν ότι είσαι «ντόπιος, γεννημένος εδώ, έλληνας πολίτης»; «Και έμεινα εκεί χωρίς ένας να έρθει για περίπου 6-7 ώρες.» ...room service του κώλου, λέμε! «Εκεί ήταν μαζί μου άλλοι τρεις άνθρωποι. Ο ένας ήταν Κούρδος και άλλος Ιρακινός. Ο άλλος δεν έμαθα τι εθνικότητα είχε, υπέθεσα Αλβανός. Ήταν εκεί για ψύλλου πήδημα. Δεν είχαν χαρτιά.» Άντε ρε μαλ... σοβαρά; Ήταν παράνομα στη χώρα και τα γαϊδούρια τους συνέλαβαν; Πόσο ψηλά πηδάει ο ψύλλος τελικά; «ο Κούρδος που ήταν μαζί άρχισε να τρελαίνεται... Άρχισε να φωνάζει στους μπάτσους και να τους βρίζει:"κωλόμπατσοι δεν αντέχω άλλο, άντε γαμηθείτε, θέλω την ελευθερία μου ρε καριόλησες "»... ...«Οι μπάτσοι φύλακες δυο ντερέκια 120 κιλά ο καθένας καράφλες χρυσαυγιτόφατσες είπαν στην αρχή με μια μεταλική φωνή να σκάσει και να δεχτεί την θέση του.» Μπάτσοι-ντερέκια, ε; Που έχουμε φτάσει... Μισή μερίδα άνθρωποι έπρεπε να είναι, ώστε να τους φάνε ζωντανούς στην πρώτη βάρδια. Αλλά τι περιμένεις; Καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι, ποιο είναι το κατάλληλο προσωπικό για κάθε θέση; Όσο για το ...λεξιλόγιο, τι να πει κανείς; Με το παραμικρό «κωλόμπατσοι», «άντε γαμηθείτε» και «ρε καριόληδες», σου λένε ...«σκάσε»...και μάλιστα με ...μεταλλική φωνή! Ούτε η στοιχειώδης στοργή, τρυφεράδα και ευγένεια ρε φίλε! Μοσχάρια!!! «Ξαφνικά η πόρτα του κελιού άνοιξε και μπαίνουν αυτές οι δυο ντουλάπες με ροπάλα στα χέρια και αρχίζουν να χτυπάνε ανηλεώς.» Τους άδειασε ένα κοντέϊνερ πουστριλίκια ο κρατούμενος κι αυτοί τον ...έδειραν; Όχι ρε φίλε! Αυτά ούτε στις ταινίες δε γίνονται! Αυτό ήταν το ...κεντρικό νόημα; Τι να σου πω! Φουλ στην ολοκαίνουργια πληροφορία... 16η Ε.Μ.Α. 1987-1989... Πολλα + στο spoiler, γελαω
mechtech Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Πάντως ο "βιοπαλαιστής" είναι πολύ τυχερός και καλύτερα να το βουλώσει. -Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει κάποιον και να τρέχει για φόνο μετά. -Θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί ο ίδιος στο ατύχημα. -Θα μπορούσε να είχε τρακάρει κάποιον πραγματικό φορτηγατζή και τότε θα έτρωγε πραγματικό ξύλο αρκούδας. Οπότε φτηνά τη γλίτωσε και να κοιτάξει στο μέλλον να οδηγάει σωστά, ξεμέθυστος και με τα χαρτιά του όπως όλοι οι υπόλοιποι που δεν είμαστε βλάκες.
tritonas00 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Λιγα του εκαναν. Οπότε φτηνά τη γλίτωσε και να κοιτάξει στο μέλλον να οδηγάει σωστά, ξεμέθυστος και με τα χαρτιά του όπως όλοι οι υπόλοιποι που δεν είμαστε βλάκες. Αα γεια σου. +1
g_alkis Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Πάντως ο "βιοπαλαιστής" είναι πολύ τυχερός και καλύτερα να το βουλώσει. -Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει κάποιον και να τρέχει για φόνο μετά. -Θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί ο ίδιος στο ατύχημα. -Θα μπορούσε να είχε τρακάρει κάποιον πραγματικό φορτηγατζή και τότε θα έτρωγε πραγματικό ξύλο αρκούδας. Οπότε φτηνά τη γλίτωσε και να κοιτάξει στο μέλλον να οδηγάει σωστά, ξεμέθυστος και με τα χαρτιά του όπως όλοι οι υπόλοιποι που δεν είμαστε βλάκες. Μα έζησε κολαστήριο
viper2005 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 με μια ιστορια δεν ερχεται σε ισορροπια η ζυγαρια της κυριουλας με το μαντηλι στα ματια im just saying Μα έζησε κολαστήριο κλαιω
Προτεινόμενες αναρτήσεις