Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γειά σας φίλοι του Insmomnia νέος στο φόρουμ κ ελπίζω να με βλέπετε κ πιό συχνά.λοιπόν.μαζί με την οικογένεια μ σκεφτόμαστε σε λίγους μήνες να πάρουμε το πρώτο μας σκύλο.έχουμε μεγάλη αυλή κ είμαστε στην εξοχή,τον θέλουμε μεγάλο κ για αρχή να είναι ράτσα.ξέρω ότι κάποιος θα μ πεί γτ δεν βοηθάς ένα αδέσποτο,ίσως στην πορεία απλά το πρώτο μ για διάφορους λόγους θέλω να είναι έτσι.θα ήθελα να διαβάσω γνώμες??ποιά σκυλιά έσεις θα λέγατε κ λίγα πράγματα για την απόκτηση.

Επεξ/σία από KICKASS92
Δημοσ.

Ξεκίνα με Maltese ... Αν είσαι άπειρος.

Το σκυλί είναι τεράστια δέσμευση . Αν πάρεις μεγάλο σκυλί , ξέχνα διακοπές , όπως τις θες εσύ , και όποτε τις θες , γιατί θα χρεώνεσαι σε ξενοδοχεία σκύλων ...

Αν πάρεις μικρό , μπορείς να το παίρνεις μαζί σου σε crate κλουβάκι ...

Επομένως...

υ.γ. Εύκολα αγοράζεις μια ζωή , δύσκολα την συντηρείς .

Δημοσ.

Μπόξερ. Φιλικό, πολύ παιχνιδιάρικο, απίστευτη σχέση με τα παιδιά ακόμα και μωρά και φύλακας. Αυτή η τρέλα που έχουν είναι απίστευτη!!!!!!!!!!

Δες σχέση που έχει με το μωρό. Υπάρχουν και 10άδες άλλα τέτοια αν ψάξεις.

http://www.youtube.com/watch?v=d69Wj4VdP-o

και ένα παράδειγμα τρέλας

http://www.youtube.com/watch?v=Hly0vuXPG-M

Για 2η επιλογή θα σου πρότεινα και τα λαμπραντόρ που είναι επίσης απίστευτα σκυλιά και πολύ καλά με παιδιά. Γερμανικό ποιμενικό μπορεί να πάθεις νίλα και να έχει πρόβλημα με τα πίσω πόδια που είναι συνηθισμένο και να θες κανα χιλιάρικο μετά...οπότε αν και φοβερό σκυλί επίσης δεν θα σου το πρότεινα για πρώτο.

Δημοσ.

το γερμανικό ποιμενικό το σκεφτόμουν,πολύ έξυπνο κ γενικά έχει όλο το πακέτο.αν κ θέλω να δώ περισσότερες προτάσεις.

ότι θα διάβαζα σχόλιο μην πάρεις είναι κρίμα πραγματικά.δεν ξέρω αν παρεξήγησες το σχόλιο μ,το σίγουρο ότι δεν καταννοείς κάποια θέματα δικά μ.δεν χρειάζεται να σ εξηγήσω γτ δεν θέλω η μπορώ να έχω αδέσποτο κ ήμουν σίγουρος ότι κάποιος θα έλεγε κάτι πάνω σε αυτό κ έτσι με μιά απλή φράση όπως αυτήν παραπάνω το αφήνω.

δεν θα ήθελα μικρό σκυλάκι,ίσως μεγάλο κ μπορώ να το συντηρήσω κ απο μικρός μ άρεσαν τα μεγαλύτερα σκυλιά.

Δημοσ.

Αν πάρεις από εκτροφείο με το pedigree του το σκυλί θα είναι υγιέστατο. Αυτός είναι και ο σκοπός ύπαρξης των εκτροφείων. Μην πάρεις από pet shop και φυσικά ποτέ από αγγελία. Από τη στιγμή που θέλεις ράτσα θα τα σκάσεις μπροστά, για να μην τα σκάσεις μετά σε θέματα υγείας και ταλαιπωρηθείς και εσύ και το σκυλί σου. Τέλος, ελπίζω πέραν των όσων αναφέρθηκαν περί ευθύνης παραπάνω τα οποία ισχύουν στο ακέραιο, να έχεις υπολογίσει το κόστος αγοράς, εκπαίδευσης και συντήρησης του σκύλου. 1000 ευρώ περίπου κοστίζει ένα υγιές κουτάβι από εκτροφείο + 800 η εκπαιδευσή του χοντρικά + 100 ευρώ περίπου η διατροφή του κάθε μήνα με τις λιχουδιές του + ότι προκύψει από θέματα υγείας στην πορεία και φυσικά εμβόλια, αποπαρασιτώσεις κλπ. Εύχομαι να τα έχεις συνυπολογίσει όλα αυτά και να πάρεις μία υπεύθυνη απόφαση για το καλό σου και κυρίως για το καλό του σκύλου. Εύχομαι να μην πάρεις σκύλο μόνο για να σου φύγει η κάψα και να καταλήξει τελικά δεμένο σε μία αλυσίδα όλη μέρα να μελαγχολεί. Ελπίζω να βοήθησα.

PS Προτείνω Γερμανικό Ποιμενικό που έχει όλο το πακέτο (φύλακας, φίλος, έξυπνος, υπάκουος) και αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου να είναι φύλακας, πας καρφί για Golden Retriever.

Θα σου πρότεινα και Χάσκι, αλλά ποτέ για πρώτο σκυλί. Είναι απαιτητικά και απαιτούν έμπειρο χειρισμό, ειδάλλως θα σε καβαλήσει πριν κλείσει χρόνο και θα γίνει ο εφιάλτης σου, από τη στιγμή που δεν έχεις την παραμικρή εμπειρία από σκύλο.

Δημοσ.

ΝΤΡΟΠΗ σε όσους λένε μην πάρεις σκύλο κ γράφουν πράγματα χωρίς να ξέρουν.κρίμα για τους απο πάνω που γράφουν τέτοια.νομίζουν ότι ξέρουν απο σκυλια,επειδή κοιτάζει το παιδί να πάρει ράτσα δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάει τα σκυλιά.απλά ξέρετε σε κάποιους αρέσει ένα συγκεκριμένος τύπου σκυλιού,θέλει να το έχει απο κουτάβι κ στο σπίτι του το άκουσμα αδέσποτο μπορεί να ακούγεται κάπως.την επόμενη φορά να τα γράφει πιό αναλυτικά γτ κάποιοι δεν καταλαβαίνουν.εδώ ο άλλος κατάλαβε ότι πάει σχολείο κ σε έναν μήνα θα αφήσει το σκυλί.συγχαρητήρια που τα πιάνεις όλα..

Δημοσ.

διαβάζω κάτι σχόλια κ γελάω εδώ με γυρίσανε πίσω στα θρανία.έναν σκύλο θέλω να αγοράσω κ κάνω κάποιες ερωτήσεις κ μ γράφει ο άλλος μην πάρω κ θα τον δώσω πίσω σε κανά μήνα χωρίς να με ξέρει.έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα πιστεύω αλλά εντάξει όπως μπορεί ο καθένας σκέφτεται.έφτιαξα κ λίγο το πρώτο πόστ αφού νομίζουν άλλα μερικοί,μήπως να γράφουμε αναλυτικότερα ώστε να καταλαβαίνουν όλοι πώς υπάρχουν κάποιοι λόγοι.εγώ το όπως θέλω να είναι ο πρώτος μ σκύλος το γράφω ωστέ μην με κάνετε να γράφω περισσότερα ως το πώς κατέληξα σε ράτσες,που να ήξερα ότι ο άλλος θα παρερμηνέψει το σχόλιο μ.

για να μην βγαίνουμε κ απο το ζητούμενο μόλις αποφασίσω απο εκτροφείο θα προσπαθήσω να τον πάρω ακόμα κ αν είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές.πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσει το puppy-mills.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο τα πετ σοπ το πρόβλημα, αλλά και όσοι ζευγαρώνουν τα αγαπημένα τους σκυλιά για να βγάλουν ένα εξτραδάκι. Αυτοί που πουλάν τα κουτάβια από παράνομα ζευγαρώματα μου φαίνονται ακόμα χειρότεροι από τα πετ σοπ.

στο σπίτι του το άκουσμα αδέσποτο μπορεί να ακούγεται κάπως

ε τότε θα ναι ρατσιστές. κυριολεκτικά!

Δημοσ.

Φιλε μου απο την στιγμη που εχεις μεγαλη αυλη και εισαι στην εξοχη οπως λες εχεις το ιδανικο μερος για να ζησει ενα μεγαλου μεγεθους σκυλι!!

Εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα βιβλιο που εχει ολες τις ρατσες με τα χαρακτηριστικα τους και να βρεις ποιο ταιριαζει σε εσενα.

Μπορει πολλα να ειναι μεγαλα σκυλια αλλα αλλο ενα αγιου βερναρδου και αλλο ενας γερμανικος ποιμενικος οπως και αλλο ενας μολοσσος και αλλο ενα ακιτα.

Ψαχτο το θεμα και επισης προσεξε πολυ απο που θα αγορασεις τον σκυλο σου γιατι υπαρχουν πολλοι απατεωνες!!μπορει να παρεις εναν σκυλο απο καποιον επειδη ειναι 100-200 ευρω φτηνοτερος αλλα δεν μπορεις να φανταστεις τι χρηματα θα πρεπει να διαθεσεις μετα στους κτηνιατρους αν παρεις εναν προβληματικο σκυλο!!

Εγω την πατησα στον πρωτο μου σκυλο για αυτο στο λεω

Δημοσ.

το πρώτο σου σκυλί να ξέρεις οτι θα σου προσφέρει χαρά τα πρώτα 5 λεπτά.

Μετα μέχρι να ενηλικιωθεί θα κάνει τρελά τσίρκα εκτος αν το εκπαιδεύσεις.

να περιμένεις χεσίδια εδω και εκεί , κατουριδια , γαβγίσματα μεσα στην νύχτα και οτι άλλο ενοχλητικό φαντάζεσαι εκτος αν ειναι λούτρινο , τοτε δεν θα κάνει τίποτα απο τα παραπάνω.

Εγω στην θέση σου θα αγόραζα μια κατσίκα πάντος να πίνω και γάλα και να φτιάχνω κάλτσες με το μαλλί της

Δημοσ.

πολύ σωστά τα λέτε θέλει ψάξιμο αλλά όποιο κ να πάρω θα είναι ξεχωριστό.θα κοιτάξω καλά τις ανάγκες του κάθε σκυλιού κ αυτά που μπορώ να προσφέρω ωστέ να τα πάμε καλά κ οι δύο.

Δημοσ.

Υπήρξα κάτοχος - πολύ... - μεγαλόσωμων σκύλων. Άρχισα από ένα St. Bernard 130 κιλών (!) το οποίο συντρόφευε την οικογένειά μου για 14 χρόνια και συνέχισα με τρεις δανέζικους μολοσσούς.

Όσο αφορά σε απαιτήσεις διατροφής, καταλαβαίνεις σίγουρα ότι έχουν αυξημένες. Χώρο είπες ότι διαθέτεις, οπότε πάμε καλά μέχρι εδώ. Θέλω μόνο να σου επισημάνω δύο σημεία, σε περίπτωση που σκέφτεσαι την αγορά μολοσσού. Έχει τρία ιδιαιτέρως ευπαθή σημεία:

1) Λόγω του ότι αποκτά πρώτα όλο το ύψος του - το οποίο μπορεί να φτάσει και στο 1,10μ στο ύψος των ώμων - και στη συνέχεια το βάρος του κορμού αυξάνεται πολύ γρήγορα (πριν ακόμα «δέσουν» οι αρθρώσεις των άκρων), σε πολλά σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας παρουσιάζεται πρόβλημα στα γόνατα, ειδικά στα μπροστινά. Το αποτέλεσμα, είναι το ότι τα πόδια, μην αντέχοντας το αυξημένο βάρος, «στραβώνουν», με συνέπεια το ζώο να αποκτήσει κινητικά προβλήματα. Αυτό πρέπει να το προλάβεις, διότι από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, δε διορθώνεται. Ένας κτηνίατρος, θα σου προτείνει κάποια «ενισχυτικά» συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες κ.τ.λ.), τα οποία θα πρέπει να χορηγούνται στο σκύλο τακτικά, κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξής του, προκειμένου να ενισχυθούν οι αρθρώσεις και να μπορούν να διαχειρίζονται το μεγάλο βάρος.

2) Είναι επιρρεπής ράτσα σε καρδιακές παθήσεις, συνέπεια επίσης του «φορτίου» που έχει να διαχειριστεί η καρδιά. Δεν είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστεί πρόβλημα, αλλά οι ανακοπές καρδιάς είναι συχνότατες σε μολοσσούς. Θα πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη διατροφή (όχι πολλά λίπη π.χ.) και - φυσικά - να μη του στερείς τη δυνατότητα άσκησης (είναι απαραίτητο να έχει τη δυνατότητα να τρέχει).

3) Τέλος, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στους μολοσσούς, αλλά και σε κάποιες ακόμα ράτσες, όπως τα π.χ. τα Dobberman και ορισμένα Mastiff: Τα αιμοφόρα αγγεία τους βρίσκονται πολύ κοντά στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα, δεδομένου και του ότι έχουν κοντό τρίχωμα, να είναι ιδιαιτέρως εύκολο να προσβληθούν από ασθένειες μεταδιδόμενες από έντομα μέσω τσιμπήματος. Η πλέον συνηθισμένη περίπτωση είναι η μόλυνση από Καλαζάρ (Λεϊσμανίωση), ασθένεια η οποία μεταδίδεται από τσίμπημα ενός συγκεκριμένου είδους σκνίπας.

Μπορεί να προληφθεί η μόλυνση του σκύλου, με τη χρήση ειδικού εντομοαπωθητικού περιλαίμιου, με ψεκασμό ειδικού φαρμακευτικού παρασκευάσματος, αλλά και με εμβολιασμό. Εφόσον εκδηλωθεί, είναι αντιμετωπίσιμη στις περισσότερες περιπτώσεις ασθένεια, αλλά μόνο αν ακολουθηθεί αυστηρά η φαρμακευτική αγωγή που θα δώσει ο κτηνίατρος. Σε αντίθετη περίπτωση, η πλειοψηφία των προσβληθέντων σκύλων πεθαίνει, αφού η ασθένεια προσβάλλει ζωτικά όργανα του ζώου, όπως τα νεφρά. Γενικά, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί, αν διαγνωστεί στα αρχικά της στάδια.

Μπορείς να πάρεις μερικές πληροφορίες από εδώ:

http://petcorner.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=300:2009-03-27-06-14-41&catid=2:2008-09-20-09-51-11&Itemid=54

Πρόκειται για ένα πανέμορφο σκυλί, με ιδιαιτέρως καλό χαρακτήρα αλλά και για έναν πολύ ικανό και αποτελεσματικό φύλακα. Αν είσαι διατεθειμένος να ασχοληθείς με τις ευαισθησίες του αυτές, προσωπικά στο προτείνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...