Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Είμαι η Ντόρα, 32 χρονών και από Σεπτέμβρη 2012 φεύγω Λονδίνο για ένα master. Ασχολούμαι με τον κινηματογράφο. Επειδή δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό οργανωμένο site για έλληνες συγκάτοικους στο Λονδίνο αν ενδιαφέρεται κάποιος ή ξέρει άλλον που θα ενδιαφερόταν για συγκατοίκηση στο κεντρικό Λονδίνο επικοινωνήστε μαζί μου!

Ευχαριστώ απέραντα!

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου πει 1 λογο για να συγκατοικησεις με ατομο απο την ελλαδα στο εξωτερικο?

Δημοσ.

ειναι θεμα καθαρα ψυχολογικο ειδικα στην αρχη.

επισεις ο καθενας θελει ενα χρονικο διαστημα να προσαρμοστει οχι τοσο στον διαφορετικο τοπο, αλλα στην νοοτροπια αυτου του τοπου.

Δημοσ.

Και αυτος που ειναι απο την ιδια χωρα με σενα πως θα σε βοηθησει να προσαρμοστεις?

11 χρονια, 1 φορα ειχα συγκατοικο ελληνα και αυτος ηταν φιλος 1 χρονο πριν και ηταν μεσα σε σπιτι που ημασταν 6 ατομα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Tι εννοείς να προσαρμοστείς; Για masters πάει, όχι για να εγκατασταθεί μόνιμα (τουλάχιστον δεν αναφέρει κάτι τέτοιο).

Οι συγκάτοικοι είναι λαχείο: επιλέγοντας άνθρωπο από την ίδια χώρα με σένα, έχεις το πλεονέκτημα της κοινής γλώσσας, για ταχύτερη/απλούστερη συνεννόηση και της κοινής αντίληψης γύρω από πράγματα όπως η καθαριότητα (λ.χ. όταν πρωτοείδα Βρετανίδα να σαπουνίζει τα πιάτα μέσα σε νεροχύτη με την τάπα κλειστή και να τα ξεπλένει στα σαπουνόνερα, αηδίασα -και δεν ήταν "βρομύλα", το κάνουν πολλοί αυτό). Σκόρδο και ψάρι για πρωινό; Ο Ταϊλανδέζος συγκάτοικος. Αυγό βραστό παπαριασμένο σε καφέ; Ο Γάλλος συγκάτοικος. Τουλάχιστον δε βαριόσουν ποτέ.

Κι αυτά σου τα λέει κάποιος που πέρασε την πρώτη του χρονιά στο εξωτερικό κι έφτασε Γενάρης για να πάρουν πρέφα οι πατριώτες από τους γειτονικούς κοιτώνες πως ήμουν Έλληνας. Δηλαδή, εγώ δεν έχω πρόβλημα να συγκατοικήσω με κανένα, τα διασκέδαζα τελικά όλα αυτά, αλλά καταλαβαίνω αυτούς που, ειδικά στην αρχή, προτιμούν ένα πιο οικείο πλαίσιο.

Τέλος πάντων, δε ρωτάει αυτά που συζητάμε η op.

Δημοσ.

υπαρχει η ιδια κουλτουρα,

πχ οι ελληνες κανουν πραγματα που αν τα κανεις αυτα σε καποιον ξενο θα σε παρεξηγησει.

οπως και το αντιθετο. πχ οι γερμανοι ειναι τυπος και γραμμα τους παρεξηγουμε δεν λεω να ειμαστε οπως ελλαδα, αλλα οι γερμανοι φτανουν στα ακρα, ωστοσο αν μεινεις λιγο καιρο συνηθηζεις. που θελω να καταληξω οτι οσω διαρκει αυτο το διαστημα για να μην φουνταρεις ή για να μην τα παρατισεις πρεπει σιγα σιγα να μπεις στο ξενο θεμα. αυτο νομιζω ισχυει για τους περισσοτερους.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα μου. Έχω συγκατοικήσει στο παρελθόν σε flatshare με Άγγλους και η εμπειρία μου δεν ήταν καθόλου καλή ... στο θέμα της καθαριότητας τουλάχιστον. Είναι απίστευτα καλό να συναναστρέφεσαι ανθρώπους από άλλες κουλτούρες ωστόσο στο θέμα της συγκατοίκησης μάλλον μέχρι τώρα δεν υπήρξα τυχερή. Γι΄ αυτό και ψάχνω κατ΄ αρχην πατριώτη! Για να συνενοούμαι στα βασικά τουλάχιστον. Οπότε πριν καταφύγω σε αυτή τη λύση ξανά (να βρω έναν ή περισσότερους ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα) είπα να βάλω αυτό το post μπας και φεύγει κανεις την ίδια περίοδο με μένα και πάμε πριν και για κανα καφέ να γνωριστούμε. Να περιορίσουμε δηλαδή τις πιθανότητες αποτυχίας μιας τυχαίας συγκατοίκησης που θα είναι βασανιστηκή για όλους. Αυτά . . .

Δημοσ.

Ντωρα επειδη δεν το λες στην αρχη, ψαχνεις ατομο για να ερθει στο σπιτι σου ή θες να βρεις σπιτι μαζι με καποιον?

Παντως εγω μεχρι τωρα δεν εχω κατσει σε κανενα στερεοτυπο κατοικου χωρας και εχω μεινει με σχεδον ολη την ευρωαφριασια

Δημοσ.

Τουφα, όπως λέω Σεπτέμβρη θα φύγω - σπίτι δεν έχω βρει ακόμα (αν και κάτι παίζει από ενος φίλου που γυρίζει Ελλάδα) οπότε κυρίως με ενδιαφέρει άτομο για συγκατοίκηση. Μάλλον ήσουν τυχερός ή εγώ άτυχη μέχρι στιγμής. Η εσύ πιο προσαρμοστικός ίσως ενώ εγώ όχι αν και πίστεψε με λόγω της δουλειάς μου έχω συναναστραφεί με ανθρώπους από πολλές κουλοτύρες και δεν έχω θέμα με κανέναν. Μόνο στο θέμα συγκατοίκησης μου έχει κάτσει ως τώρα άσχημα. Και φυσικά εννοείται πως όπως όλοι οι Έλληνες δεν είμαστε ίδιοι το ίδιο ισχύει και για άλλους λαούς. Να σου πω την αλήθεια δε όταν έμενα έξω, πριν αρκετά χρόνια, έκανα περισσότερο παρέα με ξένους παρά με έλληνες. Όμως επαναλαμβάνω στο θέμα της συγκατοίκησης έχω τρομάξει λίγο . . .

το "κουλοτύρες ¨ παραπέμπει αλλού . . . κουλτούρες ήθελα να πω . . .

Δημοσ.

με λίγα λόγια ψάχνει άτομο να συγκατηκήσει ώστε να βάζουν μισά μισά τα λεφτά για το σπίτι.οποιοσδήποτε άλλος λόγος δεν κολλάει φεύγεις απο την ελλάδα όχι μόνο να δείς κάτι καινούριο,καλύτερη εκπαίδευση κ όλα αυτά αλλά για να ζήσεις μιά διαφορετική ζωή.αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει η δεν πρέπει να συγκατηκήσεις με κάποιον αλλά δεν θα πάθεις κάτι μόνη σου αν ο λόγος δεν είναι τα λεφτά κ απλά να νιώσεις ότι έχεις παρέα.τώρα για το που ψάχνει άτομο απο την χώρα της λογικό,έχουμε άλλες συνήθειες κ η γλώσσα τα κάνει πιό εύκολα.καλύτερα όμως όχι απο ίντερνετ τέτοια πράγματα γτ δεν ξέρεις τι άτομο θα δείς μπροστά σου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ kamasoutra! Ναι, ο λόγος είναι φυσικά οικονομικός. Αν μπορούσα να νοικιάσω ένα σπίτι μόνη δε θα υπήρχε θέμα. Γι΄ αυτό ψάχνω συγκάτοικο. Η παρέα έρχεται τελευταία αφού ουσιαστικά θα λείπω όλη μέρα και στο Λονδίνο το τελευταίο πράγμα που σου λείπει είναι παρέα γενικά αν οργανωθείς καλά. Όσο γι΄ αυτό με το internet έχεις δίκιο. Γι΄ αυτό ακριβώς και ψάχνω κατ΄ αρχας κάποιον από Ελλάδα που να τυχαίνει να φεύγει (όπως γράφω)την ίδια περίοδο με μενα ώστε να πιούμε ένα καφέ από κοντά και να δούμε αν δένει. Δυστυχώς, κανείς από τους γνωστούς μου δε συμπίπτει να ενδιαφέρεται να φύγει αυτή την περίοδο (παράξενο) γι΄ αυτό έχω καταφύγει σε αυτή τη λύση πριν βρω στην τύχη κάποιον εντελώς άγνωστο αναγκαστοικά από sites σαν το EasyRoommate κλπ που θα τον συναντήσω μια και καλή και αυτό είναι. Οκ μη σας κουράζω άλλο! Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα,

φεύγω για λονδίνο μέσα ιουνίου και ήδη έχω βρει σπίτι το οποίο είναι στο γουεστ χαμστιτ 7 λεπτά από τον κέντρο του λονδίνου.έχω ξαναμείνει εκεί για δύο χρόνια περίπου.

επικοινώνησε μαζι μου αν ακόμα δεν έχεισ βρει κάποιον συγκάτοικο να το συζητήσουμε από κοντά.

το μαιλ μου είναι [email protected]

Επεξ/σία από AMELAKI
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα μπορουσατε αντι για ακατασχετη μπουρδολογια να ποσταρετε στο θεμα εφοσον εχετε κατι να συνεισφερετε στην παρακληση της κοπελας και οχι να ρωτατε γιατι θελει να συγκατοικησει με Ελληνα, γουστο της καπελο της...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...