Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα,

χθες βραδυ αποφασισα να κανω format τον υπολογιστη μου λογω μεγαλου φορτου παιχνιδιων απο τον μεγαλο μου γιο το οποιο τον ειχε καταντήσει "χελωνα". Επανεγκατεστησα τα win 7 που ειχα και πριν αλλα τωρα εχω το προβλημα οτι δεν συνδεεται στο ιντερνετ και διευκρινιζω: βρισκει το ασυρματο δικτυο αλλα συνδεεται μονο τοπικα.

Εχουν εγκατασταθει το προγραμμα του ασυρματου δρομολογητη κανονικα αλλα βλεπω οτι εχει προβλημα με τα ipv 6 και ipv 4. Τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Παιδια επειδη δεν ειμαι και ο πιο γνωστης απο pc εκανα το αλλο. Αλλαξα το μοντεμ (Thomson) με το πιο παλιο που ειχα , D-Link, και παλι τα ιδια. Πηρα λοιπον το desktop αγκαλια και πηγα σε ενα φιλο που εχει ασυρματο μοντεμ και ωσ δια μαγειας συνδεθηκε αμεσα. Δεν ξερω τι να σκεφτω, εχω δυο laptop που συνδεονται χωρις προβλημα. Λετε να εχω σβησει τιποτα με το format και να μην μπορει να συνδεθει?

hawkpilot σου επισυναπτω τρεις φωτο απο το ipconfig/all.

post-161736-0-62577100-1335096704_thumb.jpg

post-161736-0-18293600-1335096715_thumb.jpg

post-161736-0-94369600-1335096725_thumb.jpg

Δημοσ.

α) Πρώτα απ' όλα, τα δεδομένα της ipconfig δείχνουν ότι έχεις σύνδεση με καλώδιο κι όχι ασύρματα.

β) Το δεύτερο screenshot δείχνει ότι ο Η/Υ δεν παίρνει ip από το dhcp του router (βλέπω ip 169.x.x.x). Αν δεν τρέχεις κάποιο software firewall που μπορεί να σε μπλοκάρει, θα σου πρότεινα να κάνεις factory reset στο modem/router σου και να το σετάρεις από την αρχή. Μήπως έχεις ορίσει strict binding στο dhcp server του router?

Δημοσ.

Δε γίνεται να σου δώσω βήμα-βήμα οδηγίες γιατί δε γνωρίζω (μενού & default ρυθμίσεις) το hardware που διαθέτεις. Μπορώ όμως να σου δώσω τις εξής γενικές κατευθύνσεις:

α) το 2ο screenshot σου δείχνει ότι η USB ασύρματη κάρτα δικτύου σου (D-Link AirPlusG DWL-G122) δεν έχει επαφή με το router, κατά συνέπεια δεν ισχύει αυτό που έγραψες στο 1ο post ότι συνδέεται το μηχάνημα ασύρματα αλλά μόνο τοπικά.

... δεν συνδεεται στο ιντερνετ και διευκρινιζω: βρισκει το ασυρματο δικτυο αλλα συνδεεται μονο τοπικα. ...

β) επίσης στο 2ο screenshot φαίνεται η ενσύρματη κάρτα δικτύου (VIA Rhine II συμβατός προσαρμογέας Fast Ethernet) να έχει βρει δίκτυο αλλά να μην έχει πάρει έγκυρη αυτόματη διεύθυνση. Αντιθέτως έχει πάρει ip 169.x.x.x που δείχνει ότι δε βλέπει σωστά το dhcp server του router σου ή το router τον απορρίπτει λόγω ρυθμίσεων ασφαλείας.

Όπως σου έγραψα και στο προηγούμενο post, αυτό που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να κάνω factory reset στο router και να το σετάρω από την αρχή. Οδηγίες για το πως μπορείς να κάνεις factory reset θα βρεις στο manual του router σου.

Δημοσ.

Τελικαμετά απο πολυ ψαξιμο, ερωτησεις σε ειδικους, στον ΟΤΕ κτλ, βρηκα οτι φταει το καναλι του ρουτερ. Το εβαλα στο 12 (ηταν στο 1) και συνδεθηκε. Βεβαια αφησα επανω και τις "καρφωτες" ip που μου ειχαν προτεινει απο τον ΟΤΕ. Ευχαριστω παντως ολους οσους προσπαθησαν να βοηθησουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...