Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικα με τα δικαιλογητικα διαβατηριου, έψαξα στο Internet και στα διάφορα fora και οι πληροφορίες είναι λίγο (εως πολύ) μπερδεμένες και οι κάθε πρεσβείες/αστυνομικό τμήμα απαιτούν διαφορετικά δικαιολογητικά.

Απο την πρεσβεία μου ζητήσανε το χαρτί της αναβολής εφόσων δεν έχω πάει στρατό. Από όσο ενημερώθηκα όμως, στα αστυνομικά τμήματα στην Ελλάδα δεν ζητάνε πιστοποιητικό στρατολογίας (αναβολής). Είναι όντως έτσι?

Στο ΦΕΚ Β/932/6.7.2005 καθώς και στις μετέπειτα τροποποιήσεις (ΦΕΚ Β/1736/9.12.2005 ...) για την έκδοση διαβατηρίου δεν αναφέρει πουθενά για πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης. Εκτός αυτού, βρήκα μια απόφαση για αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης απο όλες τις υπηρεσίες (ΦΕΚ Β/1055/27.6.2007). Οποτε ποιος ο λόγος για απαίτηση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης?

Για κάποιον που γνωρίζει απο νομικά θέματα, πόσο νόμιμη είναι η απαίτηση δικαιολογητικών που δεν αναφέρονται στα ΦΕΚ/ΥΑ κτλ?

Είναι υποχρεωμένος ο υπάλληλος να αποστείλει την αίτηση όταν αυτή συνοδεύεται απο τα απαιτούμενα (και μόνο) δικαιολογητικά?

• Super Moderators
Δημοσ.

Ζητάνε σίγουρα βεβαίωση ότι ο αιτών δεν έχει κυρηχτεί ανυπότακτος ή λιποτάκτης (δηλαδή ότι έχει εκπληρώσει ή έχει απαλλαγεί νόμιμα της υποχρεωτικής στράτευσης).

Τα δικαιολογητικά αναφέρονται εδώ, σίγουρα τα έχεις δει. Βρίσκεσαι στο εξωτερικό;

Δημοσ.

Ναι τα έχω δει. Ζητάνε βεβαίωση (υπεύθυνη δήλωση, ενσωματομένη στην αίτηση) ότι ο αιτών δεν έχει κυρηχθεί ανυπότακτος/λιποτάκτης, αλλά αναφέρομαι στην απαίτηση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης/χαρτί αναβολής. Οπως σωστά παρέθεσες, στην ιστοσελίδα αυτή δεν γράφει ότι απαιτείται τέτοιο χαρτί. Εξ'ου και η απορία μου για το πόσο νόμιμη είναι η απαίτηση "εξτρα" δικαιολογητικών. Πόσω μάλλων όταν αυτά αναζητούνται υποχρεωτικώς αυτεπάγγελτα.

Είμαι Ιαπωνία και απο την πρεσβεία μου ακούστηκαν σίγουροι ότι απαιτείται πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης/χαρτί αναβολής. Μου φάνηκε περίεργο και επειδή το έψαξα στο Internet είδα ότι υπάρχει ένα ψιλό μπέρδεμα. Ανοιξα το θέμα γιατί διάβασα αρκετά ΦΕΚ και ιστοσελίδες αλλα δεν γνωρίζω απο νομικά για αυτό και έθεσα τις 2 τελευταίες ερωτήσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κι εμένα μου είχαν ζητήσει (Ελλάδα) πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (όχι δηλαδή απλή υπεύθυνη δήλωση) αλλά έχουν περάσει χρόνια από τότε.

Για το θέμα της προώθησης της αίτησης και τη νομιμότητα των κινήσεων της εκεί πρεσβείας δυστυχώς δε γνωρίζω κάτι.

Δημοσ.

Σε έναν φίλο μου που δεν έχει πάει στρατό του ζήτησαν το χαρτί της αναβολής, σε μένα που έχω πάει με ρώτησαν, απάντησα καταφατικά και τελείωσε εκεί η ιστορία. Όλα αυτά σε Ελληνικό αστυνομικό τμήμα και σχετικά πρόσφατα.

Δημοσ.

Σε έναν φίλο μου που δεν έχει πάει στρατό του ζήτησαν το χαρτί της αναβολής, σε μένα που έχω πάει με ρώτησαν, απάντησα καταφατικά και τελείωσε εκεί η ιστορία. Όλα αυτά σε Ελληνικό αστυνομικό τμήμα και σχετικά πρόσφατα.

ΟΚ, ευχαριστώ!

αν προκειτε να μεινεις για παντα στο εξωτερικο, δεν χρειαζετε να ασχοληθεις καν

Γιατί έτσι? Χρειάζομαι το διαβατήριο για να ταξιδεύω Ευρώπη/Αμερική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...