Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην περιοχή του βενετσιάνικου κάστρου του Φραγκοκάστελου στη νότια Κρήτη μαρτυρείται το φαινόμενο της εμφάνισης του στρατού των Δροσουλιτών.

Εκατοντάδες Κρήτες πολεμιστές αντιτάχθηκαν στην επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων του Μουσταφά Μπέη στις 18 Μαίου 1828.Οι Τούρκοι στρατιώτες πολιόρκησαν στενά το κάστρο και στη μάχη που κράτησε εφτά μέρες οι περίπου εξακόσιοι υπερασπιστές του, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού τους Χατζημιχάλη Δαλιάνη, θανατώθηκαν. Ο Δαλιάνης, που επέλεξε να μείνει στο κάστρο αγνοώντας τις παροτρύνσεις του στρατού του, αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι του στάλθηκε στον Πασά. Τα κόκαλα των πεσόντων λέγεται ότι σήμερα βρίσκονται κάτω από το στρώμα χώματος που αποτελεί το δάπεδο του κάστρου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων της περιοχής, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, o επίδοξος παρατηρητής που είναι εφοδιασμένος με υπομονή και οξεία όραση, μπορεί να παρατηρήσει μια σκιώδη παράταξη να αφήνει τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Χαράλαμπου και να προχωρά κατά μήκος των τειχών του κάστρου. Πάνοπλοι στρατιώτες, ντυμένοι στα μαύρα, προχωρούν σε απλή παράταξη παράλληλα στην ομιχλώδη ακτή.

Το φαινόμενο διαδραματίζεται στο διάστημα μεταξύ 17 και 30 Μαίου

και δε διαρκεί πάνω από 10 λεπτά.

Περισσότερα εδώ

Δημοσ.

βασικα δεν πιστευουμε. απλα οι κατοικοι της περιοχης δεν εχουν ιδεα απο οπτικα φαινομενα. οταν δουν και νεραιδα ειδοποιηστε.

Δημοσ.

taratata (και λοιποι) επειδή εχω επισκεφτεί την περιοχή ουκ ολίγες φορες, λεω με βεβαιότητα οτι η ιστορία είναι ένας μύθος για τουρίστες.

Δημοσ.

χαχαχαχαχα καλα εννοείται ρε οτι είναι μύθος.

Αλλα άμα το στήσουν καλα οι ντόπιοι με τπτ μηχανήματα κτλ μπορούν να το κάνουν γαμάτο και να προσελκύσει και κόσμο. Άσε που αυτό θα ερέθιζε και κάποιους για να ψάξουν και καλύτερα την ιστορία της Κρήτης και αυτά που τραβήξαμε απο τους Οθωμανούς.

Δημοσ.

taratata (και λοιποι) επειδή εχω επισκεφτεί την περιοχή ουκ ολίγες φορες, λεω με βεβαιότητα οτι η ιστορία είναι ένας μύθος για τουρίστες.

Γιατί είναι καλύτερος ο μύθος του Λοχνες που στήσανε οι Σκώτοι και τα κονομάνε;

• Super Moderators
Δημοσ.

Ποιοι Δροσουλίτες και Λοχ Νες. Να σας πω εγώ μηχανή που έχει στηθεί και δουλεύει ρολόι:

Πας και φτιάχνεις ένα blog. Γιατί είναι της μόδας, γιατί δεν έχεις τι να κάνεις ή γιατί πιο μάγκες είναι οι τρομακτικοί, οι τρωκτικοί και οι τρωγλοδύτες;

Κατόπιν, πηγαίνεις και αναπαράγεις κατά λέξη άρθρα που βρίσκεις αριστερά-δεξιά. Αν είσαι σωστός blogger, τα αναπαράγεις μάλιστα χωρίς να αναφέρεις από πού ξεπατήκωσες την "είδηση". Γιατί, φυσικά, αν το κάνεις, ποιος ο λόγος να ασχοληθεί ο άλλος με το ανούσιο δημιούργημά σου; Πάει κατευθείαν στην πηγή.

Εν προκειμένω, οι Δροσουλίτες και άλλα πέντε "ανεξήγητα" φαινόμενα αντιγράφηκαν ανερυθρίαστα, κατά λέξη, χωρίς καμία παραπομπή, από εδώ.

Δημοσ.

χαχαχαχαχα καλα εννοείται ρε οτι είναι μύθος.

Αλλα άμα το στήσουν καλα οι ντόπιοι με τπτ μηχανήματα κτλ μπορούν να το κάνουν γαμάτο και να προσελκύσει και κόσμο. Άσε που αυτό θα ερέθιζε και κάποιους για να ψάξουν και καλύτερα την ιστορία της Κρήτης και αυτά που τραβήξαμε απο τους Οθωμανούς.

Έχει δίκιο, και εγώ τη τράβηξα από του οθομανούς να ξέρατε, αχ, και αυτοί, ούτε ένα τηλέφωνο.;ρ

(στα αρχίδια μας οι Βενετσιάνοι έτσι; :Ρ)

εγω διαβασα δροσουλιτσες,και νομιζα οτι θα ειναι κανα νεο συγκροτημα στυλ mazoo and the zoo.

Οι δροσουλίτσες ήταν τα γιουσουφάκια του στρατού ρε, αλλιώς ονομαζόμενε και ως δροτσουλίτσες.;ρ

Δημοσ.

@minaras_tio το τερας του Λοχ νες θα μπορουσε να ειναι ενα ειδος υπο εξαφανιση ή που δεν εχει ακομα ανακαλυφθει...ο στρατος αυτος θα μπορουσε να εξηγηθει μονο μεσω του Tolkien... :mrgreen:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...