ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Καλησπέρα Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα εδώ και καιρό με κάποια χρέη τα οποία είχε αφήσει ο πεθερός μου (αποβίωσε ξαφνικά πριν 3 χρόνια) Η γυναίκα μου είχε κάνει αποποιηση κληρονομιας και το ίδιο και ο κουνιάδος μου. Η πεθερά μου έκανε 6 μέρες μετά την παρέλευση του 4μήνου που ορίζει ο νόμος. Άλλες τράπεζες που χρώσταγε δεν έδωσαν σημασία αλλά στην ΕΤΕ που ήταν και το στεγαστικό έλαβαν υπόψη τις 6 αυτές μέρες Το συνολικό χρέος στην ΕΤΕ είναι 230000 , κάρτες ,στεγαστικό και καταναλωτικά. Η πεθερά μου παιρνει 900 ευρώ το μήνα και ειναι 60 ετών. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.Ακουσα οτι καταργήθηκε ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Μπορώ εγώ να κάνω κάτι??
The_Judas Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Είναι σοβαρό ζήτημα και καλύτερα να δει κάποιον δικηγόρο. Δες και αυτό πάντως: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=52462952
pournaras Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Το στεγαστικο δεν αντιστοιχει σε καποιο ακινητο, το οποιο θα χασει με την αποποιηση;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Είναι σοβαρό ζήτημα και καλύτερα να δει κάποιον δικηγόρο. Δες και αυτό πάντως: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=52462952 Καλά , είσαι άπαιχτος. Στην περίπτωση την δική μας επειδή η πεθερά μου δεν ήξερε για τις προθεσμίες την καθοδηγούσε ένας συγγενής της δικηγόρος.Και της έλεγε πάντα , έχεις χρόνο. Η αποποίηση έγινε μετά από 6 μέρες από την λήξη της προθεσμίας. Το μόνο πάντως πρόβλημα στην όλη υπόθεση είναι πως στα 83000 χιλιάρικα από το όλο ποσό είναι και εγγυητής ο κουνιάδος μου. Συνεπώς αν δηλωθεί πλάνη η άγνοια (και όντως στην περίπτωση μας από άγνοια την πατήσαμε) η πεθερά μου βγαίνει καθαρή. Σε αυτή την περίπτωση όμως η τράπεζα αν δεν πληρώσει και ο κουνιάδος μου τα 83000 παίρνει το σπίτι, αλλά γλυτώνει η πεθερά μου τα δικά της περιουσιακά στοιχεία ( ένα εξοχικό που ήταν στο όνομα της και μόνο).Θα ρωτήσουμε και δικηγόρο αλλά όπως και να'χει και όσο σοβαρό και να είναι ήταν ένα καλό νέο Το στεγαστικο δεν αντιστοιχει σε καποιο ακινητο, το οποιο θα χασει με την αποποιηση; Καλησπέρα. Το σπίτι που διαμένει η πεθερά μου ήταν 50-50.Συνεπώς η πεθερά μου χάνει το 50% αλλά επειδή έχει κάνει αποποίηση (έστω και 6 μέρες αργότερα) δεν πιστεύω να αγγίξουν το δικό της μερίδιο.Δεν ξέρω κιόλας.Θα το κυνηγήσω με δικηγόρο έτσι και αλλιώς.
petrostr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Υπάρχει ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, απευθύνσου σε δικηγόρους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα και θα σε βοηθήσουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα