Προς το περιεχόμενο

"I am Hellene...." Am I?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 393
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το αυτό. Το Γραικός δεν είναι κανένας new age όρος. Για την ακρίβεια, κατά τον Αριστοτέλη και τον Απολλόδωρο, εμφανίζεται νωρίτερα από το "Έλλην".

Κατά τα άλλα, κι εγώ έχωνα Μουτσάτσου.

Δημοσ.

Εσύ έχεις ταξιδέψει; Πες μας σε ποια πράγματα σε βοήθησε για να καταλάβουμε.

Επίσης μιλάς για ταξίδια στην Ευρώπη όταν οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν καν την χρηματική ικανότητα, διότι πολύ απλά τα χρήματα που μας δόθηκαν για να γίνουμε Ευρωπαϊκό κράτος φαγώθηκαν από τις φαγάνες.

Και στην εποχή που ζούμε, περιμένεις ο νέος με τα πρότυπα που έχει σήμερα(αυτά που του παρουσιάζουν) να κάνει αυτά τα ταξίδια για να ανοίξει το μυαλό του, ή το μάτι του; :)

Πρέπει πρώτα να έχει πάρει την σωστή παιδεία από το σχολείο και αργότερα να γνωρίσεις άλλους λαούς. Αν δεν έχεις σωστή παιδεία/κρίση δεν θα σε ωφελήσουν τα ταξίδια γιατί πάλι λάθος θα βλέπεις τα πράγματα.

Έχω ταξιδέψει πολύ αλλά δεν είναι επί του θέματος. Όσο για τις οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων, ναι αδιαμφισβήτητα υπάρχουν πολλοί που περνάνε δύσκολα αλλά και παλιότερα να κοιτούσες δεν θα έβλεπες μεγάλη διαφορά. Είναι θέμα νοοτροπίας περισσότερο παρά οικονομικής δυνατότητας. Πόσοι σήμερα είτε δεν έχουν δουλειά, είτε βγάζουν λιγότερα, αλλά το καινούριο κινητό κάθε χρόνο το έχουν στανταράκι. Θέλω να πω, πως αν το βάλεις στο πρόγραμμά σου να πηγαίνεις κάπου κάθε χρόνο, μπορείς. Όταν ξοδεύεις σε πράγματα που δεν σου χρειάζονται, φυσικά μετά δεν θα έχεις να επενδύσεις σε κάτι που μπορεί να σε ωφελήσει. Βέβαια, δεν θα κάνω κουμάντο εγώ στις τσέπες των άλλων. Αν κάποιος θέλει να χαλάει εκατοντάδες ευρώ σε γκατζετάκια, τσιγάρα, μπύρες και καφέδες (μερικά παραδείγματα), ενώ μπορεί να μαζέψει για να πάει κάπου, είναι δικαίωμά του. Μην νομίζει όμως ότι μπορεί να έχει και άποψη για το ποιος και αν έχει μεγαλύτερο/καλύτερο πολιτισμό. Άλλοι κάνουν αιματηρές οικονομίες για να μπορούν.

Η σωστή παιδεία από το σχολείο και ακόμα περισσότερο από το σπίτι παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Είναι πολλά τα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς αλλά θα πρέπει να είσαι και σε θέση να εκτιμήσεις/κατανοήσεις μερικά πράγματα. Δεν αρκεί να είναι δυνατός ο πομπός. Θέλει και καλό δέκτη. Είπαμε, αν κάποιος είναι ντούκι, δεν απορροφάει τίποτα.

Δημοσ.

Οι Ελληνες φεύγουν και αυτοι απ τις οικογένειές τους για μια 4ετία τουλάχιστον. Σαν φοιτητές και αργότερα (οι άντρες) σαν φαντάροι.

Μπορει να μην έχουμε τη κουλτουρα των Νορβηγών που στέλνουν τα παιδιά τους εξωτερικό αλλά αν μη τι άλλο οι Ελληνες μόνο αμόρφωτοι δεν είναι. Με το τρόπο που λειτουργεί η Παιδεία στην Ελλάδα, θες δε θες θα μάθεις 5 πράγματα.

Και φυσικά και θα πάνε και έκδρομες και όπου λάχει. Συνηθως φθηνές, Ελάτε τωρα...ποιοι ειναι αυτοι που πάνε στη Μύκονο και κάνουν ακριβές διακοπές?Ολοι αυτό κάνουμε?

Εγω Μυκονο πήγα με τη σχολή ένα 3ημερο και ειχαμε ξοδέψει 100 ευρω όλα και όλα...σιγά δηλαδή.

Μας κατηγορουν πως ειναι γεμάτες οι καφετέριες και αυτό φταίει για τη κριση. So what...και το 1950 γεμάτα ηταν τα καφενεία και τα θέατρα...Τι σημαίνει αυτό? Ήταν όλοι πλούσιοι τότε και αμόρφωτοι και δε ξέρω εγω τι?

Μια χαρά είμαστε σα λαός. Και τη κουλτούρα μας την έχουμε και τη γλώσσα μας και την ιστορία μας και όλα και ξέρουμε με λίγα λεφτά να περνάμε καλά...

Επίσης όποτε το θέλουμε είμαστε πολύ ευρηματικοί και αρκετά δουλευταράδες...

Έχουμε τραβήξει και πολλά σα λαός.2 παγκόσμιους πολέμους, Σμύρνη, εμφύλιο, κατοχή, 4 χρεοκοπίες, Χούντα. Η μεταπολίτευση έφερε κάποιους ανθρωπους που εκμεταλλεύτηκαν τη φτώχεια και την όλη κακομοιριά που μεγάλωσαν πολλοί απ τους γονείς ή συγγενείς μας, τάζοντας λαγους με πετραχήλια, θέσεις στο δημόσιο κτλ αντι μιας ψηφου...

Όλοι (οσοι μπόρεσαν) έβαλαν δάχτυλο στο μέλι. Τόσα είχαν τραβήξει.

Καταλήξαμε όπου καταλήξαμε.

Έχουμε αυτογνωσία αλλά δεν ειναι ανάγκη να κατηγορουμε τους ευατούς μας για όλα τα κακά του κόσμου. Γιατι σε αυτό το σημείο μας έχουν φθάσει...

Προχθες κάποιος έλεγε οτι τον έβρισαν Γερμανοί...Σώπα?Και εσυ τι έκανες?Εσκυψες το κεφάλι?

Ποιός νομίζεις οτι εισαι ρε Ελληνα που πιστεύεις πως ο κόσμος κινείτε γύρω απο σένα και όλοι σε βρίζουν για τη χρεοκοπία...

Τι να πουνε οι Ιταλοί, οι Ισπανοι, οι Πορτογάλλοι, οι Γάλλοι πλέον, η πολιτικη λιτότητας στην Ολλανδία, οι Γερμανοι που χρωστάνε ουτε και αυτοι δε ξέρουν πόσα...

Είπαμε εντάξει...

Πόσοι σήμερα είτε δεν έχουν δουλειά, είτε βγάζουν λιγότερα, αλλά το καινούριο κινητό κάθε χρόνο το έχουν στανταράκι

Ποιοι ειναι αυτοι?Σαφως υπάρχουν. Ειναι ένα ποσοστό.

Επισης υπάρχει και ένα άλλο μεγαλυτερο που έχει κάνει το κινητο κάρτοτηλέφωνο και χρησιμοποιεί μια μπακατέλα 3ων ετών.

Που πίνει μπύρα απ το περίπτερο στα παγκάκια, που πούλησε το αμάξι, που δεν έχει δουλειά, που δεν έχει σπίτι διότι φρόντισε να μη πάρει δάνειο (γιατι αν έπαιρνε τώρα θα χρωσταγε στη τράπεζα και οι εξυπνοι θα τον κατηγορουσαν πως τα θελε και ταπαθε) και να μείνει στο ενοίκιο αλλά ήρθε η κυβέρνηση και ειπε στον ενοικιαστή, πως πλέον το ενοικιο ειναι τεκμηριο και μετράει κατά του...

Δηλαδη έχεις δεν έχεις θα πληρωσεις...

Εντάξει ας βλέπουμε λιγο πιο βαθιά το πράγμα...

Υπάρχει κόσμος που ζει πάρα πολυ δυσκολα. Και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι θα γινει από Ιουλιο με τη φοροκαταιγίδα...

Εγω ξέρω πολύ κόσμο που δουλεύουν από μικρά παιδιά και ούτε Μύκονο έτρεχαν ούτε γέμιζαν τα κλαμπ αλλά αυτή τη στιγμη, παρόλα τα πτυχία τους, αδυνατουν να βρουν δουλειά, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικο. Και έχουν να βοηθησουν και τους γονείς των οποίων η σύνταξη έχει πέσει σε μεγάλο βαθμο..

Κάποιοι παρουσιάζουν πολύ όμορφα τη κρίση...σα να μη συμβαίνει τίποτε. Και βρισκουν παντου δικαιολογίες για όλα...

Το βίντεο πουλάει πατριωτισμό. Αυτός ειναι ο σκοπός του. Πολλοί μπορουν να συμφωνησουν, άλλοι να διαφωνήσουν.

Σημασία έχει το πως θα συμφωνησουμε να κάνουν καλύτερη τη χώρα μας και να μην αφήνουμε τους ιδιους μας τους εαυτους να την εξευτελίζουν..

Δημοσ.

καλη σκέψη δεν θα πω αλλα οι φωνές με τάραξαν φαντάζομαι αν το δει καμια γριά μπορει να πάθει καρδιακή προσβεβλημένη τίποτα και να την τρέχουν παράδειγμα.

Οκ σοβαρά τώρα μου φαίνεται λιγο υπερβολικά οι φωνή της που αρχίζει ξαφνικά να ανεβαίνει, σκαλοπάτια , θα μπορούσε να μιλάει ποιο ήρεμος.

Δημοσ.

Το βίντεο με άγχωσε, με τρόμαξε...ΟΜΙΤΖΙ ΔΗΛΑΔΗ!

Τέτοιο γκάρισμα καιρό είχα ν'ακούσω.

Τα τόσα κλισέ μαζεμένα δν μού'καναν εντύπωση. Συχνό φαινόμενο πλέον. Όπως και η υπερβολή και οι γενικεύσεις κλπ.

Κατά τ'άλλα η Μουτσάτσου γλυκούλα ε.

Δημοσ.

nicoc89 βγάλε το πουλί σου από το systran.

τι εννοείς ? το googlαρα και λέει translator :mellow:

Δημοσ.
Προχθες κάποιος έλεγε οτι τον έβρισαν Γερμανοί...Σώπα?Και εσυ τι έκανες?Εσκυψες το κεφάλι?

εγω ημουν. :)

να πω το σκηνικο; εχει γελιο.

Δημοσ.

Το αυτό. Το Γραικός δεν είναι κανένας new age όρος. Για την ακρίβεια, κατά τον Αριστοτέλη και τον Απολλόδωρο, εμφανίζεται νωρίτερα από το "Έλλην".

Κατά τα άλλα, κι εγώ έχωνα Μουτσάτσου.

http://www.youtube.com/watch?v=HtNRyrwoFLo

Δημοσ.

Ολόκληρη ιστορία για το άν είμαστε Έλληνες οι Γραικοί. Με αυτή τη λόγική το Άγγλος, Αμερικάνος, Ισπανός, Ολλανδός είναι όλοι λάθος προσδιορισμοί για διάφορους λόγους. Για πήγαινε στην Ισπανία και ρώτα κάποιον απο που είναι. Το μόνο που σίγουρα δεν θα σου πεί είναι "είμαι Ισπανός". Ούτε φυσικά κανείς στο ΗΒ θα σου πεί "I'm British". Φυσικά Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη κτλ δεν αλλάξανε ποτέ ονομασία έτσι;

Δημοσ.

Αυτό το είχα δει στο σινεμά. Όταν μου είχαν κάνει απονεύρωση χωρίς αναισθησία, σκεφτόμουν πως υπάρχουν και χειρότερα.

Δημοσ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας ειναι οι Έλληνες που θέλουν να ξεκαβαλήσουμε το αλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εχει καταντήσει αηδία να μιλάει κάποιος για το παρελθόν για την ιστορια μας και τον πολιτισμό και να πετάγονται οι ενοχικοί καναπεδομάχοι με ενα υφος "καλα καλα αυτα ειναι παρελθόν πεσμας τίποτα καινούργιο."

Ειναι ηλίου φαεινότερο πως έχουμε ξεπέσει αλλα ενα δεντρο οι ρίζες του ειναι που το κρατάνε όρθιο και δυνατο στα δυσκολα.

Αν θυμόμασταν και παραδειγματιζόμασταν περισσότερο απο τους προγόνους μας ίσως να μην ειχαμε φτασει σε αυτο το χάλι. Η Μουτσάτσου έκανε μια κίνηση και ανέβασε αυτό το βίντεο, τι από αυτά που λέει είναι ψέματα? Την κρίνουμε για την ερμηνεία της και το "ψευτικο" ξέσπασμα που βγάζει η για αυτά που λεει?

Μας έχουν κάνει χειρότερους από τα μούτρα τους ενοχικούς και κομπλεξικούς μεχρι εξέμεσης και κύριος γνώμονας αυτής της προσπάθειας είναι να κοπούν αυτές οι ρίζες που τόσο μα τόσο ενοχλούν.

Ανθελληνας είναι αυτός που επιθυμεί διακαώς να σε κάνει να ξεχασεις την καταγωγή σου και την γλώσσα σου, να νιώσεις πως εσύ ελάχιστη σχέση έχεις με τους ανθρώπους που εφήβραν την δημοκρατία και την κριτική σκέψη μαζί με τόσα άλλα και απ ότι φαίνεται από τις απαντήσεις όλων μια χαρα δουλειά έχουν κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...